... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Streda, 21. Septembra 2016, 12:22

ja som uz z toho kokot, excuse my french
neviem kto co povedal a nepovedal, jednoducho v socialnych radach bayerische marketing werke su lacne cinske LED lampase co svietia namodro ako logo Modrej ustrice v policajnej akademii a adaptivna funkcia pri nich je ta co ma aj Skoda Fabia za 10000 vo ful vibave - ze do zakruty prisvieti hmlovka, ktora naviac je ultra zlta, takze ked to zasvieti tak to vyzera, ze si bol lakomy vymenit ziarovky za poriadne a dal si tam ziarovku co si niekde ukradol z vytahu v panelaku.

ja chcem tie superman laser lights zo sedmy, co ked auto detekuje chodca oblecenho v Lipsic-not-approved outfite tak to na neho zablika aby si ho vsimol aj bruno, co cita noviny za jazdy cez connected drive :)

Milosss

Streda, 21. Septembra 2016, 12:27

for me behind me, vec so svetlami sa vyriešila :D
Každopádne to nebol krok vedľa, najebať tam tie LED so žiadnou funkciou a možnosťou výmeny len celého svetla kus za kus miesto tých fungujúcich bixenónov, čo svietili porovnateľne a po 150tis akurát tak vymeníš výbojku a frčíš ďalej? Lebo nemám pocit, žeby tie LED mali voči bixenónom pridanú funkciu v dosvite, tam excelujú v tých fičurkách ako je lepšie vyrezanie, viac rozložené svetlo a podobne. A ak toto tie social svetlá nemajú, tak je to vcelku oser na zákazníka nie?
Nur Original ist Legal.

PristineShip
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2016, 12:37

niektori ludia na bimmerposte hovorili, ze LCI model bude mat tie adaptivne svetla, vraj to je klasicky trik BMW, ze napr. aj interierove svetla davaju LED az po facelifte,
spominali aj pri F30 nieco, ale uz fakt neviem ktore svetla sa zmenili po facelifte teraz, ci interirove za LED alebo ci tie adaptivne LED neboli v F30 od zaciatku, neviem.

bruno75

Streda, 21. Septembra 2016, 13:26

Pristine, ja uz z teba nemozem... :mrgreen: :lol: :D
nechajte Danielka na pokoji, on ma teraz plno inych starosti... hlavne ze dnes som si v nemenovanom bulvare precital, ze ked pre par rokmi Pista Skrucany v Povazskej Bystrici zabil mimo prechodu nejaku babicku, tak pre neho Lipsic ziadal exemplarny trest za mrezami a podaval ministerske dovolanie v neprospech pachatela.... hold, karma je zdarma....
...a aby si vedel, noviny pocas jazdy uz necitam, lebo v nich aj tak nic nie je a ani sa mi nezobrazuju, naviac mam signalizaciu chodcov, co sa mi neprezieravo motaju v jazdnej drahe a vzdy som plne sustredeny na situaciu pred autom (ako urcite kazdy z tohoto fora), takze pre ochranu pesiakov sa snazim robit maximum...
to skor ty ich budes ohrozovat uz len tym, ze si si zakupil socialne vybaveny predohrab kamuflovany ako low-cost BMW... :mrgreen:
mal si dat na nase rady a kupit poriadne auto pre chlapov (t.j. od 3er vyssie....) :wink:

o tych odtienitelnych xenonoch pocujem u BMW prvy raz (a to som si doteraz myslel, ze v E60 LCI som mal tie najlepsie svetla, ake sa dali objednat....) a ze selektivne odtienenie svetiel prislo az s Adaptive LED, ale nejdem sa dalej hadat...

takze dalej, co este ma X1 vo "ful-vibave" inak ako ostatne auta?! :mrgreen:

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi
Kraj: Bratislavský

Streda, 21. Septembra 2016, 13:50

To odkial mate blbosti o vyrezavajucich xenonoch?!
Xenony svietia stale rovnako a vsade, neodtienuju sa.
Jedine svietia do dialky a uzko ak ides rychlejsie (dialnica) a kratsie a nasiroko ak ides pomaly (mesto). To ale nie je ziadne vyrezavanie a ani nezavisi od okolia, xenony to nesleduju.
Vyrezavat vedia LEN led..
Ad. socialne svetla, napr. 2er ma stale len xenony ako priplatoknad halogeny.. Led bude mat asi az od FL.
Subaru WRX STi

PristineShip
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2016, 15:17

bruno, ale Lipsic to vraj ziadal pre K-ceromana lebo vraj aj nafukal.
tu je clanok zo SME z 2004, precitaj si v aute :) http://www.sme.sk/c/1712441/stefan-skru ... necne.html
Lipsic sa vraj chcel vyjadrit az po vysetreni.
teraz teda neviem co sa vysetrilo, ci pil, ci sa ututlalo ze mal vypite, mojej byvalej frajerky tatko zrazil staru 80 rocnu babku, ktora cela v ciernom sla v noci po krajnici a chcela obist mlaku na krajnici tak mu v zakrute vbehla pod auto, a ten clovek aj 20 rokov po tom vzdy v ten mesiac, ked mala ta nehoda "vyrocie" musel denne vypit flasu tvrdeho alkoholu aby bol schopny padnut do komy a cez den nejako fungovat, inak cely rok nevypil ani pivo. Ludi, ktori maju svedomie nieco taketo bude navzdy tazit,
ale co spominali v Nku ci kde toho bavora, co v nejakom '8x roku zabil niekoho este ako starosta a o par rokov neskor bol dokonca ministrom dopravy, to je creme de la creme.
Co sa Danielita tyka mna by viac zaujimalo ci bolo nieco pravdy na tych smskovych prepisoch z udajnych odpocuvani, kde mal doma cerstvo narodene deti, ktore posielal nejake kurvicke z BB a o dve minuty jej udajne pisal smsky ako jej strci jedno dildo dopredu a druhe dozadu, lebo to cele dementoval asi tak ako Fico, ze nebol na Vazovovej.

asi treba urobit suhrn ful vibavy

- keyless entry len na prednych dverach a kufri, na zadnych dverach nincsen
- nemoznost objednat webasto
- ziadny blind spot monitor
- len zadna parkovacia kamera
- ACC na baze kamery, nie radaru
- Navigacia Plus (nie Professional)
- obycajne EDC, ziaden adaptive drive
- chrome LEDky
- ziaden sestvalec v ponuke (ale zato trojvalec sa najde!)
- xdrive na urovni Suzuki Vitara
- prevodovka Aisin, nie ZF (je otazne ci je to minus alebo nie)
- predne bezpecnostne pasy napevno ukotvene v B stlpiku, ziadne vyskove nastavenie (stale tomu nemozem uverit pici, to by malo nejakeho dezingera stat miesto)
a to by hadam aj stacilo :), lebo ak som na nieco zabudol tak to len moj mozog ma obrannu reakciu ciastocneho alzheimera.
Ale stale som s rozhodnutim "uzrozumeny". Na F34 proste nemam, nie na taku aky by som chcel. Kupit si ju v takej vybave ako fuxxo kupuje F32, to by ma sralo viac ako chybajuce veci resp. "nemoznosti" v X1. Keby som bol zanieteny brandista, tak by som si urcite X1 nekupil. Ale ja mam to logo na kapote celkom na haku.
Uz sa tesim na ten shitstorm co mi tu date, ked na zimu obujem Brocky alebo Aezy :). Ale ne, nedam za disk 500 evri, ked mam za to skoro celu sadu. A nedam tam BMW puklicky na tie stredy..lebo mam to logo na haku aj na kolesach, nielen na kapote.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Streda, 21. Septembra 2016, 16:15

PristineShip: -ak by ta to urobilo tak po Slovensky stastnejsim - (teda ked sa mam ja nieco napicu tak sa budem citit lepsie ked bude mat napicu nieco aj niekto iny)-Aj F30 vo verzii M3 (F80) ma pevnu vysku pasov. Citis sa uz lepsie? :-)
Inak neviem ci pracujes ako marketer (alebo copywriter) alebo sa tak len proste v ramci anonymity internetu zadarilo, rozhodne aspon to je obcas vtipne co pises:-)

bruno75

Streda, 21. Septembra 2016, 16:27

Neviem kde si vzal, ze Pista S. nafukal... v tom clanku o tom nie ja ani slovo, cital som ho velmi poctivo celu cestu cez mesto z roboty :D (ak by bol pil, obavam sa, ze base by sa nevyhol...)
ze to pre normalneho cloveka je zataz na cely zivot (furt to ma pred ocami), o tom ziadna...
o Lipshitovi sa radsej vyjadrovat nebudem, ale je pravdou, ze taketo nieco by som nezelal nikomu, teda ani jemu nie...ja len, ze niektore veci v zivote mozu cloveka dobehnut...
bohuzial toto sa naozaj moze stat kazdemu z nas :?

ad "skvela vybava" X1, uz davno som sa cudoval, ze u BMW sa niektore veci nedaju objednat do "nizsich" modelov... preto som sa ja osobne rozohodol radsej jazdit v "light oprdenej" 5er s vybavou podla mojich predstav, nez vo funglovici 3er, v ktorej by mi stale nieco malo chybalo (a ktora by ma mozno vysla este drahsie nez ta 5er)...
nikomu to nehovor, ale ak sa nemylim vyska pasov sa mi naposledy dala nastavit na E39, v E60 aj v F10 ich mam napevno a vobec mi to nevadi :mrgreen: nizsie prikladam citaciu z navodu k F10 so zvyraznenou pasazou tykajucou sa vysky ukotvenia pasu... (mam k dispozicii len anglicku verziu v PDF... :? )

urcite chod do AEZ, niektori clenovia fora sa urcite velmi "potesia" a miestni obchodni reprezentanti znacky AEZ voMacK a mexican ti urcite radi sprostredkuju zlavu...:mrgreen: :wink:
Prílohy
User manual_5_series_f10_EN_2011 48.pdf
(464.23 KiB) 45 stiahnutí

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Streda, 21. Septembra 2016, 20:29

pristineship: ty si chuj proste :-D tak ti treba, teraz budes picovat dva roky na to, ze to nema hento tamto hentamto :-D a suhlasim s bleskom, ani moja 650 s pořizovací cenou hodně přes 100 tácu nema nastavitelne pasy na vysku a tiez mi to jebe nervy kvalitne, lebo mi to reze do krku. :-/ na druhej strane kupatko F32 ma pekne automaticke podavatko pasov, co sa mi kurefsky paci :-) lebo v 6ke nedociahnem dozadu vacsinou na pas

ja napriklad hejtujem aez, takze budem urcite proti tebe zamerany :-D

edit: este by ma zaujimalo ze co by ti v mojej konfiguracii chybalo k zivotu nesmierne moc? :-D aby som vedel.. ja by som tam nasiel tiez par veci za par tisic urcite, ale toto sa mi zdalo taky ten rozumny stred. 13000€ boli iba extras.. napriklad elektricke nastavenie sedaciek, headup displej, harman, tv funkcia, nejake krajsie 19" kola. tieto veci by som si tam vedel predstavit :-) ale to si nechame na dalsie auto :-D
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

PristineShip
Autor témy

Streda, 21. Septembra 2016, 21:45

pici idem si rovno otvorit konsky figurator a presvedcit sa, ze to nema nastavitelne pasy v F10, a ak to nema, tak si budem musiet ist drbnut poldeci (ked je rec o alkohole, ja som nehovoril, ze v clanku pisu ze Pista Kcero nafukal, tiez si to nepamatam, ale niekto kto obhajoval Lipsica, na nejakom blogu som to cital - hovoril, ze nech ludia nespominaju tu karmu, lebo ze Lipsic do Skrucaneho pindal len preto, ze okrem rychlosti mal udajne aj vypite.
tak prestante nachvilu citat, idem pozriet ten konfig urinator

uz som tu.. samozrejme zrovna tak je urobeny ten 360 pohlad v konfiguratore, ze nevidim na pasy, tak este chvilyu strpenia, idem pozriet fotky nejake

boha ale toto uz je moc. to je fakt prilis. Este by som to zobral, ze v X1 - Fabiiv koncerne BMW. Ale ze pici si mozes vyskladat F10 aj za 100 litrov a furt tam budes mat pas ukotveny v jednej vyske, to je moc. To je fakt nad hlavu. A na hlavu. Musi jebat. A este k tomu predavaju nejake Pivot holder kokotiny, ze ked to chces nizsie, tak si to najebes na stlpik aby to drzalo pas nizsie. A dalsia vychytavka zo Skody 120 bude co, DYI spinac na nuteny obeh chladiacej kvapaliny aby nevarilo vodu na semaforoch?
Fakt som bol v tom, ze len X1 to nema. Tak nejak to prezentoval tusim aj ten srandovny pepik v tom Autosalon Prima, co uz sa nevola Autosalon Prima.

co sa kolies tyka - nejdem teraz rozprudit debatku velmi, na tu sa tesim v oktobri, snad viac ako na auto :)

Fuxxo no mne by v tvojej konfiguracii - ktora inak nie je nepodobna tomu, co by bola moja kompromisna konfiguracia, az na ten chrocht - by chybalo prave tych zvysnych 5 alebo 6 tisic eur vo vybave. Panorama, el. sedadla (moze byt krokov nastavenia vysky a sklonu kolko chcem, nikdy si to nenastavim tak ako v elektrike), keyless entry, h/k, vyhrievany volant (nieco z toho mozno mas, ale kedze si ten cennik postol v rozliseni tlacitkoveho telefonu Nokia 3210 tak sa mi to nechce zas otvarat), head up displej, kamery, (fakt nedavas ani zadnu?), samonasieracie zrkadla..to mas hned 5 litrov naviac, lenze ked som prave tuto vybavu tiez chcel vynechat tak som si vzdy povedal, ze mi to za to nestoji.
Proste viem, ze tu vybavu chcem, ze napr. niektore prvky som si uz minuly rok nedal do Golfu, lebo mi to tiez prislo uz trosku moc dat cez 30 tisic za Golf, a potom som cely cas pizdoval,ze som si mal dat tu panoramu aj tie adaptivne xenony aj Rline paket s ciernym stropom.
A hlavne ked som sa zacinal obzerat po aute tak som si naivne myslel, ze mam na 330i F34 a ful vibavu, a zistil som, ze ani 320i by sa nezmestila do rozpoctu bez toho, aby som nemusel siahnut na iny prijem. Porovnavat ful vibavu 330i a X1 je pomerne lahke vitazstvo pre F34, ale ked uz mas porovnavat 320i a X1 sDrive 20i, kde X1 ma lepsiu dynamiku, relativne lepsi komfort priestorovy pre moje potreby a hlavne si mozem do nej navolit aj hracicky, potom sa mi lahko vzdalo tej tej trojky.
Mozno bude X1 taka kokotina, ze sa nebudem vediet dockat konca zmluvy a po roku a pol, kedy zvyknu zvysok zmluvy "odpustit" alebo aspon vyhodne skratit ak si zoberies od nich dalsie auto, budem klikat nejaku trojvalcovu trojicu na 15tkach ocelovych kolesach, puklice za priplatok.
A mozno sa mi to bude tak pacit, ze si potom znova zoberiem X1. Planovat sa neda nic. Vedel by som si predstavit, ze by mi 340i hovorila pane, rovnako ako by som si vedel predstavit mat takeho lofasa ako moj kamarat Tono, co vzdy ked sme sli hrat volejbal si ho musel tejpovat k stehnu. Ale velke auta a velke ciciny maju len jednotkari.
A s tymto filozofickym konstatovanim sa s vami pre dnes lucim, dobru noc.

RudyJames

Streda, 21. Septembra 2016, 22:12

:shock: Moment, on nema ani keyless, samostmievacie zrkadla, head-up, ani stresne okno? Fuxxo, ty socka! 8-[
Inak co sa tych obmedzeni tyka, su aj financne.. Od 3er vyssie preplaca BMW registracny poplatok.. Takze 1er a 2er su socky, je jedno, ci si navolis M240i za 56,000 eur, stale si vacsia socka ako hola 316i :|
Subaru WRX STi

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 22. Septembra 2016, 04:14

Rudy, to je picovina s tym registracnym poplatkom asi taka, ako ze ja som si daval robit garazovu branu od jednej firmy, moj kolega taku istu branu od tej istej firmy, ja som dostal 25% zlavu a on dostal 10%, ale obaja sme platili 900 EUR :)

registracny poplatok ti nikto nepreplaca, nikto ti z kasy nepojde vybrat peniaze ked im donesies ukazat blocek z automatu na dopravnom insepktorate.
Jednoducho ti to zarataju do zlavy. Povedia ti, ze v tych 15% percentach co dali dole mas zaratany aj registracny poplatok.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Štvrtok, 22. Septembra 2016, 05:38

jasne ze je to tak len tomu sa nehovori picovina ale marketing. Alebo inak- pouzijeme nejake slova na to aby sa zakaznik citil lepsie

RudyJames

Štvrtok, 22. Septembra 2016, 06:55

Ale vsak pochopitelne, nikto tu neriesi preplacanie blockov, ja myslim to zdovodnenie.. Zlavu 19% daju, ale ja odmietam dat statu 3,000 eur len tak, na to bolo povedane, ze keby to bolo od 3er, tak to riesia v BMW pri prihlasovani.. Pochopitelne je to v zlave, mne ale ide o princip, akoze 1er/2er aj ked najmensie polo-m-ka su akoze od macochy?
Subaru WRX STi

xener
Auto: biele, sede, modre

Štvrtok, 22. Septembra 2016, 07:01

registracnu dan mas rovno v cene aj s priplatkom, za 530d touring 2tb zaplatis v nemecku 55180 Eur, u nas 58355. je tam sice rozdiel 1% v DPH , ale zvysok je ta registracna dan, ktoru zaplatia za teba :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní