... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Piatok, 22. Júla 2016, 20:42

na bimmerposte citam ze takmer kazdy kto si aj objednal auto na RFT na x1 ich menil na standardne pneu, ale vacsina rovno pri objednavke isla cestou non-rft a repair kit alebo rezerva.
Som zvedavy, ci v tomto bananistane si tiez budem moct v pondelok objednat normalne pneu (v konfiguratore nie je moznost run-flat odskrtnut ale tak dufam, ze ked to ide aj v juznej afrike, aj v Gruzinsku, aj v Rumunsku tak to hadam pojde aj na Slovensku)

ja som sa na to chcel spytat predajcu uz minuly tyzden, ale kym som cakal tak "Product Genius" mi tvrdil, ze sa z vyroby standardne pneu objednat nedaju... co je teda bud blbost uplna, alebo specialna blbost pre slovensky trh

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Júla 2016, 08:18

si si vazne isty ze sa nechces vratit k tej 3 GT ? predsa len je to o triedu vyssie auto, nehovoriac o tom z X1 je nakupny vozik, ktory dostavaju ako prve auto 18 rocne pipinky, alebo si ich kupuju dochodcovia aby si splnili svoj celozivotny sen o BMW. :D
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

bruno75

Sobota, 23. Júla 2016, 08:36

Nechaj ho, uz sme mu vysvetlovali, ze za tie prechy mohol mat super vymazlenu cukrickovu F11 s menej ako 20t km (o F34 3er GT ani nehovoriac), ale on sa do tej predohrababavej krabicky asi zamiloval.. :D :lol:
Naposledy upravil/-a bruno75 v Sobota, 23. Júla 2016, 08:45, upravené celkom 1 krát.

xener

Sobota, 23. Júla 2016, 08:41

ja mu chcem len dobre. si predstav ze si tu X1 naozaj v pondelok objedna a kym bude na nu cakat tak bude po cestach sledovat ostatne X1 a ked si vsimne kto ich soferuje, tak mu bude stale horsie a horsie a nakoniec ked auto dorazi, a uvedomi si ku akym skupinam ludi sa zaradi , ked si sadne za jeho volant, tak BMW RADOST Z JAZDY bude uplne prec :D

bruno75

Sobota, 23. Júla 2016, 08:56

radost z jazdy na F48 X1 nie je sucastou vybavy a neda sa objednat.... :lol:

PristineShip
Autor témy

Sobota, 23. Júla 2016, 13:13

aky maly by musel byt penis chlapa, co si auto (ne)kupuje podla toho, ze v nom vidat nejake dogabane micinky s pohostinnou vaginou?
Ani jeden z vas v tom aute ani nesedel.
Vam to uz uplne, bez prepacenia - jebe? "ak akym skupinam sa zaradi" to kde sme, na diskusie.sme.sk?
To aj cloveku co sedi za volantom Range Rovera Autobiography za 150 litrov poviete, ze sa zaradil do skupiny fifleniek co preblafnu hocikoho na pockanie za novu vuittonku?
Lebo tak mozno 4 z 5 Range Roverov soferuju fiflenky na nasich cestach.

To si mam kupit jazdenu 5er v pakete, najebat na skla odpadove vrecia, parkovat zasadne mimo vyznacenych ciar, nedavat smerovky a nosit slnecne okulare aj v kine aby som zapadol do vseobecneho stereotypu BMW soferov, hoci realne to robi mozno 1 z 50, lenze slusnych si nikto nevsimne a nepamata, ale chuja si zapamatas hned.

Ja vam naozaj uprimne dakujem za rady a info, aj ochotu skusat realne v aute zamykacie scenare s klucom,
ale toto ma fakt nebavi. Ked si nabuduce budete kupovat tu jazdenu F11 tak sa skuste zamysliet, ze keby clovek, co tu F11 kupoval ako novu pocuval taketo dristy, tak by si tiez nekupil novu F11 ale jazdenu sedmicku, a ten co si chcel kupit jazdenu sedmicku si kupi jazdeny rolls royce.

tema sa moze locknut alebo zmazat alebo co, uz dalej nebudem otravovat a doriesim objednavku a kupu bez dalsej dramatizacie :)

xener

Sobota, 23. Júla 2016, 21:11

takto si vdacny za kazdy nazor ? :) aspon tak si to pisal v prvom prispevku.
pozri, ked si chcel aby ta tu vo vsetkom co si vyberies len podporovali a pisali ako skvele si sa rozhodol , mal si to napisat jasnejsie. myslim ze mas problem s prijimanim nazorov inych ludi pokial su ine ako tie tvoje, viem si predstavit ze ta moze boliet ked su tvoje sny konfrontovane s inymi nazormi, premna za mna si kup aj fiat punto ked sa ti bude pacit, len od nikoho nechci aby ta v tom podporoval :D

mimochodom, keby si si kupil Sport SVR , tak si ta nkto s depehackarkou nepomyli :)

bruno75

Nedeľa, 24. Júla 2016, 08:40

Pristine, podla tvojich predchadzajucich reakcii (nie vsak tej poslednej) som mal pocit, ze mas zmysel pre humor a aj trochu nadhladu...
na tomto fore sa veci neberu vazne a kto ich vazne zacne brat, vacsinou skoro narazi... ](*,)
ako pisal xener, chceli sme ti poradit a ukazat mozno iny pohlad na vec, ked rady nechces prijat, tvoja vec :?
je fakt, ze medzi tunajsim osadenstvom ti 9 z 10 ludi povie, ze F48 X1 nie je to "prave" BMW...tak sa neurazaj...
a ano, je fakt, ze aj nase jazdene "plecky" musel niekto kupit ako prvy, aby sme si ich mohli kupit my... :mrgreen: to nam ale nebrani napisat, ze za dany budget sa da kupit aj lepsie auto...
nechceme ti kazit radost z noveho auticka, kup si co chces a bud spokojny... PEACE
...ale ked potom zistis, ze sme aspon v niecom mali pravdu, tak sa nestazuj :wink:

xener

Nedeľa, 31. Júla 2016, 01:02

PristineShip napísal:
chuapci, noze mi este jednu vec prezradte: budem vediet zvnutra auta kufor aj zatvorit, alebo len otvorit? A ak len otvorit, da sa nejak dokodovat, aby sa dalo aj zatvarat?
To by bolo mrte zvysenie komfortu mojho zivota, lebo denne chodim cez vratnicu, kde sa kontroluje obsah kufra, vacsinou to riesim tak ze mam sklopene zadne sedacky a spustim zadne okno, ktore tak v 30% pripadov zabudnem zavriet a uvedomim si to az ked vybehnem na dialnicu a usny bubienok mi z ucha visi ako traky.
NIe ze by som mal problem vystupit, ale ked chcem vystupit musim ostat trcat do cesty lebo pred rampou kde je terminal na vstupne karty dvere neotvorim, takze je to take nachuja, keby som mal zvnutra auta otvarat/zatvarat kufor tak je to super.

SCH_TOEHKI aktiv

PristineShip
Autor témy

Nedeľa, 31. Júla 2016, 14:08

dik xener, som to akurat vcera tiez nasiel na bimmerposte, uz mam kratky zoznam veci co chcem po dodani auta nakodovat, aj ked mozno polovicu nebude treba, lebo jednotlive funkcie sa na jednotlivych trhoch lisia (napr. sklapanie zrkadiel automaticky po zamknuti ludia z USA hovoria ze sa nastavit neda bez kodovania ale ludia z UK ze ano)

u mna sa to pohlo dopredu len trochu, lebo tentoraz bol predajca od utorka na dovolenke, ale zajtra uz by mal byt v praci tak dufam, ze zajtra sa finalne zadava objednavka do vyroby, lebo papierovacky s Unicredit Fleet su konecne hotove, notarsky overene a blabla a uz to je teraz len v rukach TOB aby auto dodalo. (najst notara v Trencine, ktory robi dlhsie ako do 16:00 bol zazitok, na ktory budem dlho spominat...nakoniec ma zachranilo podnikatelske baroko zeleneho pseudozamocku pri Seate, a ako bonus clovek nemusi hladat parkovanie v centre aby potom zistil, ze kedze sa robi len do 16:00 tak 15:40 uz klientov nevybavuju)
Nakoniec je to teda x-line ale Alpine white, a default x-line 569 kolesa, aj ked sa mi tie kolesa uz viac nepacia ako naopak, ale sral to pes.
Dva dni mi trvalo rozhodnut sa medzi Alpine a mineral, ta mineral je fakt super, kamarat co ju ma na trojici ma odradzal, ze ked treba nieco lakovat tak ze to je snad najhorsia farba aby sa trafili na odtien, ukazal mi svoj blatnik co mu robili v zilinskom BMW a bolo to fakt hrozne, aj ludia na forach hovorili, ze Mineral je sice super, ale tazko sa triafa lebo sa na tej bielej pouziva nejaky blabla oxid neviemaky a ze to je tvrde jak slak a zle sa tonuje ta farba.
Napriek tomu som bol rozhodnuty pre Mineral white. A potom v pondelok do mna, ked som daval prednost chodcovi, nadrbal v plnej rychlosti chuj zozadu, bez brzdenia nic, nedival sa 30 metrov pred seba - to bol taky paradox, ze par hodin po finalnom zadani zmien do objednavky a potvrdeni zo strany leasingovky a bmw mi nadrbu do auta, aby som sa viac tesil na nove - a ked som v utorok viezol auto do servisu na obhliadku tak prve co mi povedali "mno, tato cervena metaliza, to sa bude tazko triafat". No jebem vam ja vase triafanie, na obidvoch Seatoch za poslendych 5 rokov co su cisto biele nemetalicke nam menili zadny naraznik lebo je to asi nejaka rodinna kliatba, ze do nas niekto musi furt zozadu nadrbat, aj ked vzdy inak (raz cuval madar z parkoviska a nedival sa, druhy raz mindza z banskej bystrice..pardon, bystrici zaspala na D1 pri 110km a tukla pri Senci do auta zozadu, teraz do mna na prechode chuj), a na cistej bielej to nevidno ze je to lakovane absolutne.
No dufam, ze sa dozviem behom par dni nejaky odhad, kedy auto vykotia z linky. Kedze sa to ale nestihloi zadat do konca jula, tak ratam, ze az v oktobri.
Keby ale vsetky motyky vystrelili a stihli to do 12. septembra, kedy chcem na tyzden k Woerthersee tak by som od radosti zozral kefu, keby som tam mohol ist na novom. Ale to je nerealne, ale uz sa mi raz stalo, ze auto malo byt vyrobene o 11 tyzdnov a vykotili ho po siestich...a potom dva tyzdne trvalo, kym ho dopravili z Bratislavy k dealerovi. Ale to je Slovensko, u nas vo firme tiez suroviny z Azie prejdu vlakom do Ciernej nad Tisou za 7 dni, a potom 7 dni trva kym Cargo prepravi ten vagon 300km v ramci SR.

bruno75

Pondelok, 1. Augusta 2016, 15:39

Tak teda congrats a nech ti to radostne cakanie rychlo ubieha... :wink:
Ak by som chcel bielu (akoze nechcem, hoci jedno biele auto mam - ale to iny pribeh...), tak mineral white je urcite krasna, ale ak by som si ho mal objednavat ako nove, nakoniec by som aj tak skoncil u Alpine white, tak ako ty... :mrgreen: (presne takyto scenar to malo, ked som sa v M-Group snazil vyskladat auto ako kompromis medzi vybavou a rozpoctom...)
jednak, ako vravis, je Mineral white asi nestastna farba na pripadne opravy a jednak pri mojej vrodenej lakomosti by mi ten rozdiel 1000 € oproti obycajnej bielej asi nestal za to...
ja take problemy u jazdeniek vacsinou nemam :mrgreen: ked som bral svoj suscasny daily driver, dostal som od dealera na vyber (pri uplne rovnakej vybave) dve cierne (Sapphire Black) s ciernou kozou (lisili sa tusim vnutornymi listami), jedno biele s ciernou kozou a jedno Sophistograu a ciernym vnutrom... potom tam bola este jedna Champagner Quartz s nadhernym hnedym vnutrom a v pakete, ale jednak mala o chlp horsiu vybavu a jednak som bol odbornikom varovany, ze taka farba sa hrozne zle opravuje... zobral som to Sophistograu a nelutujem... :wink:
o kliatbe mozes zacat hovorit vtedy, ked ti otvoria / si otvoris auto aspon tolko krat ako jeden nemenovany tunajsi clen, zeleny mod 5er fora.... :mrgreen:

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 1. Augusta 2016, 17:54

pred rokom ked som kupoval male MPV a zvazoval som 2er Active Tourer , ale len velmi kratko, a skoncil som pri Golfe Sportsvan, som tu co to prebruzdal ale kedze tu samozrejme o 2er nebolo nic ani o kupatku a nie o active toureri tak som si len tak presiel nejake pribehy a tam som nasiel taku milu poznamku, ze niekto vomackovi pisal ze "hej, videl som ta v Trencine tam a tam.." a on na to "asi boli chlapci z TOB na obede" :), ale neviem ci si to pamatam spravne, ze vtedy si dal pusu s nejakym kamionom, na fotkach to vyzeralo nepekne.

ta quartz nie je nahodou matna farba alebo taka nejaka individual draha suka?
Nemam 5er farby moc v merku.

Myslim, ze s tou Alpine budem spokojny, teraz ked denne pozeram 30 youtube videi, niektore aj po 10ty krat, a vidim to auto vo vsetkych moznych vybavach a farbach tak proste stale pochybujem, pri X1 je to "len" 700 za metalizu a o budget neslo, keby som chcel setrit tisicku vyhodim el. sedadla, ale ta biela je fakt vdacna farba.
Aj ked ju neumyjes dobre ze tam zostanu flaky po hmyze tak tym ze biela je tak jasna a ludske oko tak tupe tak uz z metra nevidis tu spinu tak ako na metle,
konieckoncov mam to odskusane na dvoch autach za poslednych 5 rokov. A na tej X1 sa mi po chvili kazda farba prestala pacit az na tu bielu :).

teraz by som si uz mal zacat trochu studovat co s tym connected drive, a ako a kde ho teda aktivovat a ci to vobec ma pre mna cenu, lebo pri najazde 25k km rocne asi budem musiet obmedzit prave cesty do Nemecka aby som sa zmestil do limitu o 5k nizsim ako je moj standard (a prave tych 5-6k zvycajne spravim na sluzobnych cestach sukromnym autom, aby som tam nemusel soferovat chrontavu Octaviu, ktorej 100 ludi dava po krizoch)

bruno75

Pondelok, 1. Augusta 2016, 21:37

Omackove auticko je velmi priatelske a rado sa druzi, raz s kamionom, potom s kvetinacom, s murikom na parkovisku, dvakrat odzadu s inymi autami a tak....
prezute celne skla uz myslim prestal pocitat aj samotny Omacka, proste on je v kazdej poistovni top-klient :mrgreen: :lol:
ano, champagner quartz je taka svetlo bronzova matna a kurefsky draha farba, o ktorej jeden miestny lakos povedal, ze by ju opravovat nechcel...
s Alpine White IMHO spokojny budes, s paketom sa pekne doplna a doplnky na nej pekne vyniknu... BTW mas uz cierne ladvinky, ak nie skoro mat budes... :D
A co sa vlastne stane, ked prekrocis ten limit najazdu v operaku? Zoberu ti auto alebo ti ho naopak po 3 rokoch odmietnu zobrat a daju ti zacvakat plnu cenu alebo co?!
FYI plne funkcny Connected Drive zacina uz za Hrozenkovom, aspon teda myslim, ze uz aj v CZ je funkcne vsetko, co v DE... to len my sme tu za opicami...
aktivaciu ConnectedDrive Services mozes zacat az budes mat VIN

PristineShip
Autor témy

Utorok, 2. Augusta 2016, 07:18

ale ja to nemam v m pakete, ja mam x-line, cierne ladvinky neplanujem zatial, tie sa hodia len k Sport alebo M Sport paketom.
to auto celkovo tym ze je to len prezlecene MPV ma niektore tvary dost neproporcne, a co na tom aute vyzera dobre spredu a zozadu nevyzera dobre z profilu,
ked napr. das cierne stresne listy tak pri pohlade zpredu je to pekny prechod od celneho skla, a navyse pri panorame to dobre ladi k sebe tmava s tmavou,
ale pri pohlade z profilu cista kya hunyadyi . a naopak alu/chrome alebo ako sa to ma tvarit su pekne z boku ale hnus spredu.
Najlepsi na bielej je Sport line, ale ma hrozny interier, ktory sa mi vobec nepacil, inak by som dal cistu Pandu - cierny gril, cierne zrkadla, cierne ramy okien, cierne stresne listy.
Kedze na xline je ale dost chromu, tak aj listy okolo okien som dal chromove, lebo na xline to s ciernymi vyzeralo zle, ale stresne listy som dal shadow line cierne, co zrejme nazivo bude chujovina, ale tie v tom pripade dam plastidipom na bielo.

ked prekrocis najazd tak platis 18 centov za kilometer pokutu.
co je horsie trosku je ze ten rocny najazd musis dodrziavat naozaj rocne, a nie pocas doby najmu, napr. ak vies, ze na pol roka ides do zahranicia,
tak nemozes najazdit 35k prvy rok a nechat si 15k na druhy rok, co by ti mohlo stacit kedze pol roka nebudes jazdit,
musis sa zmestit do limitu plus minus 3000 (3000km je povoleny limit v priebehu najmu bez pokuty), cize ak najazdim prvy rok 28k tak OK, ak najazdim 29k tak tiez zaplatim za to 1k pokutu hoci mam zmluvu na 50k. to maju leasingovky ako opatrenie aby im v pripade predcasneho rozviazania zmluvy, z jednej alebo durhej strany, neostali na krku rocne auta s natocenymi 40k
pri operaku treba naozaj dobre planovat ten najazd, a ked uz prve mesiace vidis, ze to nedodrzis treba cim skor si dojednaj upravu zmluvy, lebo to moze vyjst draho potom. je vyrazne lacnejsie kupit si vacsi najazd vopred ako platit pokutu za nadpocet.
A nemam to zratane, ale myslim si, ze sa da najst na SK trhu aj lepsia leasingovka ako oficialna BMW FS - Unicredit Fleet management,
ale to sa tyka aut, na ktore momentalne BMW nema dotovanu akciu, cize napr. 4er (kde ale zrejme sa asi da vybavit, ze budu akceptovat podmienky akcie na 3er),
alebo 2er coupe, tam by ine leasingovky podla mna vedeli dat trosku lepsie podmienky, Unicredit je draha.
Vzdy je lepsie, ked to financuje priamo vyrobca cez svoje vlastne banky, ako to u nas robi VWFS alebo Mercedes, fakt nerozumiem preco BMW u nas financuje cez 3rd party, zrejme si vyratali, ze sa im to neoplati, alebo nedostali licenciu.
Pri tych najsocialnejsich ponukach s najazdmi 15-20k je to zhruba to iste, ale pri vyssich najazdoch dokaze v tej istej triede ponuknut Audi aj Mercedes ovela lepsie podmienky, minimalne 10% nizsie naklady. Lenze z ponuky Audi nechcem nic (teda nic,c o si mozem dovolit, a A6 allroad si dovolit nemozem), a z MB by som na GLC musel mat horsiu vybavu ako mam v Golfe.

bruno75

Utorok, 2. Augusta 2016, 11:57

A ten operak sa da dohodnut aj na viac ako 3 roky? Kolko % z cennikovej ceny auta sa suhrnne zhruba zaplati (= ake su celkove naklady zakaznika)?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných