... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Štvrtok, 21. Júla 2016, 07:45

xener ty kazimrd..teda, kolesomrd.. pokazis mi radost, ktora vydrzala presne hodinu ;)
ale precital som teraz par diskusii ohladom 19 vs 18 a edc/non edc na f48 na bimmerpost.com a fakt osrat tie 19"

este mi povedzte co s tou farbou, lebo mi uz drbe z toho. Ta modra mi fakt zacina liezt na nervy ze z toho bavoraka to robi Kiu.
asi tam drbnem mineralweiss.

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 21. Júla 2016, 08:10

na farbu sa spytaj nejakej zenskej co mas okolo. podla mna je uplne jedno akej je auto farby pokial nebude biela, zlta, fialova, cervena, ruzova, bledozelena, hovnohneda, oranzova, bledomodra. :)
ale ja som iny, neriesim vonkajsi vzhlad, nejake skrabance, priehlbiny a podobne veci ma vobec nezaujimaju, ale ked pocujem alebo citim nejaku minimalnu zmenu na pohone alebo riadeni, tak sa to riesi okamzite. kludne budem jazdit s pokrcenymi plechami, ale jazda musi byt 100%
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

bruno75

Štvrtok, 21. Júla 2016, 08:33

To len dosvedcuje, ake su rozdiely medzi vybavami jednotlivych modelovych radov, to kedysi nebyvalo...
Uplne vazne sa pytam, aky je rozdiel medzi Adaptive M Suspension a EDC? Myslel som si, ze je to skoro to iste, len inak nazvane :-k
Pristine, ja ta nechcem presviedcat, ja len hovorim, ze moje 19" RFT na F10 s AD nie su pocitovo extra tvrde... Su tu ludia, ktorym na F10 aj 18" RFT na standardnom podvozku su extremne nekomfortne...
A k farbe, ak ti na nejakej tisicke nezalezi tak skus frozen farby, moj osobny favorit je frozen bronze, len neviem ci sa da dat na X1...

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 09:29

no aj samotne EDC medzi F48 a F10 je uplne ine,
a adaptive drive alebo ako sa to vola ma aj active rollbar a komplet relativne sofistikovany podvozok, kdezto tie EDC na x1 su len jednoducho tlmice s nastavitelnou tvrdostou, ale nie je za tym ziadna velka veda, ze ides po rozjebanej ceste tak sa to nejak prisposobi tomu automaticky.

ziadne frozen farby, ziadne individual, nist, vsetky metly stoja 700 evri, ziadna perlet, len metalizy a biela/cierna aj bez metly.

teraz bruzgam bimmerpost, predsa len je tam viac ludi a osadenstvo je globalne, celkom dost majitelov f48 je tam aktivnych.
Nasiel som tam jedneho typka, co ma presne taku x1 aku mam doteraz nakonfigurovanu - med blue, x-line a cierne leskle ramy okolo okien, 18" 569 kolesa. Ale fotky ma len dve z blbych uhlov tak som mu napisal, ci nema viac foto. Lebo nakoniec to predsa len nevyzera tak zle.
Zacali sa mi teraz aj sede/sive odtiene pacit na x1.
Uz nech je tu pondelok, ked budem mat vsetky tie chrochotne dotazniky a potvrdenia skompletovane, a finalne to odoslem nech to spracuju a nebudem uz moct nic menit.
Ja som presne vedel, ze to takto dopadne.
Uz minuly rok som od zadania objednavky do vyroby az kym auto finalne zaradili do vyroby, co u VW trva cca 2 tyzdne, zmenil farbu 3x, predajca mi uz zdvihal telefon so slovami "aka farba to bude dnes?"
V jednom momente mi hovoril, ze mi tam proste klikne tu dochodcovsku bezovu a mam pocit, ze ani velmi nezartoval a bol by toho schopny, lebo som ho musel dobre srat.

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 13:38

volal mi predajca tak som sa ho pytal na ten ConnectedDrive Plus,
a vraj je to chyba, lebo ze realne sa to v systeme objednat neda, ze to podla neho uvolnili omylom do konfiguratora,
lebo remote services, internet, concierge atd. sa stale nedaju na SR aktivovat...
kedze som akurat bol v aute tak som mu zabudol povedat tu radostnu novinu, ze budem prerabat konfiguraciu asi, ale ved to si usetrim na pondelok

xener

Štvrtok, 21. Júla 2016, 14:38

na to ze to ma byt na 2 roky s tym robis cirkus ako keby si chcel aby ta v nom pochovali.

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 15:03

Samozrejme ze robim, lebo je to pre mna dolezite. Dva roky su dlha doba na to aby som jazdil na aute, ktore sa mi nebude pacit. To ze ty neriesis exterier auta neznamena ze ja nemozem. Ak ta to vyrusuje mozes tuto moju temu napriklad aj necitat :)

bruno75

Štvrtok, 21. Júla 2016, 16:00

Nedaju sa tie funkcie (RTTI, Remote Services) podla nich aktivovat alebo sa nedaju ani objednat? Aj ked to na SK nie podporovane, da sa to aktivovat a pouzivat... Ak sa to neda na SK ani objednat, tak to je pekny podraz...

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 16:28

Povedal, ze ho to nepustilo v systeme objednat, ze volal na centralu, a ze to ma vyhodit (robil objednavku na inu X1 dnes pre ineho zakaznika), ale ze to este bude riesit a da mi vediet, ze ak to teda nejak pojde tak mi to prihodi, ale hovoril mi, ze aj tak sa to u nas neda aktivovat. Ked som sa spytal, ze ci to ale mozem aktivovat napr. v Nemecku tak povedal ze ano, ale ze aj tak tie sluzby (internet) nebudu u nas vraj fungovat. Teraz to neriesim, necham predajcu nech si to vyjasnia ze co vlastne mozu predavat a objednavat a v pondelok to finalne uzavriem. Veci co sa daju dodatocne aktivovat ma netrapia uz vobec, len by som ta nerad nemal nejaky kus hardveru, ktory sa tam tak lahko dodatocne neda dorobit.
Este minuly tyzden mi predajca tvrdil, ze slovensky portal by mal byt spusteny koncom roka, ze mozno sa to odlozi na buduci rok ale ze teda do roka by to malo byt spustene takmer urcite.

Pokial ale ani s vyhliadkou do jedneho roka u nas nefunguje RTTI - tak to mozem okaslat.
Neviem co presne znamena "Internet" - je to aj wifi hotspot alebo jednoducho len media system v aute ma pripojenie na verejny internet?
a bez internetu to ale ma sim kartu tiez koli remote services napr. nie?
musim si to nastudovat cez vikend.

keby aj x1 mala android auto tak mozem cele ich connected drive osrat. ja som s tym mrte spkoojny, jedine co mi chyba v google mapach su rychlostne limity. Ale traffic info je na jednotku.Vlastne keby bolo android auto v x1 tak mozem osrat aj velku navi, aj ked uz len koli rozliseniu by som to asi aj tak kupil, lebo ten Business displej jednak vyzera ako z roku 1995 a rozlisenie ma tiez z tej doby.

xener

Štvrtok, 21. Júla 2016, 17:16

na internete je riesenie pre mirroring iphonu do idrive.

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 21. Júla 2016, 17:40

hmm, dik, pozrel som.
cize raspberry pi alebo nieco podobne co bezi miracast. no mozno sa s tym pohram ak by som sa velmi nudil.

co ma tesi je ze media system vie mat aktivne naraz 2 bluetooth telefony, resp 2 telefony ako HFP a 1 bluetooth zdroj hudby naraz.
to ma teraz stve v Golfe, ze ked mam zapnute android auto z druheho telefonu tak moj telefon, z ktoreho chcem aj telefonovat nemozem mat handsfree.

PristineShip
Autor témy

Piatok, 22. Júla 2016, 06:57

urcite sa aj vam ulavi tak ako mne, ze cirkusu s farbami a kolesami je koniec ](*,)

nakoniec stacilo k tomu co som mal od zaciatku prihodit hlinikove stresne listy a nechat ramy okien cierne a zrazu to vsetko do seba pekne zapadlo a ked sa na ten finalny obrazok pozeram tak citim jemny selest v lavej gulke. \:D/

Dnes mozno konecne po troch dnoch spravim aj nieco produktivne.

xener

Piatok, 22. Júla 2016, 06:59

2 telefony naraz su podporovane uz od CIC.
a hej, mna to tiez serie na VAG rieseni ze funkcny je naraz len jeden klasicky telefon, takze ked cestujes s manzelkou tak HF ma vzty ten co si sadne do auta ako prvy :) dokonca to mali az tak nahovno spravene ze ked som dal simku do MMI, tak sa moj telefon dal pouzivat len ako media na hudbu, az relativne nedavno to upravili vo firmware ze sa da naraz pripojit aj telefon aj sim v MMI a rozhodnes sa z ktoreho budes telefonovat.

PristineShip
Autor témy

Piatok, 22. Júla 2016, 08:06

VAG by potreboval hlavne konecne jeden univerzalny system, skalovatelny a skinovatelny pre rozne znacky a velkosti displejov, lebo horsi system ako ktorykolvek VAG som videl len v aktualnom Volve XC90 a tam pokial viem su updaty pomerne caste takze odkedy som to ja v marci mal v rukach na par dni tak predpokladam, ze vacsinu tych chyb odstranili (aj ked tam boli aj take chutovky ze ten ich podrbany otocny engine start ovladac v niektorych specifickych situciach jednoducho odmietol vypnut motor. Otocil si volic do polohy Off a motor zostal bezat ak si mal cez media system vypnutu funkciu start/stop. Az ked si ju zapol pri zaradenom Dcku motor zhasol ak si stal, vtedy si zaradil P, motor bol vypnuty a ked si otvoril dvere mohol si vypinacom zhasnut aj zapalovanie/elektriku)

nebudem tu podrobne rozpisovat svoje zazitky s updatovanim firmwaru do radia, lebo toto nie je vag forum, to som spravil aby som si ulavil ked to bolo aktualne na vw fore,
ale prides do servisu za panickou, co ma na starosti garancny servis, este jej aj rovno do huby das konkretne TPI na update firmwaru a ona ta polhodinu presviedca, ze v Golfe mas MMI. reku madam, to nie je audi. Zazitok na dlhy cas.
Update opravil mrte chyb a samozrejme mrte novych priniesol, ale aspon grafika parkovacich senzorov uz nema sede pozadie ktore zabera tretinu displeja cuvacej kamery...niektore chyby mali fakt skolacke lenze ich proces vyvoja je tak krkolomny, ze vacsinu chyb nikdy v zivote neopravia.

Inak xener ty kedze vies porovnat MMI/iDrive tak aky je tvoj nazor?
Ja som nove iDrive systemy mal pod rukou minimalne, aj ked dost casto si beriem auto z pozicovne v zahranici BMW je to len velmi zriedka a ak, tak nema vacsinou ani Business navi, takze vacsinou lepim na celne sklo drziak na svoj telefon a infotainmentu/radia sa ani nechytam, max tak naparujem bluetooth.
Ale naposledy este v novembri minuleho roku som mal Audi A6 3.0tdi, neviem ani ktora verzia to bola asi ta najslabsia, celkom napeckovana vybava,
ale na to MMI som dost picoval. Asi je to sila zvyku, lebo za 5 dni a nejakych slabych 300km si clovek nezvykne na auto, ale stale som sa mylil, stale som si nevedel zvyknut na tie tlacitka okolo, ten touch panel som nikdy nechapal kedy sa menia funkcie a co mozem s nim robit v roznych menu, bol som z toho relativne chuj.
Ale mapa medzi budikmi bola uplny krem v trenirkach, omnoho lepsie sa mi to pacilo s analogovyi budikmi po bokoch ako komplet displej v Passate To som si najviac uzival, aj ked este viac sa tesim ne head up displej v X1.

xener

Piatok, 22. Júla 2016, 14:49

ked mam porovnat infotainment bimmer a audi, tak zacnem asi tym ze mi zena na A6 odmieta jazdit, lebo aj dvihnut telefon tym valcekovym gombikom je problem, casto sa stava ze sa valcek troku potoci , cim sa prehodi zo zdvihania na polozenie :) budiky ma audi spravene lepsie, teda v tej verzii kde je stred medzi budikmi vyplneny komplet LCD, na to sa nechyta ani 6WB. aj ked na budiky moc nepozeram, alebo nie velmi casto, staci mi HUD a obrazovka infotainmentu , ci uz v audi alebo bmw, audi pri budikoch vyhrava hlavne konceptom nocneho videnia, ktore sa zobrazuje medzi budikmi a nie na MMI obrazovke, takze mozem mat zapnute aj nocne aj mapu zaroven, co na bmw nejde.

naopak je to v ovladani infotainmentu, tam je bmw vpredu ci uz funkcionalitou , eronomiou alebo logikou ovladania, audi ma na to prilis vela gombikov, treba sa na to aj pozriet aby si si bol isty ci si dobre stlacil, idrive je super ze das ruku na kolecko a vsetky tlacitka su v dosahu a hlavne je ich menej. touchpady funguju rovnako, len na kreslenie pismen a cisiel, audi ma navyse to ze ked svietia cisla tak si prepinas radio, co som vlastne pouzil len na zaciatku ked som chcel vediet co to robi. este sa tym nastavuje ozvucenie auta kde si posuvanim davas centrum zvuku. mam najnovsiu verziu MMI3GP touch, ale rychlost je horsia ako CIC, tiez kamery predna aj zadna su nejake trapne VGA, aspon ze vedia rozdelit obraz dolava a doprava.
NBT je tak 2 generacie vpredu, jasnejsi (ostrejsi) display, intuitivne ovladanie. a ide posun koleckom hore dole spravnym smerom, opacne ako v audine :) ti maju opacne aj manualne kvaltovanie, vyssiu rychlost keketi maju smerom dopredu :D
Este som si spmenul na jednu prednost ktoru ma audi v infotainmente. je tam skryte servisne menu, kde sa da kopec veci ponastavovat aj bez diagnostickeho kabla a update firmwaru sa da robit cez sd kartu, alebo usb. ked uz sme pri tom usb, ked som kupil A6, nebol tam ani jeden usb port aby som si nahral mp3 a nejake filmy pre deti. napadlo ma ze rozdiel vo velkosti diskov je tam tiez, audi 40gb, bmw 80gb v CIC a 120 NBT pokial sa nemylim, ak hej, opravte ma. takze aby som bolo pouzivat usb kluc, musel som dokupit kabel do toho zasrateho audi mmi portu. port je jeden a kablov milion druhov, usb samec, usb samica, usb pre ajfon, usb pre ajped kabel na jack a neviem ake dalsie a pekne si to vzdy treba menit podla potreby.
no, dalo by sa to rozoberat asi dlhsie, ale basnik si tu ty tak ja uz zatial koncim v tomto prispevku :D
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní