ked mam porovnat infotainment bimmer a audi, tak zacnem asi tym ze mi zena na A6 odmieta jazdit, lebo aj dvihnut telefon tym valcekovym gombikom je problem, casto sa stava ze sa valcek troku potoci , cim sa prehodi zo zdvihania na polozenie :) budiky ma audi spravene lepsie, teda v tej verzii kde je stred medzi budikmi vyplneny komplet LCD, na to sa nechyta ani 6WB. aj ked na budiky moc nepozeram, alebo nie velmi casto, staci mi HUD a obrazovka infotainmentu , ci uz v audi alebo bmw, audi pri budikoch vyhrava hlavne konceptom nocneho videnia, ktore sa zobrazuje medzi budikmi a nie na MMI obrazovke, takze mozem mat zapnute aj nocne aj mapu zaroven, co na bmw nejde.
naopak je to v ovladani infotainmentu, tam je bmw vpredu ci uz funkcionalitou , eronomiou alebo logikou ovladania, audi ma na to prilis vela gombikov, treba sa na to aj pozriet aby si si bol isty ci si dobre stlacil, idrive je super ze das ruku na kolecko a vsetky tlacitka su v dosahu a hlavne je ich menej. touchpady funguju rovnako, len na kreslenie pismen a cisiel, audi ma navyse to ze ked svietia cisla tak si prepinas radio, co som vlastne pouzil len na zaciatku ked som chcel vediet co to robi. este sa tym nastavuje ozvucenie auta kde si posuvanim davas centrum zvuku. mam najnovsiu verziu MMI3GP touch, ale rychlost je horsia ako CIC, tiez kamery predna aj zadna su nejake trapne VGA, aspon ze vedia rozdelit obraz dolava a doprava.
NBT je tak 2 generacie vpredu, jasnejsi (ostrejsi) display, intuitivne ovladanie. a ide posun koleckom hore dole spravnym smerom, opacne ako v audine :) ti maju opacne aj manualne kvaltovanie, vyssiu rychlost keketi maju smerom dopredu

Este som si spmenul na jednu prednost ktoru ma audi v infotainmente. je tam skryte servisne menu, kde sa da kopec veci ponastavovat aj bez diagnostickeho kabla a update firmwaru sa da robit cez sd kartu, alebo usb. ked uz sme pri tom usb, ked som kupil A6, nebol tam ani jeden usb port aby som si nahral mp3 a nejake filmy pre deti. napadlo ma ze rozdiel vo velkosti diskov je tam tiez, audi 40gb, bmw 80gb v CIC a 120 NBT pokial sa nemylim, ak hej, opravte ma. takze aby som bolo pouzivat usb kluc, musel som dokupit kabel do toho zasrateho audi mmi portu. port je jeden a kablov milion druhov, usb samec, usb samica, usb pre ajfon, usb pre ajped kabel na jack a neviem ake dalsie a pekne si to vzdy treba menit podla potreby.
no, dalo by sa to rozoberat asi dlhsie, ale basnik si tu ty tak ja uz zatial koncim v tomto prispevku