... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Nedeľa, 17. Júla 2016, 18:30

chuapci, noze mi este jednu vec prezradte: budem vediet zvnutra auta kufor aj zatvorit, alebo len otvorit? A ak len otvorit, da sa nejak dokodovat, aby sa dalo aj zatvarat?
To by bolo mrte zvysenie komfortu mojho zivota, lebo denne chodim cez vratnicu, kde sa kontroluje obsah kufra, vacsinou to riesim tak ze mam sklopene zadne sedacky a spustim zadne okno, ktore tak v 30% pripadov zabudnem zavriet a uvedomim si to az ked vybehnem na dialnicu a usny bubienok mi z ucha visi ako traky.
NIe ze by som mal problem vystupit, ale ked chcem vystupit musim ostat trcat do cesty lebo pred rampou kde je terminal na vstupne karty dvere neotvorim, takze je to take nachuja, keby som mal zvnutra auta otvarat/zatvarat kufor tak je to super.

LOKI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 17. Júla 2016, 19:25

Pekna nalozenka a aj ta cena...z tych 52 tisic ti dali aspon 10% Zlavu ?
Vozil som sa ako v novej X1, X4, X6 a aj starej X6...a ak by som mal volit nafulovana X1 ako tvoja alebo https://www.autobazar.eu/bmw-x4-xdrive-20d-(f26)-id8886664.htmltak volim X4...ale tak to je len moj nazor :) V X4 je vzadu viac miesta nad hlavou ako v starej X6, neposobi tak robustne ale interier je viac ako postacujuci.
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

PristineShip
Autor témy

Nedeľa, 17. Júla 2016, 20:21

zlava 12,3% + nulove navysenie operaku + poistky v cene.
Ja som si ale zlavu nepytal, nemam to vo zvyku - moje odpovede na cenove ponuky su ano/nie, nikdy "mozno, ak nieco este urobime s tou cenou.."
Ked dostane obchodnik "Nie" bud sa sam snazi otocit to na Ano alebo nema zaujem. Ak sa mi ponuka nepaci skusim inde.
Celkovy finacny model je pre mna zaujimavy a zlava z cennika tam nehra velku rolu.

Bol by som si vedel dohodnut urcite lepsie poistky keby som si dal spravit vacsiu zlavu bez poistiek, ale pre mna je zmysel operativneho leasingu v tom, ze sa jednoducho nestaram o nic, okrem pneu - tam mi nikto nevedel garantovat, ci mi na to leasingovka v zime neobuje nejake Nexeny, a obutie chcem mat pod kontrolou, ale to je minimum urobit objednavku pneu a druhej sady diskov a nechat to dorucit do servisu kde to prezuju. A kedze kolesa, teda minimalne pneumatiky mi mozu posluzit dlhsie ako 2 roky, zimne kludne 4 sezony potiahnu, tak to si riesim po svojej osi.

X4 je sice mensi vorvan ako X6, ale mne tie auta jednoducho pripominaju psa, ktory sere.  Preto ma BMW tolko modelov, ze si kazdy vyberieme to svoje :)

bruno75

Nedeľa, 17. Júla 2016, 21:27

X4, X6 su pomaly (predajne) najuspesnejsie modely BMW poslednych rokov a ta ich nazves "pes, ktory sere"..... nemozem... =D> :lol: :lol: :thumbup:

a k tvojej otazke o otvarani / zatvarani kufra zvnutra: predpokladam, ze mas (budes mat) vlavo pri rame vodicovych dveri, zhruba vo vyske kolena tlacitko na otvaranie kufra (ason na 5er byva tam), tymto tlacitkom kufor otvoris, ale este sa mi nepodarilo ho zavriet...(dnes som to specialne kvoli tebe skusal)... ci sa to da nakodovat neviem, spytaj sa clena s nickom Jararak...
ono sa akosi pocita, ze ked kufor otvorim (hoci aj zvnutra) vacsinou vystupim a idem nieco do kufra riesit a nasledne ho zatvorim dasim gombikom, ktory je na spodnej strane ramu kufra (teda na X1, kufrovych dveri), ked nevystupim, tak poziadam toho, kto sa v kufri hrabe, aby to tlacitko laskavo stlacil, ked sa to hrabanie ukonci... :mrgreen:
ale mam riesenie aj pre teba, bez toho, aby si musel pohnut svojou ctenou prdelou, kufor sa da otvorit (ale aj zavriet) tlacitkom na kluci, staci pri otvorenom kufri podrzat tlacitko a kym tlacitko drzis, kufor sa zatvara, zvlastne je, ze ked tlacitko pustis, kufor ostane okamzite stat... takze treba drzat,a z dokedy to necvakne..
kedze kluc uz nemusis na F-modeloch nikam strkat, vies to urobit aj zvnutra auta pri beziacom motore (zda sa mi, ze na uspesne zatvorenie kufra je ale potrebne najskor odomknut central, pokial je zamknuty)...

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 05:54

to ze sa nieco predava ako teple rozky este neznamena, ze sa to musi kazdemu pacit. Dacia Sandero je (predajne) najuspesnejsii model Dacie a tiez by som si ju nekupil :)
Ked clovek 10 rokov kazde rano vidi skrceneho psa ako tlaci tocenu zmrzlinu a potom sa pozrie na X6tku tak mu ani ina asociacia nemoze napadnut, svalnate telo v podrepe.

Pokial nie su povely z kluca ak sa nachadza v interieri ignorovane tak je to super (v mojom terajsom aute kluc vo vnutri auta nevie odomknut kufor alebo zamknut/odomknut auto, takisto keyless auto nezamkne pokial kluc ostal vovnutri), mne je jedno ktore tlacitko stlacim a ci bud na kluci alebo na dverach.
Vysvetlovat vratnikovi ze ma stlacit nejake tlacitko na kufri je pomerne na dlhe lakte, u nas su manazeri vstupu a vystupu trochu...svojski.

bruno75

Pondelok, 18. Júla 2016, 08:37

No ved ani ja netvrdim, ze X4 a X6 su moje najoblubenejsie modely BMW, len to porovnanie so psom ma prekvapilo a pobavilo :D
nevidim dovod preco by auto nemalo akceptovat povely kluca, ked je vnutri, ale vyskusam...
ak sa dobre pamatam, raz sa mi podarilo (omylom-nahodou) auto zamknut zvnutra klucom... tak snad bude fungovat aj ten kufor...

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 09:34

nemam vyskusane vsetky scenare na svojom terajsom aute, ale co viem urcite tak ked je kluc v aute tak auto nezamknes, ani tlacitkom na kluci ani ked niekto zvonka na dverach sa snazi zamknut keyless. Zamknes len vnutornym tlacitkom na dverach. Mne sa stalo zo 4-5x, ze som sa snazil zamknut keyless ked kluce ostali vovnutri, to by bol celkom pruser, raz sa mi to stalo v noci na prazdnom odpocivadle niekde uprostred Rakuska, telefon aj vsetko v aute, keby sa auto zamklo tak ma tam jebne.
Naviac ked sa auto zamkne klucom tak sa pusti alarm, preto je to vypnute ak vsetky tri keyless senzory v aute co mam trianguluju polohu kluca vo vnutri vozidla tak jednoducho zamykanie/odomykanie je off. 
Preto som sa pytal, ci to ovladanie veka kufra pojde klucom zvnutra auta.
A ked teda ty vies, ze sa minimalne auto dalo zamknut klucom, dufam ze stale napriek tomu ten keyless je natolko inteligentny, ze ked zabudnmem kluce vnutri a zvonka smahnem po klucke kopytom tak sa nezamkne. Inak budem musiet nosit klucik na snurke od topanok okolo krku ako soplave decko.

xener
Auto: biele, sede, modre

Pondelok, 18. Júla 2016, 09:50

na toto som zvedavy, na A6 mi kluc vnutri nefunguje , tak je to podla mna spravne. 
co sa tyka zatvarania , da sa to vo VAG autach nakodovat do kluca, spinac vo dverach myslim ze len na otvaranie.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

bruno75

Pondelok, 18. Júla 2016, 14:10

takze mili priatelia, vec sa ma takto:
sam som si dnes na F10 LCI empiricky odskusal, ze zvnutra auta sa aj pri spustenom motore da auto stlacenim prislusneho tlacidla na kluci zamknut aj odomknut a da sa otvorit aj zatvorit kufor (len teda pri zatvarani kufra musis to tlacitko drzat ako hluchy dvere, az kym sa kufor uplne nezatvori),  piktogram na palubke ti napovie, ked je spravny cas tlacitko pustit... :mrgreen:
mam tiez vyskusane, ze pomerne socialna (a dost stara) E90 sa dala tiez klucom zvnutra zamknut, zistil som to, ked som blbo chytil kluc a pchal ho do startovacej sachty a pritom nechtiac stlacil zamykacie tlacidlo...
nedam za to ruku do ohna, ale na zaklade uvedeneho predpokladam, ze to takto bude fungovat aj na X1...

s keyless by som to urcite neporovnaval, pretoze tu ide o uplne iny system zamykania a keyless (prave z uvedenych dovodov) nedovoli auto zamknut (dotykom na klucku zvonku) kym je kluc vnutri auta... to nema nic s tym, ze auto sa da zamknut, ked kluc drzis v ruke a stlacis prislusne tlacidlo a je jedno ci je to inside alebo outside...

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 15:11

mily priatel, dakujem ti za empiricku ochotu ;)

Subjektivne je moj nazor taky, ze je to zo strany BMW chujovina ze auto sa da zamknut zvnutra cez DO, ale objektivne neviem najst racionalny dovod, kedze aj tak je tam stale tlacitko priamo v aute, ktorym sa zvnutra da zamknut.
Takze objektivne som chuj, lebo si neviem racionalizovat svoje myslienkove pochody ;)

Hlavne ze budem moct otvarat a zatvarat kufor a naporucik strazmajor pplk. Jebovic na Brane nebudem pizdovat, ze sa mi do auta musi divat cez bocne okno, lebo to je vraj proti predpisom - ked vidi do celeho auta so sklopenymi sedackami. Bezpecnejsie je ked mu niekto s ciernymi foliami otvori kufor kde nic neni a na zadnych sedadlach moze vyviezt aj tri mrtvoly a vratnik sa nikdy nenamaha pozriet inde ako do kufra.

ale podelim sa s vami chlapci aj o prihodu, ktora je mierne BMW related. 
V noci zo soboty na nedelu som mal ist do Viedne na Westbahnhof vyzdvihnut rodicov vracajucich sa z dovolenky, a kedze mali hodinu meskanie, tak som to odparkoval pred Viednou na dialnicnom odpocivadle, ktore bolo prepchate rumunskymi dodavkami, neviem ci je to nejaka povinna uniforma, ale vyhradne biele VW T3 dodavky s vozikmi na tahanie aut. A kedze prejst 30 metrov na parkovisko pre nakladne auta im bolo daleko, tak kazdy z nich pekne zozral 5 parkovacich miest pre osobaky. Ja som si pekne sklopil sedacku tak ako vacsina aut vedla mna, snazil som sa chvilu si zdriemnut, ked tu zrazu, kde sa vzala tu sa vzala, nablyskana biela X3 "fpakete", kolesa jak na traktor, no cele to mal chlapik napumpovane. A neviem co sa mu stalo, ale asi po 3 minutach zapol blinkre. Reku omylom zavadil do packy, ale potom som si vsimol, ze ma komplet vsetky, a tych milion dopravnych znaciek s prikazanymi smermi a zakazmiz astavenia co Rakusania lubia davat na parkoviska to vsetko pekne odrazalo, diskoteka na cele parkovisko, a chuj tam stal, na mieste pre invalidov, tukal si do mobilui a blinkre robili blik blik blik blik blik blik....polhodinu. Ked som isiel na wc tak som obisiel auto k nemu a po nemecky (mal rakuske znacky) sa ho pytam, ci ma to auto pokazene alebo aky ma dovod na to aby mal tie blinkre zapnute. Dovod som sa nedozvedel, ale dozvedel som sa ze sa vola TYKOKOT CHODDOPICE.
A potom ze majitelia BMW nepouzivaju smerovky.

bruno75

Pondelok, 18. Júla 2016, 15:46

pekna storka, toz vitaj medzi majitelmi BMW... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
neviem, co ti subjektivne vadi na zamykani auta zvnutra, ja mam auto nastavene tak, ze sa samo zamkne po rozjazde a povazujem to celkom prakticku vec... ale objektivne s tebou mozem iba suhlasit... :mrgreen: :D ...just joking...
inak rad by som videl vyjaveny pohlad sudruha npor. pplk. na brane, ked sa kufrove dvere s tichym zabzucanim otvoria a po chvili zase zatvoria bez toho, aby si vyliezol z auta...

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 16:33

no ved hovorim, racionalne dovody nie su, ja to mam asi ako hisotircky pozostatok z dob 10-15 rokov dozadu, kedy auta typu Fabia nemali ani tolko chochmesu, ze ked si chcel zamknut auto pri otvorenych dverach tak nezamkli bud ziadne alebo aspon len vodicove dvere aby si si omylom nezabudol kluce vnutri.
auto sa mi po rozjazde samo zamkne tiez, ked som v parkovacom dome niekde tak sa aj sam zamknem hned ako sadnem do auta lebo kufor nie je zamknuty a napr. v takom Maxe v TN sa vselico vie potulovat, aj ked dnes som sa tak nasral, ze uz ani Klier tam nie je (ale vraj sa len stahuju) ze uz to je tam fakt tak vybrakovane, ze ani fetaci patkorunovani tam nechodia smejdit).

sudruhovia s kapslovimi pistolkami na brane nebudu mat vyjaveny pohlad, lebo nas manazment ma bohate zastupenie aut vsetkych nemeckych "premiantov"...aj ked ma vlastne napada, ze ti su na whiteliste a nikomu kufor neukazauju, ale ludi s pristupom dnu je dost vela a uz som videl nejake sukromne auta co si zvnutra otvarali/zatvarali kufor, takze su na to asi zvyknuti. Niekto ma taku celkom peknu decentnu Ochcavku Combi RS, kde si kufor otvara aj zatvara zvnutra a videl som tusim aj nejakeho frantika, 508 SW alebo co to je.
Minimalne jedna A klasse AMG45 aj nova RS3 mi bezne vrci pod oknami, vidno tu obcas nejaku sukromnu M5 ale to je asi dodavatel, to ma zilinske znacky, generalny ma X5, zvysni traja konatelia GLE a Q7 a A7, a potom zo vsetkeho nieco, nejaka 5ka, nejake E klasse, nejake A6 aj A4, kombi aj sedan, aj allroady, a strasne vela Superbov, ktore teraz menia za tie nove (minuly rok som tiez takmer kupil Superba, ale nerobili vtedy este kombinaciu motor + DSG aku som chcel a cakacie doby 6+ mesiacov), aj ked skoda ze kombiky. Ti co maju narok len na tie Superby si niektori pokupili 3er, ale tiez pozer vybavy - mpaket - a nic viac. A celemu management parkovisku troni jeden chlapik s Hunyadiy Satan Fen s ultrachrom paketom, dlho som si myslel, ze to je len nejaka navsteva, ale to fakt niekto, kto mal slusny budget na auto si kupil hento.

PristineShip
Autor témy

Pondelok, 18. Júla 2016, 21:01

http://www.autovia.sk/foto/nove-auto/bm ... 1961818/#1

na fotkach v tomto inzerate som sa finalne presvedcil, ze tie cierne high gloss listy okolo okien su na tej farbe v xline lepsie ako strieborne.
Mne to pride proste moc korejske ked je chrom aj dole... na ciernej to vyzera kus lepsie, ale na tejto modrej sa mi cierne listy pacia viac, nerozbije to auto opticky.

xener
Auto: biele, sede, modre

Pondelok, 18. Júla 2016, 21:56

nechapem preco na tomto krpcovi spravili delene vyfuky. jeden by si mohol mysliet ze to ma nejaky vykon :) taky look nema ani 530 :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

PristineShip
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2016, 05:22

tiez sa mi to nepaci, ja by som najradsej mal koncovky schovane pod naraznikom, alebo ked uz tak len zdvojenu koncovku na jednej strane.
Celkovo ten styling zadnej casti naraznika je nachuja vo vsetkych verziach.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní