Piatok, 15. Júla 2016, 19:39
tak si uz viem sam odpovedat na otazku ako funguju tie vyrobne kvoty :), co som dnes odpocul ked som cakal v TOB TN.
Kvoty si vraj objednavaju na 2 mesiace dopredu, takze podla realnych objednavok alebo ak chcu aj nieco na sklad.
Dnes celkom zaujimava navsteva, sice som tristvrte hodiny cakal ale stale sa mi chodili ospravedlnovat a ked som stvrtykrat povedal ze si kavu nedam tusim sa ta slecna priam urazila :) //baby tam su pekne, az ma bolelo za krkom ked sa furt okolo premavali to je vyrazny skok vpred oproti VW showroomom kde som sa vyskytoval doteraz :) //
Bol som si este kym som cakal pozriet X1tku, som na to auto coraz viac nadrzany. Az mi je to divne, lebo do pondelka som o novej generacii X1 vedel len, to ze nejaka existuje, a ze je postavena na platforme s 2er AT/Mini Countryman. Prvy den - dva som zvazoval, ci predsa neist do tej 3er GT, ale uz som napevno rozhodnuty.
Jedna vec co ma mierne prekvapila je ze keyless entry je len na prednych dverach, cakal by som to pri BMW aj na zadnych. Aktualne na Golfe mi to dost chyba na zadnych dverach, nejake tie Volva co som jazdil na sluzobkach z pozicovne to mali vsetky aj na zadnych a tie keby tam just neboli proximity snimace ale obycajne tlacitka tak by to pomohlo.
Na druhej strane v terajsom aute som daval aj vacsie veci casto na podlahu za predne sedadla lebo je jednoduchsie otvorit zadne dvere ako kufor - su tam enormne tazke piate dvere a dvihat to je je dost nepohodlne, na X1 bude kufor v elektrike, takze zadne keyless snimace osrat.
Na druhej strane, ten keyless na X1 je ultrarychly. Na Golfe nemam sancu prist k autu a rovno potiahnut klucku, nepusti ma, musim polozit paprcku a pockat sekundu kym sa auto odomkne, tu som len siahol po klucke a hned som mohol tahat.
Co ale je fakt ultra fail - predne pasy su v stlpiku ukotvene napevno, nedaju sa polohovat, a su ukotvene kurvavysoko. Od roku 1996 som nevidel snad nove auto, kde by neboli polohovatelne pasy, a to je prve co robim ked sedim v nejakom aute po prvykrat - dam si pasy na najnizsiu polohu. Bude to trosku vopruz v X1tke pre mna.
Poprechadzal som sa po showroome a poobzeral vystavene kusy, bol som prekvapeny ze v X4 je vzadu celkom dost miesta, osobne mi to prislo menej klaustrofobicke ako X6 (aj ked v novej X6 som nesedel, len v starej. 4 miestnej, tam to bolo vzadu fakt za trest)
A ked som si nachvilku sadol a cakal kym predajca vybavi ludi, a pozeral sa po ritiach co chodili okolo tak som aj trochu zacal chapat preco tie skladovky maju vsetky do radu nakokot vybavu. A to nielen BMW, to je vsade. Ked som pocul chlapika asi tak v mojom veku, po 30tke, co si hadze do auta a ked mu predajca pomerne detailne daval navrhy ze co by mal dat radsej namiesto toho, tak nula bodov. Ludia maju svojske predstavy, ktore sa daju charakterizovat asi tak ze "nech to zvonku vyzera, ze aj vnutri to je nalozene" resp. "nech susedia zavidia najviac chromu v dedine", lebo ved na 118i si ako prve naklikam m-paket a potom 20 minut rozmyslam, ci aj automaticku klimu a pdc alebo to sa uz nezmesti. Ved proti gustu... na to tam ta moznost individualizacie je, ale ked sa potom aj skladovky konfiguruju tak, aby padli do merku aj takymto ludom, to potom tie skladovky vyzeraju tak ako vyzeraju.
No a vtipny bonus na zaver bol, ked sa ku mne predajca tak tajnostkarsky naklonil a hovori mi takym poloseptom - "Viete, ten pan XY z leasingovky je..taky svojsky, on je jeden z dvoch co robi operativny leasing pre BMW na Slovensku a mal som uz klienta, ktory mi velmi nahnevany volal, ze on celu kupu moze zrusit ak ma jednat s takym clovekom... tak ak by nahodou ste mali nejaky problem, tak mu nic nehovorte, zavolajte mne, a ja to vybavim, ze vasu ziadost vybavi iny clovek"
No som velmi zvedavy, ja som dobry chlapec, necham sa natriet na chleba - do momentu ked sa ku mne niekto prestane spravat slusne, potom sa mi zatemni pred ocami a drama je na svete :).