... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PristineShip
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

Re: ConnectedDrive, xDrive, alcantara...

Streda, 13. Júla 2016, 18:41

https://www.bmw.sk/sk/ssl/configurator. ... g/o1l5e4a0

toto je finalna konfiguracia ktoru som prave teraz odoslal predajcovi na finalne nacenenie,
akurat ze v nej chyba 676 - Harman Kardon - 805 EUR, lebo v konfiguratore nie je, a 775 - cierny antracit strop, ktory u nas tiez nie je v konfiguratore, je len zmieneny
pod m-sport paketom, a v cenniku sice je, ale tiez je to tam take vagne, ci sa da aj mimo m paketu.
Kazdopadne na bmw.de sa cierny strop nahodit da aj bez mpaketu, a kedze sa to standardne da aj na vacsine inych modelov tak dufam, ze to pojde.
Cize k tomu co je pod kodom nahodene treba este priratat 1000 EUR za harman kardon a cierny strop.
Som uz na 99% rozhodnuty, ze by som to v piatok isiel zavazne objednat, ale treba sa na to este vyspat a vychladnut :)

podvozk standard + EDC

xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Streda, 13. Júla 2016, 19:49

vybava fullka co sa da , super. 
ale za 50 litrov by som radsej kupil rocnu 530 s najazdenymi 15tis kmm s nocnym videnim, surroundom, masaznymi sedadlami, TV aj v kufri, matrix LED svetlami a vsetkym co si este spomeniem navyse oproti tejto vybave :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

bruno75

Streda, 13. Júla 2016, 20:25

Nechcem ti kazit radost z objednavaneho auta, ale nezabudaj, ze X1 je nativne predohrab (urcite by som radsej bral xDrive) a ze ma prevodovku Aisin a nie overenu ZF 8st.... just saying...
inak ta vybava vyzera dobre... :thumbup:

musim vsak suhlasit, ze za tie prachy by som si radsej nasiel nejaku rovnako dobre vybavenu polrocnu F11 530xd s max. 20t km... v DE je ich na mraky a ak priplatis cca 2000 ecok, mas to aj so servisom a 5-rocnou zarukou...

xener

Streda, 13. Júla 2016, 20:40

530xd neeeeem, to je pre tych co nevedia soferovat, ked BMW tak jedine zadokolka.  ked niekto chce 4x4 , nech si kupi OOOO ako ja, alebo subaru. :D

Lipo69
Kraj: Žilinský

Streda, 13. Júla 2016, 20:48

jezis ja z tych nazorov mrem, ako nech si kazdy kupuje co sa mu paci alebo vyhovuje ale hlasit ze xko je pre tych co nevedia soferovat.....
zato ze vy ste neboli mimo upravenej cesty je vasa vec ale ocividne nechapete prinos jazdy 4x4 na zlej ceste tak netrepte blbosti
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

bruno75

Streda, 13. Júla 2016, 20:51

co furt mate proti xDrive, ja som s nim velmi spokojny a na sportovu jazdu 5er aj tak nie je urcena, na to su ine auta...
co napr. totopodla mna vyzera dobre: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=223566060&features=HEAD_UP_DISPLAY&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&features=ADAPTIVE_CRUISE_CTL&features=LED_HEADLIGHTS&features=BLIND_SPOT_MONITOR&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&scopeId=C&parkAssistents=REAR_VIEW_CAM&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&categories=EstateCar&categories=Limousine&isSearchRequest=true&minPowerAsArray=189&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2015-01-01&maxMileage=20000&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=16%2C17%2C74%2C18%2C19%2C20%2C21%2C22%2C65%2C23%2C66%2C24%2C25%2C26%2C67%2C70&makeModelVariant1.modelGroupId=22&pageNumber=1

xener

Streda, 13. Júla 2016, 21:13

lipo, neber to tak vazne :) obcas sa moze aj zasrandovat. 
co sa tyka prinosu 4x4 obavam sa ze v tomto ma poucovat moc nemozes, quattro som jazdil ked bmw nemalo xdrive ani vo vyhlade. vyskusal som viac znaciek , za dost extremnych podmienok, takze viem o com to je. subaru ma jednoznacne najlepsie prevedenie 4x4 , ale bohuzial zaostava v inych veciach, audi je s mechanickym quattrom na druhom mieste nie len vo vlastnostiach v extremnych podmienkach ale aj v spolahlivosti. 

hej, okrem M550 sa to pravou sportovou jazdou nazvat neda, ale tu ide o ine, tu ide o pocit zo zadneho nahonu pri rozbiehani sa, je uplne iny ako predokolka alebo xdrajv. bez toho to nie je to motto "radost z jazdy" 

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 14. Júla 2016, 08:54

Keby som chcel 5er tak si kupim 5er:). Kazdou jednou tisickou, ktoru clovek prihodi k cene sa otvaraju dvere dalsich a dalsich aut. A niekto tie auta musi jazdit aj ako nove, aby potom niekto mohol kupit jazdenku. Ja som si plne vedomy alternativ. Aj toho, ze je tam Aisin prevodovka. A je mi aj celkom jasne, ze sDrive X1 je predohrab, co v mojom pripade je este mensi dovod ist do xDrive ako bol pri 3er. Jednoducho to auto sa mi paci, je pre mna pohodlne, akuratne velke, a mozem si dovolit v konfiguratore klikat na vybavu aka sa mi paci a zmestit sa do budgetu a zaroven mozem otcovi posunut lepsie auto. Ja som spokojny po vsetkych strankach :)

Co by ma ale len cisto zo zvedavosti zaujimalo je ako funguje objednavaci system v BMW - ako to niekto vie.
Lebo ked som rano volal s predajcom, tak mi povedal ze ma jeden slot na dieselovu X1, ktoru skusi poziadat o zmenu na 20i, a v tom pripade by bolo vyrobene relativne rychlo, ale ze keby sa to aj nepodarilo tak niekedy okolo septembra by mohlo byt. 
Ako to funguje - delear ma prideleny slot, ktory len MOZE alebo MUSI vyuzit? teda musel  by objednat nejaku dieselovu x1 20d na sklad aj keby na nu nemal este kupcu, alebo jednoducho ten slot uvolni?
Lebo je to dost odlisny system od inych vyrobcov, kde kym sa auto nezaradi do vyroby, co vacsinou trva aj 2 tyzdne po odoslani objednavky, tak nemas sancu zistit kedy auto realne vyjde z linky.

a este jedna otazka, co sa mozem spytat aj predajcu zajtra ked tam pojdem osobne, ale to mi asi budete vediet povedat aj tu - ked si auto objednam s 18" diskami, a myslim, ze najmensie dostupne vo vyrobe su 17", budua j v technicaku zapisane 17" ako alternativne rozmery, alebo len tie 18"? Neviem ako je to u BMW, ale niektore znacky v poslednej dobe zacali ako alternativne rozmery pisat len vacsie, nie mensie, aj ked sa da auto ako nove kupit s mensimi kolesami ako si kupis.

bruno75

Štvrtok, 14. Júla 2016, 10:04

Tvoje auto, tvoja vec... chceli sme ti len poradit...  :wink:
urcite by som ale zvazil rozsirenie zaruky... je tam prilis vela elektroniky a naviac kopa novych a v inych modeloch zatial neoverernych veci...
a mozno by som si priplatil za lepsie audio...

PristineShip
Autor témy

Štvrtok, 14. Júla 2016, 10:41

v konfiguratore je chyba, ked sa tam da kliknut len standard hifi, nie harman, takisto v konfiguratore nie je mozne prihodit cierny strop. tieto dve polozky manualne do kalkulacie prihodi predajca, lebo v konfiguratore jednoducho nie su.
auto som sa rozhodol "nekupovat" ale beriem ho na 24 mesacny/50000km op. lease, takze zaruka ma netrapi. Keby som aj z nejakeho dovodu auto nakoneic predsa len financoval v plnej vyske tak ho dlhsie ako 3 roky mat nebudem.

PristineShip
Autor témy

Piatok, 15. Júla 2016, 19:39

tak si uz viem sam odpovedat na otazku ako funguju tie vyrobne kvoty :), co som dnes odpocul ked som cakal v TOB TN.
Kvoty si vraj objednavaju na 2 mesiace dopredu, takze podla realnych objednavok alebo ak chcu aj nieco na sklad.

Dnes celkom zaujimava navsteva, sice som tristvrte hodiny cakal ale stale sa mi chodili ospravedlnovat a ked som stvrtykrat povedal ze si kavu nedam tusim sa ta slecna priam urazila :) //baby tam su pekne, az ma bolelo za krkom ked sa furt okolo premavali to je vyrazny skok vpred oproti VW showroomom kde som sa vyskytoval doteraz :) //

Bol som si este kym som cakal pozriet X1tku, som na to auto coraz viac nadrzany. Az mi je to divne, lebo do pondelka som o novej generacii X1 vedel len, to ze nejaka existuje, a ze je postavena na platforme s 2er AT/Mini Countryman. Prvy den - dva som zvazoval, ci predsa neist do tej 3er GT, ale uz som napevno rozhodnuty.
Jedna vec co ma mierne prekvapila je ze keyless entry je len na prednych dverach, cakal by som to pri BMW aj na zadnych. Aktualne na Golfe mi to dost chyba na zadnych dverach, nejake tie Volva co som jazdil na sluzobkach z pozicovne to mali vsetky aj na zadnych a tie keby tam just neboli proximity snimace ale obycajne tlacitka tak by to pomohlo.
Na druhej strane v terajsom aute som daval aj vacsie veci casto na podlahu za predne sedadla lebo je jednoduchsie otvorit zadne dvere ako kufor - su tam enormne tazke piate dvere a dvihat to je je dost nepohodlne, na X1 bude kufor v elektrike, takze zadne keyless snimace osrat.
Na druhej strane, ten keyless na X1 je ultrarychly. Na Golfe nemam sancu prist k autu a rovno potiahnut klucku, nepusti ma, musim polozit paprcku a pockat sekundu kym sa auto odomkne, tu som len siahol po klucke a hned som mohol tahat.

Co ale je fakt ultra fail - predne pasy su v stlpiku ukotvene napevno, nedaju sa polohovat, a su ukotvene kurvavysoko. Od roku 1996 som nevidel snad nove auto, kde by neboli polohovatelne pasy, a to je prve co robim ked sedim v nejakom aute po prvykrat - dam si pasy na najnizsiu polohu. Bude to trosku vopruz v X1tke pre mna.

Poprechadzal som sa po showroome a poobzeral vystavene kusy, bol som prekvapeny ze v X4 je vzadu celkom dost miesta, osobne mi to prislo menej klaustrofobicke ako X6 (aj ked v novej X6 som nesedel, len v starej. 4 miestnej, tam to bolo vzadu fakt za trest)

A ked som si nachvilku sadol a cakal kym predajca vybavi ludi, a pozeral sa po ritiach co chodili okolo tak som aj trochu zacal chapat preco tie skladovky maju vsetky do radu nakokot vybavu. A to nielen BMW, to je vsade. Ked som pocul chlapika asi tak v mojom veku, po 30tke, co si hadze do auta a ked mu predajca pomerne detailne daval navrhy ze co by mal dat radsej namiesto toho, tak nula bodov. Ludia maju svojske predstavy, ktore sa daju charakterizovat asi tak ze "nech to zvonku vyzera, ze aj vnutri to je nalozene" resp. "nech susedia zavidia najviac chromu v dedine", lebo ved na 118i si ako prve naklikam m-paket a potom 20 minut rozmyslam, ci aj automaticku klimu a pdc alebo to sa uz nezmesti. Ved proti gustu... na to tam ta moznost individualizacie je, ale ked sa potom aj skladovky konfiguruju tak, aby padli do merku aj takymto ludom, to potom tie skladovky vyzeraju tak ako vyzeraju.

No a vtipny bonus na zaver bol, ked sa ku mne predajca tak tajnostkarsky naklonil a hovori mi takym poloseptom - "Viete, ten pan XY z leasingovky je..taky svojsky, on je jeden z dvoch co robi operativny leasing pre BMW na Slovensku a mal som uz klienta, ktory mi velmi nahnevany volal, ze on celu kupu moze zrusit ak ma jednat s takym clovekom... tak ak by nahodou ste mali nejaky problem, tak mu nic nehovorte, zavolajte mne, a ja to vybavim, ze vasu ziadost vybavi iny clovek"

No som velmi zvedavy, ja som dobry chlapec, necham sa natriet na chleba  - do momentu ked sa ku mne niekto prestane spravat slusne, potom sa mi zatemni pred ocami a drama je na svete :).

bruno75

Piatok, 15. Júla 2016, 20:03

No celkom ma budu zaujimat tvoje skusenosti s operakom... ;)
TOB je priam povestny "obzvlast vyberanymi" vybavami skladoviek, pre ktore sa tu vzil nazov "pozer-metrosexual paket", t.j. urcite M-paket a nejake performance doplnky, alcantara, stresne okno, najslabsi motor, takmer ziadny infotainment (len ten najzakladnejsi) a minimum jazdnych asistentov....
pokial ide o keyless, BMW (rozumej od 3er vyssie) ma urcite snimace na vsetkych dverach aj na kufri (otvara sa podkopnutim), ako to ma X1, to fakt netusim...  :D inak taka blbost, ale je to naramne navykove, uz velkrat sa mi stalo, ze vykracujem k autu, mykam kluckou a potom si spomeniem, ze kluc som nechal v inej kapse... :)
BTW, budes ta mozne vidiet v TN a okoli? Vybral si si taku farbu, ze tuto X1 urcite neprehliadnem...  

PristineShip
Autor témy

Piatok, 15. Júla 2016, 21:50

no ja som zvedavy na skusenost s operakom ako FO tiez :), ani nie tak koli op.leasu ako koli tomu ze je to Unicredit.
Moj velmi dobry znamy robil na vysokej pozicii v Uni este ked to bola Polnobanka, a teda ja nemam iluzie ze ine banky su ine, ale ked clovek pozna ""war stories" priamo zo zdroja,
tak je pripraveny na vsetko :)

Ale zasa mam znamych, co leasuju Renaulty cez nich a su spoko, oni toho maju dost podchyteneho ako oficialny znackovy leasing, tusim aj Mazdu.
Obavam sa este zmluvnych klauzul co v pripade kradeze. Zarazilo ma, ze nechcu GAP povinne, lebo to dnes vyzaduje napr. VWFS aj pri kupe Seatu Leon v zakladnej vybave, ktory sa u nas ukradne len vtedy ak niekto necha vnutri kluce a na sklo napise fixkou "ukradni ma".
Takze najprv mi musi ten ten pan s udajne komplikovanou povahou vysvetlit, co sa stane keby auto lopli alebo bude totalna skoda. Lebo na webe nemaju k operativnemu leasingu skoro ziadne dokumenty o tomto, a predajca sa priznal ze nevie, a to co si myslel ze vie som si ja takmer isty, ze nie je pravda, ale ak by to pravda bola tak cuvam od toho,
a asi to teda dam na normalnu kupu so 100% financovanim. Nechcem nad tym mondofirovat ked nemam fakty, budem mudrejsi zaciatkom tyzdna.

Inak tymi plagatmi co lepili posledny rok kade take ponad mosty, ze BMW 2er Active Touter za 300 eur mesacne a pod asi nachytali dost nebonitnych klientov, clekom dost tych 2er s najazdenymi 5-10k maju v ponuke ako odobrate z operativneho leasingu :).

v TN a okoli ma vidat  zo 3x do tyzdna vacsinou v popoludnajsich hodinach.

co sa keyless tyka hovorim, kym je keyless kufor tak ma zadne dvere neseru. Ako je to na 3er neviem, predajca mi povedal, ze na vsetkych dverach to maju len na novych X6tkach, ze inde je to len v predu. Nezistoval som, neviem, viem len ze v X1 to nie je.

Ja som mal keyless na aute ktore som kratkodobo jazdil v 2006, kde ked mi ho odovzdavali vo firme tak mi povedali, ze auto sa automaticky odomkne ked k nemu pridem a zakmkne ked odidem. Asi po pol roku som zistil, ze treba na klucke stlacit gombik, a pol roka som auto nechaval odomknute veselo v parkovacich garazach, alebo celu noc vonku pred domom :).
Uz vtedy som si na to zvykol - a na vyhrievany volant.
Takze keyless a vyhrievany volant boli prve veci co som si daval minuly rok do Golfu, a prve veci co som klikal teraz aj do X1.
Bez toho uz by som nechcel ani Fabiu.
Mozem osrat bezpecnostne rizika keylessu, pretoze je sice relativne easy auto odomknut ale nastartovat a odist uz je o niecom inom.
Ja v aute ak nikoho nevozim vzadu mam vzdy sklopene zadne sedadla, a ak som na nejakom mieste kde fakt mam pocit, ze sa moze udiat vselico tak nechavam aj vyklopeny kastlik a dvihnutu opierku ruky. Proste ak mi ma nejaky 5 korunovy fetak rozmrdat okno len na to aby sa pozrel, ci tam nie je co ukradnut tak nech rovno vidi, ze tam nic nie je. Aspon ma to nuti udrziavat v aute poriadok a nevlacit haraburdy. A kto mi auto chce ukradnut tak ho ukradne, ci tam keyless je alebo nie je.
Dufam ze to nebude s Unicredit na dlhe lakte a behom tyzdna to sprocesuju aby objednavka odisla do vyroby najneskor do konca jula, tym padom by auto mohlo v septembri byt k dodaniu.
Viac sa bojim ako budem predavat rodicovsky Seat Altea XL, uz ked sme pred dvomi rokmi prvu predavali, tak som im hovoril, ze sice je to auto dobre, velke a lacne, lebo uz 5 rokov nonstop tvrdia, ze ho prestanu vyrabat, teraz ho naozaj prestanu vyrabat a strasne zle sa to predava, hoci je to cuker, nech si nove auto kupia ine, nie zasa take iste.Ale znova sa kupilo to iste. Nakoniec som to s tymi spekulantami co sa ozyvali na inzerat nevydrzal a auto drbol do AAA, kde mi dali prekvapivo dost penazi aj ked za tie nervy s ich praktikami to nestalo (4x som musel odist aby pochopili, ze ak na piatykrat nebudu tlacit kaleraby tak sa piatykrat otocim a uz nepridem nikdy)

xener

Sobota, 16. Júla 2016, 10:34

po x1 u nizsie nic nie je, pri kazdej znacke to mas tak ze na najnizsich modeloch nemas tolko moznosti vybavy ako pri vyssich, cim dalej tym sa moznosti zvysuju a rozsiruju, to co mas v 5er ako doplnkovu vybavu, v 7er mas ako standard, napriklad 6WB budiky z 5er nemas moznost dat do 1 alebo 3, ronako ako ventilaciu sedaciek, a par dalsich veci.
teraz sa to uz trosku vyrovnava, myslim za do 1er sa nedala objednat ina nav ako biznis.

bruno75

Sobota, 16. Júla 2016, 11:55

pokial ide o keyless, chcel som pisat, že, ze predajca kecal (co vsak nie je, hlavne v TOB, nic neobvykle  :wink: ), ale potom som si v konfiguratore pozrel, ze mal vlastne pravdu...
celkom ma prekvapilo ako v X1 zmenili system vybavy oproti inym modelom, ako by to ani nebolo BMW... napr. som bol doteraz presvedceny, ze cuvacia kamera bola automaticky spojena s PDC a bez neho sa nedala objednat
mam keyless uz na druhom aute po sebe a ani ma nenapadlo, ze by to malo byt obmedzene len na predne dvere... :shock:
podla konfiguratora je mozne objednat "plnohodnotny" keyless na vsetkych 4 dvere + kufor na 5er, 6er GC, 7er, X5 a X6... to som doteraz nevedel...
suhlasim, ze nie je problem auto otvorit (ci skeyless alebo bez), ale problem s nim odist po vlastnej osi a to sa da este pripadnemu zlodejovi este viac skomplikovat roznymi inymi prostriedkami...

xener ma pravdu, co sa tyka vybavy, je paradoxne, ze ked napr. do 3er natlacis vsetku dostupnu vybavu, tak za +/- rovnake peniaze mas pomaly uz rovnako vybavene auto o triedu vyssie (5er), v ktorom mas este vela dalsich moznosti na zorsirenie komfortnych funkcii... povedzme taka F30 330xd v pakete do ktorej som dal vsetko, co sa mi pacilo je podla konfiguratora takmer za 72t, za taku cenu uz mam aj F10 530xd v celkom slusnej vybave... 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní