Zatím je to bez jakýchkoliv úprav, sériové sání + filtr vzduchu, tak jak to vyjelo v 09/1999 z Dingolfingu. Samozřejmě povětrnostní podmínky a cesta nahoru a dolů má na spotřebu vliv, ale to bychom nikdy nic neotestovali. Toto bylo v naprosto běžném provozu, projížděl jsem Prahou, stál na semaforech bez vypínání motoru. Motor jsem vypnul při kafi na odpočívadle a u Drietomy, kde byl vyvalený kamion. Že 90% cesty pršelo, že jsem jel mezi Strečnem a Vrútkami mezi kamiony, to jsou další vlivy na spotřebu. Ale už neřeknu, jestli to ušetřilo nebo sežralo více.
Dneska vyfotím tachec znovu, kde bude stav z cesty Liptovský Mikuláš - Trebišov. A rovnou píšu, že jsem byl taky nakoupit po městě, takže to obsahuje i couračky po LM. Pokud bych se měl rozhodnout pro nějaké zařízení, tak to musí vykazovat úsporu v provozu, ve kterém se pohybuji. Pokud by to mělo platit jen za podmínek slunečno, teplota do 20 stupňů, nadmořská výška do 500m a rychlost max. 100 kh/hod, tak potom takové zařízení patří do laboratoře. V běžném provozu nemá co dělat.
Liptovský Mikuláš - Trebišov, palivo Shell Power Diesel

Trebišov - Liptovský Mikuláš