... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Le Gend napísal:Jaaaj, vsetci ste mimo. Tu nejde o "energiu vodika" ale o energiu vaezby medzi vodikom a kyslikom. Mate pravdu, ze horenie vodika vyprodukuje nejaku energiu, ale to nezhori ten vodik, len sa jeho vezba uvolni na zlucovanie s kyslikom. Atomy samotne nezhoria, len sa "preskupia". Presne ta ista energia, ktora sa uvolni pri horeni, je potrebna pri rozkladani vody, cize pri "odpajani vodika od kyslika" (o tom bola prva cast mojho prech. prispevku).
Takze ak chces vovnutri auta "oddelit vodik od kyslika" a potom ho nechat horiet, teda "spojit naspet s kyslikom", plati zakon zachovania energie a ty nic neziskas. Prave naopak, v reali sa velka cast energie pri tych reakciach vo forme tepla strati, takze celkovy vykon auta klesne a spotreba stupne.
Vodik samozrejme je lepsim palivom ako benzin, ale je to prave nakladnost jeho vyroby, co brani vyrobcom pouzivat ho. Ak by to bolo take jednoduche, ako sa to popisuje, uz by cely svet bezal na vodiku.
heroe napísal:Páči sa mi že je tu toľko inteligentných ľudí, bez irónie, zaujímavé veci ste tu popísali. Ale toľko skeptikov..... Odsudzujete hneď od pása a to by ste robiť nemali.
Jimi povedal že to namontuje a vyskúša dá sem referenciu a uvidíme. Ja viem placebo fungovalo už 1000 krát. No ale ak to bude fungovať u neho (o čom dosť pochybujem, to je pravda). Tak si pre to letím urobím PO-LM-PO s tým a bez toho. A ak neušetrím minimálne 2 litre, ešte ten deň mu to vrátim.
heroe napísal:Páči sa mi že je tu toľko inteligentných ľudí, bez irónie, zaujímavé veci ste tu popísali. Ale toľko skeptikov..... Odsudzujete hneď od pása a to by ste robiť nemali.
Jimi povedal že to namontuje a vyskúša dá sem referenciu a uvidíme. Ja viem placebo fungovalo už 1000 krát. No ale ak to bude fungovať u neho (o čom dosť pochybujem, to je pravda). Tak si pre to letím urobím PO-LM-PO s tým a bez toho. A ak neušetrím minimálne 2 litre, ešte ten deň mu to vrátim.
jimi napísal:
môžme to skúsiť na druhý týžden, prídem do PO a môžme merať....
heroe napísal:Idem si upraviť to bydlisko
mexican napísal:
Martin, Trenčín, Turc. Teplice, Michalovce... V každom meste nejaká frajerka?
Le Gend napísal:Uz davno existuju pokusy s pridavanim obycajnej vody do spalovania. Samotna voda dokaze za urcitych podmienok "optimalizovat" spalovanie benzinu (zvysit kompresny pomer, chladit zmes, znizit nachylnost k detonaciam), co inteligentny motor ako BMW teoreticky moze vyuzit.
Jannci napísal:
jj, stare quattra co jazdili goupe B mali nadobu na vodu, co isla ako dalsia zmes do motora
http://energieupramene.blogspot.com/2011/06/snizeni-spotreby-automobilu.html
MateX3 napísal:
Pre prípad požiaru?