... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
jimi napísal:vadíme sa tu ako malé deti o vláčik....
otestujme to a dajme tomu bodku na koniec.
potrebujeme k tomu auto a ochotných ludí, ja dodám fuel stop,
natankujeme auto do plna, prejdeme 50km nejakým smerom bez tohto zariadenia, otočíme sa a vrátime sa na benzinku kde sme tankovali. tam znova natankujeme do plna a namontujeme fuel stop. prejdeme tú istú dráhu 50km tam aj späť a znova natankujeme.
vyjde nám spotreba so zariadením aj bez neho a každý sa tu ukludní a budeme vediet na či sa to oplatí.
takže potrebujeme:
-ochotného člena + auto
-peniažky na palivo (na cestu 200km)
-a nejakých aspoň 2 nestranných svedkov
najlepšie by bolo odštartovať napr. z KE mám to síce do 100km ale ochotne prídem na vlastné náklady,
![]()
![]()
tak sa hláste...
Max-Max napísal:
tak ked pocitas KE-MI 100 km, tak uz chapem kde si dosiel k uspore
ice.blade napísal:nikdy nepojdete prvy a druhy krat rovnakym tempom, pri rychlosti 90km/h staci ist co len o 8km/h menej a spravi to rozdiel v spotrebe, tak ten co udava tempo budes ty a jasne ze vsetci usetria![]()
Max-Max napísal:a este ma napada, ze na energeticku ucinnost, ked pominiem to, ze na efektivne vytvorenie dostatocneho mnozstva H potrebujes viac energie, nez je auto svojou el. sustavou schopne vytvorit, tak na ten zazrak ktory tam vidim tu striebornu krabicku mas privedene vodice postacujuce svojim prierezom tak odhadom na 15 A, ak nie su aj tie z Ciny a buzirka nie je 75% ich prierezu. Takze uz z pohladu je to TOTALNA KRAVINA.
Le Gend napísal:Jasne, kludne tomu mozes dat aj 50A (cize motoru zoberies priblizne 0.7 kW, co je energia 700 J kazdu sekundu). Keby si bol chemik alebo fyzik, spocitas si, kolko gramov vody touto energiou rozlozis kazdu minutu (teda kolko vodika ziskas).
Ked tento vodik pridas do spalovania, dostanes zase tych istych 700 J/sec, z coho drviva vecsina bude vo forme tepla (nie kinetickej energie), takze autu pridas mozno tak 0.1 kW vykon na kolesach. Spocitaj si to: autu zoberies 0.7 kW a dodas 0.1 kW, tak kde je ta uspora a pridane kone ?
Existuje vela testov, kde sa ludia opili z nealkoholickeho piva, alebo kde dostali vecsi vykon a usetrili benzin, ked im povedali, ze maju v nadrzi nieco specialne.. Clovek podvedome jazdi tak, aby dostal usporu, ked ju ma dostat.
partizan napísal:Tie tvoje vypocty su troska mimo kedze 1mol H2 pri vznieteni vyprodukuje 241.8 kJ energie, co je daaaleko od tvojich 700J, samozrejme za 1s HHO generator pri prudoch sice nevygeneruje 1mol vodika za sekundu, no aj napriek tomu tam budu tie energie o dost vyssie ako tvojich 700J.
Tu si mozes precitat aj komplet studiu na tuto temu ohladne HHO aj s referenciami atd...
http://www.hho4cars.eu/uploads/4/7/1/8/4718302/effect-of-hydroxy-hho-gas-addition-on-per.pdf