... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jimi
Autor témy
Kraj: Košický

Re: úspora PHM 17-22%

Pondelok, 9. Apríla 2012, 11:36

vidím, že väčšina prispievateľov je typu "všade som bol a všetko som videl"
neviríte ničomu okrem demagódie ktorú vám "záujmové skupiny" za tie roky natlkli do hlavy...

"čím viac sa učíš - tým menej vieš" vám asi nič nehovorí !?

výroky typu: to je blbosť, kokotina, kravina, atď.

by som si nikdy na nič nedovolil povedať čo ani nepoznám a neviem ako funguje.

koho sa to netýka nech neberie na seba, ale toho "mudrovania" zo strany niektorých tu by už aj stačilo.

kto má záujem, môže si to vyskúšať a potom tu napíše svoje zistenia.
https://www.cardetail.eu/

E46 330XD 135kW, 2001
E46 320D 100kW, 2001
E46 320D 110kW, 2002
E46 320D 100kW, 2000

luky2208
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Apríla 2012, 12:02

.
Naposledy upravil/-a luky2208 v Pondelok, 9. Apríla 2012, 14:10, upravené celkom 1 krát.

jimi
Autor témy

Pondelok, 9. Apríla 2012, 12:46

mimochodom, nikoho do ničoho nenútim
a keby stým nebol niekto spokojný môže to vrátiť a dostane späť peniaze.
ale to sa už opakujem......

E46 330XD 135kW, 2001
E46 320D 100kW, 2001
E46 320D 110kW, 2002
E46 320D 100kW, 2000

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Apríla 2012, 12:57

tato tema je dalsi zly vtip na bmwklube :thumbup: tusim aj ja vymyslim carovnu krabicku ktora omladzuje motor pri jej pouzivani... to bude odberatelov :D

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 9. Apríla 2012, 13:12

Tu niesme v jimiho inzercii ale v technickom okienku, cize neviem preco by sa tu niekto mal zdrziavat komentov.
To co tu vy dvaja pani prezentujete je horsi scam ako pyramidove hry v Albansku a jedine co robite je ze tu zavadzate psenudo faktami ludi co sa do toho nerozumeju. Nemam cas sa tu k tomu vyjadrovat podobnejsie, kto chce pouzije google. Netreba snad nikomu hovorit ze to co znie az moc dobre je vacsinou kravina. 450 eur rocne uspora za vec ktora stoji 100eur... ???? Netrba sa divit ze na slovensku dlho frcal Drukos vynos, BMG horizont a pod. a teraz sa domahaju 10 rokov odskodnenia :lol:

MateX3
Auto: firemné :-)

Pondelok, 9. Apríla 2012, 13:44

eko.fresh napísal:
Tu niesme v jimiho inzercii ale v technickom okienku, cize neviem preco by sa tu niekto mal zdrziavat komentov.
To co tu vy dvaja pani prezentujete je horsi scam ako pyramidove hry v Albansku a jedine co robite je ze tu zavadzate psenudo faktami ludi co sa do toho nerozumeju. Nemam cas sa tu k tomu vyjadrovat podobnejsie, kto chce pouzije google. Netreba snad nikomu hovorit ze to co znie az moc dobre je vacsinou kravina. 450 eur rocne uspora za vec ktora stoji 100eur... ???? Netrba sa divit ze na slovensku dlho frcal Drukos vynos, BMG horizont a pod. a teraz sa domahaju 10 rokov odskodnenia :lol:

:mrgreen:

Chlapi, keď Američania bojovali proti Vietkongu, nebolo dostatok morfia. Tento problém riešili tým, že pacientom pichli vodu a povedali im že to je morfium a ono to v mnoho prípadoch vraj fungovalo...

PLACEBO

luky2208

Pondelok, 9. Apríla 2012, 14:11

Poprosim kompetentneho nech zmaže môje predošle prispevky DAKUJEM .

Max-Max
Auto: niekoľko...

Pondelok, 9. Apríla 2012, 14:32

jimi napísal:
vidím, že väčšina prispievateľov je typu "všade som bol a všetko som videl"
neviríte ničomu okrem demagódie ktorú vám "záujmové skupiny" za tie roky natlkli do hlavy...

"čím viac sa učíš - tým menej vieš" vám asi nič nehovorí !?

výroky typu: to je blbosť, kokotina, kravina, atď.

by som si nikdy na nič nedovolil povedať čo ani nepoznám a neviem ako funguje.

koho sa to netýka nech neberie na seba, ale toho "mudrovania" zo strany niektorých tu by už aj stačilo.

kto má záujem, môže si to vyskúšať a potom tu napíše svoje zistenia.

na to aby som napisal ze je to podobna kravina ako PC vetracik do sania a la turbonator mi bohato staci chemia, fyzika ZAKLADNEJ skoly ktoru vyucoval ucitel ktory tomu rozumel. Dalej mi staci len trochu oprasit svoje vyssie vzdelanie a spocitat si pojmy ako ucinnost, prikon, objem atd atd... Nepis mi tu, ze niecomu nerozumiem, ked ktokolvek priemerne vzdelany a zdravo uvazujuci ti napise, ze toto co ste tu dali na fotke je vysmech a tahanie penazi z vrecak. Na to, aby to malo efekt, a zdoraznujem este raz, by to muselo byt velke minimalne ako auto samotne s prikonom okolo 10 kW, to znamena 10! alternatorov za sebou v idealnom chapani. A aj to by bol samotny elektrolyticky zisk vodiku vyrazne nizsi nez aby to motor pocitil. Daj mi auto pred a po montazi, a nepovedz mi ze tam nieco je a ja tio garantujem, ze neusporim ani deci paliva, ani DECI. Urcite nie s tymto zazrakom a vysmechom mysliacich ludi.

MateX3
Auto: firemné :-)

Pondelok, 9. Apríla 2012, 15:22

Nemusíme byť zas na túto vec tak tvrdí... Autá s vodíkovým spaľovaním nie sú nič nové.
Viď http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hydrogen_internal_combustion_engine_vehicles

Dokonca aj BMW má v tom prsty:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_7

G-Laci
Auto: E36 325 tds touring
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 9. Apríla 2012, 17:20

Mna by zaujimalo na akom principe funguje tento zazrak Fuel Stop. Bohuzial som sa ani na madarskej stranke nedocital nic. Samozrejme je tazke verit takymto zazrakom, ale podla mna netreba hned vsetko odsudzovat. Bol by som velmi rad keby sa uskutocnil ten vyssie spominany test.
Co sa tyka vodiku, je radost citat niektore prispevky...Ano boli uz nejake auta na vodik a ano bol tam problem so skladovanim, kedze vacsie mnozstvo vodika pri urcitych zrychleniach moze detonovat. Takze nebezpecie v podstate cihalo "len" pre pripad havarie. Tento problem je uz ale vyrieseny. Uz vyvinuli taky material (do vnutra nadrze) ktory tieto vznikajuce zrychlenia dokaze eliminovat. Testy potom ukazali, ze v pripade nehody budu taketo nadrze bezpecnejsie ako napr. klasicka nadrz na benzin alebo naftu.
Samozrejme je aj to ze naklady na vyrobu vodika su vyssie nez potom ziskana energia jeho spalenim. Keby to tak nebolo tak kazdy jazdime zadarmo lebo by sme vyrabali vodik strojmi pohananymi vodikom...Ale nieje pravda ze to nemoze mat ziadny efekt. Ako luky spominal, o nieco sa mu znizila spotreba, nepisal ze jazdi zadarmo...Myslim ze nikto z fora ho nema dovod podozrievat z umyselneho zavadzania.
A preco by vodik nemohol fungovat? Ved z vody sa rozdeli vodik a kyslik. Ta trocha vodiku co tam vznikne sa vo valci spali tiez a tym padom na dosiahnutie rovnakeho vykonu je potreba o nieco mensia davka paliva. Takisto aj kyslik co sa tam dostane navyse zabezpeci lepsie horenie paliva...

jimi
Autor témy

Pondelok, 9. Apríla 2012, 17:49

vadíme sa tu ako malé deti o vláčik....

otestujme to a dajme tomu bodku na koniec.

potrebujeme k tomu auto a ochotných ludí, ja dodám fuel stop,
natankujeme auto do plna, prejdeme 50km nejakým smerom bez tohto zariadenia, otočíme sa a vrátime sa na benzinku kde sme tankovali. tam znova natankujeme do plna a namontujeme fuel stop. prejdeme tú istú dráhu 50km tam aj späť a znova natankujeme.

vyjde nám spotreba so zariadením aj bez neho a každý sa tu ukludní a budeme vediet na či sa to oplatí.

takže potrebujeme:
-ochotného člena + auto
-peniažky na palivo (na cestu 200km)
-a nejakých aspoň 2 nestranných svedkov

najlepšie by bolo odštartovať napr. z KE mám to síce do 100km ale ochotne prídem na vlastné náklady,

:?: :?: :?:

tak sa hláste...

E46 330XD 135kW, 2001
E46 320D 100kW, 2001
E46 320D 110kW, 2002
E46 320D 100kW, 2000

fioro
Auto: 156 1,9JTD

Pondelok, 9. Apríla 2012, 17:54

ked som pred 5 rokmi brigadoval v maranelle tak zistili ze to ma prinos len do 3500, potom je to praveze opacne :lol:
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

Max-Max

Pondelok, 9. Apríla 2012, 18:07

MateX3 napísal:
Nemusíme byť zas na túto vec tak tvrdí... Autá s vodíkovým spaľovaním nie sú nič nové.
Viď http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_hydrogen_internal_combustion_engine_vehicles

Dokonca aj BMW má v tom prsty:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrogen_7

ano, a prave Hydrogen 7 som spominal vyssie, vidno ze iba pises a necitas. Cely projekt skoncil vdaka tomu, ze nedokazali vodik udrzat v sustave, pretoze jeho atomy su tak male, ze PREJDU nadrzou a vobeccelpou suatvou mimo trubky. TAkze stratis palivo a riskujes vybuch, a ten vybuch to nie je petarda, ked sa bavime o vodiku.

Max-Max

Pondelok, 9. Apríla 2012, 18:08

jimi napísal:
vadíme sa tu ako malé deti o vláčik....

otestujme to a dajme tomu bodku na koniec.

potrebujeme k tomu auto a ochotných ludí, ja dodám fuel stop,
natankujeme auto do plna, prejdeme 50km nejakým smerom bez tohto zariadenia, otočíme sa a vrátime sa na benzinku kde sme tankovali. tam znova natankujeme do plna a namontujeme fuel stop. prejdeme tú istú dráhu 50km tam aj späť a znova natankujeme.

vyjde nám spotreba so zariadením aj bez neho a každý sa tu ukludní a budeme vediet na či sa to oplatí.

takže potrebujeme:
-ochotného člena + auto
-peniažky na palivo (na cestu 200km)
-a nejakých aspoň 2 nestranných svedkov

najlepšie by bolo odštartovať napr. z KE mám to síce do 100km ale ochotne prídem na vlastné náklady,

:?: :?: :?:

tak sa hláste...

tak ked pocitas KE-MI 100 km, tak uz chapem kde si dosiel k uspore :lol:

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 9. Apríla 2012, 18:24

Ludia,táto diskusia stráca úroveň [-( Ozaj sa tu vadíte ako malé deti.Nechcem sa nikoho zastávať,ale Jimi ten jeho prístroj do auta nikomu netlačí nasilu.Ak to v aute nechcete,nedávajte si ho tam a je to!Až doteraz som nevedel že tu na klube je tolko doktorov fyziky,chémie a automobilového inžinierstva :mrgreen: Prihláste sa mu niekto na ten menší test,skúste to a potom sem hoďťe výsledok.Škoda že sa nedohodol so starML.Tohto pána poznám osobne,je to seriózny chlap,ktorý má prehlad.Myslím že výrokov typu "je to pičovina a basta" už tu padlo zbytočne vela,treba to skúsiť a potom sa uvidí...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných