no ak mozem vyjadrit svoj vlastny nazor, myslim ze objektivny, nejdem kydat na skodu ani vychvalovat bmw, ved si precitajte
, tak mame v rodine Octaviu II r.v 2004. Co sa tyka podvozku tak je vydareny musim povedat, na 17'' kolesach drzi naozaj ako pribity, brzdy ok, spotreba super, hluk od motora to je hroza, ale pri ustalenej rychlosti sa to celkom da. Nehorazna je pozicia sedenia, po kazdej dlhsej ceste boli chrbat, ani bedrova opierka nepomaha. Necitit trakciu od prednych kolies, posilovac ma gumeny chod. V zakrutach sa to celkom da. Momentalne ma auto 200t. km a naozaj spolahlive, dokopy sa tam nic nemenilo, ale uz vidiet aj na 4 rocnom aute znamky pouzivania. Naprk. od lakta otlaceny plast na dverach, rukovat dveri taktiez znicena, chrom na riadiacej pake uz davno stratil lesk. A prepinac svtiel zodraty ze podsvietenie presvita kade tade. Proste vypracovanie je hrozne.
Ked to porovnam s takmer 10 rocnou e46 tak pred instalaciou HR pruzin rozdiel v jazdnych vlastnostiach nebol az taky markantny, samozrejme BMW je o dost lepsie, prijemnejsie ale musim povedat ze sa aj viac naklanalo. Co sa tyka vyvazenia auta tak to sa jednoducho neda porovnat, octavia ma predvidatelne chovanie ale stale je to hodene kladivo-hmotnost vpredu. Motor na 320d je vykonejsi, tihsi ale v nizkych otackach trochu chyba tah. Tu musim povedat ze ma BMW prekvapilo, kedze zrovnavame dve rozne stare auta, aky dobry motor 320d na svoju dobu je. Tuhost karosrie je aj napriek gneracnemu rozdielu podobne, bezpecnost tiez. Dokonca mam v e46 o dva vankuse viac. Ako som spominal po instalaci HR pruzin je z toho uplne ine auto a Octavia ani nic co som jazdil sa na moju E46 nechyta, dokonca ani M3 ak by sme zobrali pomer komfort-sportovost. Auto ani po svoich rokoch nema ziadne vady ako vypadany display, prelezane plasty, sedacky su stale vyborne, ani po dlhej ceste nevystupim unaveny. Komfort tlmenia aj hlucnost v interieri je ovela mensia. Radenie nie je az take presne, ale chod radicky je ovela prijemnejsi.
Na zaver E46 je aj napriek svojmu veku stale lepsie auto ako o 6 rokov novsia Octavia II, preto si myslim ze E36 ktora je taktiez velmi kvalitne auto sa moze kludne rovnat aj s novsimi autami a okrem designu ktory je dnes uz inde ich hravo v technickych veciach prevysi.
takze kup si E36 v peknm stave, ta 320i s vanosom sa mi vidi ako najlepsia volba, predsa si mlady a vykon je treba stale. Je potom uz na tebe ako ho vyuzijes aby si nerobil hluposti... no ako bolo v Spidermanovi "so silou prichadza aj zodpovednost"