... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 11. Januára 2009, 19:16

Do toho bmw day by som siel , rozmyslam o chipe na 320d 100kw .. kamarat ma nachipovanu 110kw verziu na nejakych 130 kw a je to strasny rozdiel...

alfi666

Nedeľa, 11. Januára 2009, 22:39

BMW DAY znie ako seriozna ponuka a myslim, ze aj keby si to nerobil zadarmo, ale napr s 50% zlavou v urcity cas (Happy Hour :lol: ), tak aj tak by sa nasli ludia co by prisli ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 11. Januára 2009, 22:44

Na niejakej stranke firmi na chiptunning som cital tabulku na ktorej boli hodnoty pred a po cipe. Zaujali ma hodnoty 2.5TD a 2.5TDs. Ked som pozeral TD dak hodnota po cipe bola cca 110KW z povodnych 85, co je o 5KW viac ako ma TDs. Pri cipe TDska bola hodnota cca 130KW z povodnych 105. Zaujalo ma ale to , ze v obydvoch pripadoch sa jedna o ten isty motor,akurat TDS ma intercoler a inu RJ. Preto ma zaujma preco sa neda nacipovat td na hodnoty take ako ma tds po nacipovani samozrejme za predpokladu ze by sa do TDcka namontoval IC. Je to obmedzene niejako moznostami RJ ktoru ma TD? alebo ako to je?

Peppo
Auto: TOYOTA PRIUS

Nedeľa, 11. Januára 2009, 23:06

jollyjoker napísal:
toto je kazdemu uplne jasne ze zivotnost vychadza od vodica. len ten vodic co si da nachipovat 335i urcite nebude jazdit rovnakym sposobom ak dovtedy. a keby aj taky nahodou bol tak sa na tomto fore urcite nenachadza. to ze musi chodit castejsie na vymeny a prehliadky zas len vychadza zo zodpovednosti vodica.

a to ze si mal emotivnejsie zazitky s chipnutej 335i ako s M3 bude tym biturbom. v sprintoch sa auta s turbami automaticky radia do vyssich kategorii tusim je koeficient 1,7. ale to asi vsetci viete...

sorry, ale toto moze napisat len clovek ktory take auto nejazdil denno denne.
jazdim 335i v seriovom stave uz viac ako rok a aj po nachipovani by sa moja jazda v beznej premavke nezmenila. Naco by som sa nahanal do roboty z roboty v zapche. Ano su dni hodiny ked si to auto uzijem naplno ale pokial by si na takom aute jazdil denno denne tak by si pochopil ze sa to stale naplno neda a v podstate ta to po case prejde.
teraz sa urcite opytas ze preco chipovat...
no lebo vzdy sa najde nejaky super ktory je rychlejsi, pruznejsi a urcite by a potesilo keby som si vychutnal silnejsie seriove auto s mojou 335tkou, ci uz na pruznost alebo na maximalku...

Keby som mal nejake stabe bmw urcite by som jazdil stylom podlaha ovela castejsie, lebo cim slabie auto tym viac si jeho majitel musi dokazovat ze take slabe nieje a hra sa na pilota F1

Max-Max
Auto: niekoľko...
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 11. Januára 2009, 23:13

preco to nie je zmazane alebo zamknute ako neopravnena reklama?

alfi666

Nedeľa, 11. Januára 2009, 23:27

Max-Max napísal:

Neviem ako ty, ale ja nemam problem s predavajucimi ktory reklamuju nieco zadarmo :lol: :lol: heh ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Nedeľa, 11. Januára 2009, 23:30

Zda sa mi ze je z toho celkom pekna diskusia a dobra ponuka tak preco zamykat?

Max-Max
Auto: niekoľko...

Nedeľa, 11. Januára 2009, 23:39

alfi666 napísal:
Neviem ako ty, ale ja nemam problem s predavajucimi ktory reklamuju nieco zadarmo :lol: :lol: heh ;)

dvojaky meter.

jollyjoker
Auto: 323ti

Pondelok, 12. Januára 2009, 00:16

Peppo napísal:
sorry, ale toto moze napisat len clovek ktory take auto nejazdil denno denne.
jazdim 335i v seriovom stave uz viac ako rok a aj po nachipovani by sa moja jazda v beznej premavke nezmenila. Naco by som sa nahanal do roboty z roboty v zapche. Ano su dni hodiny ked si to auto uzijem naplno ale pokial by si na takom aute jazdil denno denne tak by si pochopil ze sa to stale naplno neda a v podstate ta to po case prejde.
teraz sa urcite opytas ze preco chipovat...
no lebo vzdy sa najde nejaky super ktory je rychlejsi, pruznejsi a urcite by a potesilo keby som si vychutnal silnejsie seriove auto s mojou 335tkou, ci uz na pruznost alebo na maximalku...

Keby som mal nejake stabe bmw urcite by som jazdil stylom podlaha ovela castejsie, lebo cim slabie auto tym viac si jeho majitel musi dokazovat ze take slabe nieje a hra sa na pilota F1

presne taky nazor mam aj ja. cim silnejsie auto tym viac ta to ukludnuje (uz som to tu pisal) preto som si nekupil 318ku...
ty mas na blaznenie M3, tak naco by si nicil 335i. ja som presvedceny ze chipnuta 335i pri normalnom jazdeni a servisovani vydrzi vela km. no nie som si isty ze rovnako ako stock 335i s rovnakym vodicom a stylom jazdy.
daval si si niekedy s tvojou 335i sprinty (proste nakladal) s niekym? som si isty ze ano...vtedy trpia komponenty najviac ale to vies. a prave vtedy trpia na chipnutej 335i komponenty viac ako na stock. ak to tak nie je tak ma opravte, nie som expert. odvodzujem si to z vlastnych skusenosti.
EX 540i6 10/00
EX 540iAT 6/99
EX 540i6 6/99
EX 540i6 2/00
EX 540iA 10/00
EX 323ti 8/98

Zelo ZH

Pondelok, 12. Januára 2009, 00:28

Max-Max napísal:

No zamknute to nieje a ani nebude, lebo podla vacsiny ludi, vratane mna, je to uplne v poriadku.
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

Zelo ZH

Pondelok, 12. Januára 2009, 00:29

Premazane!!!
Naposledy upravil/-a Zelo ZH v Pondelok, 12. Januára 2009, 00:39, upravené celkom 1 krát.
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 12. Januára 2009, 00:34

profituner:

Dobre, uznavam ze som to trosku prehnal. Bol som trosku pod parou. Dovod je ze si svoju temu zacal nie prilis vhodne a zaposobilo to na mna ako reklama - nahodil si tam nejaky graf a pochlbil sa tym, ze upravu vykonala firma profituning. Dnes je na slovensku xxx tuning firiem a kvalitnych je velmi malo. Tak ber moj utok aj tak, ze som chcel odhalit co sa v tebe skryva... a cakal som co napises... Myslim ze si sa z toho vyzul vcelku kvalitne. Ale aj tak som nazoru, ze to vyzera ako reklama, lebo inac by si tu temu zacal inac. Trebarz ze podme si pokecat o chiptuningu a technickych veciach okolo toho. Urcite je fasa aj to, ze si investoval do svojej firmy mnozstvo penazi. Mozno by si sa nam mohol zdoverit aj s tym, ako a co robis a co nato pouzivas. Tu na fore sa riesi velmi malo technickych veci suvisiacich s chipovanim/diagnostikou/kodovanim jednotiek/programovanim apd. Ovela viac sa tu riesi pokec. Aj ja by som uvital nejaku debatu ohladne tychto veci. Ale ty sa s nami asi o takych veciach debatovat nebudes, kedze mas firmu co to robi za peniaze.

ice.blade

Pondelok, 12. Januára 2009, 05:00

mna by skor zaujimalo co moje auto dokaze a kolko by sa dalo z vykonu pridat... kedy bude ten bmw day? :wink: rad pridem pozriet :roll: \:D/

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Pondelok, 12. Januára 2009, 09:09

Škoda, že opäť niečo zaujímavé (open day) len v Blave... :cry:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

profituner
Autor témy

Pondelok, 12. Januára 2009, 09:10

airbone napísal:
profituner:

Dobre, uznavam ze som to trosku prehnal. Bol som trosku pod parou. Dovod je ze si svoju temu zacal nie prilis vhodne a zaposobilo to na mna ako reklama - nahodil si tam nejaky graf a pochlbil sa tym, ze upravu vykonala firma profituning. Dnes je na slovensku xxx tuning firiem a kvalitnych je velmi malo. Tak ber moj utok aj tak, ze som chcel odhalit co sa v tebe skryva... a cakal som co napises... Myslim ze si sa z toho vyzul vcelku kvalitne. Ale aj tak som nazoru, ze to vyzera ako reklama, lebo inac by si tu temu zacal inac. Trebarz ze podme si pokecat o chiptuningu a technickych veciach okolo toho. Urcite je fasa aj to, ze si investoval do svojej firmy mnozstvo penazi. Mozno by si sa nam mohol zdoverit aj s tym, ako a co robis a co nato pouzivas. Tu na fore sa riesi velmi malo technickych veci suvisiacich s chipovanim/diagnostikou/kodovanim jednotiek/programovanim apd. Ovela viac sa tu riesi pokec. Aj ja by som uvital nejaku debatu ohladne tychto veci. Ale ty sa s nami asi o takych veciach debatovat nebudes, kedze mas firmu co to robi za peniaze.

Ako pekne si si odpovedal. No ja nemam tajnosti co sa tyka hardweru,s ktorym pracujem,kludne ti ho ukazem, ked prides ku nam. No musis si uvedovit, ze vycitat a zapisat riadiacu jednotku je iba prvy krok k chiptuningu. Aj ked je to stale zlozitejsie a stoji to kopec penazi, neznamena to, ze uz vies chipovat auta. Najdolezitejsie je mat opis programu, ktore su stale zlozitejsie, musis vediet co a ako upravit a dokazat si svoju pracu skontrolovat na brzde a na inych pristrojoch ako diagnostika,AFR atd. Tymto sposobom pracuju vsetci dobru tuneri na svete. Vzdy upravuje softwer v riadiacej jednotky nejaky clovek, zalezi len na jeho vybaveni a skusenostiach ako upravu urobi.
Chiptuning nieje ako chlieb, ze je jedno v ktorom obchode si ho kupis. Je to pridana hodnota niekoho. Neexistuje ziaden super nemecky, ci iny perfekt software, toboz nie original BMW ci AUDI.
Naposledy upravil/-a profituner v Sobota, 17. Januára 2009, 14:48, upravené celkom 1 krát.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných