... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525tds] Satan

Utorok, 8. Júla 2014, 20:31

Konecne mi dorazila Bi-xenonova optika, tak tu je mala ochutnavka o com taketo projektory su, a ze to nieje len z kratochvile.

S tymto nastavenim uzavierky to najautentickejsie zobrazuje realitu. Maju krasnu ostru hranu, vdaka cirej optike slaby modry prechod, a oproti seriovemu shitu asi tak 3x sirsi kuzel svetla, podotykam ze na stenu svietim zo vzdialenosti asi 2m, a itak to ten fotak nepobere bez "sirokouhlej" optiky.
Obrázok

S kratsou uzavierkou sa da lepsie porovnat jas, tam asi nieje o com diskutovat.
Obrázok

A nakoniec zaber projektoru za chodu, ktory som uz stihol umazat rukami. :o Vsimat si treba mnozstvo unikajuceho svetla, prakticky ziadne, a to nema nahodeny shroud. Naproti tomu seriovy projektor svieti tak nejak vsade z kazdeho uhla, a oslepuje, ovela menej ako parabolove svetla, ale stale privela.
Obrázok

Odpoved pre Darklorda, nemozno v tom pouzit halogenove H1, ma to inak postavene ohnisko, a zdroj svetla (vlakno) je prilis dlhy, svieti to stym tak ako seria, o malo sirsi kuzel, a nehomogenne rozlozenie svetla. Neda sa.

Užívateľov profilový obrázok
Mimo
Kraj: Trnavský

Re: [E34 525tds] Satan >Bi-ksenony, soon...

Utorok, 8. Júla 2014, 20:46

:thumbup: paráda..
tiež som po nahodení žasol aký široký majú kužel..

starynovy
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 20:50

Veru, je to neporovnatelne, teraz len riesim dilemu co s dialkami. :D

Stock vs. Aktivovane dialky na projektore ... dalsie nechutne zlyhanie OEM riesenia. Nadherny flood vyhladu pred auto, kdezto toto svieti vo velmi uzkom kuzeli predomna, tak je to aj v realite, cestu pred sebou vidim snad 2km, ale pripadne srnky nie. Tak neviem ci tie dialky vobec pouzivat, ale legislativa nariaduje, a zeleny nikdy nespi.

Obrázok

Mimo

Utorok, 8. Júla 2014, 21:01

no ono tie prvé dni s týmito projektormi boli neuveriteľné :D
cesta osvetlená komplet ..dialkové svietie naozaj do diaľky :D a prvé pocity - viditelnosť ako cez deň :D
uvidíš potom na aute, možno ti ten kužel na dialkových bude aj vyhovovať
Naposledy upravil/-a Mimo v Utorok, 8. Júla 2014, 21:02, upravené celkom 2 krát.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Júla 2014, 21:02

to s tými diaľkovými potvrdzujem, stretávačky ako tak na úrovni po výmene za komplet nové (avšak neporovnateľné s týmito ksenonmi :wink: ), ale diaľkové na e34 je celé zle, najlepšie to vidno keď je hmla a zapnem, taký úzky svetelný lúč akoby som svietil baterkou v pivnici ](*,)
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Mimo

Utorok, 8. Júla 2014, 21:03

takto na stene to pekne vidno, tie dialkové fakt pôsobia tak komicky :D

starynovy
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 21:15

J asi to necham, nech to zapaluje mravce 2km predomnou, a ksenony budu pekne svietit tam kam realne dovidim a tam kde sa to pocita. :smile:
Necham ten projektor zahoriet niekolko hodin ci nenastanu nejake fatalne zmeny, predsalen je to cina, ako vsetko, ale nestala 150€. A potom ta neprijemna cast zastavat to do original svetlometov.
Taktiez som kupil nove krycie skla, dodavatel skutocne prekvapil ked prisli skla s cirim stredom, teda bez tej debilnej rozptylky v spodnej casti ktora by totalne zmrvila tu prechodovu hranu a oslepovala. Nemal som potuchy ze sa nieco take vyraba, viem iba o uplne cirych za asi 40€ (nope), ma ich boboo96. Takze konecne to bude plnohodnotny HID svetlomet. Este by to chcelo ostreky...

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Júla 2014, 21:19

Pekne pekne, tak to vychytaj a poslem ti potom tie moje umieraciky :shock:
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

caknakist
Auto: E38

Utorok, 8. Júla 2014, 21:28

Copak to máš za projektory? Víš, že jsme před nějákým časem spolu komunikovali, ale nepamatuji si, jestli jsi ode mě něco nakonec bral....

Jaká je to generace?

starynovy
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 21:40

Nasiel som toto u congov za lacny peniaz tak som to vzal na skusku. Je to klon skorsich Mor. Mini H1. Cinan pise ze gen6.0.

caknakist

Utorok, 8. Júla 2014, 21:49

číňan lže. Mini 6.0 nemá takový foreground limiter (pouští více světla dolů) a navíc je podstatně barevnější cutoff (přechod světlo/tma) -ale to může být způsobeno vzdáleností, na jakou jsi fotil.

Ono přesto, že čina je, jaká je - tak na Mini 6.0 má právo jen jedna společnost na světě a její autorizovaní distributoři...a číňani to nedají, protože ví, že by si zavařili a výroba 7.0 a Mini matchbox by šla do jiné továrny...

Vyfotil by jsi celý projektor? Jen pro zajímavost. Mini 6.0 má dělenou bouli - na vrchní a spodní část. Co je ale hlavní, originální mini 6.0 má asi 3x vyšší svítivost, jež 5.0 a jiné tzv. generic mini... A záruku 3 roky na chromovou plochu.

masko
Auto: E34, CLK
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Júla 2014, 21:52

Ja si počkám, čo ti na to povedia zelení súdruhovia a po nejakom čase sa ti asi pripíšem do poradovníka :D Je to super, ale na tom aute to naozaj bije do očí (skoro doslovne :) )...

starynovy
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 21:57

Ze lze by ma neprekvapilo, ked som lustroval net tak sa mi zda ze som nasiel zmienku o tom ze je to klon mini H1 gen 2.0. Vyfotim, povies, ja to nemam s cim porovnat. Ohladom svietivosti by to aj postacovalo, nechcem byt magnet na hliadky, tak stare auto so snehovo bielymi svetlami ktore svietia fakt dobre, tam nieco nehra.. :mrgreen: Dolezite je, aby vydrzala odraziva plocha, co by snad nemal byt problem kedze mam US DRL, za predpokladu ze to nieje uplny smejd. Idem nafotit.

masko> Zatial nehovorili nic, a teraz to bije do oci viac, doslovne, kedze ta optika a krycie sklo proste na vybojku stavane niesu. Na STK este pochvalil ako je to dobre nastavene. :lol:

starynovy
Autor témy

Utorok, 8. Júla 2014, 22:09

Profi kvalita 10 rocneho kompaktu, ale snad tam uvidis co potrebujes vidiet.

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

caknakist

Utorok, 8. Júla 2014, 22:36

Vidím, tohle je fejk, Mini 6.0 má spodní okraj solenoidu zároveň s chromovou boulí, nic nevyčuhuje. Tvar boule je více elipsoidní a mini 6.0 nemá tolik zahnutou clonku. A jako bonbónek na konec - originální Mini má dělenou bouli...tady už na první pohled vidíš, že není.

Takže gratuluji. Ušetřil jsi možná 100€, ale na nesprávném místě. Na výbojky a trafa se raději neptám :-))

Udělej pak někdy video - jak rychle se nastartují výbojky, studený start.

Normálně....až je mi z toho smutno. Ne proto, že jsem neměl kšeft, ale proto, že lidi kupují šmejdy a jde jim hlavně o cenu. Já nemám nic proti tomu koupit totožnou věc za lepší cenu....ale tohle je vyhazování peněz. Akorát to pak hází špatné světlo na originální projektory Morimoto, protože tyhle potvory budeš mít za rok-dva spálené...a nikdo se už neptá, kde a co jsi koupil. Mini H1 - napiču a zdar...že to svítí třetinově oproti originálu bez luxmetru nepoznáš..... Ale je to samozřejmě tvoje věc :wink:

Tady máš, jak vypadá origo Mini 6.0....a taky, jak kreslí na zdi.
Prílohy
Mini shield.jpg
Mini shield.jpg (24.59 KiB) 1958 zobrazení
Mini 6.0.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných