... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525tds] Satan -Stary novy stroj

Pondelok, 2. Júna 2014, 19:30

Tak tam nebol ani ten olej. :lol:

Užívateľov profilový obrázok
masko
Auto: E34, CLK
Kraj: Žilinský

Utorok, 3. Júna 2014, 14:22

Daj nejaké fotky, ako to vyzerá v kope :)

starynovy
Autor témy

Utorok, 3. Júna 2014, 19:24

Az ked pojde, teraz je to nepojazdne.. zase den presiel a nieco malo roboty ubudlo, vycisteny alternator od oleja co nan kvapkal z banky EGR ventilu (vyrobca vie co robi), rozborky vstrek. cerpadla co odhalilo zacinajuci problem a pretesnenie. Uz som ho tam aj chcel dat, ale bohuzial toto nieje BMW a ani po pol hodine som nedokazal zapnut podavacie cerpadlo v nadrzi aby mi naplnilo system, ziadne popisky rele, poistiek.. nic. Ked sa nenajde, tak znovu zhodim dekel nadrze, ale je to od nich trapas. Podivej se kam vedou draty do palivoveho cerpadla u zbytku stroju na zemekouli do pyce!!! Ne tady toh.. tohodle!

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 5. Júna 2014, 22:21

Nejakych 44h prace dalej, a je z toho auto s ktorym by som sa po motorickej stranke nebal ist. Servotronik je fakt super vec, ked uvazim ze je to otazka jedneho ventilu na domci riadenia tak krutim na BMW hlavou.

To musis alternator ven abys ses dostal tady nato. Ale aby siel von alternator bez toho abych sundal pul hlavy do pyce, musel ist von klima a baterka.. je tam fakt malo miesta, zlata 34, tam je miesto na dve M51 vedla seba. :mrgreen:
Obrázok

Uz sa nam to rozlieza, casta zavada, pre bezne servisy tzv. neřešitelný problem hoši, vsetko je dobre a auto itak nejde ako ma. Inak jednoducha naprava, u M51Tu hodne nasere ze sa ten regulator neda vybrat kvoli vyliatku na bloku.. thank you obama!
Obrázok

Za usetrene peniaze na izolacii drotov siel niekto od BOSCHa na peknu dovolenku.
Obrázok

Obrázok

A po zlozeni zostane hrst srob ktore nikde nechybaju. :mrgreen:
Obrázok

Vycistene, nova tepelna, aj medena podlozka, trysky uz tradicne, cinske sustruzene sroby z vrakaca.
Obrázok

Opraveny drziak so snimacom zdvihu ihly, nieje to pekne, ale je to spolahlive a zadarmo, samozrejme treba vediet ako na to, oblemtat tecuci vstrek len tak ma nulovy efekt, rovnaky fix drzi na mojom aute uz 2 roky.
Obrázok

Zrat by sa z neho dalo.
Obrázok

Nove cerpadlo+drziak, pekne vycistene.
Obrázok

Iked je nadobka na servo olej nerozoberatelna, po otvoreni sa tam usmieva T-20 srobka, pod nou je sitko, neda sa vybrat, ale da sa to aspon vycistit. To riesi otazku kam sa podely piliny zo zniceneho cerpadla.
Obrázok

Podavacka isla asi den, potom zacala haprovat. Tak som ju kuchol, jasna diagnoza, prebruseny rotor, uhliky boli este dostatocne, tak hor sa to osustruzit...
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Takto to dopadlo, povodny milimeter solidnej medi tie uhliky zbrusili na par desatin, a cele sa to rozpadlo.. sanie paliva bolo prerobene, doplnena balonikova pumpicka, usetrenych 90€.
Obrázok

Diesel karbon. =P~
Obrázok

Este nikdy som nemusel vypalovat sanie na M51, to je domena TDIciek, ale toto bol skutocne extrem, z velkej casti za to zodpoveda ten 50 tisicovy olej. Vypadlo odtial tak za plne priehrstie popola.
Obrázok

Obrázok

Ked sa to dost zohreje, hori samo, staci fukat vzduch.
Obrázok

Obrázok

EGR potom nadobro vyradene, sedlo zalepene kvoli unikom oleja, banka zatesnena uplne.
Obrázok

Finish, od nedele do stvrtku pol deviatej, cca. 8h denne, som z toho unaveny a taky zajebany ze to uz nejde ani solvinou. :-({|=
Obrázok

Easa
Auto: Staré
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 5. Júna 2014, 22:36

Seriozne by si si mal otvorit servis na naftaky...
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]

sineDko

Štvrtok, 5. Júna 2014, 22:51

to prave svetlo je take zadymene zvnutra?

kobrakai

Štvrtok, 5. Júna 2014, 22:59

ále čože sa jeduješ :P veď 34rky mali servotroňik, dokonca už od 88meho.

čudujem sa prečo ako dejly neladíš rotačku od koncernu. alebo len feldu v dízlu. tu na dolniakoch sa na nich jazdí čisto na použitý motorový olej, pohoda lahoda.

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 5. Júna 2014, 23:39

Tak, na oboch svetlach chybaju krytky ziarovek, a do tohto nadymilo.. itak je to jedno, to druhe dobre dnes po ceste domov ukazalo ze treba nove obe.
Neviem ci by som sa dnes uzivil servisom rotaciek, TDIciek je kopec ale ten polnohospodarsky stroj ide aj po pokraji klaknutia este par rokov, teda to nikto neopravuje, len sa jazdi. Kobrakai.. klo klo kle klo.. nikdy. Koncern a vsetko s nim spojene hejtujem, a dieselovy stvorvalec nevystojim. -rozmaznany fracek :mrgreen:
feldu ani nespominaj, mal som favorita a dve felicie, 1.9 a 1.3, a toto mi ako kazdemu cloveku so zdravym rozumom stacilo aby som si od skody uz nekupil nic. Mimo toho toto auto som kupil za cenu nepojazdnej felicie, pretoze technicka vyspelost a vycet zavad z toho robil nieco uplne nerentabilne, riesit toto vsetko v servise, tak 70% ani nevedia spravit, a zvysnych 30 odflaknu, pricom by cena za matros a pracu ohladom toho motora a vstrek. sustavy vysla tak na liter.
Ten servotronik byval na com? 540i v kozi a CD wekslerom only? U omegy je na vsetkych 6 valcoch. :lol:

kobrakai

Piatok, 6. Júna 2014, 00:47

ale ba! mohou si si dať servotroňik do akejkoľvej motorizácie, stačelo si priplatiť :D kód výbavy S216A
napísal som, že od 88meho len kôli takej 524td čo bola na predaj, 12/´88, modrá kožka, automaticky stmavovateľný späťák, servotronik atď. len mi hu vyfúkli. možno bol už aj v e23/e28 to už já niesu odborník :D

to že je v oploch stock je celkom výsmech bmw musím uznať :D na druhú stranu s takými vergľami ako sú e34 som nikdy nešiel tak rýchlo aby sa funkcia servotroniku prejavila :D nie, že by som mal autá v zlom stave, len keď sa mám už v dačom zachlomaždiť, tak nech to nemám za sebou tak rýchlo ako dubček.

starynovy
Autor témy

Piatok, 6. Júna 2014, 09:53

Ja ten servotronik odcenujem hlavne na mieste, kedze moj vergel ma ten typ posilovaca co ide skoro tak tazko ako auta bez. Neviem cim to je, ale mozno dvomi variantami pump, 105 a 130Bar, kamosovi ide na 34rke z rovnakeho roku s rovnakym motorom volant tak 2x lahsie.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Piatok, 6. Júna 2014, 09:56

je to určite typom servopumpy, na jednej e46 keď odišla servopumpa tak sme zohnali druhú z rovnakého modelu aj roku ale iné označenie a zrazu šiel volant omnoho ľahšie ako predtým
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy
Autor témy

Piatok, 6. Júna 2014, 10:05

Tak neviem co sudruhov z NDR k tomuto viedlo, a ci sa to dalo zvolit ze budem pri parkovani tocit volant dlanou bez namahy, alebo ako debil dvoma rukami. :lol:

ViktorDDD

Piatok, 6. Júna 2014, 10:11

neviem čím to je že dávali rôzne typy, asi podľa toho na čo mal ZF aktuálne akciu, ale ja som bol zvyknutý aj z e34 že ten posilovač tam je ale proste keď točím volantom tak cítim že mám dačo v ruke, a keď sme vymenili tú pumpu tak v tej e46 to zrazu šlo úplne ľahko až som si povedal že to by som nechcel vo svojom
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

starynovy
Autor témy

Piatok, 6. Júna 2014, 11:08

Ta stara z omegy bola 105Bar, a ja som tam dal 130+servotrinic.. :lol: No idealne by bolo vymenit z E34 za tuto, ale to vytecie olej a bla bla.. kaslat na to.

ViktorDDD

Piatok, 6. Júna 2014, 12:23

na e34 mi vyhovovalo to tuhšie riadenie, tam je aj podvozok premakaný takže dobre sa s tým jazdilo aj tak, na e39 sa mi točí volant ľahšie + servotronic ale tam sa to zas hodí preto lebo celkovo ten povozok je oproti e34ke omnoho "tupší"
ideálna by bola kombinácia mojej e39 s podvozkom z e34 :lol:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných