... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

starynovy
Autor témy
Kraj: Zahraničie

Re: [E34 525tds] Satan >Bi-ksenony, soon...

Utorok, 8. Júla 2014, 22:44

Ak to auto este o rok budem mat tak odfotim ako vyzera parabola. Neber to tak ze ti berem kseft, na starych srotoch nic nezarobis, a kazdy vie ze ked chce kvalitne svetla ma sa obratit na teba, asi tak ako synonymum budiky-arirbone. Rad skusam nove veci, za tu cenu to nieje nic vyhodene a mozno to bude dobre, mozno nie. :peace:

caknakist
Auto: E38

Streda, 9. Júla 2014, 19:12

Já jsem to v žádném případě nemyslel tak, že "jsem přišel o kšeft"....vždyť to i píšu.

Představ si, že jsi prodejce Bremba, chodíš někam na forum a tam vidíš, jak si klubák koupil bambusové kotouče a je z toho nadšený :-)

To je celé :-) Je ti potom hovno, ale stejně tě to mrzí

starynovy
Autor témy

Streda, 9. Júla 2014, 19:32

Ja este ako tak racionalne uvazujem, takze nedam za svetla na hrdzavu hrcu 1/6 celkovej ceny, zvlast ked uz planujem novsie auto, tam sa potom moze osadit kvalitny setup. Tu to nema zmysel, aspon pre mna.

Inac uz to svieti 25h vkuse, nesmrdi to, nehori to, zaklad paraboly je kov takze nejake sance na rozumnu vydrz to ma, ked plastove HELLA paraboly vydrzali 15 rokov.. :lol:

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 10. Júla 2014, 13:29

Kedze zakupena K27 bezala dlhodobo s nedostatkom oleja a tiez si myslim ze bola vypinana ihned po velkej zatazi, bola plna karbonu. Ten zapchal privod k axialnemu lozisku, a voala lager 5mm. Nastastie kanaliky ku klznym loziskam boli stale volne a tak nenastala destrukcia, a nasledny kontakt rotoru s housingom. CHRA som rozobral, vycistil ten vsade pritomny karbon, a za pomoci repasovej sady turbo opravil. Teraz je ako nove, ziadne vole, toci sa bez odporu.

Kto sa zamysli ako tzv. thrust plate funguje, zbada co je tam zle.
Obrázok

Vsetky vymenitelne casti, vidiet masivne opotrebenie na suciastkach axialneho loziska. Taktiez to zlamane cosi je tesniaci kruzok, princim ako piestny kruzok v motore, jeho material to uz ma za sebou, bonus je ze tam mali byt 3, nasiel som len jeden. Zbytok zrejme rovnako popraskal a odplaval do vane toho motora.
Obrázok

Obrázok

Sada obsahuje vsetko co treba.
Obrázok

Nove loziska.
Obrázok

Obrázok

Nove olejove tesnenie pre turbinu.
Obrázok

Thrust plate a pod nou klzna podlozka.
Obrázok

Druha cast uzatvarajuca axialne lozisko a zaroven drziak olejoveho tesnenia pre kompresor. Tieto dva kruzky na povodnom uplne chybali.
Obrázok

Obrázok

Hotovo.
Obrázok

Pozn.: Ak chce niekto vyplakavat ze to nieje vyvazene, tak je to zlozene presne ako bolo, a ovela vacsi majstri ktori maju za sebou stovky turb to schvaluju, takze nariekat len v duchu.

Užívateľov profilový obrázok
Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Re: [E34 525tds] Satan >Repasuje turbo v garazi.. to je de..

Štvrtok, 10. Júla 2014, 13:41

Obdiv :thumbup: , ja som mal fobiu uz len z toho ze som potreboval voci sebe pootacat vzduchovu a vyfukovu cast turba :D .
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Suit
Auto: BMW E61 535d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 10. Júla 2014, 17:18

No uvidime co to povie :D a hlavne ako to bude chodit :)

Po testovacej jazde ocakavame komentar typu polskeho " Kurwa to strasne toto zapierdalaaa" :lol:

starynovy
Autor témy

Piatok, 11. Júla 2014, 11:03

Vdaka Dendo.. vies ako to je, strach je najvacsi nepriatel pokroku. No obcas aj peniaze.. ale naco su peniaze ked sa clovek boji. :smile:

Tak uz nam to svieti, konecne len vidno ze to svieti a nedava to o sebe vediet aj gulou svetla okolo optiky. Idiotic happy faceplate som zaciernil ked som to uz rozoberal. Teraz treba kupit nove dialkove pretoze ich stav vedla novych skiel stretavaciek "vynikol".

Sirka kuzela je dobre cez dvojprudovu cestu, a uzitocny dosvit kedy stale vidno co je predomnou asi 100m v dazdi, za sucha to bude este lepsie. Vyhlad z poza volantu omladol o 15 rokov, pekne biele ostre svetlo, a svieti len tam kde treba.

Obrázok

Obrázok

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: [E34 525tds] Satan >Uz to ksenonuje

Piatok, 11. Júla 2014, 11:44

No vidis aky si sikovny... vsak som ti davno vravel hod tam xenony, ved ako preboha mozes jazdit na tych zhorenych povodnych kahancoch... ako raz znamy povedal, to uz negeneruje svetlo, ale tmu... :mrgreen:

starynovy
Autor témy

Piatok, 11. Júla 2014, 11:50

Veru, to ani nieje ze povodne, kamos ma nove a stoji to za taku istu backoru, mozno o 10% menej. Ten nazor s ktorym sa da casto stretnut, ze E30/34/32 maju jedno z najhorsich osvetleni tej doby ma nieco do seba. :smile:

starynovy
Autor témy

Streda, 16. Júla 2014, 18:34

Tak skuska K27 dopadla pozitivne, pomerne skory nastup v rozsahu 2500+RPM a neskorsi tah neuticha ani v obmedzovaci. Kedze je to turbo predimenzovane bude dobre spolupracovat v prac. otackach 3000-6000RPM. Bohuzial to po par odpichoch vzdala spojka, a teraz uz len bezmocne smyka, takze zo sprintov nic, a chce to novu. Dole este par fotiek zo zastavby, makalo sa rychlo takze moc ich nieje.

Vyroba redukcie z "BMW cosi" na standartnu T3.
Obrázok

Obrázok

Privod oleja pevnym vedenim 6mm.
Obrázok

Obrázok

Odvod oleja, zrecyklovany povodny. Akurat sa prevarila rurka kolmo dole bez tych ohybov. Zvarat 0.8mm rurku 2mm elektrodov je dobra meditacia. :mrgreen:
Obrázok

A takto si tam hovie, majestatne.. Az na tolko ze muselo odist tlmenie z kapoty. Zaroven je to dovod preco v 7er sekcii marne snorim po niekom so 725tds, do E39 to takto nevojde kvoli ABS pumpe.
Obrázok

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Re: [E34 525tds] Satan >fukanica

Streda, 16. Júla 2014, 21:56

Ten macek tam vyzerá slušne :D Aký výkon by si s týmto turbom odhadol? Keď to už páli spojku a nie gumy :D

starynovy
Autor témy

Streda, 16. Júla 2014, 22:16

150kW to dat musi s prehladom, nafty je na to dost a vzduchu je dost aj na 250kW. Pekny je hlavne ten nezomierajuci priebeh, na to M57 nema. Ked sa to da do nejakeho reprodukovatelneho stavu, Masko to da na brzdu. Na ceste je aj HOLSET HX35, tak sa uvidi ako sa to bude spravat s nim.

Dendo
Auto: E30 325i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 17. Júla 2014, 07:04

Perfektne :thumbup: . Ta redukcia sa mi paci. A to olejove vedenie , vidno ze si pravy oldschooler =D> . HX-35 ? :shock: :twisted:
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Wanted
Auto: 5 metrova pi*ovina
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 17. Júla 2014, 07:56

Jak som vravel raz, rad rypes ale sikovnost sa ti neda odopriet :thumbup: vyzera to super
E60 https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lci-edition-t121863.html
E32 DC58865
ex: E30 M20B20
Yo´ mama is so fat, when she walked by the TV, I missed 3 episodes!...

starynovy
Autor témy

Štvrtok, 17. Júla 2014, 10:44

Vdaka, len je skoda ze to nevydrzalo na Nivu... S mojim nema nejaka sutaz zmysel v kategorii aj pre 3L motory, takze sa vidime akurat tak na free-for-all, par s otvorenym turbom si hadam dam. :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných