tak rovnake je silne slovo ... ide o to ze m54 straca uz od cca 5000 otacok krutak od 6000 rapidne na kokretnom grafe zo 175 na 160 ft/lb s50 drzi stale rovnaky ... vykon je len krutak vynasobeny otackami (a koeficientom), cim menej otacok tocis, tym tazsi potrebujes prevod ..
zober si ze s50b30 a m54b30 maju rovnaky max krutak (+-) ale vyse 50 koni rozdiel vo vykone = to len koli tomu ze s50 si ho vie podrzat do vyssich otacok
tak vcera sme po roznych komplikaciach s kamblom baterkou nahrali prvu vlastnorucne upravenu mapu do ecu ... uz len pockat na lambadu :) aspon jeden dokaz
takze po dlhej odmlke sa hlasim ... po tom ako sme dovolenkovali sme sa pustili do rj ... po tom ako sa vyriesil problem so zapisom (rj sa zapisuje externe) sa podarila pekna zmes cca 13-12 od 2 do 7 tisic ... co ma tesi, ze zatial stihaju vstreky :) este sa s mapou trochu pohrajeme, zmes je ale ok :) casom mozno spravim dielnicku na m52 ecu ...
dneska prebehlo male meranie a 0-200 sa mota okolo 23s, ciel 20 sekund je teda v dohladne s kratsim prevodom, vahou dole a lepsimi vackami (stale zadny extrem )
potom co som 2 dni do noci a od 6 rana bol v garazi sa mi podaril mensi uspech :) konkurencia bola vcelku silne (z3m, lancer evo 7, porsche cayman s, civic type r) ale nejako som to tam dotlacil a strategia cistej jazdy sa vyplatila :) diferak je uplne rozbity, lozisko odpalene a chladic ma peknu dieru od remenice lebo sa na tej rozbitej trati zosuchol dole z drziaka ... inak to jakz tak ide
Kurva ale pekne ti to zrýchľuje , ináč máš aj riadenie prerobené, že ti tak vraca volant, či len excentre a viac zaklonene tlmiče s kombináciou kurevsky rýchlych rúk?? Ináč ja som to pozeral na mobile a tam to pomaly nevyzeralo
na riadeni mam prevod tj z lock to lck vytocim plny rajd asi na 2,2 otacky , excentricke ulozenia ako ma M nemam, len excentricky spodok (silentblok) ... podla mna sa mi vraca pomaly vcelku ...
Tak ale na tom bc by sa aj dal nastaviť ten zaklon, ako majú m3 uloženia, ináč ja mám niečo podobné ako bc, a keby som dal predok viac alebo menej do "A" ako to ovplyvní ovládanie?