dakujem ... aby som vyplnil chvilku ticha kym mi dojdu rozne veci nahadzem sem par veci podla ktorych sa orientujem ... chcem podotknut, ze sa pri tychto grafoch
neorientujem podla maximalnych cisiel vykonu ci krutaku (koli roznym typom brzd podmienkam atd) ale hlavne podla priebehu krutaku
1. klasicka m52b28 - klasicky priebeh vykonu dobry tak do liazky, krivka krutaku pripomina drahu letu mh17 napr:
krutak od 4500 otacok kleska prudko, nemozeme cekat nejake vykony
2. klasicka m54b30 - ostrejsia vacka, este tragickejsia hlava. priebeh vykonu podobny, opat ziadna podobnost so sportovym motorom (na obrazku este zhp verzia ktora je ostrejsia 248 vacka vs 240 a 6800 rev limit a nake drobnosti)
3.klasicka s50b30 - krutak rovnaky ako m54, priebeh vykonu konecne "normalny" - vykon zrazu uplne inde ...

takyto priebeh by sa mi pacil ...
4. vzor mojho motoru ... viac menej to iste ako moj motor, 11:1 kompresia, akurat ma s50 vacky (252, 10,2 lift) a odladeny soft cez miller warchip ... co mi je sympaticke ze sa krivka krutaku nedogrca

----------------------------------------------------
vacky planujem dbilas 258/10,2 a 248/9,7 a soft skusim odladit sam ... ciel je cca 12,5 afr naco by mohli staci aktualne vstreky ... tocit chcem do 7000 rpm v kombinacii s 3,45 prevodom (rychlost na kazdy prevodovy stupen rovnaka ako teraz s 3,15)