Streda, 29. Augusta 2012, 00:31
Piesty su uz von, chemicky vycistene, zajtra ich prelestim a skontrolujem drazky.
Teraz pekne po poriadku. Ked som auto kupil, zralo olej. Pripisoval som to separatoru oleja, tak som to nejako extra neriesil. Po vymene separatora sa ale spotreba oleja neupravila, tak som tusil nejaky vaznejsi problem. Kupil som kompresiometer a spravil tlakovu skusku, vyhovoval iba #1 valec, ten mal 13bar, ostatne 10-11bar. Dalsimi testami som sa dopracoval k tomu, ze hlavny problem je v spodku motora, pravdepodobne na kruzkoch.
Dnes som piesty vybral a valil oci. Kruzky na #1 pieste boli ako nove, na ostatnych valcoch boli zlomene kompresne kruzky, na #2 valci dokonca na 3 casti. Tie kruzky boli uplne zaklepane asi na polovicu povodnej hrubky. Kruzok na #1 valci je ako novy, po vlozeni do valca je vola na zamku do 0,05mm. Tato vola sa nemeni ani pri presune kruzku do stredu a do dolnej uvrate, zostava rovnaka. Vlozil som do valcov novy kruzok a amatersky meral ovalitu presvitom a vobec nic, su pekne okruhle v celom pracovnom rozsahu piestov. Zajtra by som mal mat k dispozicii este supito, tak to mozem zmerat este tak.
Co je sranda, tak napriek tomu ako boli kruzky rozlamane, valce poskodene nie su, ziadne ryhy ani nic podobne, na stenach je este zretelne honovanie. Drazky v piestoch tiez nie su vyklepane.
Naposledy upravil/-a
pelo v Utorok, 27. Augusta 2013, 11:50, upravené celkom 3 krát.
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh