... všetko o BMW ...
pelo napísal:Jasne ze z jamy, to je najpohodlnejsie...na zdvihaciku by to bola asi dost sranda...
Ked som mal zaradenu 5-ku, tak to vyzeralo, akoby som mal zaradenu 3-ku. Zachytavacie koliky v prevodovke su OK, bolo to len vylagrovanymi suciastkami na kulise. Pri preradovani z 2 do 3 to klikalo a bolo citit prevody, teraz je to ticho. A pri radeni 5-ky bolo tiez treba paku tlacit uplne doprava.
Na ten repas som kupoval #3, #14, #5 (4x), #10, #9, #13 (2x).
#10 nakoniec nebolo treba, ten pin nebol vobec opotrebovany. Niektori kupuju aj #12, lebo na tom pridrznom pliesku je zapadka, ktoru pri demontazi zlomia. Da sa ale zdemontovat bez poskodenia, len pri tom treba premyslat a nepacit to na dementa (== bezneho slovenskeho mechanika).
jollyjoker napísal:Ešte si im mal povedať že č.14 stojí tuším cez 30 eur.![]()
Ja som to menil pri výmene spojky. Zospodu to išlo ako po masle. Kulisa mala pred tým malú vôľu a po výmene ako nová.
Menil som č. 3, 13 (2x), 9, 5 (4x), 6 (4x). Tieto súčiastky boli za pár šušňov. Ten silentblok č. 14 som mal trhnutý na jednom mieste. Vyplnil som ho tmelom na lepenie autoskiel. Ak to budete niekto takto robiť, tak množstvo tmelu s rozumom tmel stvrdne, tak aby tá páka potom nevibrovala na voľnobehu.