... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: [ E60 535d LCI ] VIDEO SPRINTY 71! Naj 535d in SR is bac

Nedeľa, 29. Júna 2014, 16:55

ViktorDDD napísal:

veríš alebo nie, ale práve tie pevné častite (nazýva sa to aj sadza) tvoria ten čierny dym za autom :wink:

Tak urcite sa na tom dyme dost podielaju.. Ja nikde netvrdim opak :wink: Len som pisal pokial nieje motor vystavovany enormne velkej zatazi tak nedymi nejako viditelne omnoho viac , len pri prudkych akceleraciach to samozrejme uz zadymi viacej.

voMacK napísal:
NEdavaj to DPF prec preboha. Nebud jak ti kokoti, co to daju prec lebo chcu usetrit.
Dobre vycisteny DPF ti z vykonu ubera mozno tak 5% [co som cital na nete, samozrejme nemam to overene]. Cize tym ziskaj holy chuj. A dymit to bude ver, ze nie malo!

Tak ja som ho nechel vyhodit preto ze ho mam uz upchaty a usetrit na vymene ale hlavne kvoli vykonu :mrgreen: toho vykonu kolko by to spravilo netusim , ale tiez zazrak od toho by som ani necakal , tych 5% az 10% moze byt real, skorej som stym chcel zabit 2 muchy jednou ranou ze ked neregeneruje tak by mi ostaval vzdy rovnaky vykon ked ze ten filter moze mierne aj tieto veci ovplyvnovat. Ale ked ze ja stym autom normalne jazdim , len raz za rok dam nejaky sprint niekde tak v podstate mas pravdu a ten vykon je zanedbatelny.

LOKI

Pondelok, 30. Júna 2014, 07:54

ako neviem pytal si sa chalanov co to robia realne ? PROFI, MM apod aky je vykonovy rozdiel ked daju prec DPF ? tych tvojich cca az 35koní narast je podla mna dost nerealne
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Pondelok, 30. Júna 2014, 08:32

podla mna ten vykonovy narast nemoze byt ani citit
a videl som kopu e60 a e65 co dymili napr nonstop predomnou a uplne som nechapal, lebo ked niekto podkuri a auto odfukne tak to este mi pride ok ale tiez sa smejem, a tieto ked dymeli napr 10min predomnou na dialnici pri 130, alebo na okreske ked sli pomaly tak som sa smial ze cavo na bmw
az potom ma napadlo ze dpf

podla mna cista cigancina toto urobit normalnemu autu
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

Lipo69
Kraj: Žilinský

Pondelok, 30. Júna 2014, 09:05

ja uz som tiez spominal ze dymiace bmw je na hanbu, preto som aj siel do benzinu :D aby som toto vobec nemusel riesit
F11 530 dx
Ex E60 530 xi fl
Ex E46 320 d fl

I call my car the pussy wagon, because it's where I go to cry

tvaroh

Pondelok, 30. Júna 2014, 09:21

Lipo69 napísal:
ja uz som tiez spominal ze dymiace bmw je na hanbu, preto som aj siel do benzinu :D aby som toto vobec nemusel riesit

davam do pozornosti ze vyfuky na 330xd som mal nalestene jak panko aj a nikdy som necistil
vyfuky 335xi mam pravidelne zajebane a asi by som ich zvnutra ani nevycitil nikdy ako na diesli
co pozorujem ludi z okolia so silnymi benzinmi tak kazdy cierne vyfuky

po dalsie ked rano nastartujem tak citit benzin, a naftu som citil tak na aute s 300 000km jedine co na studeno jemne odfukne namodro
takze pre mna je benzin prepadak a idem na naftu opat

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

//MPower
Autor témy

Pondelok, 30. Júna 2014, 09:45

LOKI napísal:
ako neviem pytal si sa chalanov co to robia realne ? PROFI, MM apod aky je vykonovy rozdiel ked daju prec DPF ? tych tvojich cca az 35koní narast je podla mna dost nerealne

Ano bavil som sa stym s ludmi co aj chipuju.. 5% vykonu je uplne normalne ako pise vomack , a to prida na nechipnutych autach.. kolko by to spravilo mne je tazko povedat.

tvaroh napísal:
podla mna ten vykonovy narast nemoze byt ani citit
a videl som kopu e60 a e65 co dymili napr nonstop predomnou a uplne som nechapal, lebo ked niekto podkuri a auto odfukne tak to este mi pride ok ale tiez sa smejem, a tieto ked dymeli napr 10min predomnou na dialnici pri 130, alebo na okreske ked sli pomaly tak som sa smial ze cavo na bmw
az potom ma napadlo ze dpf

podla mna cista cigancina toto urobit normalnemu autu

Ale zase neporovnavaj dve veci, ked je niekto chuj a doma si vyreze DPF a nema upraveny software v RJ a tym si mysli ze ma po probleme je druha vec.. Jasne ze mu to dymi husto jak jebnute stale lebo auto si spustilo regeneraciu aby vypalilo filter, tj upravi proces spalovania aby sa v vyfuku zvysila teplota no a ked tam filter nema tak mu to potom dymi jak nakladak :mrgreen: Inak koncovku vyfuku mam aj ja uplne lesklu cistu :wink:

tvaroh

Pondelok, 30. Júna 2014, 09:56

ako pise sa tu vela dpf vycistit vs vybrat ja by som to nikdy nevybral a nikdy nekupil s vybratym lebo by som vedel ze je to bmw po ciganovi co na to nemal
tak isto sa hovori jak je super zaslepit egr, tak preco to rovno ludia nerobia tiez? no potom mas napr studensi vzduch do motora, cize tiez treba upravit RJ a podobne
ked sa mi pokazi na mojom turbo tiez z toho neurobim single turbo, alebo nepoviem ze vsak hladky motor jebat nato 330i je super tiez tak necham to bez servisu len preprogramujem riadiacu

okrem ineho by ma zaujimalo co vsetko sa meni v tom softe RJ, a kto sa fakt vyzna natolko ze je schopny si na kolene urobit soft do ridiacej jednotky BMW :)
a ano viem ze to dnes robi xy ludi, otazka akym sposobom, kedysi tiez sa chipovalo ze 15%ti pridali vykon a na zaciatku sa to robilo ze vsetko +15% videl som takych ze aj prikon do ziaroviek pridali 15% tak dakujem pekne :D

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

//MPower
Autor témy

Pondelok, 30. Júna 2014, 10:18

Inak klapky mam aj ja vybrate a keby neboli dam ich vybrta ja! Je to neskutocna ekologicka chujovnia.. jednak sa lamali a nasaval ich motor a potom ti povedal cau a odisiel , jednak ked ti vyfukovy plyn naspet jebe do sania aj z olejom tak to ucpava komplet sanie motora! Vestko vnutro zajebane.. Videl som par foto a stacilo mi akoze. Tie klapky su tam viac na skodu ako na uzitok. A motor ide bez nich ako hodinky, aj spotreba je rovnaka pritom by ju to udajne malo znizovat... Inak cim studensi vzduch do motora dostanes tym lepsie :wink:

Co sa tyka toho SW na DPF tak to robia tak ze ti v RJ zmenia iste hodnoty ktore su nakodovane na DPF tym padom auto uz vobec nevie ze ma dpf.. Tyka sa to najme snimacov a regeneracie

tvaroh

Pondelok, 30. Júna 2014, 10:25

//MPower napísal:
Inak klapky mam aj ja vybrate a keby neboli dam ich vybrta ja! Je to neskutocna ekologicka chujovnia.. jednak sa lamali a nasaval ich motor a potom ti povedal cau a odisiel , jednak ked ti vyfukovy plyn naspet jebe do sania aj z olejom tak to ucpava komplet sanie motora! Vestko vnutro zajebane.. Videl som par foto a stacilo mi akoze. Tie klapky su tam viac na skodu ako na uzitok. A motor ide bez nich ako hodinky, aj spotreba je rovnaka pritom by ju to udajne malo znizovat... Inak cim studensi vzduch do motora dostanes tym lepsie :wink:

Co sa tyka toho SW na DPF tak to robia tak ze ti v RJ zmenia iste hodnoty ktore su nakodovane na DPF tym padom auto uz vobec nevie ze ma dpf.. Tyka sa to najme snimacov a regeneracie

hej viem ze cez egr ide mega bordel videl som ventil pri vymene, inak klapky sania a egr je to iste pri bmw?
lebo pri opli to je dost rozdiel, egr mas normalka ventil a klapky sania co sa lamali boli plastove klapky ktore sa zatvarali a pustali vzduch

a viem ze studeny vzduch je dobry ked ho chces natlacit cim viac do valca, ale potom to tusim oblbuje tie snimace nasavaneho vzduchu

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

LOKI

Pondelok, 30. Júna 2014, 10:37

Ked si pozries toto http://www.bmwklub.sk/mm-racing/bmw-320d-e90-t19607.html pytal somsa Gusta, ci tam je rozdiel s tym dpf...napisal, ze tazko zmeratelny tak ti teda neviem :?
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 30. Júna 2014, 10:43

LOKI napísal:
Ked si pozries toto http://www.bmwklub.sk/mm-racing/bmw-320d-e90-t19607.html pytal somsa Gusta, ci tam je rozdiel s tym dpf...napisal, ze tazko zmeratelny tak ti teda neviem :?

No cize ako som pisal - narast vykonu uplne zanedbatelny. Avsak druhy aspekt toho odstranovania, to jest, ze to je totalna sedlacina - ostava :)
Cize DPF nechat a nehrat sa na zebraka na Avii. :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower
Autor témy

Pondelok, 30. Júna 2014, 11:50

LOKI napísal:

Tak ale oni maju tazko zmeratelny vykon aj keby to spravilo 30 koni.. Tie brzdy su len orientacne. Kazdopadne jazdil som na E91 318d ktorej sa dal vybrat DPF a mozem potvrdit ze rozdiel som tam urcite citil. Hlavne od spodu asi ozil krutak :wink:

lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Pondelok, 30. Júna 2014, 11:57

//MPower napísal:

Trochu si mylis klapky sania/swirl flaps -to je to co sa lamalo a nasavalo do motora (vyberaju sa a zaslepuju) a EGR ventil - to je to co ti pusta sajrajt do sania...

//MPower napísal:
Tak ale oni maju tazko zmeratelny vykon aj keby to spravilo 30 koni.. Tie brzdy su len orientacne. Kazdopadne jazdil som na E91 318d ktorej sa dal vybrat DPF a mozem potvrdit ze rozdiel som tam urcite citil. Hlavne od spodu asi ozil krutak :wink:

Odchylka valcovej brzdy je predsa +- 1.5% tak zase az take "orientacne" cisla to podla mna nehadze O:)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 30. Júna 2014, 16:30

//MPower napísal:

neni to az taka chujovina, variabilnu dlzku sacieho potrubia mas aj na benzinoch, tak je to citit o dost viac ked nie su fukane...
M57N2 uz netrpela ulamanymi klapkami, jediny dovod preco sa klapky vyberaju je ten, ze gufera na ich hriadelkach maju uz co to za sebou a pustaju olej, ten ti potom komplet zadrbava motor - zvonku.
Daval som von klapky z 330xd M57N2 a moj subjektivny pocit je ze pri nizkych otackach to stratilo krutiak, akonahle uz ale natlakuje turbo, tak to ide ako predtym.

Teda suma sumarum, v nizkych otackach je po vybrati klapiek citelny lag. EGR s tymto nema nic spolocne, tam je to jasne, ze to zadrbava, a to z toho dovodu, ze sa miesaju pevne castice od vyfuku s olejom co ti ide od turba, potom sa to spini a usadza.

//MPower
Autor témy

Pondelok, 30. Júna 2014, 23:21

lulu991 napísal:
Trochu si mylis klapky sania/swirl flaps -to je to co sa lamalo a nasavalo do motora (vyberaju sa a zaslepuju) a EGR ventil - to je to co ti pusta sajrajt do sania...

Ano mam v tomto trocha chaos, chcel som povedat ze mam klapky zaslepene samozrejme, ale nespolupracuje dajako EGR stymi klapkami v sani?
lulu991 napísal:
Odchylka valcovej brzdy je predsa +- 1.5% tak zase az take "orientacne" cisla to podla mna nehadze O:)

Ver mi ze ta odchylka je hooodne vecsia ako mozno oni tvrdia. Som si takmer isty ze ked zobereme nahodne auto pojdeme ho zmerat do jednej spolocnosti a ihned nato do druhej ze tam bude dost rozdiel , a keby ho zobereme o mesiac do tej prvej znova tak verim ze zase by namerali uplne inak.. A to nehovorim len o par konikoch. Pocul som o tom rozne "skusenosti"

PeqpeK napísal:
neni to az taka chujovina, variabilnu dlzku sacieho potrubia mas aj na benzinoch, tak je to citit o dost viac ked nie su fukane...
M57N2 uz netrpela ulamanymi klapkami, jediny dovod preco sa klapky vyberaju je ten, ze gufera na ich hriadelkach maju uz co to za sebou a pustaju olej, ten ti potom komplet zadrbava motor - zvonku.
Daval som von klapky z 330xd M57N2 a moj subjektivny pocit je ze pri nizkych otackach to stratilo krutiak, akonahle uz ale natlakuje turbo, tak to ide ako predtym.

Teda suma sumarum, v nizkych otackach je po vybrati klapiek citelny lag. EGR s tymto nema nic spolocne, tam je to jasne, ze to zadrbava, a to z toho dovodu, ze sa miesaju pevne castice od vyfuku s olejom co ti ide od turba, potom sa to spini a usadza.

Ano toto presne mi hovoril majitel pred tym ze aj zvonka bol zadrbany motor od oleja..Aj ked mi nie je jasne odkial sa tam bere ten olej , rozumiem co hovoris ale konstrukcne ako to tam je neviem..
Inak ten lag nepozorujem ziadny.

Ja som si potom to EGR miesal stymi klapkami.. bol som v tom ze tie klapky sluzia na vracanie vyfukovych plynov spat do sania , naco potom presne su? kvoli vykonu len?

EGR potom do sania pusta vyfukove plyny? Lebo na aute mam EGR termostat uz po vymene a ten zase je na rychlejsie nejake zohrievanie niecoho? Inak pokial je turbo OK tak sa tie vyfukove plyny nemozu dostavat do styku s olejom nie? Je dobre aj to EGR odstranit?
Mam v tom trocha bordel lebo som sa o to nejako extra nezaujimal tak aspon si to vyjasnim :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Peto24 a 29 neregistrovaných