... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
miso_525d
Auto: SOBI 20
Kraj: Bratislavský

Re: [ E60 535d LCI ] VIDEO SPRINTY 71! Naj 535d in SR is bac

Streda, 2. Júla 2014, 14:21

v tomto teda s Doggom uplne suhlasim. upravy typu DPF von, powerboxy z Polska za 19,90.- EUR a podobne... uvedom si, ze menis (povedal by som ze vyrazne) podstatne parametre auta, ktore bolo vyvinute (s ohladom na zivotnost, spolahlivost, bezpecnost a emisie) ludmi, ktori tomu na sto percent rozumeju lepsie ako hocikto tu na fore. s upravami tuningovych firiem, ktore sa tymto zaoberaju na spickovej profesionalnej urovni uplne suhlasim, sam mam upravene auto, ale v pripade profesionalneho tuningu (ktory nestoji 500, ani 1000 EUR) ide o zasahy, ktore boli navrhnute prave s ohladom na to, aby bolo auto nadalej bezpecne, spolahlive a neznecistovalo nadmerne zivotne prostredie.

pre vsetkych "garazmajstrov" len jeden priklad za vsetky, zamysli sa nad tym, ci ti v ramci zvysenia vykonu napr. HAMANN, ALPINA alebo AC SCHNITZER ponukne odstranenie DPF filtra? asi nie, chlapce...
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 2. Júla 2014, 14:54, upravené celkom 1 krát.

//MPower
Autor témy
Auto: BMW F82 ///M4

Streda, 2. Júla 2014, 14:53

Podla mna moc nevies o com pises len vies vsetko teoreticky ako politici u nas.. Motor u 535d je celkom slusne predimenzovany, tak ze pokial je to robene rozumne v ramci tolerancii rec o bezpecnosti a spolalivosti tu hadam ani nemoze byt, a len minimalne sa to odrazi na zivotnosti motora ako takeho, emiesie je vec ktora mna osobne nejako extra nezaujima, a popravde nezaujima ani moc BMW samotne nejako extra len su nuteni vdaka EU kurvit svoje inak vydarene motory uplnymi hovadinami ktore im su pre samotne auto a jeho motor neprospesne najme do spolahlivosti a zivotnosti a keby nemuseli tak ich tam ani nedaju..To ze to tam je este neznamena ze je to pre ten motor to najlepsie, tak ze realne mi pride ze o tom moc nevies .. (tymto netvrdim ze by mali prestat do kazdeho auta davat DPF)
Co sa tyka tej tvojej teorie o HAMANN a pod tak ty si myslis ze ti spravia co? Vykonejsie auto s lepsimi emisiami pre prirodu? :lol: Alebo ti vymenia cely blok motora pre bezpecnost? spravia take iste upravy ako dokazem spravit aj ja akurat o 300% drahsie , stoho samozrejme marketingovo vyvolava u ludi ako ty dojem ze je to ekologickejsie profesionalne a nieviem co.. Co si myslis ze ti v tom hamane spravia? najebu ti do auta priechodnejsie katy , priechodniejsie DPF , vymena turba ktore budu tlacit viac tlaku a pekne to reklamne ponukaju ako 10 rocny vyskum inzinierov a ludia co nevedia kde utratit to kupuju.. Ako si myslis ze u hamanu maju NASA techologiu na zvysenie vykonu? zvysia ho presne tym istim sposobom ako sa to zvysuje po celom svete.
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 2. Júla 2014, 16:33, upravené celkom 2 krát.

miso_525d

Streda, 2. Júla 2014, 15:08

zo vsetkych tych hluposti, ktore si napisal, budem reagovat len na jednu.

Ak si naozaj myslis, ze dokazes ty sam upravit auto tak isto ako HAMANN, tak sam seba totalne zhadzujes tu pred vsetkymi :lol: a sam seba prezradzas, ze tomu absolutne nerozumies. HAMANN, ALPINA, AC SCHNITZER minu rocne dokopy na vyvoj a vyskum statisice (kludne by som tipol ze miliony, ale nechcem prehanat) EUR, ale panko s nickom //MPower to iste zvladne ovela lacnejsie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chlapce, ved teba je tu medzi nami skoda :roll:

... pobavil si ma :D

na ostatne kraviny co si popisal, ze "BMW sa nezaujima o zivotne prostredie" a podobne, reagovat nebudem.
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 2. Júla 2014, 15:12, upravené celkom 1 krát.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Streda, 2. Júla 2014, 15:11

A co stale s tym DPF? Ja, aj dovolim si povedat M-power sme to mysleli vseobecne, vyvoj auta je vec rychla, sutaziva, nebyl cas lamat si hlavu kdo je kdo.. Nie vsetko je dokonale, a vela chyb sa prejavi az po par rokoch, od toho su faceliftove modely, a ti nestastnici co maju VFL maju co? Zmierit sa stym? Nie Normalny clovek zobere tych "5€" a vyhodi napr. klapky ktore vyzerali dobre na papieri, ale holt podcenil sa material. Ze kompresor vzduchoveho podvozku saje vodu a kamienky? Ako to.. ved vyrobca je neomylny.. atd atd. Zvolavacky su hmatatelnym dokazom tej "dokonalosti" v pripadoch kedy sa to uz neda zahrat do outu a je zjavne kto za zavadu moze. Kazdy je omylny, a zvlast ked sa tvori nove auto od nuly v priebehu 3-5 rokov. K zivotnosti sa da povedat len tolko, ze kazdy vie co od toho auta chce, ak je projektovana zivotnost dieseloveho motora povedzme milion, a majitel vie ze to bude mat max. 3 roky, tak znizenie zivotnosti na 600 tis. je dost nezaujimave. Dogg si moze dalej mysliet, ze vsetky auta su uz z linky dokonale, a keby predsa len, tak si nekupi hadicku za 3€, ale pancierovku so zlatym opletom za 300.. ved aby to nebola garazovina.

EDIT by //MPower : Uplne suhlasim :wink: Ale nie kazdemu to vysvetlis.
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 2. Júla 2014, 15:31, upravené celkom 2 krát.

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Júla 2014, 15:18

//MPower napísal:
... 10 aut rocne vymeni ...

vidis ja vymenim 10 aut rocne a ty predavas jedno rok :D (e36 cuker ///M323) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

toto sa mi na tebe paci ako vsade pises o cenách tvojich superdrahych aut, cenách uprav, aky mas telefon a podobne...ty si normalne ako rytmus bmw klubu :lol: dobre sa bavim na tebe
este napis ze tento príspevok si napisal ze iPhonu za 700€
ja pisem z klavesnice za 15€ na firemnom kompe :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

//MPower
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 15:19

miso_525d napísal:
zo vsetkych tych hluposti, ktore si napisal, budem reagovat len na jednu.

Ak si naozaj myslis, ze dokazes ty sam upravit auto tak isto ako HAMANN, tak sam seba totalne zhadzujes tu pred vsetkymi :lol: a sam seba prezradzas, ze tomu absolutne nerozumies. HAMANN, ALPINA, AC SCHNITZER minu rocne dokopy na vyvoj a vyskum statisice (kludne by som tipol ze miliony, ale nechcem prehanat) EUR, ale panko s nickom //MPower to iste zvladne ovela lacnejsie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: chlapce, ved teba je tu medzi nami skoda :roll:

... pobavil si ma :D

na ostatne kraviny co si popisal, ze "BMW sa nezaujima o zivotne prostredie" a podobne, reagovat nebudem.

Reagovat ani nemusis lebo si sa nechal akurat pekne vysmiat.. Ja netvrdim ze som odbornik ako v HAMANNe a dokazem vyvyjat software a podobne, ja tvrdim ze dokazem dostat z auta vykon taky isty (s pomocou profesionalov a druhych firiem) ako dostane HAMANN za ovela menaj penazi, treba rozlisovat co pisem :wink: Ale daj si upravit auto kam chces aj za 100 000eur a mysli si ake je to radovo 100x lepsie lebo to bolo aj 100x drahsie :mrgreen: Teraz som videl nedavno Aventeador ako nejaky kokoti upravuju za 300 000eur skoro (cena len upravy nie aj auta) a ked som videl aky hnusny grc tuzingovy stoho spravili kolotocarsky a kridla ako na Airbuse A380 ktore hadam aerodynamicky tunel nikdy nevidli bolo mi do placu.. Ale smelo do toho :thumbup: Stoji to 300 000evri a je to profi, chlapče
Naposledy upravil/-a //MPower v Streda, 2. Júla 2014, 16:41, upravené celkom 2 krát.

//MPower
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 15:25

Dogg88 napísal:
vidis ja vymenim 10 aut rocne a ty predavas jedno rok :D (e36 cuker ///M323) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

toto sa mi na tebe paci ako vsade pises o cenách tvojich superdrahych aut, cenách uprav, aky mas telefon a podobne...ty si normalne ako rytmus bmw klubu :lol: dobre sa bavim na tebe

Dogg nezosmiesnuj sa este viac ako si sa tu uz zosimesnil.. S tou cenou si to zacal ty preto som sa dotoho obul... Ja ked aspon napisem ze moje kolesa na aute maju hodnotu polku tvojho celeho auto je to fakt , ktory sa neda popriet , ale ty ked daco napises je to len hlupost alebo vysmech lebo nemas cim argumentovat.

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Streda, 2. Júla 2014, 15:29

treba podotknut ze hamman AC schnitzer a ine robia aj upravy vyfukov, vrtaju valce, menia komponenty takze tie kone su neni soft
a preco potom mmmracing urobi 535d 390konovy a m550d ma 380koni a ma o turbo viac a inych hw komponentov
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

//MPower
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 15:36

Lenze vsetky HW upravy si mozes dat spravit aj sam , vyfuk na mieru ti spravi aj AMA a ze robia kvalitne som pocul , alebo sa da kupit set od profi firiem ako Supersprint , eisenmann , bastuck.. Vrtat valce je by som povedal zbytocne velke predrazovanie upravy a oslabovanie materialu.. Niekedy je menej viac.

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Júla 2014, 15:38

Dogg88 napísal:
...

//MPower napísal:
Dogg nezosmiesnuj sa este viac ako si sa tu uz zosimesnil.. S tou cenou si to zacal ty preto som sa dotoho obul... Ja ked aspon napisem ze moje kolesa na aute maju hodnotu polku tvojho celeho auto je to fakt , ktory sa neda popriet , ale ty ked daco napises je to len hlupost alebo vysmech lebo nemas cim argumentovat.

vidis o tomto som pisal :D
napisem upravy za 5€ (obrazne) a ty sa hned chytis a vypisujes kolko co stalo :lol:
si jednoducho bohaty, zavidim ti :D urobil si sa z toho?
Klub tvoria ľudia, nie autá...

//MPower
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 15:47

Ty sam dobre vies ako si tych 5eur myslel.. A nedalo mi nezareagovat
PS: od bahateho mam daleko :mrgreen: Stale musim pracovat a rano vstavat...
kiez by som mal starosti ci si dam auto upravit do hamannu alebo GPoweru , takto si musim ako zobrak egr vyberat ](*,) ..

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 2. Júla 2014, 16:53

Vsak, ale zhodli sme sa na tom, ze DPF davat von nebude..ci?
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

miso_525d

Streda, 2. Júla 2014, 17:00

tazko je s tebou diskutovat, lebo prekrucas, menis temu, nenapisal si jediny relevantny argument...

teraz uz pises, ze nie sam, ale s pomocou inych firiem dokazes to co HAMANN. no, ani to si nemyslim, inak by sa HAMANN a podobne firmy neuzivili a pokial viem, zarabaju velmi slusne. ono, uprava typu vybrat DPF nie je upravou, to si myslia iba "garazmajstri". Dovolim si tvrdit, podla toho co si uz napisal, ze ty a tebe podobni absolutne netusia, ako funguju mapy riadiacich jednotiek, optimalne spalovanie, optimalna trakcia a podobne. a mysliet si, ze preto, ze si vybral DPF a pouzil powerbox, je tvoje auto lepsie, je omyl. je to "vylepsenie" asi na podobnej urovni, ako ked parasutistovi do padaka vyrezes metrovu dieru. ano, je to lacna uprava... ano padak je teraz lahsi... ano, padak pada rychlejsie, len dokedy...a ci to splnilo ucel...

cely svet je plny chytrakov ako si ty. ludi co si myslia, ze za 5 euro si predsa polahky vyrobia nieco, co ini vyvijali roky a co stalo statisice. je to tvoj postoj k zivotu, neberiem ti ho, len mi je na smiech :D

zaverom - nemyslim si, ze najdrahsie je najlepsie, to som nikde nenapisal. nevkladaj mi do ust nieco, co som nepovedal.

//MPower napísal:
Reagovat ani nemusis lebo si sa nechal akurat pekne vysmiat.. Ja netvrdim ze som odbornik ako v HAMANNe a dokazem vyvyjat software a podobne, ja tvrdim ze dokazem dostat z auta vykon taky isty (s pomocou profesionalov a druhych firiem) ako dostane HAMANN za ovela menaj penazi, treba rozlisovat co pisem :wink: Ale daj si upravit auto kam chces aj za 100 000eur a mysli si ake je to radovo 100x lepsie lebo to bolo aj 100x drahsie :mrgreen: Teraz som videl nedavno Aventeador ako nejaky kokoti upravuju za 300 000eur skoro (cena len upravy nie aj auta) a ked som videl aky hnusny grc tuzingovy stoho spravili kolotocarsky a kridla ako na Airbuse A380 ktore hadam aerodynamicky tunel nikdy nevidli bolo mi do placu.. Ale smelo do toho :thumbup: Stoji to 300 000evri a je to profi, chlapče

//MPower
Autor témy

Streda, 2. Júla 2014, 17:36

V prom rade je HAMANN znacka a prestiz pre urcity typ ludi , preto zaraba vela penazi lebo maju obrovske marze. Ja tiez ked si kupim HILFIGER tricko alebo bundu nekupim si ju preto ze si myslim ze je kvalitnejsie ale kupim si ju do spolocnosti medzi ludi, pritom o polovicu lacnejsie kupim inu znacku ktora ma uplne rovnaku bavlnu..To co si myslis mi je jedno , ja ti poviem k tomu len jedno ze s rozpoctom jednej upravy od HAMANNU dokazem s pomocou XY profi firiem ktore sa specializuju na jeden produkt a ladia ho k dokonalosti spravit upravu s kvalitnejsich komponentov a vysim vykonom auta ako HAMANN akurat sa nebudem moct pochvalit ze mam HAMANN ale ze mam vecsi vykon... Nikdy nie je jedna firma na vsetko najlepsia, vecsinou to robia tak ze daju dokopy set od roznych vyrobcov co sa nato specializuju a predavaju to pod svojou znackou , takto funguje hodne vela velmi bohatych firiem. Mas velmi obmedzenu objektivnost. Uplny priklad ASUS tiez vyraba pocitace, ale ten pocitac ma komponenty od XY firiem, dokonca aj jeho niektore vlastne komponeny co vyrobili pod jeho znackou vyrabaju externe firmi! Poskaldaju to a predavaju pod svojim logom, pritom ja za cenu ich ROG desktopu postavím este vykonejsi desktop s kvalitnejsich komponentou.. Troska sa zamysli nad svetom.. Pochybujem ze HAMANN ma vlastne turba napr.. a ked ma zas ine veci nema svoje , alebo ma licencie , alebo mu to iny vyrabaju.. Nebudem sa tu o tom stebou hadat lebo pozeras na vec moc zaslepeno a neobjektivne a pride mi stale viac ze otom moc nevies. Ja sa zase steba bavim :wink:

Miloš_330i
Auto: 335xi
Kraj: Trenčiansky

Streda, 2. Júla 2014, 18:21

Dobré čítanie, píšete tu stále len o výkone ale to, že bez DPF je to aj o tom, že trošku škodí.

Nič nové ale opakovanie matka múdrosti :

,,Kto má nové auto s dieselom, už o filtri niečo počul. Pre ostatných je nutné vysvetlenie. Pri spaľovaní nafty vznikajú sadze, ktoré môžu byť rakovinotvorné. Čím modernejší motor, tým vyšší tlak pri vstrekovaní paliva, teda aj jemnejšie kvapky a menšie sadze. A práve, čím sú sadze menšie, tým väčšmi škodia.

Pri čiernych oblakoch, vypúšťaných starou nákladnou tatrovkou, je nádej, že sadze priľnú na mandliach. V prípade najmodernejších osobných áut sú výfukové plyny neviditeľné, mikroskopické čiastočky však prenikajú do pľúcnych mechúrikov, kde časom môžu spôsobiť zhubné bujnenie.´´

Ja som neni žiadny mega ekologicky cítaci človek ( ale odpad triedim nebojte sa :D ) ale maník na škodovke uvidí, že sa odstraňujú filtre na BMW 535d bude to chcieť aj on ( to bol len príklad ) len podľa mňa to nie je zrovna správny prísptup. Dýchaš to aj ty a budú aj tvoje deti. :-({|= Ale asi do toho nemám moc čo kecať lebo ja mám das auto :bmwball:

Inak ešte doplním, že to nebolo myslené len na teba ale čo príbeh s E60, tak to medzi prvými plánmi ... vykuchať , odstrániť DPF ... tudy cesta nevede
IN - AUDI RS4 B7 4.2 V8 , BMW E92 330xi , VW GOLF V GTI
EX - BMW E90 325xi
EX - BMW E92 335xi - príbeh
Ex - VW GOLF VI GTI
Ex - BMW E92 330i - príbeh
Ex - BMW E90 330i - príbeh
Ex - Audi A3 8l 1.8T

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Peto24 a 30 neregistrovaných