Tak dnes fajnovy super wrenching afternoon som si spravil, velmi som sa potesil, ze som spravil uplne vsetko co som chcel, mozno aj nieco navyse :-)
zacalo to balikom od misa z bimmer.sk, za co mu velice pekne dakujem, lebo stvrtok som objednal veci a dnes boli doma :-O aj napriek tomu ze nemuseli :-)
takze mikulas prisiel vo velkej krabici, konecne krytky na ostrekovace svetiel do naraznika
nove sklicka spatnych zrkadiel lebo ma sralo uz nejaku dobu ze su na nich "kvapky" dokola, a stale sa to zhorsovalo.. tak sup nove. tak isto ma srali LED ziarovky v angel eyesoch, lebo pri kazdej nerovnosti mi auto pipalo ze nesvieti parkovacka, lebo jak keby tam bol kontakt posahany nejaky alebo co, plus to svietilo uplne zle, takze som objednal origo nove halogenove zarofky. a kedze som mal od minulej sezony vydraty kus podblatnika v prednej casti, tak som objednal aj ten novy, ano, je to cina za 25€, ale povedal som si ze skusim, ved to je len kus plastu ktory sa da naohybat ako treba, tak to hadam bude vpohode, a nebudem davat 200€ za original kus plastu. no a ako bonus odisla riadiaca jednotka xenonu, prestali mi natacat, takze som objednal radsej tu za 180€ original cisto novu, jak kus plastu..

step 1: ked sme davnejsie nieco riesili u mechanika a boli rozobrate tie plastove kryty horne, tak omylom sme tam zavreli do nich aj konektor na LPG diagnostiku, a tym padom mi chlapci nevedeli vynulovat kilometre a servis, takze pri kazdom starte to pipa jak jebnute

takze najprv som to rozobral, vytiahol konektor a zlozil..
dalej som trocha zbrusil krytky ostrekovacov a zvacsil som otvory v narazniku, aby to cele zapasovalo, rychlo to fukol zakladom na plasty a ciernym matnym sprejom a sups na auto. nechapem preco som to nespravil skor, pomohlo to narazniku k dokoncenejsiemu vzhladu
dalsi krok par sekundovy, sklicka.. old vs new
dalsi par sekundovy fix, ktory ma sral ale uz neskutocnu dobu, tlacitko ktore som v zivote nepouzil, na vypnutie vetrania, sa rozhodlo jeden den ze sa proste zlomi samo od seba :-O a na moje pocudovanie cinani predavaju aj iba ten kus tlacitka, tak som to objednal a prislo to pred par tyzdnami, tak som to swapol. ano ten svetlovod tam nesedi uplne presne, ale vyzera to ovela lepsie a hlavne to netaha oci ze to je rozbite..
nasledoval ten nechutny hnusny podblatnik ktory je z jedneho kusu pod celym blatnikom komplet a este aj za tlmicmi.. neuveritelny kus plastu a milion srobov... vydraty bol takto nejak
vybrat isiel relativne lahko este..
ale napasovat tam tu cinu bolo o hubu

ale povedal som si ze vyskusam, 25e ma nezabije a ked to tam bude dobre, tak som usetril pekny balik, ked napicu tak to vyhodim a kupim origo. cuduj sa svete, ked som vsetky srobiky napasoval tam kde maju byt, tak to drzi najskor este lepsie jak ten povodny :O takze za mna success.
no a uz dlhsiu dobu ma trapila baterka, este v dobach ked to bol daily driver, kedze som mal odpaleny alternator, predpokladam ze jej to nepomohlo, a tak isto ze to auto ostalo ako vikendovka a dlhe tyzdne stoji v garazi.. no a tiez jej nepomohlo ze predchadzajuci majitel si nedokazal pozriet aku tam vlastne ma dat baterku, a teda tam bola o dost slabsia ako tam ma byt, tie parametre by boli ok keby bola AGM, ale nieje

takze som objednal to co tam ma ist, 3 minutovy swap a potesil ma ovela sviznejsi start motora, a uvidime neskor ked sa pojdem povozit ze co este dalsie..
a finalna vec co sa udiala, vymenil som tie parkovacky konecne, s kamosovou pomocou kedze moje ruky sa tam nijako nevedeli dostat..

ale spolu sme to dali nejak. a som maximalne spokojny, aj tym ze 25e stoji kus ziarovky, ale tie stare ako michal spravne poznamenal maju najskor vypalene paraboly, takze toto je full nove, a tak to aj vyzera, kruzky teraz svietia ovela silnejsie a uvidim jak to bude cez den, mozno sa na tom da jazdit cez den

aj ked najskor nie.
led vs stock
a final..
jaj a este som stihol sustruznika, zajtra by som mal mat vyrobene podlozky pod centerlocky, takze by mali byt kolesa konecne final :-O takze za mna veleuspesny den, pravdepodobne stredu s brachom vymenime termostat, kedze auto je dlhodobo podchladene, co nieje az taky problem, ale predsa medzi 80-90 stupnami olej neviem no.. viem ze to neni v poriadku.
a este vymenim aj H7micky v dialkovych, ktore sluzia ako dRL teraz, mam tam LEDky, ale nepaci sa mi opat, ze hadzu chybu nonstop (teda dve rovno), a ze jemne blikaju ked je auto nastartovane.. takze este toto asi swapnem nech je pokoj.