No tak chladic vymeneny, vsetky hadice pekne tesnia, netecu, novo naliata voda+nemrznuca, system odvzdusneny, termostat vymeneny (funkcny-doma odskusany, otvara sa). Vsetko som zlozil, nastartoval a nechal bezat, aby som odvzdusnil tak som si trosku pojazdil pri garazach, moc netrebalo ani dolievat, dost rychlo sa odvzdusnil. Z hadicky ktora ide z vrchu chladica do expanzky tecie len voda (bez vzduchu) pekne plynulo, voda sa nestraca. Nechal som to bezat zo 5 minut, potom pojazdil kolecka, zas nechal bezat, zas pojazdil a zas nechal bezat. Cely cas bola vrchna hadica z MOTORA do CHLADICA dost tepla ale volne stlacitelna! Spodnu som neskusal ale zrejme to iste. Rucicka teploty vybehla zo studeneho stavu do "stredu" behom dvoch-troch minut volnobehu

, po jazdeni plyn brzda len pri garazach sa teplota nedostala za polku, az potom po dlhsom stati a pridavani otaciek vybehlo na tristvrtku, potom znova kleslo dole trosku a znova na tristvrtku, po rozbehnuti isla zas na polovicu. Akonahle som vypol motor a zas otocil klucik tak hned vybehla na tristvrtku a zas klesla tesne za polovicu behom 30 sekund, teplejsi start bol uz trosku obtiaznejsi no naskoci tak do 3-4 sekund...za studena nakopol hned. Do "cerveneho" sa rucicka nedostala, no asi to bude aj koli chladnejsiemu pocasiu. Voda nevrela ale po otvoreni viecka expanzky isiel z vody dym, ale to skor koli chladnemu pocasiu a horucej vode.. Teraz mi ide o to, ze co? Ved ked by to bola prasknuta hlava, tak sa prehreje hned nie? A neboli by stlacitelne tie hadice? A stracala by sa voda nie?
Takze:
Stracanie vody v expanzke -
NIETlakovanie hadic -
NIE (stlacitelna az na doraz dvoma prstami aj pri zohriatom motori)
Viecko od expanzky ma zospodu take kvapky ako by tam bolo trosku oleja(neviem na 100%) -
ANOPrehrievanie motora -
ANO aj NIE (jazdit sa s tim bez problemov da, pri jazde rucicka nejde za polovicu, v tejto zime uz toboz nie, az pri velmi velmi velkej zatazi ako dlhy kopec hore atd, ale to bolo este teplo ked som tak isiel)
Mohlo by to byt len tesnenie? Jednoznacne uz sa musim pustit do tej hlavy, uz to zrejme nema byt co. Keby dam zarovnat hlavu, kupim nove skrutky a tesnenie, dam to pretesnit, nestacilo by to? Rozmyslam nad tou tlakovou skuskou ale ozaj mi pride zbytocne vyhdit 80e za to, keby mi nahodou povedali ze ano, hlava je zla. To uz radsej zapatim dalsich xy a kupim funkcnu hlavu, takze teraz fakt neviem.
Dakujem za rady