... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 10:27

Záruka 6mesiacov? Podľa akého obchodného zákonu?

slacker
Auto: E39 530dA
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Marca 2013, 10:29

Ja sa sice nechcem miesat ani vyjadrovat k tejto teme ci sporu, ktory tu vznikol. Avsak zaujimal by ma Lubov nazor na to, zevraj pouziva pri opravach suciastky z ojazdenych automatov z PL, ci tam nebodaj prevodovky nosi na opravu. Lebo ak by to bola pravda, tak sa ani necudujem, ze dava len pol rocnu zaruku. V opacnom pripade by nemal mat problem vyreklamovat novu suciastku, ktoru pouzil pri oprave a na ktoru on pravdepodobne dostal zaruku 2 roky aj po dlhsej dobe. Ja som dostal zaruku na svoj automat 1 rok alebo 100000 km. Dakujem.

Pežot

Streda, 27. Marca 2013, 10:39

Ako tak citam, tak slacker presne vystihol na co som narazal. :)

Ale co som chcel vediet, som sa dozvedel. Uz som len pasivny citac. Som zvedavy ako to dopadne.

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Streda, 27. Marca 2013, 10:44

ok, tak mne tu chybaju dve zakladne info
1. datum opravy
2. datum reklamacie
pokial sa nemylim, v nasom bananistane plati na novy tovar zaruka 2roky, na pracu 6mesiacov (aspon co si pamatam)
na suciastky z druhej ruky bude zaruka asi nula, slovom 0
takze? mame nejake datumy?
edit - a datumom mam na mysli xx.xx.xxxx nech sa to lahsie pocita
525d (E60)
Obrázok

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 10:48

matyson napísal:
Záruka 6mesiacov? Podľa akého obchodného zákonu?
najdi si v obcianskom zakone cast Osobitné ustanovenia o zmluve o oprave a úprave veci 3ti oddiel §654 a pochopis ze pol roka je este dobre ;) uznavam ze je to svinstvo ale clovek kupuje opravu nie tovar! ak by si si kupil len ciste konkretny diel mas nan 2 roky zaruku

slacker napísal:
... V opacnom pripade by nemal mat problem vyreklamovat novu suciastku, ktoru pouzil pri oprave a na ktoru on pravdepodobne dostal zaruku 2 roky aj po dlhsej dobe. Ja som dostal zaruku na svoj automat 1 rok alebo 100000 km. Dakujem.
ano o tom som pisal vyzsie, nebudel luba obhajovat ale je to jeho vec aku si da zaruku na opravu, ak niekto nakupi dielce a donesie to niekomu opravit ma zaruku na diely 2 roky u predajcu a 3 mesiace na pracu pricom ad A. musi vediet presne ktore suciastky si ma objednat, ad B. po pokazeni suciastky reklamuje len suciastku NIE celu prevodovku ;)

kazdopadne pouzivat lacne cisnkopolske nahrady je nepripustne, lubo sa k tomu ajstak nevyjadri lebo je to jeho biznis preco by mal hovorit svoje knowhow alebo co kde pouziva ked sam vidi ze mu jeho produkty ludia kupuju a ci si potom trieskaju hlavu o stenu je ina vec :D

nebudem luba obhajovat ale tak isto pani co pisala prvy prispevok nenapisala ziadne informacie ktore by sa opierali o skutocnost ze lubo nedodrzal zakonom pripadne zmluvou stanovene doby, nepise nic konkretne ci auto bolo niekde inde servisovane, iba napise ze to niekto pozeral a kontroloval, pise ze neboli podotahovane sruby tzn musel ich niekto dotiahnut tak isto mohol sruby strhnut prave tento clovek...

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Marca 2013, 10:54

datum opravy 30.3.2012, datum reklamacie 21.9.2012, kedy sme osobne boli reklamovat, s tym ze po pisomnej dohode s kolegom sme mali auto doviest 22.10.2012.je to zdokladovane.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 11:03

slacker napísal:
Ja sa sice nechcem miesat ani vyjadrovat k tejto teme ci sporu, ktory tu vznikol. Avsak zaujimal by ma Lubov nazor na to, zevraj pouziva pri opravach suciastky z ojazdenych automatov z PL, ci tam nebodaj prevodovky nosi na opravu. Lebo ak by to bola pravda, tak sa ani necudujem, ze dava len pol rocnu zaruku. V opacnom pripade by nemal mat problem vyreklamovat novu suciastku, ktoru pouzil pri oprave a na ktoru on pravdepodobne dostal zaruku 2 roky aj po dlhsej dobe. Ja som dostal zaruku na svoj automat 1 rok alebo 100000 km. Dakujem.

Nazor si urobi kazdy sam podla mnoziacich sa reklamacii v poslednej dobe. Resp. ani nie tak podla reklamacii, ale podla "riesenia tychto reklamacii" zo strany tejto "firmy." Aj v tomto vlakne su odkazy na "vysoko pozitivne" skusenosti s touto firmou pri rieseni reklamacie, zaujimavy je napr. ten pripad, kedy reklamacia bola "uznana" az po masivnej intervencii klubu po dlhych vyhovorkach a totalnych kydoch typu "zle nahraty software v RJ, obcas sa to stava." Ked sa niekto pozrie na strhnutu vypustnu skrutku, ktora vyzera ako po nalete zbijacky, tak si sam urobi predstavu, ako to asi musi vyzerat vnutri, ked ani len na zvonka viditelnych castiach si dotycny nedal zalezat.

Takisto ma zarazaju vyhovorky typu, ze repasovana prevodovka je v kratkom case poskodena a nespravne pracuje kvoli tomu, ze je zly chladic a prehrieva olej. O com je potom ta "diagnostika pred opravou," ked pri nej nie je zistena takato zavazna porucha, ktora mozno zapricinila poskodenie povodnej prevodovky? Podla tychto negativnych skusenosti to vyzera, akoby pred rozobratim ani ziadna diagnostika neprebehla, chlapci to uz maju v malicku a vzdy sa robi to iste, menia sa tie iste diely a ked to nahodou nepomoze, tak repasovanu prevodovku odpravil majitel auta. A ked nahodou zakaznik zacne riesit reklamaciu, kedze za "opravu" vysolil nemale peniaze, zacneme robit ramena a prestaneme brat telefon...a ked ide do tuheho, firmu zavrieme a otvorime dalsiu. Ale takyto system podnikania je mozny len do urciteho casu, kedy dotycny narazi na nespokojneho zakaznika, ktory taketo zalezitosti neriesi sudnou cestou ale vyuziva ine metody, po ktorych uz dotycny podnikatel dalsiu firmu neotvori. Ako vystrahu by som bral ten incident, kedy ako pises " A ze dosiel taky isty bystrican ako Vy a nasilim s 5 chlapmi odsotili Juraja a nam ukradoli Vasu mechatroniku, vylomili branu a odisli." Predpokladam, ze sa jednalo o jedneho zo "spokojnych zakaznikov," kedze prisiel priamo kvoli konkretnemu dielu, ktory u Vas mal, nahoda to urcite nebola ze prisli sa pozriet, ci nahodou nemate skladom nieco, co by sa im hodilo. Len sa divim, ze Tvoj spolocnik obisiel len s odsotenim...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

ice.blade

annagallo napísal:
datum opravy 30.3.2012, datum reklamacie 21.9.2012, kedy sme osobne boli reklamovat, s tym ze po pisomnej dohode s kolegom sme mali auto doviest 22.10.2012.je to zdokladovane.

lubo pisal ze na aute v ten datum 22.10.2012 menil dielce tzn splnil to co bolo pisomne dohodnute, na tuto opravu sa dalsia zaruka nevstahuje maximalne sa zaruka predlzuje len o tie dni ktore bolo auto v servise, tzn 2 opravy po 1 tyzdene mame 14 kalendarnych dni navyse k celkovej zarucnej dobe, ak sa prevodovka este raz pokazila uz dalej luba nic neviaze aby mal zaujem riesit dany problem v ramci predchadzajucej zakazky ktora bola uplne uzavreta, ajkeby vtedy lubo vymenil diel ktory sa este raz pokazil neznamena ze na ten diel bola dalsia zaruka

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Dobre, dajme tomu že záruka 6mesiacov.
Ale na novú suciastku ktorá bola menená hádam 2roky.

abernolak

Streda, 27. Marca 2013, 11:11

hmm, cece, mas pravdu, takze standardne na pracu je minimum 3mesiace zo zakona, neviem preco mi davali 6mesiacov (aspon tak sa mi mari - lebo je pravda ze uz strasne dlho sa mi s bavorom nic nestalo..). ale to nic nemeni na fakte, ze ak ti po 3mesiacoch (alebo 6mes - kto kolko dava na svoju pracu) prdne vymenena NOVA suciastka, tak na tu mas zaruku a doplatis si len dalsiu "pracu"...
ja teda nechapem, preco vznikaju taketo flejmy, kedze servismen s tym nema ziadny problem, iba dalsiu dobre zaplatenu pracu...ok, musi riesit reklamaciu NOVEJ suciastky, ale to uz patri k jeho praci predpokladam a za tu samozrejme vystavi dalsiu fakturu...isteze, ako zakaznik som nasraty, ze som zase v servise a zase platim ale tak to funguje...
jedine zeby to neboli NOVE suciastky, ale to ja netvrdim samozrejme, len sa zamyslam, lebo nevidim ziadny zmysel, preco by niekto menil stare za stare a fakturoval nove...
525d (E60)
Obrázok

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 11:13

matys necitas co som pisal? podla zakona sa zaruka bere ako celok tzn komplet vykonana praca, ak by bol na fakture spomenuty tovar napr hydromenic a v dodacom liste by bolo pisane ze ma zaruku 24mes + k tomu celemu bude pisane ze cena prace xyz hodin budis, predajca to predava ako extra suciastku a extra pracu, ak to tam spomenute nieje automaticky je na tuto pracu komplexne zaruka len 3 mesiace... toto lubia vyuzivat vsteci kto nieco servisuju, tak isto ajked si kupujes baterku do notebooku napisu ti oprava notebooku a prasknu ti tam 3 mesiace zaruku alebo napisu ze servisny kus (spotrebny material) a bachnu 6 mesiacov...

ja ked riesim RMA tak nepozeram na zarucnu dobu celku ale ak viem ze dany diel ma zaruku 10 rokov tak ju vyreklamujem... mne to moze byt svojim sposobom jedno kedze vacsina vyrobcov si riesia reklamacie vo vlastnej rezii a ja som stratovy len cas (ktory si mozem bez problemov vyfakturovat ako sluzbu) a nejaky baliaci material ktoreho je habadej

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 11:26

mne ide len to, ze prevodovka bola opravovana druhy krat, bola tam dana suciastka , ktora stala 500, ci800 eur, neviem, ale doklad o tom co vlastne bolo robene nemam ziadny...o to mi ide...o nic ine, len o doklad, ktory mi bol odmietnuty vydat...a na zaklade toho moze niekto rozpravat to co bolo prezentovane z druhej strany....
Naposledy upravil/-a annagallo v Streda, 27. Marca 2013, 11:27, upravené celkom 1 krát.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 11:27

ice.blade napísal:
ak sa prevodovka este raz pokazila uz dalej luba nic neviaze aby mal zaujem riesit dany problem

V takychto pripadoch niektore typy ludi "viaze" cest, ze si stoja za svojou pracou a ked ju spravia nekvalitne, tak sa dany problem snazia vyriesit k spokojnosti oboch zucastnenych stran. Toto nie je vecou zakona, to je otazka charakteru daneho cloveka...
Vzdy, ked riesite takyto servis, trvajte na tom, aby vsetok material na ktory dodavatel poskytuje zaruku dlhsiu, ako je zaruka na prace servisu, bol osobitne napisany na fakture, resp. dodacom liste a osobitne pocet hodin prace...ziadne take, ze mi servis strci do ruky zdrap papiera, na ktorom je napisane len "oprava prevodovky," celkova cena a zmienka o zaruke 6 mesiacov.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

abernolak

Streda, 27. Marca 2013, 11:27

ice.blade a preco by to tak nemalo byt t.j. rozpis vymenenych NOVYCH suciastok + praca...ja sa teda nevyznam v automatoch - tie su pre dochodcov a zenske (bez urazky, buhehe), ale ked je s nim nejaky problem, tak sa to asi musi otvorit a ked uz to raz otvorim tak si urobim zoznam co tam treba vymenit, nakupim to, vymenim to a potom to skopirujem na fakturu + plus original blocky, kedze predpokladam ze creva automatu asi nevyraba mechanik doma na kolene z plasteliny
525d (E60)
Obrázok

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 11:29

presne tak, prvy doklad co mam,tu prvu zaruku tam je popisane co menil, ale suma je scitana spolu....myslim co sa tyka suciaastok....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 209 neregistrovaných