... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 24
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 11:31

dobre, ak by aj napisal na fakturu rozpis, dodak z dobami zaruk, teraz si budes musiet vymontovat danu suciastku z auta a budes ju musiet doniest na reklamaciu, tuto suciastku ti zreklamuju a daju ti ju naspat, nemusia ti dat novu ale staci FUNKCNA pripadne nahrada v adekvatnej cene, vymontujes namontujes si ju sam? ;) ja mat klienta ktory mi robi taketo ofuky radsej nech sa mi vyhyba... vela ludi uz u mna riesilo take reklamacie ze sa mi rozum zastavoval

annagallo napísal:
mne ide len to, ze prevodovka bola opravovana druhy krat, bola tam dana suciastka , ktora stala 500, ci800 eur, neviem, ale doklad o tom co vlastne bolo robene nemam ziadny...o to mi ide...o nic ine, len o doklad, ktory mi bol odmietnuty vydat...a na zaklade toho moze niekto rozpravat to co bolo prezentovane z druhej strany....
a aky doklad by si chcela? o tom ze reklamacia je zamietnuta kedze to bolo robene po uplinuti zarucnej doby ale bola ti zdarma vymenena nejaka suciastka? to by ti v nicom nepomohlo

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Marca 2013, 11:36

nie chcela som doklad o tom co konkretne bolo robene, mam doklad o tom, ze mi auto prevzali v zaruke...auto by bolo odstavene 21.9, kedy som to bola reklamovat, ale robilo by sa to bohvie kedy, pretoze mali rozrobene nejake prevodovky, tak mi to povedal kolega.tak na to som sa opytala, ci auto nechat alebo v ramci reklamacie ho doveziem neskor, nebol s reklamaciou ziaden problem, ak by povedal, nechajte auto tu, tiez by nebol problem....bola to vzajomna dohoda ustna aj pisomna....a p.Krizak pri tom nebol, bol odcestovany.
Naposledy upravil/-a annagallo v Streda, 27. Marca 2013, 11:39, upravené celkom 1 krát.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 11:37

abernolak napísal:
ice.blade a preco by to tak nemalo byt t.j. rozpis vymenenych NOVYCH suciastok + praca...ja sa teda nevyznam v automatoch - tie su pre dochodcov a zenske (bez urazky, buhehe), ale ked je s nim nejaky problem, tak sa to asi musi otvorit a ked uz to raz otvorim tak si urobim zoznam co tam treba vymenit, nakupim to, vymenim to a potom to skopirujem na fakturu + plus original blocky, kedze predpokladam ze creva automatu asi nevyraba mechanik doma na kolene z plasteliny

Prave si napisal, ako by to bezne malo fungovat. Ale pokial dana "firma" nema doklady k tovaru a nevedu riadne sklad, tak sa to da obist zdrapom papiera, z ktoreho nie je vobec jasne, co vsetko bolo pri oprave menene a kolko dany diel stal...takisto sa tymto sposobom vyhnes tomu, aby niekto dokazal, ze si nejaku suciastku fakturoval ale nevymenil, kedze niekde nemas napisane, ze konkretne tuto suciastku menil...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 11:41

s tym sa treba obratit na luba alebo este lepsie na toho cloveka co ti tu prevodovku uplne na zaver robil... ono casom sa clovek nauci ze sa ma po predu pytat aj na vyrobcov suciastok ktore do auta maju montovat nasledne si to treba aj odkontrolovat ci je vsetko tak ako ma :thumbup: vid tempus a ich "pravidelne" vymienanie olejovych naplni a filtrov atd :)
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 27. Marca 2013, 11:43, upravené celkom 1 krát.

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Marca 2013, 11:42

ice.blade napísal:
matys necitas co som pisal? podla zakona sa zaruka bere ako celok tzn komplet vykonana praca, ak by bol na fakture spomenuty tovar napr hydromenic a v dodacom liste by bolo pisane ze ma zaruku 24mes + k tomu celemu bude pisane ze cena prace xyz hodin budis, predajca to predava ako extra suciastku a extra pracu, ak to tam spomenute nieje automaticky je na tuto pracu komplexne zaruka len 3 mesiace... toto lubia vyuzivat vsteci kto nieco servisuju, tak isto ajked si kupujes baterku do notebooku napisu ti oprava notebooku a prasknu ti tam 3 mesiace zaruku alebo napisu ze servisny kus (spotrebny material) a bachnu 6 mesiacov...

ja ked riesim RMA tak nepozeram na zarucnu dobu celku ale ak viem ze dany diel ma zaruku 10 rokov tak ju vyreklamujem... mne to moze byt svojim sposobom jedno kedze vacsina vyrobcov si riesia reklamacie vo vlastnej rezii a ja som stratovy len cas (ktory si mozem bez problemov vyfakturovat ako sluzbu) a nejaky baliaci material ktoreho je habadej

Aha, takže ak budem meniť napr. komplet rozvod tak len tomu kto mi dá faktúru záruku na dielce!!!

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 11:45

a tom to je, ze velmi dobre vedia, ze sa sa mi neda o nic pokusit, pretoze nemam reklamacny doklad, ja som sa tiez radila s pravnikom.Bohuzial ja som len pred tym domom cakala, ze aspon urobi diagnostiku, uz len z toho dovodu, ue uz dvakrat sme tam boli, robil tu prevodovku a nejako poriesit situaciu.....slusne, ale bohuzial...

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 11:52

ajked by si mala reklamacny doklad nic s nim neporiesis, podla zakona nemas narok na ziadnu nahradu ci financnu alebo na neplatenu opravu, keby si riesila 3ti krat tu istu zavadu, tu istu zavadu nemyslim 3x vseobecne pokazenu prevodovku ale napr 3x konkretnu zavadu ze ti nejde zaradit D, pripadne ze ti 3x praskla hadicka na tom istom mieste (proste preukazatelne 3x rovnaka zavada) tak by si mozno uspela aj po skonceni reklamacnej doby, v opacnom pripade je to len o dohode s predajcom/servisom a ak vidis ze je neochota dalej riesit treba ist inam... ak by si auto aj doviezla k znalcovi ten moze alebo aj nemusi odobrit skutocnost ze niekto od luba tu prevodovku zle opravil ale zas lubo si moze nechat spravit dalsi posudok ze s tou prevodovkou bolo odvtedy manipulovane a zas len minate peniaze na posudky a pravnikov

ajked by bol predajca/servisman akokolvek dobry staci prve zavahanie alebo neochota - treba kaslat nan a ist inde, hlavne ak v servise povedia ze nestihaju a ani sa technik neunuva 5 minut vybehnut pozret okom auto ci prezije ten tyzden dva jazdenia pokial sa cas najde uz z principu hladam nieco ine

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Streda, 27. Marca 2013, 12:03

esteze tu mame googla a mozeme si zavolat cez internet a zistit referencie...v tomto pripade asi uz dost neskoro.

vidim to len ja tak naivne? - urobim servis, dostanem zaplatene, nieco sa pokazi v zaruke, pozistujem, opravim...asi ani nedostanem zaplatene, co ja viem. vsak ked nieco opravim tak to ma fungovat nie? a nie, nemam 16rokov a ruzove okuliare, hihihi
525d (E60)
Obrázok

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 27. Marca 2013, 12:05

nečítal som posledné 2stránky od a po z ale tak môj názor:
keď na nové súčiatky je záruka 2roky a na prácu 6mesiacov, tým pádom by sa to mohlo vyriešiť aj tak aby boli obe strany spokojné, t.j. pán Ľubomír rozoberie prevodovku, a poškodené časti v rámci reklamácie vymení za nové, zloží, vymení olej, a zákazník zaplatí len za odvedenú prácu na ktorú sa už tá záruka nevzťahuje čo by mohlo byť dokopy pár stovák ale stále lepšie ako znova vyvaliť 2tis. €,
zas otázka je ako sa opravár k tým daným dielom dostal, cez normálnych distribútorov by nemal byť problém reklamovať
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Streda, 27. Marca 2013, 12:09

viktorDDD - v tom pripade by sme tu ale nemali o com pisat/citat...
525d (E60)
Obrázok

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 12:10

abernolak napísal:
vidim to len ja tak naivne? - urobim servis, dostanem zaplatene, nieco sa pokazi v zaruke, pozistujem, opravim...asi ani nedostanem zaplatene, co ja viem. vsak ked nieco opravim tak to ma fungovat nie? a nie, nemam 16rokov a ruzove okuliare, hihihi

na jednej strane opravit nieje problem ale v aute je vela mechanickych veci ktore na seba nadvazuju, staci vymenit jednu vec za kvalitnejsiu (co je svojim sposobom lepsie) ale nasledne na to ina vec vypoveda sluzbu kedze musela znasat nejaky typ naporu doteraz a iny typ naporu odteraz, to ale ten kto opravuje nevie ovplyvnit ze je okrem vymenenj aj ina suciastka na odchode

vo velmi dobrom servise auto prezru co najviac a odporucia na vymenu xyz dielcov ajked sa meni len jedna suciastka, nasledne ked nieco prdne je lahka odpoved: my sme Vam radili to vymenit a zakaznikovi neostava nic ine len si znova zaplatit opravu lebo mal to odporucene, bol upozorneny ale neurobil tak

konkrente v tomto pripade je tazke posudit ci bolo nieco do buducna odporucene alebo ci bolo povedane ze je nieco este v tej prevodovke zle kedze to co sa momentalne pokazilo mohla byt uplne ina suciastka nez sa robila naposledy a ten co to opravoval ju v zivote na tom aute ani nemusel vidiet

je to cele zamotany kruh :-({|=

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Marca 2013, 12:19

abernolak napísal:
viktorDDD - v tom pripade by sme tu ale nemali o com pisat/citat...

=D> :mrgreen:

možno diagnostika ked sa robila pred opravou čo vypisovala
a potom pri "reklamacii" či boli tie iste zavady nevjem #-o po vojne je každy general....
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 12:26

o tom to je, ze ak davam nove suciastky tak zaruka na ne je , a ako on kupujuci ma nejaku zaruku...moze to reklamovat, preco mi nedal zaplatit za tu suciastku ked som tam dosla a ked to nebolo v zaruke???...mal auto na zdvihaku ked som dosla, nemusel mi ho dat pokial nezaplatim....a po dalsie mozno bola zla len jedna vec, mozno bolo zle aj nieco ine....ale vie to len on...ja som pri tom nebola, ale mala som doveru....co sa tyka oleja, kolaga mi pri prevzati povedal, ze som mala krasny cistucky olej v prevodovke, ale aj tak mi ho komplet vymenil..a tu teraz pise, ze mi ho len doliali,tak neviem ako to vlastne je...

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 12:31

ja som vsetko nechala na p.krizaka, mala som info, ze je v tom dobry, tak nemala som dovod pochybovat, pri prevzati auta po prvy krat nam povedal, ze vsetko co bolo zle vymenil, opravil, ale ake suciastky tam dal, tak to uz neviem....keby som sa zaoberala opravami aut a viac do toho videla, viem mozno inak reagovat a argumentovat...

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 27. Marca 2013, 12:48

Ja len tolko, ze opravit prevodovku ktora sa sklada z niekolkych desiatok suciastok a na FA napisat vsetko dokopy je svinstvo, pretoze :

1. Vyvolava to pochybnosti
2. Predajca sa snazi nieco kryt (povod suciastok ? ich cenu ? atd atd.)
3. Ide o velke peniaze a cest firmy

Pracoval som vo fimre, ktora stavala luxusne krby. Nefakturovali sme ze "krb - 5500euro", ale komplet suciastku po suciastke. Od krbovej vlozky, cez izolaciu, potrubie, ventilaciu...
Vsetko bolo na fakture rozpisane a na vsetko sa viazala zaruka 2 roky! Praca bola fakturovana zvlast a na danu pracu sa vztahovala kratsia zaruka ako na samotne casti krbu. Tam garantoval zaruku vyrobca, ktoru sme my ako stavitelia museli akceptovat.

Prevodovka a jej oprava nie je jednoducha zalezitost tak preco nenapisat na FA komplet suciastky, ktore sa menili a zvlast pracu ? Aky ma Lubo problem ? Ak si stoji za tym, ze to nedava robit do PL, nevidim najmensi dovod vydokladovat povod suciastok!
Ved ked sa nieco pokazi, zakaznik dojde, vymeni sa mu to, co bolo pokazene a za pracu (rozobratie, nahodenie, diagnostika atd) zaplati zakaznik znova.
Takze obe strany budu spokojne a Lubo nebude stratovy pretoze za pracu dostane peniaze a taktiez zarobi na vymenenej suciastke (prepdokladam ze je tam nejaka marza a nenakupuje to s 0% ziskom).

Niesom pravnik ani obchodnik ale z mojho laickeho hladiska je spravne a korektne informovat zakaznika ze co sa menilo, opravovalo a co stala praca samotna. Na lubovom mieste by som asi porozmyslal, ako budem "obchodovat" dalej pretoze dobre referencia sa siria rychlo, ale zle este rychlejsie.

Kazdopadne, ak mi prdne steptronic, viem kam urcite nepojdem. A ak by som niekde robil repas (alebo opravu) a dostal by som do ruky fakturu s polozkou "oprava - 1800euro", tak by som z tej firmy neodisiel, pokial by mi nebolo preukazane, co vsetko sa menilo. Zakaznik ma na toto pravo. Ked si dam niekde robit auto / menit obe napravy a dostanem fakturu s jednou polozkou - co by som asi robil ? Alebo co by ste robili vy ?
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 239 neregistrovaných