... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24
bmwtt.sk

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 12:57

moja faktura obsahuje vymenovane suciastky, ktore boli menene alebo opravovane a ktomu napisana celkova suma, nic nebolo rozpisane, osobitne bolo napisane praca, vymena oleja atd.vobec neviem kolko suciastky jednotlivo stali...a ake to boli suciastky/nove , opotrebovane...toto neviem/...hadam zakaznik ma tiez svoje prava.
Naposledy upravil/-a annagallo v Streda, 27. Marca 2013, 12:59, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Marca 2013, 12:59

Michaltt - my sme nepisali "komplet prevodovka" ani nic take. Laskavo citaj a nepridavaj aj Ty prispevok, ktory sa nezaklada na pravde

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Streda, 27. Marca 2013, 13:00

a ako to teraz funguje? ved ked mi niekto nieco opravi a da na to zaruku a v zaruke sa to pokazi, znova to opravi tak zaruka sa predlzuje..ci opravuje sa to len dovtedy pokial zaruka nepadne a potom zbohom zakaznik?
ci funguje to inac? :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 27. Marca 2013, 13:04

Lubo - pouzil som uvodzovky a kym zakaznik nema v ruke faktury/blocky od menenych suciastok, taka faktura ma vypovednu hodnotu = 0
Precitaj si co som pisal este raz.

Anna - prave koli tomuto by som pozadoval doklady o kupe danych suciastok pretoze ak clovek palti 2000e, tak by mal pravo vediet ich povod. Toto su len dalsie pochybnosti o tom, ze Lubo vzal nemale peniaze ale ty ako zakaznik nemas dokaz o tom, ze suciastky, ktore boli pouzite su nove. To je vsetko co som tym chcel povedat.

Problem je ze clovek do prevodovky nevidi a nemoze si overit ci to, co je na FA bolo aj menene.
Naposledy upravil/-a michaltt v Streda, 27. Marca 2013, 13:09, upravené celkom 1 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci

Streda, 27. Marca 2013, 13:07

ice.blade napísal:
lubo pisal ze na aute v ten datum 22.10.2012 menil dielce tzn splnil to co bolo pisomne dohodnute, na tuto opravu sa dalsia zaruka nevstahuje maximalne sa zaruka predlzuje len o tie dni ktore bolo auto v servise, tzn 2 opravy po 1 tyzdene mame 14 kalendarnych dni navyse k celkovej zarucnej dobe, ak sa prevodovka este raz pokazila uz dalej luba nic neviaze aby mal zaujem riesit dany problem v ramci predchadzajucej zakazky ktora bola uplne uzavreta, ajkeby vtedy lubo vymenil diel ktory sa este raz pokazil neznamena ze na ten diel bola dalsia zaruka

zaruka sa predlžuje len o čas čo vyrobok stravi v servise ice.blade všetko pekne napisal čo sa tyka zaruk a zakonov
pracujem v obchode tiež riešim reklamacie denno denne :thumbup: asi aj on :mrgreen:
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci

Streda, 27. Marca 2013, 13:12

johnyfly1 napísal:
a ako to teraz funguje? ved ked mi niekto nieco opravi a da na to zaruku a v zaruke sa to pokazi, znova to opravi tak zaruka sa predlzuje..ci opravuje sa to len dovtedy pokial zaruka nepadne a potom zbohom zakaznik?
ci funguje to inac? :roll:

maš napriklad vrtačku zaruka 2roky pokazi sa ti po roku oni ti ju opravia stravi v servise 10 dni tak to sa ti prirata a o to sa ti predlži zaruka
kupil si 10,3,2011 zaruka sa ti predlži do 20,3,2013
narok na novy vyrobok alebo na vratenie penazi maš ak sa ti na nej pokazi 3x ta ista vec/sučiastka,
alebo ak ti do 30 dni nepride dopmov papier ako bola vybavena reklamacia :D uznana/neuznana potom múžeš na 31den prisť na predajnu a maš narok na vratenie ečiek v plnej suma za aku si kupil
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Marca 2013, 13:16

to ci sa ti naozaj bude predlzovat zaruka o tie dni si po skonceni platnej RMA doby musis vydokladovat RMA papiermi kde je uvedene kolko dni bol vyrobok na RMA, ak tieto papiere zahodis zas mas problem...

to ci na 31den musi predajca zakaznikovi vratit peniaze je tiez diskutabilne, vacsinou to tak ci tak skonci vymenou tovaru za iny

potom inak bacha na to ak si nechavate opravovat auta ktore su pisane na firmu, tam ziadne 30dnove lehoty pri RMA neplatia, zaruka na hocico co sa kupi/preda moze byt kludne aj rocna a moze Vas rozdrapit od zlosti ;) tak isto su tam upravene lehoty dokedy tovar mozte od zakupenia vratit teda ak je v zmluvnych podmienkach nieco take spomenute
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 27. Marca 2013, 13:16, upravené celkom 1 krát.

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 13:16

ale hadam ako zakaznik mam pravo byt oboznamena so zarukou..... ako som tu pisala, nechodim bezne opravovat prevodovky.....ze viem v tom chodit...a ovladam zakony....

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 13:19

ano zaruku sa docitas na dodacom liste :) to co na nom je napisane bud splna zakony alebo mas nadstandard, to ci firma tovar nadobudla kupou z ciny, vymenou za iny RMA kus od dodavatela alebo hociako sa na dodaci list nikdy v zivote nepisalo a ani pisat nebude... to nieje ako z rajcinami ze su z talianska alebo francuzka :) proste si treba overit referencie pozistovat si co sa da a potom sa rozhodnut kam auto zverit... clovek sa len raz popali takto skaredo a potom si bude davat do smrti pozor

tak isto ta ani telefonny operator neupozorni ze ak rusis pausal mas vypovednu mesacnu lehotu ktora plynie az od buduceho mesiaca tzn zapltis zbytocne este 2 mesacne poplatky...

zaver je taky ze ak clovek chce mat klud na srdci a na dusi nech ide servisovat auto inde :D
Naposledy upravil/-a ice.blade v Streda, 27. Marca 2013, 13:21, upravené celkom 1 krát.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 13:20

michaltt napísal:
Lubo - pouzil som uvodzovky a kym zakaznik nema v ruke faktury/blocky od menenych suciastok, taka faktura ma vypovednu hodnotu = 0

Toto je hovadina. Dodavatel nema povinnost zakaznikovi preukazovat, kde danu suciastku kupil a ukazovat mu blocky. Potom by si ho nahanal, ze za kolko tu suciastku kupil on a za kolko ju predal Tebe. Ale na fakture by mal byt pre poriadok presne rozpisany tovar a sluzby, ktore Ti boli poskytnute, aby si si vobec mohol skontrolovat, co bolo na aute menene/robene...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 13:23

pristup by bol ovela lepsi, keby korektne mi vystavil vsetky blocky, fakturi...ziadala som to....

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 13:23

pelo napísal:
Toto je hovadina. Dodavatel nema povinnost zakaznikovi preukazovat, kde danu suciastku kupil a ukazovat mu blocky. Potom by si ho nahanal, ze za kolko tu suciastku kupil on a za kolko ju predal Tebe. Ale na fakture by mal byt pre poriadok presne rozpisany tovar a sluzby, ktore Ti boli poskytnute, aby si si vobec mohol skontrolovat, co bolo na aute menene/robene...

na FA nemusi byt rozpisane nic ale len vysledok celeho procesu, na dodacom liste to rozpisane je ale zas je tu len na tom predajcovi ci je ochotny rozpisovat a drzat zaruky na komponenty ked nemusi, rozpisovanie ma svoju vyhodu ze potom ak sa nieco pokazi mimozarucne ma istu pracu kedze si to clovek necha hned u neho "opravit" ale na druhej strane sa potom takto natahovat z ludmi ktorym tesne pred koncom zarucnej doby fakt par dni zahadne nieco odide? vela ludi bere tovar na sklad a par dni sa na sklade susi tzn ak predajca nedal 2 rocnu zaruku na nieco co ma 3 roky od dodavatela tym padom prisiel o tovar (peniaze) kedze je pre neho uz nereklamovatelny...

kazdopadne aj ja by som vrazdil keby mi niekto predal za 800 eur suciastku ktora je cinska/polska pricom by tvrdil ze je to original a nova ktora sa mi zrazu zahadne pokazila alebo by mi rozbila nieco dalsie v aute

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 13:29

a po tejto skusenosti si druhy krat objednam hotel, zoberiem dovolenku v praci na ukor toho, aby som bola pri tom, ako prebieha oprava....asi takto by to bolo najlepsie....pretoze fakt v dnesnej dobe clovek nemoze verit nikomu....a co sa tyka suciastok, odkial a aka kvalita mal by servisak zakaznika oboznamit vopred...kolko co bude stat, adkial budu suciastky, ci je lacnejsia verzia, drahsia verzia....toto mam ja pravidelne u mechanika, ktory mi uz na aute to co opravoval, vlastne menil...ci uz naprava, brzdy, rozvody a este dokonca, ked ich objednal, tak este v baleni ma oboznamil za co mu dam peniaze....o tomto to vsetko je....a tam vznika aj dovera....tu som doverovala aj bez toho a aj tak to dopadlo....

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 27. Marca 2013, 13:30

Presne tak ice...ja som sa tiez popalil a pozor si davam vacsi, nez by som mal
Ja podnikam tiez a pre mna je dolezitejsie ciste svedomie, kvalitne a dosledne odvedena praca a spokojny zakaznik ako par eur navyse. A ak sa nieco reklamuje, neohanam sa zakonmi, papiermi a pod. Sme ludia, uznavam asi ine hodnoty a zakaznikom poskytujem aj to, co by som nemusel. Samozrejme odtial potial, ale nikdy som zakanzika neodbil s tym ze na toto uz nema pravo a pod. Vzdy sa da nejako dohodnut tak, aby boli obe strany spokojne. Ale to vsetko zalezi od daneho cloveka a jeho charakteru.
Bohuzial, na Luba pocuvam kydy uz dost dlho a nehanbim sa to sem napisat narovinu, nikdy som tomu nechcel verit ale zmenil som nazor...nieco na tom bude. Poznam aj mechanikov, na ktorych som v zivote nepocul nic zle a to im preslo cez ruky stovky aut...aj na tom nieco bude. Karma funguje.

Pelo : ano, nemusi ti rozpisat ceny podrobne ale moze. Prave koli takymto situaciam aka sa vyvynula s Annou. Navyse, ak si nieco kupim napr. od predajcu na internete, mam na blocku cenu a nehadam sa s nim o tom, ze za kolko to kupil od taiwancov pretoze v tom je uz zahrnuta marza. Navyse ak prevodovky robim tolko rokov, tak viem ake su ceny a zakaznika mozem dopredu nacenit, takze v tomto nevidim ziaden problem. Zakaznik sa dozvedel cenu, suhlasil, ma zoznam suciastok aj s cenami. Bodka.

Takisto lubo moze napisat ceny dielov uz s marzou. Tak mi povedz, co je lepsie...dodat papier s rozpisanymi dielmi bez cien alebo tam tie ceny dat ? Ved cena bude tak ci tak 2000euro a zakaznik si ozdaj nebude na nete zistovat, kolko stoji dana suciastka do prevodovky. To by sa musel pytat niekde vo velkoobchode pretoze ceny na internete u predajcov su povacsine uz s marzami. Teda opravte ma ak sa mylim. Ak si dam niekde spravit podvozok a na FA budem mat cenu, ktora je +- rovnaka ako u inych predajcov, moze mi byt sum a fuk, za kolko to mechanik kupil a aku ma marzu.
Naposledy upravil/-a michaltt v Streda, 27. Marca 2013, 13:42, upravené celkom 2 krát.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 13:35

pre informaciu auto stoji 4 tyzdne a 1 tyzden sa na nom jazdi.viem, nema to nic so zarukov, ale ak by sa jazdilo na nom v kuse , tak urcite by sa chyba ukazala skor.ale bohuzial nemozem za to,ze som v kuse vycestovana kvoli mojmu zamestnaniu....
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 225 neregistrovaných