... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 14:45

mexican napísal:
Nesúvisí to s témou, ale keď zistíš akú má mechanik maržu, tak ti hneď začne vŕtať v hlave že ako pri najbližšej návšteve servisu ušetriť na náhradných dieloch.

To vsetci vieme. Skor tu ide o to, ze pri telefonate alebo osobnom stretnuti ked Ti servisak povie, ze napr. treba menit tlmice a 1 tlmic stoji 120 EUR, tak aky je potom problem, aby Ti toto napisal aj na papier (teraz hovorim vseobecne, nie o Lubovi)? Ked do telefonu Ti cenu povie, ale na papier Ti to uz dat nechce a vselijako sa vykruca, tak nieco asi nie je v poriadku...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 27. Marca 2013, 14:48

mexican napísal:

Nesúvisí to s témou, ale keď zistíš akú má mechanik maržu, tak ti hneď začne vŕtať v hlave že ako pri najbližšej návšteve servisu ušetriť na náhradných dieloch.

Nemyslim, ta marza je zvycajne pevne dana a ci to mam za 600e alebo 605 od ineho cloveka mi je uplne jedno. Skor ide o cestnost pri samotnej montazi. Preto davam auto robit len tam, kde boli spokojni moji znamy, kamarati a pod. Problem vsak vidim v tom ze servisov je vela, clovek si moze vyberat ale prevodovky nerobi hocikto. Tam su moznosti obmedzene. A mozno prave z toho Lubo tazi.
Konkurencie ma malo takze sa nema coho obavat. Tie prevodovky mu tam budu nosit tak ci tak. Bezohladu na referencie.

Pelo : Presne tak. A nemyslim si, ze ak by ceny rozpisoval tak by nahraval zakaznikovi. Pretoze ak dopredu nieco nacenim a zakaznik to schvali, stale mam "vyhrate" ja ako mechanik. Navyse ak vznikne problem ako s p. Annou, viem vydokladovat ze suciastky boli nove (to, ci aj v prevodovke su nove je uz svedomie mechanika) a ze s prevodovkou sa zaobchadzalo nesetrne. Jednoducho povedane, ak mam vsetko poriesene tak, aby ma zakaznik nemohol napadat, lahsie sa mi bude branit a obhajovat sameho seba.

A zatial som si nevsimol, aby Lubo argumentoval nieco ohladom kvality prace, suciastok alebo o moznej chybe na jeho strane. Len sa tu rozculuje ze nanho "kydame".
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Streda, 27. Marca 2013, 14:54

hm, tak mi to pripada, ze ja som asi narazil zatial len na normalnych servisakov, ktoremu staci ze mi uctuje 20+ e/hod a ceny za suciastky ktore nakupi v bmw, pripadne cez internet uz nenavysuje, pripadne ma velmi maly rozdiel v cene oproti eshopu, ktory mi nestoji za to, aby som si suciastky zhanal sam...
525d (E60)
Obrázok

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Marca 2013, 15:05

a ten druhy krat co som bola, lebo mi odisla spojka, ako mi to bolo povedane, tak ak dal za nu 500 ci 800 eur , tak bola som na tom, ze ju ako novu kupil, hoc nemam prehlad o tom kolko spojka stoji nova...ak sa mylim tak sa ospravedlnujem...tak na zaklade toho som chcela doklad o tom , ze ju menil za novu, kedze bola uz raz menena a sa pokazila....a nic....ja necakam aby bol ku mne zhovievavy, neviem ci by niekto dal na treti krat robit tomu istemu servisu zase tu istu vec.....

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Streda, 27. Marca 2013, 15:52

Inak myslim ze niektori z vas by sa mali zamysliet and tym ako ste sa do luba zacali navazat za to ze daka teta Anicka ( nic v zlom pani Anna ) tu hrlila zle slova. Nikto z nas nevie ako sa to realne stalo vobec netusim ako lubo prevodovky opravuje ale jedno je iste ked je 5 nespokojnych zakaznikov a dalsich 200 spokojnych tak neviem ci je na mieste ho tu ukamenovat za ziva.

Museli by sme vidiet do toho lepsie , co sa vymenilo , co druhy krat odislo , ci to boli nove alebo pouzivane veci. Podla mna by sme to tu mali zavriet a nechat si to ich vyriesit. Ked to bolo po 6 mesacnej zaruke tak myslim ze neni o com.

Aj ked podla mna je to dost malo , kebyze si dam zrepasovat prevodovku a po pol roku zas odide tak tiez nie som nadseny.

k0be
Auto: mam

Streda, 27. Marca 2013, 16:01

Pokial by som isiel riesit, kto ma pravdu, tak sa skor priklanam na stranu zakaznika, kedze nevidim zo strany predavajuceho ziadnu iniciativu o rozumnu dohodu. Po repase za 2 litre by som cakal, ze prevodovka bude este nejaku dobu zit a pol roka/rok je dost malo...
Predpokladam tiez, ze ak je nikto odbornik (beriem ako predpoklad na opravu hocicoho), tak po rozlozeni prevodovky by mal vediet, kde je pravdepodobne problem a ci to vobec je opravitelne. Ak nie, tak okamzite kontaktujem zakaznika a riesim to s nim. Ak pre mna ako obchodnika taka oprava nie je rentabilna a predpokladam vazne problemy, tak do toho nejdem, respektive to riesim so zakaznikom.
Ak sa do toho nevyznam a neviem taketo veci odhadnut, tak bud zmenim cinnost podnikania, alebo do toho idem po hlave a za nadobudnute skusenosti platim...
Tolko teoria, nedalo mi.

Co ma vsak zarazilo je deklarovana cena za repas prevodovky v autorizovanom servise - 6 000 Eur?? Vsak za to mam novu prevodovku, dokonca aj praca by sa k tomu mozno zmestila... Ci sa mylim?
ex E39 530iA

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 16:30

druhy krat som bola s autom v den, ked bola este zaruka, ja nemozem za to, ze kolega tu dotycneho pana suhlasil s opravou po mesiaci, pretoze aj keby som auto tam nechala,tak aj tak ktoviekedy by ho robili, bolo mi povedane , ze aj tak ho nebude hned robit, pretoze ma rozrobene ine veci a pri prevzati auta som podpisovala pri prvom raze, ze ak sa nieco udeje pocas opravy napr.atmosfericke vplyvy, tak za to nezaodpovedaju, a to beriem, je to tak,,, a hlavne ak si nepreberiem auto po oznameni , ze ho mam hotove, tak bude odstavene na spoplatnene parkovisko,tak som to videla za rozumne riesenie si auto ponechat a dojst na dalsi krat ako sme sa dohodli, ale opakujem bola dohoda z obidvoch stran.ja som si to nevymyslela.a co sme boli teraz, ja som cakala pristup, ten, ze mi pozrie co vlastne autu je, ze sa dohodneme, ci ho necham alebo pojdem niekde inde..ale bola som odbita zarukov.ja do prevodovky nevidim a nevedela som co odislo.

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 16:36

a ja som napisala jeden prispevok a tykal sa mojej skusenosti s dotycnym panom...kedze som tu citala aj ine prispevky....a nikoho som nenutila odpovedat...a to, ze niekto tu reagoval, tak asi mal dovod reagovat....a po dalsie, dotycny pan tu chodil pravidelne kazdy den od kedy som tu dala prispevok, je to tu pisane, nevsimla som si to len ja...a az 5 dni mu trvalo kym sa vyjadril....a pisal, ze tu vobec nebol....ale to je len maly dotaz...jedno velke plus, ktore ma, je to, ze on vie o com rozprava, myslim ohladom automaticka prevodovka...a ja nie, a nikdy som mu nezazlievala jeho teoreticke zrucnosti....ja sa nevyznam, ale ked som sa bavila s ludmi, ktori maju nieco spolocne s opravou aut vseobecne, tak nieco opravene a dobre opravene, ze slape ako hodinky, malo by aj nieco vydrzat....a urcite som nebuchala a netrepala s prevodovkou, aby sa pokazila....
Naposledy upravil/-a annagallo v Streda, 27. Marca 2013, 16:49, upravené celkom 1 krát.

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 16:37

k0be: len za originalnu v BMW repasovanu (cize zanovnu) automat prevodovku do E46 325iA by si dal 4500 eur s DPH, takze do lepsich aut by cena mohla byt adekvatna, osobne som tiez na strane zakaznika ale kto to pozna z opacnej strany kedy sa zakaznik snazi dobehnut predajcu stoj co stoj tak uzna ze aj lubova reakcia je celkom na mieste, keby bolo zname ako zrepasoval alebo ake "nekale" praktiky pouzil na tu prevodovku bola by rec o inom :D

annagallo: ak tu bol tak vacsinou odpisoval na sukromne spravy, ja si tiez necitam nonstop forum, mimochodom luba na tuto temu upozornili inak by o nej vobec nevedel, ak si chcela aby sa ti verejne vyjadril tiez si mohla napisat sukromnu spravu nech si to tu precita ;)

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 16:55

tak ok, beriem to spat, ....viem si to priznat...neociernujem, ospravedlnujem sa...., a inak nechcem nijako stoj co stoj nieco z neho dostat, pretoze som od zaciatku vedela, ze nic nedosiahnem....slo mi len o to aby som tu odprezentovala moju skusenost s dotycnym panom a jeho pristup k veci, pretoze ak by sa to dalo riesit inak,tak riesim to inak....

k0be
Auto: mam

Streda, 27. Marca 2013, 17:33

ice.blade napísal:
k0be: len za originalnu v BMW repasovanu (cize zanovnu) automat prevodovku do E46 325iA by si dal 4500 eur s DPH, takze do lepsich aut by cena mohla byt adekvatna, osobne som tiez na strane zakaznika ale kto to pozna z opacnej strany kedy sa zakaznik snazi dobehnut predajcu stoj co stoj tak uzna ze aj lubova reakcia je celkom na mieste, keby bolo zname ako zrepasoval alebo ake "nekale" praktiky pouzil na tu prevodovku bola by rec o inom :D

Hej, zakaznikova pravda moze byt tiez znacne subjektivna, preto si netrufam to hodnotit nejako jednoznacne :wink:
Som vychadzal z cien na realoem.com a pozeral som konkretne svoj steptronik, tam vychadzala cena za novy komplet do 6 000, sice USD a viem, ze ceny u nas casto byvaju vyssie, ale zo skusenosti mi panko z nemeckej predajne dava nizsie ceny v Eur ako su tam v USD... Preto mi cena za repas pride vysoka. 2 000 za repas v neautorizovanom servise je ok cena, ocakaval by som ale, ze vydrzi aspon 100 - 150 000 km, inak to podla mna nema cenu. Nova by mala vydrzat pri pravidelnej vymene oleja 300 000+ km bez problemov.
ex E39 530iA

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 18:03

to mi bolo povedane pri prevzati auta po prvom raze...myslim tie kilometre...

Maco
Auto: visavytena pajta

Streda, 27. Marca 2013, 20:10

Neviem, ale asi som jediny komu sa zda ze opravim prevodovku, mam 20 (5) rocne skusenosti, miliardu stastnych zakaznikov, dobre meno ako hovado, nikto na mna nenadava, dotahovat sroby dotahujem na moment, ziadna prevodovka neslzi, tesnenia viem davat presne na dotykove plochy, kodovat viem ako maly boh, a spravit diagnostiku zavady a hned na zaciatku zistit ze prevodovka sa potrebuje aj chladit a chladic nefunguje spravne tak by so mmal zacat tam... Dam 6mesiacov zaruku na svoju brilantnu pracu, neuveritelnym zazrakom sa stane ze prevodovka prestane fungovat po roku uplne, alebo ja neviem, 40tis km, pricom ked robim repas a robim ho spravne tak by mal byt navzdy. A ked aj je po zarucnej dobe tak sa snazim to dat nejako doporiadku? No neviem, osobne by mi bolo asi dost kokotno keby robim nieco takymto stylom, viem ze to robim spravne tak sa nemam coho bat predsa a ked sa daco pokazi mat v pazi a robit zo seba este ublizene neviniatko... Ci?
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

LEXXX525
Kraj: Nitriansky

Streda, 27. Marca 2013, 20:42

Presne toto som chcel napisat,je jedna vec ze je to po zaruke.Ale na druhej strane bolaa odvedena praca za 2000e!!!
Za tu cenu cakam ze mi to bude fungovat aspon par rokov a nie par mesiacov!

AnnaGallova na vasom mieste by som sa v ziadnom pripade neospravedlnoval,vase rozhorcenie nad situaciov je plne opravnene.Bola to sfusovana nedotiahnuta robota co je na konecnom vysledku aj vidiet a Lubo ci ako sa vola sa moze aj nahlavu postavit.
Nikto od teba nechce nech opravujes veci po zaruke,racej sprav taku robotu aby si otom uz nemusel nikdy ani pocut...

Napriklad v SC dostal kamos za repas prevodovky na Rangr Roveri Vouge zaruku 2roky,platil cca 2500e bol meneny mechatronic,solenoidy atd...
Kedze mu dali zaruku 2roky tak si asi stoja za kvalitou svojej prace.Nechcem sa ich zastavat ani ich vychvalovat kedze aj z ich robotov boli po case nejake problemy,ale behom par dni ich zadarmo odstranili a doniesli mu auto naspet az pred dom.Tvoja praca asi nieje dost kvalitna kedze davas zaruku pol roka a je ti jedno ci auto skape den po zaruke,takto si dobre meno neurobis.Nepotrebujem vediet fintu ako tie prevodovky repasujes,ale vo vlastnom zaujme by si to mal robit poriadne ak sa tym chces aj nadalej zivit.Moze sa stat ze raz natrafis na nespravneho cloveka.Nabuduce by to nemusel byt niekto kto napise len nejaky clanok na BMW Klub,moze sa stat ze natrafis na niekoho co ma dobrich znamich,alebo na niekoho co dokaze perfektne lamat koncatiny...

Prajem vela uspechov z dementami co ti este zaplatia za tvoju robotu,ja osobnee keby mi povies ze mam za 2000e LEN pol rocnu zaruku racej dam o tych 2-3 000ecok viac a objednam si novu prevodovku.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 20:47

Sa tu rozculujete nad zarukou...ked sa to tak vezme, tak na prevodovku bola poskytnuta tzv. "dozivotna zaruka", ktora platila do momentu, kedy prevodovka dozila... :lol:
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 261 neregistrovaných