... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 00:16

nebudem sa tu vyjadrovat ku vsetkym prispevkom plnym hnevu a nenavisti. Zabil som tu kvoli tejto pani hodinu. END

Pežot

Streda, 27. Marca 2013, 07:29

Len technicka otazka ... repas neznamena nahodou vymenit vsetky diely za nove v povodnom obale? :) za tu cenu myslim, ze hej. Ak sa mylim vysvetlite mi to niekto.

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 07:44

Na zarucny list nemozes napisat repas prevodovky. Ako by si potom v pripade reklamacie vedel , co si menil a co nie? To by si v pripade reklamacie musel potom opravit aj to co si Ty nemenil ako servis. Ostava kopa veci povodnych ako napr.obal, šupatkova skrinka, olejove cerpadlo zabudovane v supatkovej skrinke, riadiaca jednotka, diferencial, snimace atd. ked by si mal menit vsetko aj to co sa skoro nikdy nekazi, tak ny to stalo obela viac.
Repasovany multitronic stoji v Audi servise cca 5.500 az 6.000eur.
Vsetci zakaznici v poslednej dobe volaju, ze potrebuju repas prevodovky i ked to nie je zvacsa spravne slovo na ich situaciu. Velakrat staci oprava, teda vymena vadnych dielov. nebudes predsa ako zakaznik zbytocne platit za to, co sa vymenilo a pritom povodna suciastka bola dobra, ako nova. to je somarina.
Preto je rozpis vymenenych veci na zarucnom liste. To ale nic nemeni na fakte, ze zaruka bola pol roka a co si tu ona dovoluje za pritakavania vsetkych ociernovat ma.
Stale hovorim - bmw forum je v tomto najhorsie a mozete sa vsetci hanbit, ktori ste vyvolali negativne reakcie na nas bez toho, aby ste videli do problemu. Kazdy je hned frajer a povie si, teraz mu nalozim. Zastat sa nevie nikto. Napise tu niekto neznami s krikom na mna zle ale Vy vsetci hned pritakavate jemu, ale ten kto je tu niekolko rokov Vas vobec nezaujima. Ako husi. Toto nebolo myslene na Teba. Ty si sa iba pytal.
Alebo je v poriadku, ze pol roka po zaruke ma zakaznik aj tak pravdu ??? Podla vsetkych tu ano.
Samozrejme podotykam, my nerobime prevodovky na pol roka a potom nech sa deje cokolvek. Reklamacii je naozaj malo, ale bez nich sa nezaobide ziadna praca, pretoze bud danu vec znici clovek alebo su vady aj od vyroby alebo clovek je tiez mylny.
Ale co ta so svojou nenavistou dokazala je az proti logike.

Pežot

Streda, 27. Marca 2013, 07:51

Ved preto som sa pytal. Ci poskodenie prevodovky nevyvolal diel, ktory si menil a na ktory je, ak sa nemylim, 2 roky zaruka. Robim tiez v jednej firme reklamacie a vidim do tejto problematiky, ale neviem ako to je, ked jedna cast znefunkcni celu sustavu, ked sa jedna o "pouzite" diely (v tomto pripade prevodovka).

Len mi to pride teda take, ze za 2000€ by malo byt povodne uz asi len puzdro prevodovky a vnutro cele nove. To je podla mna repas.

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Marca 2013, 07:56

ROKI49 napísal:
niekto to bude hrat na ublizeneho, ako je cely klub proti, vsetci su zli a nespravodlivi.
Trafil som. Som zvedavy na reakciu druhej strany, ale toto vyhrazanie sa pravnikmi uz vyzera vazne. ](*,) ](*,)
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 07:59

Myslim, ze som Ti to ozrejmil.
Ale ked ostava cast prvkov povodnych a cast prvkov novych, stale je to oprava a na to sa vztahuje zaruka pol roka.
Priklad - pokazi sa Ti telka. Das do servisu a tam Ti vymenia v telke hlavnu dosku a zdroj. Odovzdaju Ti telku a mas zaruku 3 mesiace iba na vymenene diely. Toto je takto praktizovane uz davno a zbytocne je okolo toho polemizovat

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 08:01

ROKI49 napísal:
Trafil som. Som zvedavy na reakciu druhej strany, ale toto vyhrazanie sa pravnikmi uz vyzera vazne. ](*,) ](*,)

Roki49 - Ty si zjavne necital, co som napisal. Preco pises taketo somariny, ze sa hram na ublizeneho atd? Pochopil si vobec situaciu? Zjavne nie. Alebo chces povedat , ze ona ma pravdu? Keby Tvoju firmu niekto takto pospinil pred svetom, nechal by si si kydat na hlavu? Alebo by si len prikyvoval... Nerozumiem Tvojmu pocinaniu
Podotykam, ze do prevodoviek sa nedaju pouzit ziadne neoriginal diely, pretoze sa ani nevyrabaju ( okrem tesnenia vane a filtra). Takisto nerobime s jazdenymi dielmi, vzdy sa davaju nove, v pripade menicov bud repas ( tam je to spravne slovo ), alebo novy menic. Menice sa neopravuju doma na kolene, na to su velke firmy.
Naposledy upravil/-a lubomt v Streda, 27. Marca 2013, 08:07, upravené celkom 2 krát.

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 08:03

ak by si chcel 2r zaruku na diel musel by si si ten diel zakupit ako novy na predajni nahradnych dielov, takto mas fakturovane cez servis ako 3mes - pol roka na vykonanu pracu pri ktorych boli menene dielce, ci tie dielce boli nove respektive kvalitne je uz dalsia kapitola ale zaruka na celok nepusti, darmo mas v pc disk ktory mal v nakupe 5r zaruku ked ti dal predajca 2r zaruku na zostavu...

ale ajstak, vymenim vec, nedam spravne momenty, strhnem sruby pricom nezabezpecim nove toto je tiez vizitka prace a ked sa takym zasahom nieco dalej pokazi pricom na to tazkot dlabat je svinstvo ala ked majster sklar rozbija okna na domoch

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 08:13

Ice.blade - pekne si to napisal. Ale ci tam uz niekto potom sparal alebo nie nemozes hned vsetko prisudzovat nam, ze my sme nechali postrhane sroby atd... Ak sa jej povolila nejaka hadica vody, zasvietil airbag atd, to nemozu valat za vinu nam, kedze o toto sa pri vyberani ani nezavadilo a toboz nerozoberalo. To mi pripada, ze ked si dam opravit pravy brzdovy valcek, tak potom budem kydat na servis , ze sa mi zrazu ked som si prebral auto po pol roku zadrel aj lavy valcek, praskla manzeta na poloosi. A budem tvrdit , ze to oni, v tom servise poskodili a pritom sa toho ani nedotkli.

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 08:38

tak to ano, poznam vela chronickych cigancicinov ktori si nechaju oservisovat v aute nieco najlacnejsie (najlepsie v motorovom priestore) a potom spustia nekonecny kolobeh reklamacii lebo sa mu stalo nieco (na 100% pri tebou vykonavanej oprave) este hento a tamto pricom v konecnom dosledku ma polovicku veci zdarma pomenenych len preto ze mu dobre narastla papula, proste veci ktore vobec nemali vplyv na to co si robil ty... ale ako som pisal je ina vec ak sfusujes svoju pracu (ci priamo ty alebo tvoji kumpani) ajked len 10 ludom za cely svoj podnikatelsky zivot uz sa to s tebou vlece a ked sa potom prida dalsi clovek s negativnou skusenostou hroza, sak to tu vidis sam, preto radasej ak sa stane kix neututlavat to ale riesit to hned ;)

mne takto vo fiate opravovali okno (videl som technika asi prave skoncil strednu skolu) pricom po oprave nezapojil reproduktor, praskol mriezku ktora reproduktor zakryva a nakonec utrhol gumu okolo okien ktoru zalepil lepidlom, ajked su to hovadiny mohli to riesit inak, stacilo povedat ze sa stalo toto a toto a ze sa objedna nahradny diel a nech pridem co ja viem neskor a spravia mi to, taketo zamlcovanie nebolo nikdy dobre a ak mas debila zamestnanca bud posli na skolenie, vysvetli mu ako ma pracovat alebo ho nahrad sikovnejsim

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 08:52

ice.blade - mas naprostu pravdu.
Vsetky prispevky od nej na tomto a inych forach mame akurat uz ulozene a vytlacene, s pravnikom sme uz volali, bude mat na krku poskodzovanie dobreho mena firmy. Osočovať nepravom sa nedam, to je uz nemozne, co tito ludia posledny rok navymyslali. Ale aj tak, stale sa divim, ze tu na tomto jedinom fore niekto na niekoho povie zle a vsetci sa s radostou hned do neho pusta... Dost ma to strpcuje a znechucuje....

ROKI49
Auto: G20 330i

Streda, 27. Marca 2013, 09:27

lubomt napísal:
Roki49 - Ty si zjavne necital, co som napisal. Preco pises taketo somariny, ze sa hram na ublizeneho atd? Pochopil si vobec situaciu? Zjavne nie. Alebo chces povedat , ze ona ma pravdu? Keby Tvoju firmu niekto takto pospinil pred svetom, nechal by si si kydat na hlavu? Alebo by si len prikyvoval... Nerozumiem Tvojmu pocinaniu

Ok, netyka sa ma to, nepali ma to, dalej to neriesim a nebudem sa vyjadrovat. Ries si to ako chces.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci

Streda, 27. Marca 2013, 09:34

a aku maš skusenosť zo zakaznikmi kolko im vydrži "repasovana" prevodovka? podla mna je rok malo 8-[
ok beriem že zaruka je pol roka ale aby si niekto daval repasovť potom prevodovku každe 2-3roky...
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Marca 2013, 09:48

reagujem na prispevky p.krizaka, ja viem velmi dobre pocitat, v septembri este v zaruke som bola za vasim kolegom, ako ste ma doporucili.Po dohode a hlavne pisomnej dohode sme doviezli auto.Kolega bez problemov sa vyjadril, ze nie je problem doniest auto o mesiac neskor, ze zaruka bude platit.po prevzati auta som dostala potvrdenie na ktorom je uvedene , ze auto bolo preberane v ramci zaruky.cakala som na auto pokial bude opravene viac ako tyzden, nie do tyzdna.pri prevzati auta mi bolo odmietnute dat nejaky doklad o tom , co mi bolo na aute robene a aka chyba konkretne bola odstranena, ako laik si myslim, ze ako zakaznik mam pravo sa dozadovat takehoto dokladu.bohuzial az na naliehanie sa vas pan kolega vyjadril.a na zaklade vyjadrenia som postupovala tak o som postupovala.Ja nesedim v zakonoch a nestudujem ich, to si myslim, ze kazdy a jeden obycajny clovek tak isto.takze co sa tyka problemu, ktory nastal pred dvoma tyzdnami, tak ste vedeli velmi dobre, ze nepochodim u pravnika, ja to viem, pretoze nemam ziaden oficialny doklad o reklamacii, ktory som ziadala.dalsia vec, nejako sa rozchadzaju vase a vasho kolegu tvrdenia, on mi tvrdil, ze za vadnu suciastku dal 500eur, a vy tvrdite ,ze 800eur, ale to su len detaily.takze s tou zarukou ste celkovo, vlastne vas kolega urobil chybu, ja kazdy den nechodim opravovat prevodovku, takze mal mi to vysvetlit ako to vlastne je.ale este raz opakujem ak niekde davam reklamovat napriklad televizor, tak ak si ho pridem prevzat, tak dostanem aj patricny doklad, coz u vas som nedostala.a co sa tyka prispevku, ja som len napisala svoju skusenost, a velmi slusne ba priam poviedkovo.nikoho som tam nehanila.a myslim si, ze fora su na to, aby si ludia predavali svoje skusenosti ci uz negativne alebo pozitivne.

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 10:25

Asvo41 napísal:
a aku maš skusenosť zo zakaznikmi kolko im vydrži "repasovana" prevodovka? podla mna je rok malo 8-[
ok beriem že zaruka je pol roka ale aby si niekto daval repasovť potom prevodovku každe 2-3roky...

Pozor, dobre urobena prevodovka vydrzi velmi dlho. Pokial sa k autu clovek rozumne sprava. Skoro nikdy sa ziadna nevratila. Vsetky jazdia niekolko rokov. Ale nemysli si, ze ked zaplatis 1000 alebo 2000 e za opravu, budes jazdit 2r. To mozes ist do autorizaku, daju Ti zaruku 2r ale patricne za to zaplatis. V jej pripade okolo 5500-6000e a v tom nie je zaratana de-montaz, olej, adaptacia... 6.500e ako vysitych. Potom mozes za tie peniaze chciet 2r zaruku. Ja som si ceny dielov nevymyslel, kedze su drahe
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných