... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Politika a ine sr*cky

Streda, 27. Januára 2021, 14:46

Picovat na nemcov a nemecko, velebit Rusko, ale inak vozit sa na nemeckych autach a chodit zarabat do nemecka za nemecky plat.
OK..viac mi asi netreba...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Streda, 27. Januára 2021, 15:40

Ja by som chcel pracovať ako za socializmu a žiť ako za kapitalizmu napríklad

kkt1
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Januára 2021, 15:54

To by si musel ten kruhac pred domom vybavovat nie na stavebnom urade ale u sudruha zo strany.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Streda, 27. Januára 2021, 17:00

voMacK napísal:
Picovat na nemcov a nemecko, velebit Rusko, ale inak vozit sa na nemeckych autach a chodit zarabat do nemecka za nemecky plat.
OK..viac mi asi netreba...

Kde som ja picoval na Nemcov?
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Januára 2021, 23:33

pistacik11 napísal:
pod vplyvom sankcií začínajú vyvíjať opäť lietadlá, auta, elektroniku.
No to si snad delas kozy jako vole. Ake lietadla zacinaju vyvijat? SSJ100 z ktoreho sa vyvinul prepadak ze ani Aeroflot na nich radsej nelieta a vsetky (2) zahranicne aerolinky ich frisko vratili ked zistili ze AOG znamena v podstate nemoznost pouzivat lietadllo niekolko tyzdnov? Ktore dalsie lietadla vyvijaju? Irkut MS21? Co ledva pozliepali z toho co videli na youtube, natrepali do toho zapadnu avioniku, motory a systemy (ale ohradili sa ze urcite budu vyrabat aj cisto ruske verzie)? Na zapade to lietadlo nema sancu a na vychode tomu sefuje z hora Comac. V podstate je to len cierna diera na korupciu z ktorej realne nic nebude lebo oni nie su toho schopni. Co dalej tam mame nove a prevratne? Modernizacie vojenskych strojov ktore keby nebolo ZSSR tak su pici jak predvolanka od exekutora v Bobrovci? Aj ten ich veleslavny SU57, 5th ( :lol: :lol: ) generation fighter ktori nema v podstate zatial slubovane motory, slubovanu avioniku ani nic. Velky stealth projekt ruska ktory nie je ani len stealth vdaka jeho konstrukcii, ale za to ze ma manevrovatelnost SU35 z toho ludia staju magi kocky ze vie urobit kobru. Hej, pri lietadle ktore ma byt nepozorovatelne a operovat z velkej vzdialenosti ti je kobra na 5 veci. Nemusime dufam spominat ze aj ich prvy seriovy kus minuly rok jebol po tom co sa zistilo ze cele ovladanie bolo napicu a vobec to nebol finalny produkt. Takze v podstate prerabat cely system riadenia... V uz "seriovom" modeli. Nezadrzatelny vyvoj a napredovanie Ruska ma az oslnuje.

Ake auta vyvijaju? Co priniesli na trh? Co priniesli konkurencie schopne na trh co by vedelo konkurovat aspon Dacii Duster?

Elektronika??? Ja ti nevim Karle, ale daky pretlak ruskej elektroniky nikde nevidim. Ale mozno si este len treba pockat, predsalen tam su technologicke spicky. Co sa tyka toho vesmiru, na to tu asi budu ini odbornici ale povazovat vyvazanie na 40 rocnej rakete hore dole a hrdit sa ze su cislo 2, neviem no... Mozno sa mylim.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

starynovy

Streda, 27. Januára 2021, 23:51

Konkretne aku elektroniku, to je strasne široký odbor. Ale tiez si niesom vedomy, ze by nieco nove bolo made in russia. Vesmir dobieha na dedictve ZSSR a genialnych navrharov, ktori vtedy predbehli zapad o dekady. To sa len vylepsovalo a upravovalo, nic nove. Ale v podstate jediný úspech rusov. Tie motory po rozpade zvazu skupili z nejakej garaze kde boli skryte pred zberom a dlho pohanali západné vesmírne rakety. Takze aspon daco pista trafil. :D

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 28. Januára 2021, 02:34

stacili dvaja odbornici z letectva a mokre predstavy o ruskom pokroku skoncili na dne Bajkalu :D
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

pablohablo

Štvrtok, 28. Januára 2021, 07:17

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:23, upravené celkom 2 krát.

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Januára 2021, 07:52

ja uz 20 rokov doma vodu pijem z tych ikeja poharov lebo sa dobre drzia aj s mokrymi rukami, a mam doma aj verzie zo Spanielska a Bulharska. Jedine tie ruske po par rokoch zmatneju a hlavne ten spoj na tele pohara je pri tych spanielskych ci bulharskych viditelny naozaj len zblizka, tenka linka, pri tom ruskom to vyzera, ze ten pohar nerobil stroj ale lepili ho deti kanagonom.
este by ma zaujimalo, to mozno vie Roki, preco v tom Rusku Skodovka/VW furt len montuju kity z flat-packed aut, ktore im posielaju vlakom a nepostavia tam tovaren...
teda ja asi odpoved viem, kedze som na projekte brownfield tovarne v automotive robil pred 10 rokmi (existujuca stara bolsoja tovaren sa prebudovala na fujva komplet). V Cine mas problem s ludmi ten, ze ich zaskolis, pol roka pre teba nezarabaju nic, a oni po pol roku ked si naceckuju svoje CV zaklopu presne o dvere vedla o konkurencie a su schopni odist z roboty doslova pre 10 eur mesacne. V Rusku mas ten problem... ze Ilja do roboty ani nepride...2 tyzdne. a cuduje sa, ze na neho kricite. dohody neplatia. na nicom. od objednaneho taxikara, hotela, po zajednanie stavebnej techniky, na ktorej stoji sled udalosti a prac dalsich 200 ludi. Proste bagristi sa najebali. Alebo dosiel mobilny zeriav - lebo novododany balsoj vytah rok nie je spojazdneny a potrebujes do vysky 10 metrov vynosit 400 ton hardveru, a zeriav povie, ze nema naftu. nedosla cisterna na pumpu. a kedy pride? mozno zajtra... tak 10 ludi sadne do aut a taxikov s bandaskami a chodi zhanat naftu kaje taje v okruhu 150km. a vecer sadnes pred skype so saurekrautom v nemecku a snazis sa mu vysvetlit, preco ho to dnes stalo 45000 eur a nic sa neurobilo. ale iste pista, o 20 rokov nebudes chodit do dojclandu muklovat, ale nadzvukove lietadlo z letiska poprad - tatry s kolmym startom ta na Sibir dopravi za 10 minut a 10 rublov. lebo zajtrajsi 1 rubel bude mat cenu jak vcerajsi bitcoin
fuck me sideways s tymito rusofilnymi kokotinami.
a nezabudnem ako vzdy dodat pistovu slavnu vetu - rusi maju zbrane OBRANNE, americania UTOCNE!

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Štvrtok, 28. Januára 2021, 08:07

Maco a boeing nerecykkuje staré stroje z čias studenej vojny? 737 max je čo? Tiež len modernizovaný starý koncept. Imho neodstavili ho, lebo padál? Vlastne 737 padali na začiatku tiež, takže sa ním iba vrátili do starých čias. Ale stále to je dobré lietadlo, to spochybniť nejde.

A áno myslel som Ms21, sám som povedal, že boeing aj airbus sú ďaleko pred nimi. Ale potom tam už není nikto, koho by nemohli prekonať. Ak to bude lietať len v Rusku a chudobných krajinách bude to úspech, ale s tým rozpočtom, už len to, že to lietadlo dostali do certifikácie skôr ako Čína, aj keď teraz kvôli sankciám, ho prerábaju a idú certifikovať na novo je myslím si úspech. Čína tlačí obrovské peniaze a Comac je aj tak za nimi.

Áno ssj110 je prepadák, ale netreba zabúdať, po akej dlhej dobe začali vyvyjat. Po dvoch desiatkach rokoch, nie zlý počin (opäť by sa dala použiť paralela s boeingom teraz 787, kde tiež pustili lietadlo z chybami do obehu a ho museli uzmeniť, lebo horeli batérie) ak vychytajú chyby a servisnú sieť, môže to aspoň v krajinách 3 sveta mať nejaké predaje. Na ten trh to je aj určené. Nie do západu. Tam sa nikto ani tlačiť nechce.

SU57 ani nikde nespomínal. To lietadlo je aj podľa mňa nekonkurencie schopné a čierna diera na peniaze. Bez nových motorov dobré iba ako koncept, skúšku technológií a mali by sa na to vysrať. Mimo nich to možno kúpia max Turci a Alžírsko, teda ak niekto.
To, že im spadol prototyp sa stane, pri skúškach padali aj f35ky ktoré sú tiez také spoľahlivé, že radšej ani nelietajú nadzvuk a stále majú pekne dlhý zoznam závažných chýb a nedostatkov. Na najdrahší vojenský program v histórii tiež celkom trapas, že to nepoužívajú.

Jedine úspešne 5g lietadlo je raptor ktorý je drahý aj pre USA.

Celá stealth je tak trochu imho mimo. Francúzi, Nemci zhodnotili, že je to drahé a tak trochu zbytočné a ostávajú zatiaľ pri 4++ lietadlách, cele stealth môžu osrať. To mali urobiť aj Rusi a nemerať si pipik.

15r dozadu by človek nezakopol ani o Hyundai či Kiu, kde sú dnes, každý sa smial Xiaomi, Huawei, Lenovo spička bola Nokia, Sony, Siemens a kde sú tie značky dnes?
Naposledy upravil/-a pistacik11 v Štvrtok, 28. Januára 2021, 08:22, upravené celkom 1 krát.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

fritolko
Auto: X3 E83

Štvrtok, 28. Januára 2021, 08:15

Celoplosne skriningove testovanie v kdolnokubinskom okrese ovplyvnili podla diskutujucich na FB asi zidojasteri pretoze sa musia ist znovu testovat.

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 28. Januára 2021, 09:27

ja si asi idem kupit Ladu pondelek.....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd

Štvrtok, 28. Januára 2021, 09:38

fritolko napísal:
Celoplosne skriningove testovanie v kdolnokubinskom okrese ovplyvnili podla diskutujucich na FB asi zidojasteri pretoze sa musia ist znovu testovat.
Nejdem, nemienim sa dalej zucastnovat tejto šaškarne

pablohablo

Štvrtok, 28. Januára 2021, 09:52

Tak ale pokrok tam je, este par rokov dozadu mi jedna kolegyna so zelenymi ocami vravela ako je to napicu mat 15% urok na hypoteke, teraz maju len 10%.

fritolko
Auto: X3 E83

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:00

Abyssko napísal:
Nejdem, nemienim sa dalej zucastnovat tejto šaškarne
Vsak nechod (lebo ten system vyhodnocovania je nezmyselny 37vs36) ale nech si starostovia a primator nenaberaju volicov na zaklade vseobecneho hejtu na matovica a toho ze su to zbytocne vyhodene peniaze, lebo v marci bol primator kubina ten ktory incioval dezinfikovanie autobusovych zastavok, zabradli a smetnych kosov - to vyhodene peniaze neboli :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 198 neregistrovaných