... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: Politika a ine sr*cky

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:00

aby som zacal komplimentom, pista, tvoja schopnost z argumentacneho hovna uplist bic je este viac dychberuca ako tvoja schopnost nechapat dejinam 20. storocia.

takze argumentom, kde bola znacka Xiaomi, Huawei ci Hyundai pred 15 rokmi a kde je dnes, a kde je Siemens... a pouzit to na podporu, ze to iste sa stane aj s Ruskom...kde zacat.
1) Hyndai a Kia - musel by si ist dozadu tak 25 rokov, nie 15, pretoze pred 15 rokmi uz Hyundai/Kia ak sa bavime o automotive, kedze Hyundai rovnako je korporacia ako ine azijske, ktora ma prsty v obrovskom portfoliu presahujucom automotive, ale 15 rokov dozadu uz boli na urovni, kedy konkurovali znackam ako VW, obzvlast v US, kde uz boli auta, ktore sa u nas nepredavali a konkurovali Hondam, Toyotam. u nas zacala "revolucia" i30tkami a prvymi Ceedmi, 12-13 rokov dozadu, ked zacali aj dizajn orientovat na EU zakaznika, ale nevidim tu paralelu medzi buducnostou Ruska a minulostou korejskej firmy. Hlavne nevidim ten rozdiel Hyundai pred 15 rokmi a dnes taky markantny, ano v porovnani s inymi triple A znackami idu hore rapidnejsie, ale ta krivka uz je viac menej plocha na urovni konkurencie.

Xiaomi, cinska statna firma, zacala, a do velkej miery doteraz, biznis model postaveny na dampingu cien. Prve roky na kazdom telefone za 200 eur stracali minimalne 20. Postavili obrovsky brand s pokrytim produktov do domacnosti od hrnca na ryzu po ziarovky, televizory, mobily, vysavace, co len chces. No a zacali dvihat ceny. Stale dumpuju low-endy do 200-300 eur v masivnych mnozstvach, ale za poslednych 5 rokov ich flagshipy cenou rastu o 100 EUR kazdy rok. pozri sa kde boli ich flagshipy pred 5,, 3, 1 rokom a dnes. To iste Huawei. to nebol ziaden prirodzeny vyvoj, ze by nejaka mala firma bez skusnenosti sa vypracovala, su to obrovske statom vlastnene a dotovane konglomeraty s miliardami dolarov v rezervach.
Pozri na Oneplus/Realme, rovnaky vlastnik, ked zacali pred 7 ci kolko rokmi a predavali 1+1 za 350 dolarov, v podstate hardverovy klon Samsungu z tej ery, neviem ci to bol S4 ci S5, ktory sa predaval za 550-600. Aj ked nemali vysoke naklady na marketing, nemali klasicky retail channel, cize vela penazi im zostalo vo vrecku, a dokopy ich predali par desiatok tisic, lebo z toho spravili "exkluzivny" deal, guerilla marketing 101 - ludia tomu robili reklamu sami, aj tak boli stratovi na kazdom jednom telefone. Jednoducha a fungujuca strategia, zalozit brand, vytvorit si zakladnu zakaznikov, ktori si k znacke vybuduju nejaky vztah, a o peniaze ich pumpnes neskor. 3-4 roky lacnych telefonov a potom zrazu jeb, kazdy rok cena o 150 vyssie. Postupne zakaznici odpadnu, ako sa ot zacalo diat pri 1+, ale uz maju dalsi brand, ktory robi to iste, rinse and repeat.
Absolutne nulova paralela s Ruskom, ak tam vidis nejaku suvislost, tak si daj tyzden pauzu od alkoholu.

no a Siemens, jesus fucking christ. Siemens ma cca 600 dcerskych firiem, ktore maju v nazve Siemens-xyz. 50 miliard equity, 80+ miliard obrat, z toho 8-10% zisk, akoze kde je tvoj argument - ze sa stiahli z divizie mobilnych telefonov...pred 10 rokmi, alebo kde je tvoja pointa? ruske firmy s takymi obratmi su akurat tak ropne spolocnosti v rukach putinovych oligarchov, ktore aj z toho, ze nasli na dvore lozisko dokazu generovat stratu lebo to rozkradnu skor ako ta ropa vyplava na povrch.
prosim pekne aspon pri tom jednom priklade ktory si dal mi ukaz nejaku paralelu s Ruskom a jeho svetlou buducnostou, ktoru vidis. neuhybaj zas na uplne ine temy a otazky, ale vrat sa k tomu, co si sam povedal a vysvetli to. Jeden jediny svoj argument niecim podloz, postav na nohy a vysvetli, aku to ma priamu relaciu na Rusko o 15-20 rokov.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:06

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:22, upravené celkom 2 krát.

ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:14

mne sa paci, ze ked je pista konfrontovany s faktami od ludi od fachu (napriklad od Viktora a tym, ze za Airbusom a Boeingom su este dalsi), tak v dalsom prispevku sa na to absolutne vyjebe a ide na to z ineho uhla, ved snad sa zabudne. Uplne v tom vidno paralelu s nasimi politikmi, ktori presne toto robia v debatach. Odklonit pozornost a zajebat nieco ine, vsak mozno vyjde...... a stale tu stoji moja otazka, ze kde je prapovod tej adoracie Ruska? Preco, za co, na co?
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

boborjelotor

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:39

„Ako chcú vládni politici, aby ľudia rešpektovali ich nariadenia, ak ich sami okázalo rad-radom porušujú? Akým príkladom idú, ak si papalášsky umožnia výnimky, o ktorých sa iným nemôže ani snívať?“ vravel predseda Hlasu opäť v decembri.

Silvestrovský špeciál premiéra Pellegriniho: v roku 2019 letel za štátne do Nemecka na operetu

Doobeda 31. decembra si Peter Pellegrini objednal vládny špeciál na let do Drážďan, aby si pozrel operetu. Nezaplatil ani za náklady.
Pracovné cesty členov vlády vrátane premiéra vopred či dodatočne schvaľuje vláda. Denník N prešiel takéto uznesenia od októbra 2019 až do nástupu vlády Igora Matoviča (OĽaNO) v marci 2020. Pellegriniho cesta na operetu v Drážďanoch v nich nebola.
„Pokiaľ by oficiálne kontrolné inštitúcie dospeli k záveru, že táto cesta nespĺňa parametre služobnej cesty na využitie štátneho špeciálu, je pripravený uhradiť všetky náklady na tento let,“ napísal ešte Hlas k tejto ceste.

starynovy

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:43

Siemens mi odjebal dekel, lebo uz posledny siemens telefon bol modry A51 tak su v pici! Ti su tak na vyslni ako nikdy. Medicinske zariadenia za tazke miliony, Siemens mobility-v podstate vsetky seriozne elektro pohony napr. vlaky su od nich. A to je len co viem +tie sesterske firmy. Ale to na hlavnych spravach nepisu, tak nevies, neexistuje to. Do ciny vidis hovno, do ruska detto.. Kolko kedysi relativne prosperujucich firiem klaklo nespocitas ale nokija! Dekadencia zapadu! Dpc uz.. :D

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 28. Januára 2021, 10:59

jebat ich vectrony, nemaju fony tak su nuly :D
a stale mi nejako nejde do hlavy, ze ako spravia z ruska technologickeho giganta 2 lietadla ktore su az tak uspesne ze ich ako tak vedia predat sebe
btw. 737max, A320NEO, atd. to neni len o tom ze premaluju a vymenia avioniku, tazko by si tam nasiel za hrst rovnakych dielov na kuse z 1970 a 2018
to podme potom jebat do vw lebo od 74teho vyraba golfy tym padom nic nove nevymyslel . . .
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 28. Januára 2021, 12:25

Inu Siemens je globalny hrac aj vo velkej energetike. Komponenty, certifikacie atd. Obzvlast jadrova energetika. Taktiez je globalny hrac v uplne diametralne odlisnom odvetvi - automatizacia, low voltage systemy, proste vsetko. Napriek tomu, nemam ich rad a ked mozem pouzijem ine riesenie. Naviac kurvy rovnako deformuju trh "lobingom" na uplne inej urovni ako by bolo slusne, ale su velkym hracom.
Neva, treba im povedat, ze skrachovali pred 15timi rokmi :)

ROKI49
Auto: G20 330i

Štvrtok, 28. Januára 2021, 12:41

Dobra demontaz tu nastala :D
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Januára 2021, 12:52

ja sa teda nechcem moc pripajat do tejto diskusie, lebo to je jak hadzat hrach...
Ale napriklad Sony dat ako priklad neuspechu je tiez trosku scestne :D Mozno nevytvaraju revolucne produkty tak ako v minulych dekadach, ale portfolio maju dobre diverzifikovane do viacerych segmentov, ktore nie su od seba prilis zavisle a generuju slusny zisk. Network&Gaming - Playstation jednoznacne dominuje (cely ekosystem - teda hw, hry, subscription services), semiconductors (kde vyrabaju aj fotaky do smartfonov) su na tom tiez dobre, media - filmy, hudba, tv shows divizia je tiez na tom dobre. Ked chces porovnavat hmatatelne veci, tak Home entertainment (telky, repro) relativne stagnuje (ale to by som povazoval za ok vzhladom na odvetvie), Imaging technologie - fotaky a kamery su ziskove (zopar modelov podla toho co laicky sledujem su medzi svetovou spickou). Jedine stratove odvetvie maju Mobile comunications, ale zatial su ochotni drzat tu diviziu, uvidime dokedy. A povedzme si, tak si to podkopali sami, svojou hlupou tvrdohlavostou. Robia vynikajuce fotocipy, ktore pouziva asi kazdy z top konkurencie, ale oni proste odflakli softwer, aby si nekanibalizovali predaje kompaktnych fotakov. Aspon take bolo vysvetlenie. 1 II a X5 II uz vyvijal iny team, s vacsou volnostou, a je to vidiet, ze sa aspon kusok posunuli. Ale v momentalnej situacii v akej sa trh smartfonov nachadza, to uz moze byt neskoro.
Co sa mobilov tyka, je to uzko specificky trh, a uspesne to dokazu utiahnut uz len Apple, Samsung, Huawei a Xiaomi. A tie "male" cinske znacky so strategiou co vysvetlil Bobor (a s ktorou vlastne Xiaomi saturovalo trh).
Ale hovorit o Sony ako o nejakom prepadaku, je absolutna neznalost trhu a technologii :D a na tom sa nedaju stavat argumenty
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Štvrtok, 28. Januára 2021, 12:56

ROKI49 napísal:
Dobra demontaz tu nastala :D
dementáž...there, I fixed it for ya

pablohablo

Štvrtok, 28. Januára 2021, 14:13

boborjelotor napísal:
Xiaomi, cinska statna firma, zacala, a do velkej miery doteraz, biznis model postaveny na dampingu cien. Prve roky na kazdom telefone za 200 eur stracali minimalne 20. Postavili obrovsky brand s pokrytim produktov do domacnosti od hrnca na ryzu
Ten hrniec na ryzu je btw bombasticky :D

boborjelotor

Štvrtok, 28. Januára 2021, 15:08

to mam za to, ze si robim picu z Ruska, ci uz toho slintosa alebo rozpinaveho na vychode, tak mi zasa zivot pripravil reminder, ze tento bananinstan este daleko neusiel, konkretne bananinsta.sk..eee. slovensko.sk
nebyt toho, ze mi z obecneho uradu doslo do schranky nejake vyrozumenie o preplatku za odpady, tak by som si bohviedokedy, mozno do marca nevsimol, ze mi len tak z nicoho nic deaktivovali firemnu schranku na slovensko.sk... a potom sa ako obcan mozem aj pojebat, lebo niektore dokumenty jednoducho dorucuju len elektronicky, ale do mojej by ich nedorucili.
reku prepnem sa z tej schranky co mam ako fyzicka osoba na ICO, je mi divne, ze tam nie je ziadna neprecitana sprava, aj ked mi chodia upozornenia na mail.
otvorim, a tam svieti "stranka deaktivovana z dovodu zaniku vlastnika". reku ja viem, ze som zdechnuty furt, ale wtf, tak pozeram do databaz, ze cinahodou nepodnikam nacierno a nikto ma o tom neupozornil.
tak som otvoril ticket, a jednoducho bez vysvetlenia co kto dojebal
Kolko miliard to dopice stalo, ten pojebany interface co vyzera jak HTML 3 z roku 2001, co potrebuje 300 certifikatov a citacku a obciansky a dokola sa prihlasovat po kazdom ukone. Nedavno som sa cudoval, preco mi kokoti z uradov (ked schranka fungovala) poslali do schranky oznamenie, ze mi nieco posielaju...postou. a v poste mi prisiel vytlaceny dokument, ktory mal v slovensko.sk, ale nejaky kokot ho vytlacil a poslal mi ho postou. uz sa necudujem. ak sa im tie elektronicke dokumenty vracali alebo neposielali, tak uradnici na to jebu a pouzivaju to len ako povinny krok, ale aj tka to radsej poslu postou.
fuck it sideways.
######
informujeme Vás, že status Vašej elektronickej schránky podnikateľského subjektu bol aktulizovaný.

Elektronická schránka je plne funkčná.

S pozdravom
Helpdesk ÚPVS
########

##edit
a samozrejme...vsetky spravy, ktore v tej schranke boli, su nenavratne prec, schranka je prakticky vytvorena nanovo.

boborjelotor

Štvrtok, 28. Januára 2021, 18:53

Robert Fico reaguje na otázku k Pellegriniho letu do Drážďan: „Ja nie som politická sviňa ani politický chrapúň.“ Novinárom vraví, nech mu dajú pokoj s otázkami na iných politikov a nech si urobia test Ficom, teda či by o kauze písali, keby išlo o neho.

moze mi niekto ozrejmit ten myslienkovy pochod pana docenta bezpecnostnych sluzieb?
ja to chapem tak, ze ak by sa prislo na to, ze Fico letel vladnym specialom na sukromnu cestu, tak by o tom novinari nepisali? nie je on schizofrenik?

starynovy

Štvrtok, 28. Januára 2021, 18:56

Schizofrenia je casty sprievodny jav tazkeho alkoholizmu.. :D

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Štvrtok, 28. Januára 2021, 19:01