... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
sysell napísal:sysell koncom roka 2020.Poznam plno ludi s kovidom a aj na som mal a aj moja pomaly 70 rocna matka.Mal som prvu fajnovu verziu asi rovno z ciny od kolegu co dosiela kaslajuci zo sluzobky, tak isto ako plno ludi na firme a ich rodiny - mimo statistik lebo vtedy sa ese testovalao ta 50 ludi denne. Tak isto poznam osobne jedneho z prvcyh co to mali
Taky ten schrodingerov sysell - tak poznal si plno ludi s covidom a vedel si, ze to mas aj ty, alebo vacsina z vas nic nevedela? :)sysell:
Zatial ej jasne ze velka vacsina ludi ani nevie ze ten virus ma, to ze to okmielaju 24/7 uz pomaly pol roka je tragicke. Jedne den zavrete hranice a katantena druhy vsetko zrusene, zas teraz druha vlna - aka druha vlna? sak jasne ze sa to bude zas sirit ked sa zacnu ludia volne pohybovat.
voMacK napísal:yesss! na teba som cakal, diki :-)Ja tu dam par poznatkov k vakcinam, lebo vidim, ze to tu je zase samy odborny nazor.
Vakciny, ktore sa momentalne zvazuju na plosnu vakcinaciu su/budu pretestovane na stovkach tisic dobrovolnikov. Okrem tej kokotiny Sputnk V, kde si Putin robi testovacich kralikov na vlastnej populacii nedoborovlne.
-BEzpecnost je stale na prvom mieste.
-Drtiva vacsina problemov, ktore vakciny sposobuju sa ukaze do par tyzdnov. Taka je empiria.
-Vakciny na covid sa vyvinuli tak rychlo lebo sa niekolko faz vyvoja robilo subezne. Firmy dostali miliardy dopredu a neriesilli sa peniaze, proste mali to bez rizika. Tak isto sa vacsina byrokracie [schvalovanie, preklady letakov atd] proste obisla, lebo sme v riti...
Vakciny na COVID sa nevyvyjali od nuly. Vyuzili sa poznatky z vyvoja na prvy SARS a MERS...
Momentalne je nacastejsia kompliakcia s vakcinamy na covid, ze miesto po vpichu zostalo niekolko dni cervene.. :)
Fuxxo napísal:yesss! na teba som cakal, diki :-)
tiez nerozumiem tym kokotinam typu nedostatocny vyskumked sa len trocha zamyslim nad tym celym, je to vynimocna situacia a logicky sa nemoze cakat na byrokraciu, cize tam sa usetrili kludne roky casu, oproti beznym liekom..
aby som aj na killa reagoval, smutne je ze v okoli poznam dve zdravotne sestry a ani jedna sa neda ockovatto mi pride uplne prijebane, a dal by som to minimalne vsetkym zdravotnikom a lekarom ako povinne..
este jeden dotaz na vomacka - ked si nakazeny a pichnu ti vakcinu tak to funguje aj ako liek? alebo to je len prevencia?
pistacik11 napísal:A toto je poradili kde? V Zjem aj Vlek? Prave po prekonani covidu je ta imunita kratkodoba cize 3-6mes (data sa nateraz lisia). Vakcina je prave o tom, ze vyvolava lepsiu imunitnu odozvu...Podľa toho čo som počul, lebo aj mamka ako pozitívna sa pýtala na očkovanie, tak také 3 mesiace cca máš imunitu a očkovanie sa neodporúča. Je to prevencia a nie liek. Na čo si pichať do tela niečo, čo už v tele máš.
boborjelotor napísal:mRNA sa nevyziva vo vakcine? Vsak princip mRNA vakcin je to, ze sa vobec nepouzije virus samotny ale iba cast jeho genetickeho kodu. Prva jeba je to, ze (pokial viem) covid mRNA vakcina bude prva mRNa based vakcina pouzita plosne.ach...
Beyond vaccines, cancer research has used mRNA to trigger the immune system to target specific cancer cells.
pouzili mRNA, nie vakcinu https://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_RNA
voMacK napísal:zajtra budes na titulku Zem$Vek: "Notoricky znamy distributor zdravotnickych pomocok a gastrolistkov potvrdil, ze farmalobby potrebuje urychlene ziskat naspat peniaze investovane do vyvoja, ide len o biznis farmafiriem."-Vakciny na covid sa vyvinuli tak rychlo lebo sa niekolko faz vyvoja robilo subezne. Firmy dostali miliardy dopredu a neriesilli sa peniaze, proste mali to bez rizika. Tak isto sa vacsina byrokracie [schvalovanie, preklady letakov atd] proste obisla, lebo sme v riti...
Fuxxo napísal:ale toto je fakt smutne. Minimalne na JISke (tam kde matka robi) sa sestricky striedaju na covid a ne-covid oddeleniach, a vela personalu sa aj realne nakazilo. Preto mi to nejde do hlavy.aby som aj na killa reagoval, smutne je ze v okoli poznam dve zdravotne sestry a ani jedna sa neda ockovatto mi pride uplne prijebane, a dal by som to minimalne vsetkym zdravotnikom a lekarom ako povinne..
voMacK napísal:A toto je poradili kde? V Zjem aj Vlek? Prave po prekonani covidu je ta imunita kratkodoba cize 3-6mes (data sa nateraz lisia). Vakcina je prave o tom, ze vyvolava lepsiu imunitnu odozvu...
voMacK napísal:co si zas nemal sparinga tak si boxoval proti zrkadlu a prijebal si si? :)mRNA sa nevyziva vo vakcine? Vsak princip mRNA vakcin je to, ze sa vobec nepouzije virus samotny ale iba cast jeho genetickeho kodu. Prva jeba je to, ze (pokial viem) covid mRNA vakcina bude prva mRNa based vakcina pouzita plosne.
Druha jeba je to, ze prave toto je buducnost vakcin, kedze ich technologia umozni vyrazne skratit vyvoj vakcin na ine virusy...
Fu dpc, riadne vela krat som pouzil slovo “vakcina”...