... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Re: Politika a ine sr*cky

Pondelok, 7. Decembra 2020, 11:36

sysell napísal:
Poznam plno ludi s kovidom a aj na som mal a aj moja pomaly 70 rocna matka.Mal som prvu fajnovu verziu asi rovno z ciny od kolegu co dosiela kaslajuci zo sluzobky, tak isto ako plno ludi na firme a ich rodiny - mimo statistik lebo vtedy sa ese testovalao ta 50 ludi denne. Tak isto poznam osobne jedneho z prvcyh co to mali
sysell koncom roka 2020.

vs

sysell koncom juna 2020, cca 5 mesiacov po prepuknuti pandemie (presne Ne Jún 28, 2020 8:06 am):
sysell:
Zatial ej jasne ze velka vacsina ludi ani nevie ze ten virus ma, to ze to okmielaju 24/7 uz pomaly pol roka je tragicke. Jedne den zavrete hranice a katantena druhy vsetko zrusene, zas teraz druha vlna - aka druha vlna? sak jasne ze sa to bude zas sirit ked sa zacnu ludia volne pohybovat.
Taky ten schrodingerov sysell - tak poznal si plno ludi s covidom a vedel si, ze to mas aj ty, alebo vacsina z vas nic nevedela? :)
Uz sa ani necudujem, ze na teba nikto nereaguje, sak ty mas uplnu schyzu
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Pondelok, 7. Decembra 2020, 11:41

Ja len podotknem, to ze sa zaockujes neznamena ze nemozes virus roznasat....

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535

Pondelok, 7. Decembra 2020, 12:05

kilko jebe ako obycajne? aka schyza kokotko binarny, Ty mas proste poruychu mozgu, co sa tam vylucuje? jasne ze sa to siri ked sa ludia pohybuju, vtedy aj terz som hovoril ze tu len siria paniku, vtesy som pisal ze sa cuduju ze to stupa ked vsetko otvorili a je volny pohyb, teraz som pisal moje skusenosti s nakazenymi. Stale hovorim ze je to ultra nekompetentna vlada nemyselne opatrenia.
Ty za to nemzoes, ty si proste chory, nevidim ziadnu schyzu, schyzu mas ty ze nedokazes uvazovat a rozmyslat, ty vidis jednu vec na nu si upriameny a tunelove videnie, nic ine neexistuje,

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 7. Decembra 2020, 12:19

https://www.tvnoviny.sk/ekonomika/20149 ... -prevadzok

Aj tak sa sedí v zátvorenych terasách, aspoň nebude ľuďom zima.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

filipe46

Pondelok, 7. Decembra 2020, 13:32

Sysel má asi na mysli, aby rovno všetci pracujúci zostali doma a budeme žiť zo vzduchu.

Hmm zaujímavé ja som sa o mRna dočítal že bola na rakovinu 😃
Zdroj
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/different-vaccines/mrna.html
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 7. Decembra 2020, 13:38

Ja tu dam par poznatkov k vakcinam, lebo vidim, ze to tu je zase samy odborny nazor.

Vakciny, ktore sa momentalne zvazuju na plosnu vakcinaciu su/budu pretestovane na stovkach tisic dobrovolnikov. Okrem tej kokotiny Sputnk V, kde si Putin robi testovacich kralikov na vlastnej populacii nedoborovlne.
-BEzpecnost je stale na prvom mieste.
-Drtiva vacsina problemov, ktore vakciny sposobuju sa ukaze do par tyzdnov. Taka je empiria.
-Vakciny na covid sa vyvinuli tak rychlo lebo sa niekolko faz vyvoja robilo subezne. Firmy dostali miliardy dopredu a neriesilli sa peniaze, proste mali to bez rizika. Tak isto sa vacsina byrokracie [schvalovanie, preklady letakov atd] proste obisla, lebo sme v riti...
Vakciny na COVID sa nevyvyjali od nuly. Vyuzili sa poznatky z vyvoja na prvy SARS a MERS...
Momentalne je nacastejsia kompliakcia s vakcinamy na covid, ze miesto po vpichu zostalo niekolko dni cervene.. :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

boborjelotor

Pondelok, 7. Decembra 2020, 13:41

ach...
Beyond vaccines, cancer research has used mRNA to trigger the immune system to target specific cancer cells.

pouzili mRNA, nie vakcinu https://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_RNA

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 7. Decembra 2020, 15:20

voMacK napísal:
Ja tu dam par poznatkov k vakcinam, lebo vidim, ze to tu je zase samy odborny nazor.

Vakciny, ktore sa momentalne zvazuju na plosnu vakcinaciu su/budu pretestovane na stovkach tisic dobrovolnikov. Okrem tej kokotiny Sputnk V, kde si Putin robi testovacich kralikov na vlastnej populacii nedoborovlne.
-BEzpecnost je stale na prvom mieste.
-Drtiva vacsina problemov, ktore vakciny sposobuju sa ukaze do par tyzdnov. Taka je empiria.
-Vakciny na covid sa vyvinuli tak rychlo lebo sa niekolko faz vyvoja robilo subezne. Firmy dostali miliardy dopredu a neriesilli sa peniaze, proste mali to bez rizika. Tak isto sa vacsina byrokracie [schvalovanie, preklady letakov atd] proste obisla, lebo sme v riti...
Vakciny na COVID sa nevyvyjali od nuly. Vyuzili sa poznatky z vyvoja na prvy SARS a MERS...
Momentalne je nacastejsia kompliakcia s vakcinamy na covid, ze miesto po vpichu zostalo niekolko dni cervene.. :)
yesss! na teba som cakal, diki :-)

tiez nerozumiem tym kokotinam typu nedostatocny vyskum :-D ked sa len trocha zamyslim nad tym celym, je to vynimocna situacia a logicky sa nemoze cakat na byrokraciu, cize tam sa usetrili kludne roky casu, oproti beznym liekom..

aby som aj na killa reagoval, smutne je ze v okoli poznam dve zdravotne sestry a ani jedna sa neda ockovat #-o to mi pride uplne prijebane, a dal by som to minimalne vsetkym zdravotnikom a lekarom ako povinne..

este jeden dotaz na vomacka - ked si nakazeny a pichnu ti vakcinu tak to funguje aj ako liek? alebo to je len prevencia?
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

pistacik11

Pondelok, 7. Decembra 2020, 15:37

Fuxxo napísal:
yesss! na teba som cakal, diki :-)

tiez nerozumiem tym kokotinam typu nedostatocny vyskum :-D ked sa len trocha zamyslim nad tym celym, je to vynimocna situacia a logicky sa nemoze cakat na byrokraciu, cize tam sa usetrili kludne roky casu, oproti beznym liekom..

aby som aj na killa reagoval, smutne je ze v okoli poznam dve zdravotne sestry a ani jedna sa neda ockovat #-o to mi pride uplne prijebane, a dal by som to minimalne vsetkym zdravotnikom a lekarom ako povinne..

este jeden dotaz na vomacka - ked si nakazeny a pichnu ti vakcinu tak to funguje aj ako liek? alebo to je len prevencia?

Podľa toho čo som počul, lebo aj mamka ako pozitívna sa pýtala na očkovanie, tak také 3 mesiace cca máš imunitu a očkovanie sa neodporúča. Je to prevencia a nie liek. Na čo si pichať do tela niečo, čo už v tele máš.
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

voMacK
Autor témy

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:00

pistacik11 napísal:
Podľa toho čo som počul, lebo aj mamka ako pozitívna sa pýtala na očkovanie, tak také 3 mesiace cca máš imunitu a očkovanie sa neodporúča. Je to prevencia a nie liek. Na čo si pichať do tela niečo, čo už v tele máš.
A toto je poradili kde? V Zjem aj Vlek? Prave po prekonani covidu je ta imunita kratkodoba cize 3-6mes (data sa nateraz lisia). Vakcina je prave o tom, ze vyvolava lepsiu imunitnu odozvu...
-- P.R.

voMacK
Autor témy

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:02

boborjelotor napísal:
ach...
Beyond vaccines, cancer research has used mRNA to trigger the immune system to target specific cancer cells.

pouzili mRNA, nie vakcinu https://en.wikipedia.org/wiki/Messenger_RNA
mRNA sa nevyziva vo vakcine? Vsak princip mRNA vakcin je to, ze sa vobec nepouzije virus samotny ale iba cast jeho genetickeho kodu. Prva jeba je to, ze (pokial viem) covid mRNA vakcina bude prva mRNa based vakcina pouzita plosne.
Druha jeba je to, ze prave toto je buducnost vakcin, kedze ich technologia umozni vyrazne skratit vyvoj vakcin na ine virusy...
Fu dpc, riadne vela krat som pouzil slovo “vakcina”...
-- P.R.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:24

voMacK napísal:
zajtra budes na titulku Zem$Vek: "Notoricky znamy distributor zdravotnickych pomocok a gastrolistkov potvrdil, ze farmalobby potrebuje urychlene ziskat naspat peniaze investovane do vyvoja, ide len o biznis farmafiriem."
Nekonecny pribeh - ked sa caka dlho na vakcinu, pocul som nazory, ze preco im to tak trva. Ked si svihnu - je to prilis rychle a neotestovane. Ked do toho vlady naleju peniaze - je to biznis, potrebuju to zarobit spat. Keby si to clovek ma platit sam - je to drahe, nemame na to, mocnosti chcu vyhubit nas chudobnych.

Fuxxo napísal:
ale toto je fakt smutne. Minimalne na JISke (tam kde matka robi) sa sestricky striedaju na covid a ne-covid oddeleniach, a vela personalu sa aj realne nakazilo. Preto mi to nejde do hlavy.
By ma zaujimalo, ci ti lekari, ktori by sa nedali ockovat, nie su ti isti co uz roky predpisuju antibiotika aj na pojebanu chripku...
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

pistacik11

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:34

voMacK napísal:
A toto je poradili kde? V Zjem aj Vlek? Prave po prekonani covidu je ta imunita kratkodoba cize 3-6mes (data sa nateraz lisia). Vakcina je prave o tom, ze vyvolava lepsiu imunitnu odozvu...

Tak jej povedali, že tie 3 mesiace, čo by mala mať imunitu, očkovať netreba, až po tých 3 mesiacoch.

Máš to aj tuná vo videu
https://fb.watch/2e1efwpHWj/

Takže zjem aj Vlek sa dostal už ja do krízového štábu asi 🤔
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:40

voMacK napísal:
mRNA sa nevyziva vo vakcine? Vsak princip mRNA vakcin je to, ze sa vobec nepouzije virus samotny ale iba cast jeho genetickeho kodu. Prva jeba je to, ze (pokial viem) covid mRNA vakcina bude prva mRNa based vakcina pouzita plosne.
Druha jeba je to, ze prave toto je buducnost vakcin, kedze ich technologia umozni vyrazne skratit vyvoj vakcin na ine virusy...
Fu dpc, riadne vela krat som pouzil slovo “vakcina”...
co si zas nemal sparinga tak si boxoval proti zrkadlu a prijebal si si? :)
ja som reagoval na felipeho, ktory sem jebol link, ze "mrna vakcina sa pouzila na rakovinu" a ja som len pastol poslednu vetu z toho linku, kde napisali "jen takovou zajimavost" ze mrna sa pouziva pri lieceni rakoviny, nie ze mrna covid vakcina sa pouzila na liecbu rakoviny. preto som dal link na to co je mRNA. Ta veta mala asi ludom ozrejmit, ake fasa je mrna, ale ludia si z toho zobrali nieco ine, domysleli a siri sa to bufetmi v donovaloch rychlejsie jak kokotvid.

boborjelotor

Pondelok, 7. Decembra 2020, 16:50

moj doktor, zaroven aj starosta vo svojej obci ma od stvrtka potvrdeny covid, minuly tyzden zakazal v obci mikulasske kokotenie. klerofasti sa rozhodli, ze covid je len hoax, tak narychlo zorganizovali mikulasske kokotenie, lebo sa nepovazuju za "obec", tak dnes je 50 ludi v karantene, lebo na akcii bol pozitivny rodic decka, ktory porusil karantenu, lebo decko by plakalo, keby nevidelo mikulasa. A co od neho viem dnes, tak vytrasovanych 50 pozitivnych z nejakej hromadnej akcie v Dubnici minuly tyzden.
ked sa neda zaockovat aspon 60% ludi, takyto svet tu bude este 3-4 roky.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 248 neregistrovaných