Nedeľa, 6. Decembra 2020, 15:29
Peter Pellegrini (Hlas) povedal, že sa nedá zaočkovať proti koronavírusu. V prípade jeho rodičov zvažuje, či im očkovanie poradí. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) by mal podľa neho detailne vysvetliť, na čo je potrebný kompenzačný fond k tomuto očkovaniu.
Pellegrini hovoril aj o tom, že za očkovaním je biznis farmakologických firiem.
spina spinava farizejska, vsetci do jedneho sa daju napichat az bude ich ruka vyzerat jak narkomanske sito chalankov z Pentagonu, ale hovori to, co mu vychadza z volebnych prieskumov. ved nech sa neda, nech sa paci, ale verim mu to, ze sa neda pichnut vakcinou asi ako to, ze sa neda pichnut spolubyvajucim.
inak dnes som mal zaujimavy confcall, riesili sme novu konektivitu v datacentre, tak na telefone bol aj chlap, co mal sluzbu v emerike priamo v datacentre, aj ind. Na Indovi sa mi zdalo, ze nejak piska, ale reku zas ma kdesi punjabi televizu pustenu v pozadi a nevie si mutnut mikrofon, a Randy z emeriky si zapol kameru na celovke, aby sme mohli skontrolovat, ci ide do spravnej lietky a k spravnemu racku, kde musel pozapajat nove kable, mal to asi 50 metrov od kukane, kde sedia pocas sluzby, trvalo mu to prisaham pici 2 minuty. Potom k nemu prisiel aj kolega, tiez mal kameru, takze Randy nebol ziaden burger king, asi 40 rocny, stihly, kazde slovo hovoril potichu a tazko dychal. Ked sme potom 2 hodiny cakali, kym ostatni dokoncia konfiguracie sme len tak kecali, tak hovoril, ze prekonal covid pred 3 mesiacmi, a ze stale je v kokote. Ze ked ide na nakup, tak si musi zobret ten fattyboomboom skuter, lebo ze by to v tom velkom obchode nedal po svojich, a ze po nom tucibomby zazeraju, ze "im kradne" skuter v obchode :). Ze funkcia pluc ide na 20% a ze len pomaly sa to zlepsuje. A zere len ovsenu kasu, lebo zo vsetkeh ostatneho sa dogrca, chuti mu vsetko ako hnile.
No a ten Ind, s ktorym som este v piatok hovoril, hovorim s nim dennodenne aj hodinu, bol uplne v pohode, tak behom 2 dni uplne v kokote, znel presne ako ten slovensky bloger, co natocil video 5 minut predtym ako prisla sanitka ponho a zomrel. Ind ma 25 rokov, ci ma nejaku pridruzenu chorobu nevie, nebol u lekara odkedy vysiel zakladnu skolu, robi robotu, za ktoru si jeho firma fakturuje od nas 1200 eur za den, on dostava 350 eur mesacne, (realne nafukturuju za neho minimalne 4-5 dni mesacne, a robi na viacerych projektoch, proste firme zarobi za 1 den viac ako mu daju za mesiac), lekara si nemoze dovolit, zivi celu rodinu, sestry s detmi, rodicov, stryka... hovorim mu, ze nech kurva jebe na to, ze zozeniem zanho nahradu, nech ide odpocivat, ze ne, ze si nemoze dovolit nepracovat. Citil som sa ako totalny kokot, je to asi jediny ind z velkej skupiny, ktora robi na mojom projekte, ktory nieco vie, ktory maka, na ktoreho sa da vacsinou spolahnut. Privatne som mu potom napisal, ze nech mi da nejake paypal id, ze ak sa neurazi, tak by som mu rad poslal nejaky cash, nech si moze dovolit zostat 2 tyzdne bez toho aby sa stresoval pracou, lebo viem, ze robi 14-16 hodin denne. To odmietol, nuz tak, co s nim. Len dufat, ze sa z toho dostane. Ak sa mu natolko pohorsi, ze sa uz bude dusit uplne, ziadnu sanitku si on volat nebude.