Štvrtok, 19. Marca 2020, 12:51
Abyssko: OK. Narážam na tých, ktorí tu a predpokladám, že to je i v ich osobnom živote podobné, neustále potvrdzujú známu skutočnosť, ktorá sa týka slovenskej mentality. Neprajnosť, závisť, snaha nájsť príčinu svojho nešťastia, neúspechu vždy u iných, len nie u seba. Samozrejme, nájdu sa i výnimky, ale je ich omnoho menej, ako hocikde inde, kde som doteraz bol.
Potvrdilo sa to okamžite i tu, medzi ľuďmi, ktorých by malo niečo spájať, niečo, kvôli čomu tu sú registrovaní. Akonáhle niekto zverejní niečo, čo sa dotkne ich horeuvedenej mentality, začínajú sa tu prezentovať tak, ako sa prezentujú. Snažia sa tu zosmiešniť, znevážiť niekoho, koho v živote nevideli, nepoznajú ho osobne, jeho prácu, život. Fajn, ak im to zlepší život, rád som pomohol. Z povahy môjho zamestnania to i vyplýva, i keď v trochu inej oblasti. A môžem smelo povedať, že som v nej dobrý, ak nie dokonca úspešný. To sa ale nezakladá na tom, že tu komunikujem s ľuďmi, ktorí nemajú ani potuchy, o čo sa jedná a celkove mám z niektorých pocit, že nechápu omnoho viac vecí- prosím bez urážky.
Denne mi prejde rukami niekoľko desiatok ľudí z rôznych socio- demografických skupín a počas vyše 25 ročnej praxe si dovolím konštatovať, že je len málo vecí, ktoré ma dokážu prekvapiť. Tak je to i v tomto prípade, každý sa tu prezentoval podľa toho, medzi akú skupinu patrí. Nebudem tu nikoho menovať, nepotrebujem to. Jednak to osloveným nepomôže a na druhej strane ostatní na to prídu i sami, bez toho, aby si tu museli čítať nejaký anonymný nick.
Tak sa naďalej za tú anonymitu skrývajte, nikto si kvôli tomu nebude rezať žily ani nič podobné, maximálne to skončí jemným pousmiatím sa.