... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
swandes
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Re: Pokuta za rychlost...trochu prehnane!

Sobota, 5. Februára 2011, 21:06

pepo286 napísal:
skus to aj s tym radarom .. hoc ta aj zmerali laserom .. ten ma odchylku +- 2km/h .. takze ked im ukazal 102 .. to znamen ze nie je iste ci si isiel viac ako 100 .. (mohol si ist aj 104) .. ale oni musia dokazat ze si isiel viac ako 100 .. t.z. ze by museli mat na fotke 103 (aby po odpocitani odchylky bolo 101) ..

Vdaka za typ...pocul som o tejto odchylke alebo odchylke tacho. NO bojim sa ze dokazovanie bude tak aby im to vyhovovalo :roll:
Pockam co povie pravnik :-k
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

masovyvrah
Auto: Ford C
Kraj: Trnavský

Piatok, 6. Apríla 2012, 19:02

Ako to nakoniec dopadlo?

Mna caka nieco podobne, prisla mila pozvanka z DI, 80kmh v obci (radar stacionarny, menej ako 3 metre pred znackou 70km/h) v Jablonici. Len som chcel predbehnut kamion na rovnom a prehladnom useku, ale v obci. Kedze mi zavadzal kamion, nevidel som ich, len ked som sa spat zaradil do pruhu :)

Musim uznat, ze maju idealny a dokonaly "spot" na toto..

Teoreticky, kamion nie je mozne legalne predbehnut, pretoze:
1. na rovnikne ide MPR a predbiehat nad MPR nemozem
2. v zakrute spomali hlboko pod MPR, no na slepo predbiehat nemienim
v neposlednom rade, vzinka za nim kolona a nervozita.. ale to je jedno..

A viete co ma fakt nastvalo ? Samotny policajt mi PORADIL, aby som na miete NEPLATIL!!! ze na srpavnom konani to bude lacnejsie lebo zohladnia okolnosti!! JE TOTO MOZNE ?!

EDIT:
Ozaj, a ako dovod preco tam merali by ste neuhadli ani na 3000-ty krat... "pohybuju sa tu tulave psi a ak by Vam vhebol do cesty, strhli by ste volant a mame tu smtrelnu dopravnu nehodu"
cize... :) ak su tulave psi pri ceste, treba merat a pokutovat, nie odchytavat psov..
logicke, vsak?

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 6. Apríla 2012, 19:30

zaujímavé čítanie...no ja som si vedomí,že ma už zo 2x odfotil radar na fabke v noci ale ani raz mi nič neprišlo domov ani len predvolanie :-k
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Sobota, 7. Apríla 2012, 06:45

fabie to nevie cvakat, ony maju specialne tvary typu stealth co neodrazaju/pohlcuju radarove luce a tym padom tam mali zle nameranu hodnotu.. preto predvolanka pride iba majitelom premiovych znaciek ktore taketo specialne stealth tvary nemaju..
podobne su na tom pezot 206, skoda oktavia , a tak..

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Sobota, 7. Apríla 2012, 08:09

sorry, necital som cely link ale takyto pretekari co potom vyplakavaju ze ich namerali, tych mam najradsej...
ja jazdim mesto tempomat 55 az po tabulu, potom tam jebnem 3jku a mam problem s kokotmi co ma obehli 60tkou na konci dediny a idu dalej 84 mimo
mimo mesta 97 tempomat, dialnica 110 -130...
proste si mal smolu, usetril si 2 sekundy lebo si isiel o 6km rychlejsie a stalo ta to balik...predpokladam ze chvilu budes jazdit podla predpisov..
525d (E60)
Obrázok

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Sobota, 7. Apríla 2012, 10:07

SurrendeR napísal:
fabie to nevie cvakat, ony maju specialne tvary typu stealth co neodrazaju/pohlcuju radarove luce a tym padom tam mali zle nameranu hodnotu.. preto predvolanka pride iba majitelom premiovych znaciek ktore taketo specialne stealth tvary nemaju..
podobne su na tom pezot 206, skoda oktavia , a tak..

to vysvetluje preco kamaratovi neprisla domov fotka, ked ho cvakli na octavii :D
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

masovyvrah

Sobota, 7. Apríla 2012, 11:32

abernolak napísal:
sorry, necital som cely link ale takyto pretekari co potom vyplakavaju ze ich namerali, tych mam najradsej...
ja jazdim mesto tempomat 55 az po tabulu, potom tam jebnem 3jku a mam problem s kokotmi co ma obehli 60tkou na konci dediny a idu dalej 84 mimo
mimo mesta 97 tempomat, dialnica 110 -130...
proste si mal smolu, usetril si 2 sekundy lebo si isiel o 6km rychlejsie a stalo ta to balik...predpokladam ze chvilu budes jazdit podla predpisov..

ale hlavne ze ty umyselne porusujes predpis v obci s tou 55kmh ;)

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 7. Apríla 2012, 12:05

Keď má napr. pomocou GPS zmerané že pri 55 tacho ide v skutočnosti iba 50, ja osobne tam žiadne úmyselné porušovanie nevidím. Zákon totiž káže ako rýchlo môžeš ísť a nie čo má byť na tacho :D
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

abernolak
Auto: BMW 525 D (E60)

Sobota, 7. Apríla 2012, 14:35

55 tachometrovych mam 51-52 realnych...za to pokuty nie su, preto tak jazdim. rozpocet kss nech plnia pretekari
525d (E60)
Obrázok

masovyvrah

Sobota, 7. Apríla 2012, 15:06

no ale aj 51kmh je porusenie predpisov :)
zakon hovori. MPR v obci = 50kmh
nie 51 ci 55 kmh lebo pokutuju az od 56kmh

niekedy som na tych sme diskusiach cital take zaujimave prispevky, ze "ja chodim 119kmh a som stale v strednom pruhu" a prave on nadava na tych, co idu viac a chcu ho obehnut.. tomu hovorim mentalita..

ono teoreticky je mozne jazdit v obci aj 60kmh tacho, kedze vo vacsine pripadov je to 55kmh gps

ale nemam rad take ze niekto nadava na pirata a sam je v istom slova zmysle pirat a este aj umyselny :D

inac mimo obce toleruju aj 100gps, cize tak 105-110tacho (zalezi od auta), otazne je, ci olicajtovi stoji za to zastavovat niekoho za 11kmh nad limit..

mne sa paci ako dialnicna kobra tvrdi, ze jazdit ryhlo je zivotu nebezpecne, minule som isiel 135kmh udajne na 110 D1 .. no ale potom ma kobra dobiehala hadam aj 160tkou.. (na rovinke som videl, ako rychlo sa ku mne priblizuju)
a nemali majaky, lebo tie zapli az ked sa vopchali predomna ako kaskaderi...
to so mzvedavy, kto je nebezpecnejsi, ci ten co ide tempomatovych 130-135 alebo ten co ho dobieha v 150 povedzme..

inac by ma zaujimalo, co by som dostal za to, ze by som jazdil 80kmh TACHO na D1.. to je 72GPS a tolko by im aj radar ukazal.. skusil niekto? ja som stratil nervy ked som dlho ziadny radar nestretol a zbytocne spomalujem kamiony (ale idem legalne)...

auto111

Sobota, 7. Apríla 2012, 15:28

Za kolko si mal od Kobry ucet za 135kmh na D1 ?

Xader

Sobota, 7. Apríla 2012, 16:50

masovyvrah: GPS ti ukazuje 72km/h, tak to je aj taka rychlost a v tej by ta aj namerali...to co mas na tachometri nie je smerodatne, ved tam ma vacsina aut rychlost vyssiu o cca 5km/h, ale moze sa tato rychlost co ti tacho ukazuje menit aj od velkosti pouzitych pneu...

z. 8/2009

§ 35
(1) Diaľnicu môžu používať len vodiči motorových vozidiel; iným účastníkom cestnej
premávky je používanie diaľnice zakázané. Na diaľnici smie vodič motorového vozidla jazdiť
rýchlosťou najmenej 80 km.h-1.
V úseku diaľnice prechádzajúcom cez obec smie vodič
motorového vozidla jazdiť rýchlosťou najmenej 65 km.h-1.

Aha a podla sadzobnika to mas za 60,-€ v blokovom a do 650,-€ v spravnom konani, ak napr. na mieste odmietnes zaplatit :wink:
bmw e61 530xd
bmw e60 535d - ex
bmw e46 M3 - ex
bmw e36 M3 - ex
bmw e46 325xi - ex
bmw e46 330xd - ex
bmw e46 330ci - ex
bmw e39 530d - ex

masovyvrah

Sobota, 7. Apríla 2012, 21:18

auto111 napísal:
Za kolko si mal od Kobry ucet za 135kmh na D1 ?

50eur, co odporuje cenniku, cize bud:
1. isiel som pomalsie ako 135, ale chceli si prilepsit (ale blok som dostal)
2. chceli ma udrzat na cestach, kedze dat 1 zavazny "trestny bod" za 25kmh nad je zbytocna sterilizacia darcu..
3. alebo som nepochopil cennik/zakon a prihliadli na okolnosti ?

hold, mal som ist na tempomat..

Xader, tak to ano, musim ist aspon 80kmh, ale povedzme ze si niekto kupi bazarove Tico Daewoo, napr ako moji stari rodicia a kupia si dialnicnu nalepku a idu niekam proste na vylet.. a ide tacho 82kmh povedzme (cize 75 real), alebo proste nechce to Tico dusit a trapit (tam je 90kmh pocitovo fakt ako 150 v novsich autach :) ) tak mi to pride nefer aby za to dostal pokutu.. ak by ho len poucili, ze tak nech ide radsej 90kmh tacho, neni problem.. pretoze potom ak je tachometer nesmerodajny, tak je teoreticky irelevantne tacho vobec sledovat? :D nehovorim teraz, ze 20 nad limit mimo obce ci uz na dialnici teraz ma byt v poriadku, ale tie sibenicnejsie pokuty, ako "tabula obec = Boh, ktory sekne 90 na 50"

ciste teoreticky, ak niekto spomaluje pred tabulou obec (z mimo obce) z 90kmh na 50kmh tak, aby do obce vletel presne 50kmh, tak 1 meter MIMO OBCE ide povedzme 55kmh, nie? (a potom z 1 metra zabrzdi na 50kmh), nie je to ciste teoreticky, ale aj podla zakona spomalovanie a zavadzanie na ceste?
ak by existovala povedzme apson 50 metrova zona, kde by platila aj 50 aj 90, cize nejake pravidlo "lubovolnej" rychlosti (ale len medzi 50 a 90, alebo tak nejak), tak by som nic nepovedal (ale zaroven, kto by dotoval rozpocet za pokuty 3 metre pred tabulou? raz ma tak odmerali :) )

ide mi o logiku : pokial 1 meter pred tabulou "koniec" obci (cize stale v obci) plati 50kmh maximalna a som za 6kmh nad pokutovatelny, tak 1 meter za touto tabulou obec, by som mal byt pokutovatelny za bezdovodne pomalu jazdu, ci nie? :D

ale neviem, mozno je to v zakone nejak osetrene..

neviem, ale paci sa mi ten system ostrovcekov v rakusku, to cloveka prinuti spomalit (sice nie az na 50kmh, ak nechce), ale rozhodne to posobi psychologickejsie ze "presiel som do dimenzie OBEC" a idme pomaly, jazdim tam (i ked len do Hainburgu) relativne casto a ani raz som nevidel aby policajt meral pri ostrovceku (nehovorim ze tak nerobia), ale videl som ze merali na rovinke v dedine, skovany za domom, z auta, rucnym laserom..)

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring

Sobota, 7. Apríla 2012, 23:13

neda sa vyhovorit... zo zakona je majitel vozidla povinny vediet komu auto pozical v pripade, ze ho nesoferoval sam, a tuto skutocnost nahlasit pri vypovedi -> potom si predvolaju dotycneho a ide riesi sa dalej. U nas sa ani neda pouzit vyhovorka na "osobu blizku", pretoze ta sa vztahuje iba na hrozbu trestneho stihania, nie na priestupky

Lopo dá sa vyhovoriť na blízku osobu aj pri priestupku, pozri §17 zák. č. 171/1993 o PZ myslím, že odsek 4 ;)
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic

Bikemann

Sobota, 7. Apríla 2012, 23:35

Co dodat, vivat slovensko. Mame vyssie pokuty ako v Nemecku a rakusku, len ti platy nizsie.
V rakusku prekrocil som o 50km/h napomenutie, potom o 30km/h a za 30eur.
A na slovensku? Par tyzdnov dozadu na 80tke som siel 104 a 100eur pokuta?
Naco je potom cennik ked pokuty si davaju ake chcu oni?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných