... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw
Kraj: Trnavský

Re: Pokuta za rychlost...trochu prehnane!

Pondelok, 30. Apríla 2012, 18:21

Adam_BA napísal:
v prípade, že sa zavedie objektívna zodpovednosť tak sa bude musieť upraviť aj priestupkový zákon, lebo ten hovorí, že pri ukladaní sankcie policajt prihliada na sosobu páchateľa, okolnosti za akých sa priestupok stal a neviem čo všetko....ak sa zavedie objektívna zodpovednosť, tak nebude možné konať v rámci priestupkového zákona..
objektívna zodpovednosť je schválená s platnosťou od 1.7. 2012
http://natankuj.sme.sk/c/6260852/prezid ... okuty.html

jankode
Kraj: Bratislavský

Utorok, 1. Mája 2012, 12:54

Páni, už dlhodobo sledujem aj toto fórum. Neviem aký je tu vek. priemer. Ale ak v dnešnej dobe niekto nadáva na Policajný štát, tak asi nezažil roky pred 1989.
Ak niektorí z Vás majú abnormálny problém s príslušníkmi PZ a hlavne sadzobníkom vydaným Prezídiom PZ, tak je chyba asi u Vás vážení občania. Nie polícia schvaľuje zákony, ale páni politici, ktorých si volíte. Ten najkrásnejší minister vnútra Vám pripravil sadzobník pokút ešte za prvej vlády Smeru, potreboval sa pred Brusselom ukázať ako sa znižujú nehody, a jedným z represívnych nástrojov bolo aj zvýšenie pokút. Vydal sa potom nový sadzobník a k tomu pokyn ako sa musí postupovať, že niektoré priestupky, ktoré sa riešili pohovorom sa nesmú riešiť pohovorom, ale iba v blokovom konaní, že keď je vodič na prejednaní a je mu zistené opakované porušenie predpisov, to znamená že v minulosti už platil pokutu, treba mu sankciu zvýšiť a pod. Policajt iba plní pokyny, ktoré podpisuje a dostáva v písomnej forme. Až Lipšic trošku povolil uzdu pri sankciách, lebo boli šialene vysoko nastavené. Každý priestupok aj priestupca sa prejednáva individuálne, tak láskavo neriešte že ja som dostal toľko a Ferko, Miško toľko. Už sa prestanme otáčať okolo nás, ale starajme sa o seba!
A už vôbec netuším, kde sa našlo pomaly toľko percent idiotov čo volili opakovane Smer, ten Smer ktorý Vám sprísnil sadzobník pokút.
Nie som zástanca žiadnej politickej strany, je mi na grc z celej tejto spoločnosti, závisti a špiny čo tu je.
A "milujem" ľudí na nete a rôznych diskusiách, čo nadávajú a nemajú overené fakty.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Štvrtok, 3. Mája 2012, 09:00

Keby este niekto nevedel , tak fizly vas mozu namerat aj pocas jazdy z protismeru ak idu oproti vam , myslel som ze len ked idu za mnou ma vedia merat.. treba merat rychlost oprotiiducich vozidiel na vypadovke ](*,) len aby silou mocou co najviac vyzberali , takto nehodovost veru neznizia... (isiel som 72 na vypadovke von z mesta kde je nezmyselne 50 kvoli doplnovaniu statnej kasi) pokuta 100eur - ja tu sumu povazujem za ciste zdieranie ludi ,az si pani policajti myslia ze ma 100eur tak hlboko zasiahlo tak cestou naspet som isiel este rychlejsie.. ked ze na sr su priemrne platy 500eur neviem si predstavit situaciu ze by tadial isiel nejaky dobrak vecer z roboty ktory zivy celu rodinu z 700ero mesacne a oni mu vecer na prazdnej vypadovke keby sa ponahlal za rodinou nameraly 90 a jebli 300eur pokutu co by robil..asi by detom nedal veceru , ...potom nech sa necuduju ze su tu same prepady a podvody , sami tomu prispievaju , a ked uz tu su tak vysoke pokuty aspon keby za tie peniaze boli aj cesty ako v rakusku (tu na sr by sa mali zmenit pokuty a to tak ze vyska by zalezala na zavaznosti porusenia , ak niekto nafuka za volantom tomu nech jebnu aj 1500eur ale ak niekto na dialnici kde nikoho neohorzi pojde 150 a nie 130 tak nech nedostane 100eur ale len 30 a dohovorenie s takym pristupom dociela viacej ako vysokou pokutou , tym len vyprovokuju a moze to potom skoncit este horsie)

ps : rozmyslam nad antiradarom , ja zivit zlodejou nebudem , ma niekto nejake ''skusenosti'' ktore su ucinne?

TibiKE
Auto: BMW 330dA
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Mája 2012, 14:33

//MPower napísal:
tu su tak vysoke pokuty aspon keby za tie peniaze boli aj cesty ako v rakusku (tu na sr by sa mali zmenit pokuty a to tak ze vyska by zalezala na zavaznosti porusenia , ak niekto nafuka za volantom tomu nech jebnu aj 1500eur ale ak niekto na dialnici kde nikoho neohorzi pojde 150 a nie 130 tak nech nedostane 100eur ale len 30 a dohovorenie s takym pristupom dociela viacej ako vysokou pokutou , tym len vyprovokuju a moze to potom skoncit este horsie)

ps : rozmyslam nad antiradarom , ja zivit zlodejou nebudem , ma niekto nejake ''skusenosti'' ktore su ucinne?

mas absolutnu pravdu az sa mi plakat chce za aute ked jazdim po meste v KE....

Risho_21
Auto: BMW E36 318i LPG

Štvrtok, 3. Mája 2012, 23:42

a povedali, že sa nebudú skrývať... hovno hovno. dneska na SNPčke v KE ma skoro namerali, keby som chujom zeleným nevidel čiapky, pekne pred SlSp odparkované auto mali normálne medzi ostatnými autami a spoza auta na streche mal položený radar a sledoval kokot hlúpy....

AntiRadar neviem.... aj ja by som to bral, lenže tie lasere sú na takú diaľku, že síce zareaguje ten antiradar ale až vtedy ak ťa zelený chuj zameria a tým pádom ťa aj namerá hneď, lebo laserove radary majú lúč nie vlnové pásmo jak tie staré...
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Piatok, 4. Mája 2012, 00:24

Moj nazor , jazdite podla predpisov a nebudu pokuty .. ked nemate peniaze , nepotrebujete bmw alebo hocijake rychle auto .. a celkovo netreba jazdit rychlo a riskovat to

ale inak samozrejme suhlasim s tym ze je chore dat pokutu 200 euro ked priemerny plat je 700 .. uplne blaznovstvo
kazdopadne , ked budete jazdit ako mate nebudu pokuty. Ked sa ponahlate do prace , privstante si.

A ked idete do nemocnice alebo niekam ze niekto umiera tak vtedy sa pokuty neriesia ..

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Piatok, 4. Mája 2012, 07:11

Ked prekracujem rychlost, som si vedomy, ze moze prist pokuta. Ked ma zastavia, zaplatim bez okolkov, nadavat mozem len sebe.
Pri ponahlani nema zmysel ist rychlejsie, hociktory semafor alebo traktor ma zbrzdi viac nez usetrim vyssou rychlostou alebo pocas mysickovania.
Pred par rokmi rokmi som vystriedal zopar antiradarov, neboli to ziadne spickove modely, no lasery detekovali velmi dobre. Akurat v blizkosti letiska (napr. Peres) to pipalo stale, asi je tam tych laserov vela aj bez policajtov.

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 4. Mája 2012, 15:38

Ja som si bol vedomi priestupku a hned na mieste som ho aj bez reci zaplatil aby som na tie zlodejske ksichty nemusel kukat o sekundu viacej lebo to vo mne vrelo z akym pristupom ku mne zacal , isli nenapadne okolo mna a ako uz boli blizko tak mi vnoci rychlo jebol do oci blesk ze som picu videl na cestu aby mi prednu spz zachitili potom spravili za sebou kolonu aut ked sa tocili cez plnu ciaru a nevedel sa tam debil otocit a ja som si v klude pokracoval v jazde este som naschval spomalil na 30 nech ma predbehnu asi pol minuty som isiel 30 a oni stale asi 100m zamnou tak som si odbocil k tescu na parkovisku a zaparkoval a on namna trubil jak debil kricim mu nech pocka sa zneho neposerem a nebudem hlavny vyjazd z tesca brzdit ako oni , a on vy ste ma nevideli preco ste hned nezastavili hovorim videl a co som mal robit na moste este vecsiu kolonu ako vy? co ja som vedel ze vy mna chcete zastavit ved ste ma nepredbehli a nedali jasne znamenie stop ako vam to zakon prikazuje , hned nato chcem vidiet ci mate platnu TK hovorim co by som nemal , dal su mu ju dalej chcem VP, OP ,TP ,dal som mu nic mi nenasiel a hovori isli ste 72 (a ja som debil ze som mu nepovedal nech mi ukaze fotku lebo 72 som isiel asi 5 sekund ked boli asi pol kilometra odomna potom som isiel asi 55 az 60 ked okolo mna presli cize oni ma v noci nemali jasne odfoteneho pri tej rychlosti len pri nejakej 60ke ako domna jebol ten blesk) a to je 100eur pokuta , tak som mu dal a isel si do tesca , ked vychadzam von oni sa tam vratili a boli na inom mieste na tom parkovisku tak ako som vychadal tak som mu riadne jebol nach ma pocuju ako pokracujem v ceste dalej, myslim ze ma este dlho potom poculi kkt.. tymto chcem len povedat ze som na vine ja ze som porusil zakon ale za to ze som isiel na moste kde nikto nie je a este ktomu v noci a nikoho som tam nemohol ohrozit asi 5 sekund 72 ani to by som nesiel len mal som otovorene okna a taky super vzduch bol vonku po tak horucom dni nech mi prevatra trocha auto a za 5 sekund 72kmh na 50ke 100euro nech sa nikto nehneva ale to je sialena suma tolko nezaraba za 5 seknud ani americky prezident , a osobne ich beriem za zlodejov a nastroj vlady , keby namiesto toho aby merali tam kde sa nikdy nestala nehoda radsej isili pomahat a chranit ako to maju na aute a nie buzerovat a vyberat, ale im sef nakaze ze musia vybrat dneska 1500eur na pokutach (co prosim ze musia? ano oni maju take nadriadenie a ked nevyberu bude im siahnute na plat tak toto hovori za vsetko myslim , ten kkt co to vymislel by som ho ukamenoval ) a oni potom jebu na bezpecnost ale idu tam aby vybrali do statnej kasi aby mal stat co prejebat zas z coho mi vsetci nemama nikdy ziaden uzitok co nas stat pre nas akoze robi..ze poluicajti planuju v tomto roku na pokutach vybrat..co prosim? ako ze planuju vybrat ako mozu mat urcenu sumu ze o kolko ojebu pracujucich danovnikov? oni vyslovene buzeruju a su len na doplnanie statnej kasi lebo mame v parlamente bandu kokotov a ked ty nevedia zabezpecit financie pre stat vedia len dlhy narobit ktore splacame od 90 rokov tak musia takto "legalene" vypalne brat od nas policajti nic viac tot vse.

AlienZV

Streda, 9. Mája 2012, 20:12

//MPower napísal:
Ja som si bol vedomi priestupku a hned na mieste som ho aj bez reci zaplatil aby som na tie zlodejske ksichty nemusel kukat o sekundu viacej lebo to vo mne vrelo z akym pristupom ku mne zacal , isli nenapadne okolo mna a ako uz boli blizko tak mi vnoci rychlo jebol do oci blesk ze som picu videl na cestu aby mi prednu spz zachitili potom spravili za sebou kolonu aut ked sa tocili cez plnu ciaru a nevedel sa tam debil otocit a ja som si v klude pokracoval v jazde este som naschval spomalil na 30 nech ma predbehnu asi pol minuty som isiel 30 a oni stale asi 100m zamnou tak som si odbocil k tescu na parkovisku a zaparkoval a on namna trubil jak debil kricim mu nech pocka sa zneho neposerem a nebudem hlavny vyjazd z tesca brzdit ako oni , a on vy ste ma nevideli preco ste hned nezastavili hovorim videl a co som mal robit na moste este vecsiu kolonu ako vy? co ja som vedel ze vy mna chcete zastavit ved ste ma nepredbehli a nedali jasne znamenie stop ako vam to zakon prikazuje , hned nato chcem vidiet ci mate platnu TK hovorim co by som nemal , dal su mu ju dalej chcem VP, OP ,TP ,dal som mu nic mi nenasiel a hovori isli ste 72 (a ja som debil ze som mu nepovedal nech mi ukaze fotku lebo 72 som isiel asi 5 sekund ked boli asi pol kilometra odomna potom som isiel asi 55 az 60 ked okolo mna presli cize oni ma v noci nemali jasne odfoteneho pri tej rychlosti len pri nejakej 60ke ako domna jebol ten blesk) a to je 100eur pokuta , tak som mu dal a isel si do tesca , ked vychadzam von oni sa tam vratili a boli na inom mieste na tom parkovisku tak ako som vychadal tak som mu riadne jebol nach ma pocuju ako pokracujem v ceste dalej, myslim ze ma este dlho potom poculi kkt.. tymto chcem len povedat ze som na vine ja ze som porusil zakon ale za to ze som isiel na moste kde nikto nie je a este ktomu v noci a nikoho som tam nemohol ohrozit asi 5 sekund 72 ani to by som nesiel len mal som otovorene okna a taky super vzduch bol vonku po tak horucom dni nech mi prevatra trocha auto a za 5 sekund 72kmh na 50ke 100euro nech sa nikto nehneva ale to je sialena suma tolko nezaraba za 5 seknud ani americky prezident , a osobne ich beriem za zlodejov a nastroj vlady , keby namiesto toho aby merali tam kde sa nikdy nestala nehoda radsej isili pomahat a chranit ako to maju na aute a nie buzerovat a vyberat, ale im sef nakaze ze musia vybrat dneska 1500eur na pokutach (co prosim ze musia? ano oni maju take nadriadenie a ked nevyberu bude im siahnute na plat tak toto hovori za vsetko myslim , ten kkt co to vymislel by som ho ukamenoval ) a oni potom jebu na bezpecnost ale idu tam aby vybrali do statnej kasi aby mal stat co prejebat zas z coho mi vsetci nemama nikdy ziaden uzitok co nas stat pre nas akoze robi..ze poluicajti planuju v tomto roku na pokutach vybrat..co prosim? ako ze planuju vybrat ako mozu mat urcenu sumu ze o kolko ojebu pracujucich danovnikov? oni vyslovene buzeruju a su len na doplnanie statnej kasi lebo mame v parlamente bandu kokotov a ked ty nevedia zabezpecit financie pre stat vedia len dlhy narobit ktore splacame od 90 rokov tak musia takto "legalene" vypalne brat od nas policajti nic viac tot vse.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: 100% súhlas!!

masovyvrah
Auto: Ford C

Nedeľa, 13. Mája 2012, 19:07

Odkaz ludom, co si myslia, ze jazdia dokonale:

stavme sa, o 10 000 eur, ze ste retardi a neviete o com trepete, pretoze NEEXISTUJE jeden jediny clovek, co by NIKDY neprekrocil rychlost, ci uz umyselne, alebo NEUMYSELNE (!) ..

neexistuje taky vodic, proste neexistuje, pretoze ak jazdi niekto viac ako len 10km rocne, tak sa mu to moze stat ...

A spat k mojej stavke, kludne vam zabezpecim ciernu skrinku a stavka plati - ale jedna pokuta a ste o 10 000 eur chudobnejsi.

Povedzme ze dame obdobie smiesnych 10 000km ?

A ejha - nepocita sa len rychlost, ale aj smerovky, vyhybanie sa prekazke, zotrvanie vo svojom jazdnom pruhu, spravne nastavene svetlomety, a cokolvek za co by ste pokutu dostali.

Ja osobne som raz dostal 80kmh v obci, v tom momente som mal na tachometri najazdene takmer 40 000 km a ani jeden jediny krat som neurobil 80 v meste (prakticky nie nad 60), ale co cert nechcel, prave pri tomto prvom pokuse predbiehat kamon 100metrov pred koncom obce (nebola tam zastavba), ma namerali.. smola , co uz, 200eur v kybli a ide sa dalej...

ale viac ako rychlost ma serie to, ak niekto robi extremne nepredvidatelne manevre v krizovatke, alebo na kruhaci, ci neda prednost.. toto je absolutne rizikovejsia vec, ako ist rovno 200kmh na dialnici (ono v tejto rychlosti vacsinou oci nikto z vozovky neodtrhne, cize pocitam ho za bezpecnejsieho ako niekoho, kto ide 90kmh na dialnici a pri tom cita noviny, alebo pije z pet flase - realna story)

Bol niekto z vas na balkane, alebo ukrajine ? Ak ano - pozorujte ako tam jazdia (kamion 100kmh cez obec, ziadny problem, nikoho to netrapi, ani policajtov pretoze meraju tak, ze sa pozeraju vsade len nie na cestu) ale za ten cas co tam budete, pochybujem ze uvidite nejaku nehodu sposobenu domacim - preco? pretoze vedia jazdit a nie ako slovaci, ze vypadne nejaky blby smeafor v nejakej minikrizovatke na racianskej a prask - cele nove mesto je paralyzovane..

inac, mnoho z nas tu pritomnych predpokladam ze islo 250kmh a viac a zijeme, cize "rychlost zabija" je uplna magorina.. zabija aj 30kmh (v spravnom uhle do stromu), znamena to snad, ze musime dat MPR na 25kmh? nie.. znamena to ze rychlost je relevantna len vtedy, ak clovek nevie jazdit.. (tj, pre mna za mna nech si ide aj 120kmh na okreske, pokial vie co robi a nikomu neublizi)

v opacnom pripade by sme mali prijat zakon, ktory limituje pocet uderov za sekundu do manzelky v spalni, pretoze by sme jej mohli ublizit ?

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Pondelok, 14. Mája 2012, 07:12

Neverim, ze si tu niekto mysli, ze jazdi 100% podla predpisov. Ale tie predpisy su nastavene tak, aby sa minimalizovala pravdepodobnost nehod, ktore ochudobnuju nas stat o peniaze a zivoty. Zostava uz len problem, ako donutit ludi dodrziavat vyhlasku a nedopustit anarchiu na cestach. Ako by si to riesil ty ? Jedina pouzitelna (a ako tak fungujuca) moznost je raz za cas odchytit zopar nestastnikov a exemplarne ich potrestat, aby si z toho zobrali ostatni ponaucenie. Tu nejde o spravodlivost.

Takto funguje nas system, vdaka nemu je 99.9% sanca, ze nase deti sa v zdravi vratia domov z cyklistickej vychadzky alebo ked sa hraju v blizkosti cesty. Pri kazdej jazde je nejaka mala pravdepodobnost (ktoru sa mozem snazit este nimimalizovat), ze si v tomto systeme zahram ulohu "exemplarne potrestaneho" a prispejem k odstraseniu piratov, ale je to len mala dan za to zdravie mojej rodiny.

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring

Štvrtok, 24. Mája 2012, 19:55

chlapi trošku to tu oživím :D ak sa zavedie objektívna zodpovednosť tak by sa nám zišlo toto :D :D

http://plate-flipper.com/
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw

Štvrtok, 24. Mája 2012, 21:23

Adam_BA napísal:
chlapi trošku to tu oživím :D ak sa zavedie objektívna zodpovednosť tak by sa nám zišlo toto :D :D

http://plate-flipper.com/

keby som im dal 50€ tak je to vela :P

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring

Štvrtok, 24. Mája 2012, 22:33

no hej tá cena je trošku mimo :D a ešte k tomu je to za jednu a nie za pár :D
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Štvrtok, 24. Mája 2012, 23:03

boze alee jak to cvachce v tej vani :D jak kapor :D
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných