... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
bmwtt.sk

masovyvrah
Auto: Ford C
Kraj: Trnavský

Re: Pokuta za rychlost...trochu prehnane!

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 06:08

A to je este nic, ale to co povedal nejaky policajt (asi nejaky vodca, alebo co), citujem

"Na pokutách plánujeme vybrať..."

Tak TOTO je uz iny hardcore.. som zvedavy co by urobili, ak by kazdy jazdil 100% podla predpisov, dali by pokutu pri nasadnuti do auta? nieco ako tie svinske americke organizacie? "kupis si SD kartu do fotaku? zdanime ta! lebo tam mozes nahravat copyrightovy material a mozes byt pirat"

a mozno sme aj jazdili lepsie ako v minulosti a preto musia zvysovat pokuty :)

Užívateľov profilový obrázok
Xader
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 08:08

masovyvrah: chapem to, ale dopravak ti povie, ze tak vozidlo nie je sposobile prevadzky v CP, ked zacnes hovorit o chybach, tak si koledujes o odobratie TEČ a novu stk/ek...pripadne mas v OEV max.povolenu rychlost a ked ti niekde nestaci, tak tam nejdem.... Ale pochybujem, ze by dali pokutu, keby auto neohrozovalo a neobmedzovalo inych ucastnikov CP :wink: a priestupok je mozne riesit aj dohovorom, staci byt len slusny.
bmw e61 530xd
bmw e60 535d - ex
bmw e46 M3 - ex
bmw e36 M3 - ex
bmw e46 325xi - ex
bmw e46 330xd - ex
bmw e46 330ci - ex
bmw e39 530d - ex

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 9. Apríla 2012, 14:07

vzdy sa najde nieco za co sa moze dat pokuta.. takze ked planuju nieco/niekolko vybrat, tak to vedia lahko splnit. stacia castejsie kontroly..

HIMURA
Auto: E36 323i Coupe

Pondelok, 9. Apríla 2012, 19:39

dnes som isiel odviezt kocku na nivy a v petrzalke som pri dostihovej draje na dolnozemskej videl za viaduktom radar(smer do petrzalky), jedneho chudaka z bavcom tam uz dusili(tusim e46, niesom si moc isty) a okolo preletel genius na oktavke minimalne 100km/h. cital som tu predtym ze nieje lahke ich namerat, ale za to mozu palit po obci kolko im to vyhovuje? na mna to zacina stvat.
E36 323 Coupe Montrealblau
ex E36 316 Compact Montrealblau (BEŠTIA)
ex Škoda Felícia 1,3 lxi 50KW
ex Škoda 120 LS
zhanam spodnu rozperu prednej napravy na e36 kabrio. 14606
zhanam stredne bc s Check-Control
zhanam svor na e36 323i pomer 3,15

Simpson
Kraj: Košický

Pondelok, 9. Apríla 2012, 20:01

to že nie je ľahké ich namerať, bolo podľa mňa myslené tak, že policajti radšej zastavia prémiovú značku než nejaké ľudové vozidlo v ktorom sa vozí typický slovenský tvrdo pracujúci človek živiaci tých mafiánov na bavorákoch, mercedesoch a audinách ;)

HIMURA
Auto: E36 323i Coupe

Pondelok, 9. Apríla 2012, 20:19

ja som tiez len pracujuci clovek a pracujem na druhych, len mam starsie bavo. to akoze aj ja mam teraz mat caste problemi?
E36 323 Coupe Montrealblau
ex E36 316 Compact Montrealblau (BEŠTIA)
ex Škoda Felícia 1,3 lxi 50KW
ex Škoda 120 LS
zhanam spodnu rozperu prednej napravy na e36 kabrio. 14606
zhanam stredne bc s Check-Control
zhanam svor na e36 323i pomer 3,15

gtit

Pondelok, 9. Apríla 2012, 21:48

Na 60ke v PL 112km/h za 50ecka :D Tam je korupcia ako blazen :thumbup:

Solty
Auto: mhd

Piatok, 13. Apríla 2012, 20:15

Ja som išiel na D1tke na letisko 145 km/h v obci 90 km/h max, nemal som ešte žiadny záznam, ale brat čo sa ponáhľal na letisko mal taxík za 300 EUR super ne? Ešte, že to cvakal on s Anglickej výplaty a ne ja z mojich chabých 1000 EUR mesačných bratislavských. Ale pracujem ďalej na svoje staré bawo :D

masovyvrah
Auto: Ford C

Sobota, 28. Apríla 2012, 18:40

No nakoniec mi dali 200 eur a pustili ma aj s vodicakom na cesty dalej robit blbosti :)
(kto si nepamata, 80kmh v obci, predbiehanie pomalsieho vozidla, tesne pred koncom obce)
(seriozne, nevedel som ze mam take dobre auto, ze z 50 som na 80 len tak :D joo, skoda ze to nebolo 110 :( )

BTW, ak mate 1 zavazny priestupok za poslednych, a teraz sa podrzte, 10 rokov, tak vam nemozu dat minimum na spravnom konani, teraz je tam min 150eur, preto mi dali 200eur. Lebo je to pritazujuca okolnost. (ja som tam mal 40kmh nad, minuly rok a teraz mam dve, cize nabuduce to bude za viac ako 200 asi :D haha, 9 rokov, no nazdar, to pri najazde 40000km/rok bude zabava)

A tymto pozdravujem toho mladeho homosexuala, co mi poradil nezaplatit pokutu na miesto, ze na spravnom dostanem menej.

Raz sa este stretneme chlapce, to mi ver (mojim stylom jazdy urcite) a to si potom vychutnam..

naftaman
Auto: BMW E46 330d 135kw

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 20:14

masovyvrah napísal:

BTW, ak mate 1 zavazny priestupok za poslednych, a teraz sa podrzte, 10 rokov, tak vam nemozu dat minimum na spravnom konani, teraz je tam min 150eur, preto mi dali 200eur. Lebo je to pritazujuca okolnost. (ja som tam mal 40kmh nad, minuly rok a teraz mam dve, cize nabuduce to bude za viac ako 200 asi :D haha, 9 rokov, no nazdar, to pri najazde 40000km/rok bude zabava)

To je blbosť jako kráva... Pokutu ti možu dať akukolvek nech si robil čokolvek, sadzobník maju iba na to aby mohli približne určiť spravnu "cenu" za priestupok ale teoreticky ti MOŽE dať policajt pokutu aj 650€ keď si išiel v obci 58km/h a etše ti može aj vodičak zobrať... To že si mal minuly rok važny priestupok nič neovplivňuje zaleži to od toho policajta povedal si že si nepoučitelny tak ti da väčšiu pokutu...
Sadzobnik neni zaväzny aj ked ideš v obci 65 može ti dať za 10€ samozrejme v takychto osobitnych prípadoch to musí byť zdovodnene napr. že je to živitel rodiny kde manželka na materskej on ma maly prijem, socialny pripad, velmi slaba premavka... to skor ked mate kamarata policajta.
Čo sa týka vážnych priestupkov už neni žiadna skušobna doba ale každý čo spraví 3 važne priestupky do roka (teraz neviem či kalendarneho alebo od toho prveho priestupku) ide na preskušanie

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 20:17

naftaman napísal:
To je blbosť jako kráva... Pokutu ti možu dať akukolvek nech si robil čokolvek, sadzobník maju iba na to aby mohli približne určiť spravnu "cenu" za priestupok ale teoreticky ti MOŽE dať policajt pokutu aj 650€ keď si išiel v obci 58km/h a etše ti može aj vodičak zobrať... To že si mal minuly rok važny priestupok nič neovplivňuje zaleži to od toho policajta povedal si že si nepoučitelny tak ti da väčšiu pokutu...
Sadzobnik neni zaväzny aj ked ideš v obci 65 može ti dať za 10€ samozrejme v takychto osobitnych prípadoch to musí byť zdovodnene napr. že je to živitel rodiny kde manželka na materskej on ma maly prijem, socialny pripad, velmi slaba premavka... to skor ked mate kamarata policajta.
Čo sa týka vážnych priestupkov už neni žiadna skušobna doba ale každý čo spraví 3 važne priestupky do roka (teraz neviem či kalendarneho alebo od toho prveho priestupku) ide na preskušanie

Aj to preskúšanie je diskutabilné lebo kopec ľudí spravilo viac než 3 závažné priestupky do roka a nikde nešli.
Obrázok

naftaman

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 20:27

vreco napísal:

Aj to preskúšanie je diskutabilné lebo kopec ľudí spravilo viac než 3 závažné priestupky do roka a nikde nešli.

Tak to má byť samozrejme neni to pravidlo

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Pondelok, 30. Apríla 2012, 06:58

Niekde som cital, ze podla nedavnych uprav zakona ma byt sadzobnik uz zavezny, aby sa predislo korupcii pri pokutach.
A viem o pripade, ked v spravnom konani policajt obvinenemu povedal, ze "Vzhladom na to, ze v zaznamoch nemate v poslednom case ziadnu vecsiu zavinenu nehodu..."

naftaman

Pondelok, 30. Apríla 2012, 08:06

Le Gend napísal:
Niekde som cital, ze podla nedavnych uprav zakona ma byt sadzobnik uz zavezny, aby sa predislo korupcii pri pokutach.
A viem o pripade, ked v spravnom konani policajt obvinenemu povedal, ze "Vzhladom na to, ze v zaznamoch nemate v poslednom case ziadnu vecsiu zavinenu nehodu..."

Ano može to byť polahčujuca okolnosť keď mu chce dať nižšiu pokutu jak by mal...
Má byť záväzný lebo bude objektívna zodpovednosť takže keď ti domov príde fotka príde i aj suma ktorú máš poslať na účet napr v meste od 6-10 km/h bude pokuta 15€ ale keď ju do 15 dní zaplatíš budeš platitiť 10€

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring

Pondelok, 30. Apríla 2012, 17:21

v prípade, že sa zavedie objektívna zodpovednosť tak sa bude musieť upraviť aj priestupkový zákon, lebo ten hovorí, že pri ukladaní sankcie policajt prihliada na sosobu páchateľa, okolnosti za akých sa priestupok stal a neviem čo všetko....ak sa zavedie objektívna zodpovednosť, tak nebude možné konať v rámci priestupkového zákona..
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 192 neregistrovaných