... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
//MPower napísal:Neviem, mne osobne sa zdá, že najviac autám chutí benzín so slovnaftu. M3 sa na tom benzíne najľahšie šlo do otáčok, ostatné auta mali dlhší odjazd na nádrž.Podľa mna stačí tankovať len na kvalitných pumpách (Shell, OMV..) a vyhýbať sa no name pumpám a bude všetko ok. Namiesto toho VIF potom sem tam radšej natankovať prémiové palivo ktoré už aditíva má.
//MPower napísal:A zrovna na tej, kde chodím a čo mám najbližšie (Častkov), nemajúna Shell aj keď do úplnej riti prídem vždy majú 100ku.
Maco napísal:to sa mas, ked si to mozes dovolit..a doplujes do rakuska, ja by som tam tiez chodil, lebo dokonca som parkrat tankoval vpower benzin za schwechatom na shellke za cenu co u nas bol normalny.. plus niekto aj jazdi, takze sa to neda tak vyriesit, ze idem do rakuska natankovatPreto netankujem na SKvsak na sk stoji 95ka to co v at 98cka...
pistacik11 napísal:sucasna m3/4 ma zevraj doporucene 93 oktan ci take nieco, ze postacuje.. maros to hovoril v teste topspeed..Nemá súčasná m3/4 doporučené tankovanie 95? A keďže majú spoluprácu so shell tak jasné že to budú odporúčať. Tak na svk sa ti podarí natrafiť aj na shell či omw pumpu bez 98+. V tom by som slovnaft nesudil.
PristineShip napísal:Sa mi zdá že ani v RK som na shelke 100ku nenašiel. Už nepamätám.ja som si tiez myslel, ze shellka ma vsade nitro ultra superman, ale v PB na vypadovke nemaju, len na dialnici hore.
tych OMV bez 100ky je minimalne v TN okoli dost
pistacik11 napísal:Nie. M3 aj M4 majú priamo odporúčané tankovať min 98 oktánový benzín ideálne 100, môžeš natankovať aj 95 ale nemáš potom garantovaný výkon motora ani spotrebu a o 93 oktánovom už nie je reč vôbec.Nemá súčasná m3/4 doporučené tankovanie 95? A keďže majú spoluprácu so shell tak jasné že to budú odporúčať. Tak na svk sa ti podarí natrafiť aj na shell či omw pumpu bez 98+. V tom by som slovnaft nesudil.
Maco napísal:ale kdepukso... takze ten kto tankuje v rakusku nejazdi?
//MPower napísal:maros si vymysla potom?Nie. M3 aj M4 majú priamo odporúčané tankovať min 98 oktánový benzín ideálne 100, môžeš natankovať aj 95 ale nemáš potom garantovaný výkon motora ani spotrebu a o 93 oktánovom už nie je reč vôbec.
Maco, to je nutne minimum.
Btw. u nás sa ešte aj predáva vôbec 98 oktánový benzín? :) Ja všade vidím len 95 alebo potom rovno 100, 98 som nevidel ani nepamätám..
Killo, na nikoho som tým nenarážal, písal som to všeobecne.
Killo napísal:toto je dost dobra poznamka.. hocijak si myslim ze malo ludi bude tankovat 100 oktanovy benzin, takze asi vsade to bude troska odstate..Inak mozno ani 100oktan na nejakej zasitej pumpe nemusi byt terno, ked im to tam stoji v nadrzi dlhu dobu ak to nikto netankuje. Neviem ake su postupy v takychto pripadoch, ci maju nejaku normu ako maximalne mozu byt paliva "stare", ci im treba doplnit aditiva alebo co.