... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
pistacik11 napísal:Nemusis suhlasit, mal(i) sme stare auta, co bolo treba furt servisovat. Mam nove auta s ktorymi chodim akurat na vymenu oleja. Pozries sa do akehokolvek klubu a riesi sa furt nieco. Neplatia ziadne mantry o tom, ze stare je spolahlivejsie (to je proste kokotina, lebo keby boli, nekupuju sa nove) neplatia ziadne univerzalne praudy ako spolahlivost napriec znackami a pod. Do kazdej jednej debaty sa zamota nejaky majitel japonca, ktory ma ultra spolahlive auto a menil iba spotrebak a k nemu okrem toho iba na 2xA4 zoznamu komponentov. Lebo je "spolahlive". Ako bolo povedane uz v diskusii davnejsie (bobor?) : Stare auta treba servisovat, vykonne tankovat a elektromobily nabijat. Nic viac k tomu netreba dodavat. A ano, spomienkovy optimizmus a ta urban legend s dusou. One uz su teda auta z roku 2010 stare poctive auta, ci este nie? Na aky rok to uz treba aktualizovat? Kamarat sa pyta....S tým by som nesúhlasil, každý servisak povie radšej e-čkovy baworak ako efko. F-ka nič nevydržia. Tak isto u koncernu staršie TDi je spoľahlivejšie ako nové, 1,8 turbo lepšie ako tsi a dalo by sa pokračovať.
pistacik11 napísal:S tým by som nesúhlasil, každý servisak povie radšej e-čkovy baworak ako efko. F-ka nič nevydržia. Tak isto u koncernu staršie TDi je spoľahlivejšie ako nové, 1,8 turbo lepšie ako tsi a dalo by sa pokračovať.
voMacK napísal:Dopici, 10 rokov tu dusicky riesili aky je E60/65strasny srot a zrazu, ked si to moze kupit hocikto, tak je to stare dobry kus poctivej techniky.
Musi jebat chalani….misi jebat
voMacK napísal:Ukludni sa Omacka alebo si zo skladu vezmi nejaky Lexaurin...Dopici, 10 rokov tu dusicky riesili aky je E60/65strasny srot a zrazu, ked si to moze kupit hocikto, tak je to stare dobry kus poctivej techniky.
Musi jebat chalani….misi jebat
pistacik11 napísal:toto ti ale ozaj ziadny mechanik nepovieS tým by som nesúhlasil, každý servisak povie radšej e-čkovy baworak ako efko. F-ka nič nevydržia. Tak isto u koncernu staršie TDi je spoľahlivejšie ako nové, 1,8 turbo lepšie ako tsi a dalo by sa pokračovať.
pistacik11 napísal:Eckova V8 teda rozhodne ma problem is k 500 000 bez vacsieho servisu, a to asi taky ze pravdepodobne dvakrat bude musiet ist von na kompletne pretesnenieAko mi chces povedať, že N57 a novšie motory vydržia toľko, čo M57? Že už pri 250tis nie sú tie motory na odpis, keď nevymeníš oj. ložiska? Že 50i u F rady nešla do šrotu už pri 80000km, zatial čo 50i u Ečkovej nemá problem ísť ku 500000 bez väčšieho servisu.
E6X sú plasťaky, kvalita interieru oproti e3X je dole, ale najazdy zvladnu veľké. Ale stále kvalitnejšie autá ako F-kova rada, kde tie auta vydávali rôzne pazvuky už pri tom ako schádzali z výrobnej linky.
Technologický pokrok je samozrejme cítiť, ale výdrž išla dole.
Observer napísal:ono sa ukazuje ze na Gcka sa asi bude spominat presne jak pises.. zatial to nevypada na ziadny pruser co sa tyka motorov pri tych autach, a B58 a S58 rapidne ziskavaju renome najspolahlivejsich motorov za poslednych x rokovpocitam, ze tak o 10 rokov sa tu bude nostalgicky spominat na to, ake boli G-cka spolahlive a dobre auta...![]()
Fuxxo napísal:Určite sa stretávame s inými mechanikmi, ale ak mi to povedia majitelia asi dvoch najvybukovanejsich servisov na východe (majiteľ jedného ma 4ks ratitnych BMW, takže hlboko do vrecka nemá) potom čo mal pár efiek povedal, že stačilo, vozí sa naspäť v e6x.toto ti ale ozaj ziadny mechanik nepovie![]()
Eckova V8 teda rozhodne ma problem is k 500 000 bez vacsieho servisu, a to asi taky ze pravdepodobne dvakrat bude musiet ist von na kompletne pretesnenie+ sa opytaj tych mechanikov co hovoria na elektroniku v tych autach, ako spolahliva je po 15+ rokoch.. a ked sa staras tak Fkove auta vydrzia tak isto, tiez najdes kusy co maju 400-500k+ na internetoch
fritolko: jj presne jak pises :-) a to boli len motoricke veci, potom tam su veci jak active steering servo, ktore dokazu repasnut mozno dvaja ludia v republike tak aby fungovalo, dynamic drive podvozky, slaby signal v optickych rozvodoch v elektronike atd.
ono sa ukazuje ze na Gcka sa asi bude spominat presne jak pises.. zatial to nevypada na ziadny pruser co sa tyka motorov pri tych autach, a B58 a S58 rapidne ziskavaju renome najspolahlivejsich motorov za poslednych x rokov
rapidwinner napísal::thumbup:Zas sa tu z toho stala kokotska diskusia o uplnom hovne. Povodna diskusia bola o niecom uplne ale ze docista inom.