... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
A ak si niekto kupi je jedno ci stare alebo nove auto do domacnosti, co bude len nehnutelnost, tak davat to do nejakej suvislosti s ekologiou je jednoducho oxymoron. Na to mas ine dopravne prostriedky, lebo pri takom najazde to auto jednoducho nepotrebujes.
Fuxxo napísal:Ked nebudes mat peniaze na elektrinu a plyn tak budes mat na bendzin/naftu?a fascinuje ma tiez ten dovod ktorym sa SASka snazi obhajit tuto zmenu, ze chceme ludi potlacit aby si kupovali novsie a ekologickejsie autaa za co si ich budu kupovat? ked nebudu peniaze na elektrinu a plyn.. skor by sa mali sustredit na to v prvom rade, a zrusit registracnu dan uplne, jak slubovali..
rapidwinner napísal:Tak si precitaj aj tie predchadzajuce prispevky kym ma obvinis z nejakeho laviciarskeho myslenia, kedze si myslis aky som nechapavy hlupacik a potom skus poucovat. Nikde som nepovedal nic o zakazani starych veci a ani o tom, ze si mas kupovat veci nove. Novy navrh zakona o zmene registracneho poplatku meni vykon na emisnu triedu, takze pri uvahe, ci si kupis 20+rocnu "dobre udrziavanu (iste, vsetky su take)" hajtru, tak si za to bud poriadne zacvakas, alebo si kupis nieco "novsie" s lepsim koeficientom.Hlavne tie posledne riadky, co pises, je marxizmus-leninizmus, priam ukazovy. Jasne, ze to nepotrebujes, ale nastastie ti to nema kto zakazat. Tak ako mnoho veci a ludskych hobby je to skratka rozmar, a ver, ze argument sa presunie aj mimo auta, ak bude v republike pri moci viac lavicovych magorov, ktori ti budu urcovat, co potrebujes a co nie.
To s ekologiou je samozrejme trocha nadnesene, ale povazujem za zbytocne to rozvadzat dalej. Kto argument o zachovani a udrziavani starych veci NAMIESTO novych vidi, tomu je to jasne. Ked si si to nedal vysvetlit doteraz, tak to neni potrebne rozpisovat dalej uz vobec.
Fuxxo napísal:ten zakon nepresiel, jeden z troch ktory prezidentka vetovala.. takze sa uvidi ci ho znova schvalia v nrsr po navrhnutej uprave![]()
keby to bolo len pre mka a amg.. ja som si to ratal na moju lacnu E38, platil som 70€ registracnu dan, s tymto novym zakonom by to bolo 1000€. na auto ktore za dva roky spravilo 600km, hlavne nech zije ekologia..
a dalsia uplna kokotina je, ze medzi benzinom a dizlom nerobia rozdiel, co je tiez nepochopitelne, ten stary benzin ma o dost mensie emisie jak stary dizel, preco to nieje zohladnene ked uz chcu hrat na ekologiu.
kazdopadne som rad ze tu je dost ludi ktori vidia co sa deje a ze je to padnute na hlavu celemozme byt este radi za bmw inac, lebo audi ide uplne do sraciek, ti podla vsetkeho uz asi nevyvijaju spalovacie auto, vsetko ciste baterky.