... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Utorok, 4. Februára 2014, 11:48

Mimo napísal:

no, s týmto súhlasím :) záleží vzhladom na čo vyvažuješ zostavu... ale osobne tiež považujem vyváženú zostavu vzhľadom na všetky komponenty voči sebe.. nie voči cene :) ak je cena nepodstatná tak na čo sa tu hádate?? :D

ja ties stale nechapem kde je chyba v mojej zostave a ako mi moze nietko vysvetlovat ze je lepsie dat do pc za 1600eur zdroj 500w a zakladnu dosku za 50eur , ved musim robit nejake tie rezervy nie? , aj ked stym zdrojom po pretaktovani moc rezerva nebude ale aspon mam rezervu ze tam o rok , dva picnem dualnu kartu alebo crossfire a nemusim menit zdroj, furt mi to nejako nedozchadza ci tych par usetrenych eur stoji za tolko vyhod.

Mimo
Kraj: Trnavský

Utorok, 4. Februára 2014, 11:53

osobne som tiež pred 6-7 rokmi skladal pc a vyberal som taký lepší mainstream.. teda som trochu priplácal no čo peniaze boli tak prečo nie... a čuduj sa svete ten comp mám dodnes... vymenená akurát grafika, dokúpená ramka a hdd... mne to stačí a som stále spokojný :)

//MPower

Utorok, 4. Februára 2014, 11:58

ja tiez hovorim zlaty vyzsi mainstrem je na nezaplatenie :mrgreen: a najlepsia cesta za co najmensie peniaze sa dostat k skutocne velkemu vykonu tento pc co som sem ja dal , bude este o 3 roky urcite aktualny a bude na nom si myslim este slusne hratelne nove hry. Ja si pametam dobu ked som mal intel pentium II 400mhz 64mb ram 40gb hdd ale to som bol krpec v 4 triede a uz vtedy som sa v tom rypal :D , vtedy inak tie komponenty boli pekelne drahsie ako su dnes.

ice.blade

Utorok, 4. Februára 2014, 12:29

ja som tiez nazoru ze zdroj ma byt co najstabilnejsi a viac dimenzovany... rovnako doska ma byt taka na ktoru sa mozem spolahnut a nie nejaky asrock za 40€ kedysi ked som este robieval zostavy som mal rad DFI a bez problemov som si za lepsiu dosku doppatil...

raz ked som bol mlady a sprosty som si vyskladal taku masinu s QX6950 kde mi 750W zdroj bol malo, 4 disky 2x VGA do SLI a physic akcelerator, po par minutach hrania vypinalo komp... kazda VGA dostala zvlast 250W AT zdrojom a bol klud :D

//MPower

Utorok, 4. Februára 2014, 12:39

fuu ty si mal core2quad Xtreme? to si bol iny frajer :mrgreen: kolko ten cpu stal 30 000sk? :D ja som mal volakedy C2Q 9400

erik_1
Auto: E90 316 LCI
Kraj: Košický

Utorok, 4. Februára 2014, 12:47

Dik[/quote]
erik , ty si asi nepochopil jednu vec , je lepsie postavit teraz pc co vydrzi 2 roky ako teraz postavit pc co uz zaostava , a kazdy rok vnom menit grafiku , procesor a v konecnom dosledku ta to vide este ovela drahsie ako moja varianta , takto mi chces ekonomicky radit? co sa tyka monitora tak zijes neviem v akom svete ale 4k este nenastupilo a to co som ti napisa je to jedno z najvycsich dostup. rozliseni , a ak narazas na Eyefinity alebo nvidia surround nato zas ma moja zostava slaby graficky vykon.. co sa tyka technologii neviem co zase zaperlis , ale uprednostnujem IPS , krasne zive farby su mi dolezitejsie pred odozvou, ktoru aj tak bezny clovek nespozoruje.[/quote]

Co konkretne zaostava ...tych 8GB RAM? Alebo CPU, ktore aj bez taktovania dokaze krmit hry. Videl si tu uz niekedy co je uzke hrdlo pri rozliseni pri ktorom chces hrat ty? Ak sa hodlas hrat strategie a podobne hry nechapem dovod taktovania...ak FPS (co by uz malo zmysel taktovat) tak nechapem IPS panel ktory proste obraz rozmazava a je to nepouzitelne. Ak si myslis opak poprosim o hracsky IPS monitor, dakujem

Neviem co tu zatahujes 4k rozlisko.Nikto ho tu na rozdiel od teba nespomina.

Zatial tu perlis len ty. Kedze si svoju obhajobu postavil na grafoch z serveroch kde to infinity pouzivaju.A splietas o taktovani ktore momentalne nema ani vyznam. Kedze Eyefinity nechystas, ale pravdepodobne ides nahanat benchmarky.
BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

ice.blade

Utorok, 4. Februára 2014, 13:03

procak som kupoval pol roka pouzivany cez inzerat za 14tis sk, rovnako grafiky a ostatok som si kupil nove... intel som vedel reklamovat cez chanel :)

//MPower

Utorok, 4. Februára 2014, 13:12

erik ja uz tuto debatu fakt koncim nema to ani vyznam ked ta opakovane 2 krat upozornujem ze si ani NECITAL tu moju zostavu. Posledny krat sa vyjadrim k tomu a konec ja uz som tu napisal milion faktov a vy ziadne len same otazky a ziadne nomralne vysvetlenie . Zrejme na moje fakty nie su argumenty.

Mam tam uvedene 16gb ram nie 8 (hovorim ani nevies na co reagujes tak to nema fakt vyznam) a aj keby som tam mal 8GB aj tie su este postacujuce a nie limitujuce

no a co ze cpu momentalne dokaze krmit hry aj bez taktovania? cpu sa nevyuziva len na hry , ked o rok dojdu narocnejsie hry aspon mi ich ten cpu potiahne , ako ze co tym teraz chces povedat ze ked je tam vykonny cpu mam tam dat menej vykonny? ci nechapem pointu ,ja skladam za co najrozumnejsie peniaze maximalne vykonny pc a za ten procesor sa veru oplati priplatit , narozdiel od teba mam o nom aj co to uz nastudovane.

hravam vecsinou FPS , a tvrdit ze je na to IPS absolutne nepouzitelne je taka ista nicim nepodlozena hlupost ako ostatne co si tvrdil.Nikde som nenapisal ze je IPS vyslovene pre extremistov na FPS , napisal som ze vdaka podaniu farieb uprednostnujem IPS a hrat sa na tom da vyborne, a ak tvoje oci registruju 6ms odozvu to si ini manik potom. A ze neexistuje herny IPS monitor? zatial vsetko co si napisal je uplna hlupost , tento eizo by si vela hracov velmi radi dopriali ako herny monitor za svoje TNko.. http://www.alza.sk/24-eizo-ev2436wfs-bk ... 366139.htm

taktovanie je ohladne toho ze cim viac toho vykonu stej masiny dostanem tym viac bude ten pc vykonovo aktualny a vydrzi nejaky ten rok , ja neviem ci tento zakladny fakt nechapes alebo ho nechces pochopit , a nato aby si aj mal nejake to uspesne taktovanie musis aj najst kompromis medzi rozumnou cenou a komponentami ktore ti to umoznia. Viac uz ktomuto nemam co pisat

//MPower

Utorok, 4. Februára 2014, 13:18

ice.blade napísal:
procak som kupoval pol roka pouzivany cez inzerat za 14tis sk, rovnako grafiky a ostatok som si kupil nove... intel som vedel reklamovat cez chanel :)

no lebo si este pametam stej doby ze novy stal okolo 30 000sk :wink: ake grafiky si tam mal?

ice.blade

Utorok, 4. Februára 2014, 13:29

jop tie procaky boli strasne drahe a strasne moc zrali :D som ten procak ani plne nevyuzil, rovnako som nikdy nevyuzil odomknuty nasobic

tie vga boli nvidie 7800 ale ci GT alebo GTX to si uz nepamatam... asi skor GT

//MPower

Utorok, 4. Februára 2014, 13:40

to si mal dobry zaklad :mrgreen: si pametam ze nvidia 7950gx2 bola prva dualna karta na svete mam taky pocit , v tedy malo sli hrozne slabe skalovanie nez to odladili do dnesnej podoby :wink: vtedy ani neboli hry kde by si to vyuzil :mrgreen:

erik_1
Auto: E90 316 LCI
Kraj: Košický

Utorok, 4. Februára 2014, 13:44

Suhlasim nechat tejto debaty, ako si spravne poznamenal, ty to mas nastudovane,ale ziadne prakticke skusenosti s tym nemas (pravdepodobne). Ked o 2 roky chces obhajovat tuto zostavu ako technologicky postacujucu, ale kedze sam tvrdis ze to mas nastudovane tak sam vies ako ide vyvoj dopredu a kde su dnes 2 roky stare TOP karty ( z roku 2011)

M power " ..je lepsie postavit teraz pc co vydrzi 2 roky ako teraz postavit pc co uz zaostava.."
Ja som sa pytal v com napr. zaostava 8GB RAM oproti 16GB napriklad (viem ze tam mas 16), co bude o 2 roky sa nebavme kedze o 24 mesiacov si ja za cenu tvojich 16GB kupim este raz tolko ked nie viac.

CPU je v pohode, hoc nevidim dvovod na taktovanie ale OK (tym padom ine chladenie, ina doska, zdroj...atd- komplexny pohlad na vec)
K monitoru vybral si 60Hz monitor s 6ms GTG, zjavne vies o com pises. Technologia je dnes uz troska inde 140Hz (asi len pre TN panely) ale uz som videl aj rychlejsie IPS ...co tak 3.4msGTG (EIZO FS2333) ? Chcel by som vidiet realnu odozvu GTG pri tvojom monitore.

Ja som si uz svoje odtaktoval a viem ako vie moralne a hlavne technologikcy zelezo zastarat hoc ma 7GHz ked nepodporuje instrukcie ktore clovek akurat potrebuje. Isto ti pomoze nataktovana GF ked nebude podporovat dajme tomu DX12 (to je len pre priklad), davno skoncili casy taktovania na udrzanie technologickeho pokroku na roky dopredu.

Keby ze sa v zdravi dozijeme otvorime tento thread o 2 roky uvidime kde si so svojou zostavou a taktovanim :)

Cielom tohto celeho co sa ti sanzili mozno povedat aj kolegovia je to ze proste sa daju veci postavit s pomerom cena/vykon daleko efektivnejsie ako tvoja zostava. Tym netvrdim ze nemas navyse 300 eur ktore by sa dali usetrit vyberom inych komponentov.
BMW E90, 316i (90kW) LCI, r.v. 2009
VW Polo 6R 1.2 TSI, r.v. 2016
VW Golf V 1.6, r.v. 2005 EX
Skoda Felicia 1.3 MPi, r.v. 1996 EX

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 4. Februára 2014, 13:58

dobre zladená zostava by mala byť taká, čo ponúka +- podobný výkon ako táto čo tu bola spomenutá, nemusia kvôli nej zapínať ďalší reaktor v elektrárni a stojí max. 3/4 tejto zostavy, a nie sú tam zbytočné veci ktoré sa nikdy nevyužijú, naklikať si v e-shope všetko najdrahšie neznamená to isté ako poskladať dobre vyladené výkonné PC
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 4. Februára 2014, 14:43

ViktorDDD napísal:
dobre zladená zostava by mala byť taká, čo ponúka +- podobný výkon ako táto čo tu bola spomenutá, nemusia kvôli nej zapínať ďalší reaktor v elektrárni a stojí max. 3/4 tejto zostavy, a nie sú tam zbytočné veci ktoré sa nikdy nevyužijú, naklikať si v e-shope všetko najdrahšie neznamená to isté ako poskladať dobre vyladené výkonné PC

a presne to som vravel...maximalizovat pomer cena/vykon.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 4. Februára 2014, 14:51

tak lebo na kkt mi bude xy zbytočných portov na matičnej do ktorých bude len prach sadať a nikdy nebudú využité, alebo taká grafika stačí že bude o pár % slabšia a stojí aj o stovku menej, a o rok sa dá stále slušne predať a kúpiť tiež za normálne prachy nová omnoho výkonnejšia
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných