kvalitny zdroj je zaklad dobreho pc a stabilneho taktovania a vlastne stabilita celeho pc od neho zavisi preto som zvolil spickovy zdroj od ENERMAXU , este aj SEASONIC ma spickove zdroje tak ze ani tam clovek nespravi chybu, vzhladom na ich male cenove rozdiele je kupa horsieho zdroja do highend PC nevysvetlitelna, a predimenzovany moc nie je , neviem ako to myslis ale tento zdroj je na hrane v danej konfiguracii , a rezervu nejaku musi mat to je zaklad. Ked si zoberes ze len graficka karta AMD R9 290 po pretaktovani sama o sebe moze atakavat 450w az 500w!!! toto ti ziadny lacny zdroj nedokaze dlhodobo stabilne krmit , tak ale je pravda ze aj malinko lacnejsi by sa tam dal zvolit ale ja som taky pedant

dolzezite je aby mal dobru ucinost.
k zakladnej doske , v strucnosti da sa taktovat aj na doske za 50eur , ale nema tolko napajacich faz na processor , nema taku vybavu , nema take spracovanie a nema take nadimenzovanie tym padom sme tam kde zme aj stym zdrojom , sice ta doska co som zvlolil je este podla mna nic extra vedel by som si predstavit lepsiu , ale lacnejsiu nie, ked ze je to nelogicke v danej zostave aj nevysveltitelne , dat CPU za 300eur a graficku kartu za 420eur na dosku za 70eur je cudne , nehovoriac o tom ze ta doska stych komponent nedokaze vytazit maximum a neponuka take moznosti , a o to v tejto cenovej kategorii ide + dobra zakladna doska sa = stabilne pc a zetrit 50 eur na doske za pc ktore stoji 1600eur je uplne jedno , treba pri stavbe pc prihladat aby boli vsetky komponenty vyvazene.
k grafickej karte , R9 280X (
inak R9 280X je ta ista karta ako stara HD7970 3GB len preznacena) sa da zohnat , len je hned vypredana , ale ako pisem je tam len nudzovo , v plane mam R9 290 len ze ta je este horsie dostupna a este sa ani nepredava v nereferencnej dcuII edicii ASUSu na ktoru ja cakam , neponahla mi to tak mam cas

, nemusim kupovat nasilu inu ktoru nechcem , nvidia nema zle karty ALE od nvidie nie je moc ekonomicke momentalne co kupit , GTX 780 je o 70eur drahsia ako R9 290 pritom je menej vykonna , a po pretaktovani R9 290 slape na paty GTX 780Ti ktora stoji 680eur!! cenovy rozdiel 280eur! R9 290 je aj technologicky pokrocilejsia karta , ma 4GB pamet a 512bit tak ze nie je tak limitovana ako napr GTX 780 cize je to aj lepsia volba do buducnosti a podvava vdaka tomu vecsi vykon v vysich rozliseniach tj cim vecsie rozlisenie tym je vykon R9 290 vecsi od GTX 780
samozrejme ak by som chcel naozaj pravy highend musel by som volit X79 platformu kde je 4 kanalovy radic pameti a cpu intel core i7 4820k , len ze vykon v hrach by to malo rovnaky mozno este malinko mensi podla testov CPU , ma to len hruby vykon vecsi ktory ja nevyuzijem , vysia cena samozrejme a platforma X79 mi pride uz zastarala ju dnes kupovat je tu tusim od 2011? a jej nastupaca je za rohom , tak ze moralne mi pride stara a ties ekonomicky nie vyhodna vzhladom na tieto fakty.