... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: IT Poradňa PC Error

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:39

konzoly su slabe uz len obycajna mafia 2 alebo GTA5 ti na tom seka a len tak tak ide div ze nie na 15FPS... kupit desktop na hry ked si rad ze mas kde dat 17" notebook je tiez dost na prd :D ja preferujem len notebooky, nezere to moc je to skladne a ked potrebujem berem do tasky a letim....

s tou VGA no mne osobne by stacila kludne z haswella aj intelacka, od ivy brtidge su na tom tak dobre + i7 CPU min 8GB ramky a som spokonjny

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:42

GTA 5 drtím úplne v pohode na PS3 :mrgreen:

Bez sekania. =;

Komp potrebujem skôr na to, aby bol hlavne rýchly a tichší, keďže sa mi moc nechce ho vypínať na noc. A mám ho aj kde dať.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:48

komp vie byt tichsi ako ntb :) ntb nemas ako stisit, jedine ho jebnut do krabice s molitanom.. kdezto PC si pekne odhlucnis uz od zakladu, kde ani disky nebude pocut..
ja takto ficim na "serveri" ktory som si poskladal zo starych komponentov a nepocut ho vobec..
ale tak ano.. book je skladnejsi.. len casom pride zastaranost a jedine riesenie bude vymena celeho booku.. kdezto v PC si pomenis to co bude treba.

(jasne, konzolu som sem dal ako dalsie riesenie "kompaktneho" hrania)

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:00

Never tomu, ze NTB je tichsie riesenie. Je prilis maly a kurefsky sa tam kumuluje teplo a aby ho dobre odvadzalo musia vetraky slapat jak sibnute.
PC si kupis s velkou skrinkou, poriesis si dobre air flow [spravne umiestnene vetraky, dobry cable management...] a mas PC tichy, ze ho budes pocut iba ked brutalne vytazis grafiku. Tam kde PC zacnes trochu pocut, ti uz NTB huci jak jebnuty.. :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:12

No ale tu sme práve pri tom ... že upgrade môjho PC by stál viac ako NTB. :-k

Totižto ak chcem vymeniť procák, treba aj dosku, ak chcem dosku, musím RAMky ... a potom už aj SSD by som vzal, nový WIN mi treba, nakoľko táto verzia čo mám je 32bit, chcem 64. #-o

Samozrejme, aj nové HDD by som vzal. A stále sa to nabaľuje, že dovi.

Terajší komp je vlastne zlý kvôli hlučnosti a kvôli tomu, že má pomalý disk, procesor a ramky neriešim. To je základ pomalého systému.

SurrendeR

Pondelok, 3. Februára 2014, 11:05

tak prezrad nam ze aky to mas teraz PC ?
ja mam pc z roku 2008 tusim (ani neviem) a zatial moc upgradovat nemusim
a to mam e8400 na 3.6GHz, 8GB DDR2, ati 5850 1gb, 120gb SSD pacnute do SATA2 (polovicna rychlost) a to cele bezi na GA EP45DS3R doske.. jedine co by som prijal je silnejsi CPU.. a to uz asi len c2q 9550..
celkovo ho mam ladeny na pasivne chladenie - otacky vsetky na minimum, ovladane teplotou danych komponentov.. momentalne mi tam hucia 3 pevne disky a to je vsetko.. drbnem ich do serveru, server zavrem volade alebo ho smarim na chodbu a bude tichucko.. lebo pojdem bez HDD , iba SSD bude v PC ..
co sa tyka hlucnosti HDD, aj to sa da vyriesit odhlucnovacimi boxmi do 5.25 pozicie a ten PC uz fakt nebude pocut.. a to tak moc ho nebude pocut, ze aj ntb bude zavidiet..

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Februára 2014, 11:23

SurrendeR napísal:
jedine co by som prijal je silnejsi CPU

naco ti je silnejsi cpu? dla mna na tvoju konfiguraciu je to ok...keby si dal silnejsi aj tak by ti ho "brzdili" ine komponenty :wink:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

ice.blade

Pondelok, 3. Februára 2014, 11:37

gigova siet a daleko polozeny synology hluk z diskov poriesi :) poslednu dobu si clovek uvedomuje ze by mu na beznu robotu stacil aj NUC ale zas trepat monitor klavesnicu mys to radsej fakt vsade pichnut notebooka :D

SurrendeR

Pondelok, 3. Februára 2014, 11:41

pri upravach foto to pyta CPU.. zatial som nenasiel soft ktory vie renderovat fotky cez GPU .. preto by som chcel silnejsie CPU :)
o hrach sa nebavime v mojom pripade .. mno a keby som mal kupovat q9550 za 150e , tak sa na to vyserem a pockam tie 2-3s navyse na fotku :D

a ano, gigova siet to isti.. tam si vies spravit sietove disky a mas na salame.. akokeby si ich mal v PC :mrgreen: a to ticho.... O:)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 3. Februára 2014, 11:56

Pežot napísal:
No ale tu sme práve pri tom ... že upgrade môjho PC by stál viac ako NTB. :-k

Totižto ak chcem vymeniť procák, treba aj dosku, ak chcem dosku, musím RAMky ... a potom už aj SSD by som vzal, nový WIN mi treba, nakoľko táto verzia čo mám je 32bit, chcem 64. #-o

Samozrejme, aj nové HDD by som vzal. A stále sa to nabaľuje, že dovi.

Terajší komp je vlastne zlý kvôli hlučnosti a kvôli tomu, že má pomalý disk, procesor a ramky neriešim. To je základ pomalého systému.

daj tam nieco ine ako windows a uvidis ako ozije...

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 12:39

Bohuzial nechcem fungovat na inom systeme. Hlavne z dovodu toho, ze komp vyuzivam aj na hranie.

Ja mam terajsiu konfiguraciu:
E8400 dual core
4 gb ram
1tb disk
Radeon HD4750 tusim 1gb
doska P5Q SE2 alebo tak od asusu

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 3. Februára 2014, 13:37

Pežot napísal:
Bohuzial nechcem fungovat na inom systeme. Hlavne z dovodu toho, ze komp vyuzivam aj na hranie.

Ja mam terajsiu konfiguraciu:
E8400 dual core
4 gb ram
1tb disk
Radeon HD4750 tusim 1gb
doska P5Q SE2 alebo tak od asusu

to mas este dost dobry stroj podla mna...
a na hry sa uz v dnesnej dobe asi viac oplati konzola podla mna...a na tom notase si asi viac ako na tomto nezahras, ci?
ja sa vam cudujem, ze sa vam chce tolko prachov sypat do kktin (hier)

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 14:25

Konzolu mám na hry, ale tanky mi sekajú :lol: :lol: :lol:

SurrendeR

Pondelok, 3. Februára 2014, 15:00

tak to mas daco ako ja :thumbup:
trosku to poladit , hodit tam SSD a bude to v pohodke
pripadne dokup este RAM, nech mas 8GB,
grafiku by to chcelo novsiu nejaku 7er rad, alebo 660ti

a vobec nepotrebujes nic novsie.. vykon budes mat vacsi ako normalny book ktory si chcel kupit + budes tichy + vyde ta to na zlomok ceny

k comu si chcel vlastne ten book? len na prenasanie aby si bol online? alebo k comu? ci len tak ?

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 15:34

RAMka mi bude na <> pri 32 bitovom systéme.

Čiže mi treba minimálne pomeniť bedňu, vetráky. Ale stále to nerieši nič. SSD áno, ale vymeniť aj klasické HDD.

NTB som chcel aj kvôli tomu, že občas by som prijal mať so sebou komp, keď idem na dlhšie preč.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 252 neregistrovaných