... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

Co je podla vas lepsie?

DIESEL power
74 (28%)
Benzin
171 (65%)
skoda 1.2 HTP rulez :)
18 (7%)

Celkom hlasov: 263
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bagin e12
Auto: E12,E34
Kraj: Trnavský

Re: DIESEL vs. BENZIN

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 22:38

Spotreba mna nezaujíma tankujem ani cena tankujem iba za 20e :P

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 20. Novembra 2011, 23:52

sorry pani, ale cela tato tema je ako hlasovanie "Co je lepsie, macka alebo pes?"

Chcete objektivne hlasovanie? Definujte spravne podmienky... hladame lepsi motor pre sportove auto? Pre tahac na jachtu? Pre jazdu do mesta alebo na ohurovanie postpubertalnych zubrienok bez stipky znalosti o autach?

Ludia zabudli optimalizovat vyber. Ked si idete kupovat auto, mali by ste jasne vediet co ho najblizsie roky caka a podla toho vyberat. Paci sa Vam zvuk a vykon, super, 330i alebo 335i su super, ale ak ste prave zohnali robotu a idete na zivnost rozvazat casopisy po SR, tak na to asi M3 nekupite. Boli by ste za chuja...
Ak Vam ide o sport, ziaden diesel nie je sportovy motor a nech si Audi a iny na LeMans tvrdia co chcu, diesel do sportaku nepatri. (velke hmoty, nevhodny priebeh sil a momentov, nekultura chodu...) A nezachrania to ani tri-cyclo quadra power turba.

Takze, na otazku co je lepsie odpovedam ze to, co zrovna potrebujes a uzivis...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

germancars

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:09

ako raz povedal jeden klasik porovnavat diesel a benzin je ako porovnavat hovna s jahodami, jasne ze jahody sa zjedia skor a chutia lepsie a hovno smrdi a vydrzi dlhsie :mrgreen: ... jediny dovod ku kupe diesla je spotreba nic ine...

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:23

germancars napísal:
ako raz povedal jeden klasik porovnavat diesel a benzin je ako porovnavat hovna s jahodami, jasne ze jahody sa zjedia skor a chutia lepsie a hovno smrdi a vydrzi dlhsie :mrgreen: ... jediny dovod ku kupe diesla je spotreba nic ine...

No ved dobre, ale (ak pouzijem tvoje podobenstvo) dnes sa uz robia aj hovna s jahodovou prichutou a uz ani tolko nesmrdia.... :D a este stale dlho vydrzia.
Ono aj s dieslom vie byt zabava.... do M5 by som ho sice v ziadnom pripade nedaval, ale rozhodne ho takto nezatracoval.

DrakulaVladimir
Auto: 7er

Re:

Utorok, 22. Novembra 2011, 20:43

Diablo napísal:
To som fakt zvedavý, kto dal do hlasovania skoda 1,2 HTP. Však také dačo by som si nedal ani do kosačky.Veď už z názvu výplíva že:
Hovno To Potiahne

Horko Tazko Poskladane :mrgreen:
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Utorok, 22. Novembra 2011, 21:00

Hovno To Pojede
Hybí Tomu Píst

DrakulaVladimir
Auto: 7er

Utorok, 22. Novembra 2011, 21:03

Patkola1 napísal:
Benzín, diesel osral to pes hlavne že má človek strčiť riť keď leje, len neh sa to nedrbká.
Ja mám naftu som spokojný, v robote som mal 745i k dispozícii, motor super ale v zime kombinovaná 14 litrov.Len pri naštartovaní ta V8 zožerie Liter ale na Slovensku sú chlapci asi silno za vodou keď každý jazdí na V8 a Mkách!!!Derie gumy na každom kroku.Moje skúsenosti sú ale také že videl som veľa aut zaparkovaných pred domom lebo nemali na benzín.Alebo na opravu.
MIlujem ako tu každý píše o hraní a zábave ale fakt to musia byť len chlapci povolaním SYN!Lebo aby som kupoval stále nové gumy 18ky a tankoval ako fas to teda je na hlavu postavené.Keď si zajazdiť tak ísť dakam do brna na okruh a požičať si šporťák a ísť na limity.Žijeme na Slovensku tak sa podľa toho správajmeJa som rád že mám BMW a nech je to benzín alebo diesel kukám na spotrebu a šetrím to.Neviem či nájdem zase prachy na niečo čo treba opraviť.A strašne sa mi páčia chlapci čo šéfujú s V8 a na pumpe tankujú s ružovým papierikom!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
735i
525iA ex
320d ex

Obrázok

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 21:57

V závislosti na type používaných pohonných hmôt sa vo všeobecnosti ľudia delia na 3 skupiny:

1. Tí čo sú ďaleko za vodou a neriešia také nepodstatné veci ako spotreba a servis. Väčšina skončí u benzínu - min. V8. Majú svoj charakteristický agresívny štýl jazdy, kickdowny na každom semafore, myšičky, stredné prsty. Nájdu sa tu však aj pravý fajnšmekri ktorý si dokážu jazdu vychutnať na okruhu alebo len tak počúvať pozvoľna pufkajúci motor.
2. Tí, čo robia denne 16-ky, bývajú v starom domčeku po prababke ale na oplátku si dovolia pekne veľké auto prémiovej značky v ktorom skôr či neskôr skončia všetky ich dostupne financie. Istým spôsobom ide o záľubu hraničiacu s istým druhom fanatizmu. Štýl jazdy je priamo úmerný stavu financií na vkladnej knižke. Niečo medzi bodom 1 a 3.
3. Tí, pre ktorých neznamená auto všetko a primárne sa zameriavajú na prepravu z bodu A do bodu B. Občasná svižná jazda po okreskách je dostačujúci zdroj adrenalínu. Podstatou je ekonomika a zdravý rozum. Títo ľudia obľubujú poväčšine diesle, prípadne malé benzíny.

8) :wink:

LOCK
Agelias© by migo
///MARKETING

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 24. Novembra 2011, 23:43

M3 lover napísal:
V závislosti na type používaných pohonných hmôt sa vo všeobecnosti ľudia delia na 3 skupiny:

1. Tí čo sú ďaleko za vodou a neriešia také nepodstatné veci ako spotreba a servis. Väčšina skončí u benzínu - min. V8. Majú svoj charakteristický agresívny štýl jazdy, kickdowny na každom semafore, myšičky, stredné prsty. Nájdu sa tu však aj pravý fajnšmekri ktorý si dokážu jazdu vychutnať na okruhu alebo len tak počúvať pozvoľna pufkajúci motor.
2. Tí, čo robia denne 16-ky, bývajú v starom domčeku po prababke ale na oplátku si dovolia pekne veľké auto prémiovej značky v ktorom skôr či neskôr skončia všetky ich dostupne financie. Istým spôsobom ide o záľubu hraničiacu s istým druhom fanatizmu. Štýl jazdy je priamo úmerný stavu financií na vkladnej knižke. Niečo medzi bodom 1 a 3.
3. Tí, pre ktorých neznamená auto všetko a primárne sa zameriavajú na prepravu z bodu A do bodu B. Občasná svižná jazda po okreskách je dostačujúci zdroj adrenalínu. Podstatou je ekonomika a zdravý rozum. Títo ľudia obľubujú poväčšine diesle, prípadne malé benzíny.

LOCK

alebo ako ja mlady debilkovia ktory sa chcu vysantit kym su mladí, uzivaju si kazdu jazdu, neskor tie auta bud rozbiju alebo predaju a kupia nieco normalne ( zatial som v stave po druhu ciarku)
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

swandes
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Piatok, 25. Novembra 2011, 01:11

A potom je tu este 1 skupina : co maju nemenovane znacky ako napr. peugeoty,fiaty,skodofky starsie rocniky,obsahy od1.1i - 2.0i co maju spotrebu ako nejaka e36/e46 320i-330i !?
Obycajny ludia co maju tu spotrebu jak mamut a proste jazdia a ziju. :roll:
"The rest has cars but You've got BMW"
BMW 330d E46 150kW/204Hp M Packet IIObrázok
Pribeh: pribehy-nasich-aut/black-pearl-trysky-repas-t80985.html
//Zaslepky sania,vyroba//

kajo1

Piatok, 23. Decembra 2011, 20:24

A potom som tu ešte ja s mojimi 35 valcami v rôznych značkách, benzínmi aj jedným dízlom, sem tam kúpim niečo ďalšie a sem tam predám a teším sa vždy keď presadnem z jedného auta do ďalšieho, lebo je to ZMENA a na žiadne auto moc nekydám :)

K téme som chcel podotknúť, že z hľadiska bezproblémovosti je pre zlú kvalitu nafty na Slovensku podľa mňa lepší benzín.
Bol som svedkom toho, ako na Štrbskom Plese chlapík cca 1 hodinu nemohol nakopnúť E60ku, nejaký dízel, vonku bolo -17.
Sedel som na raňajkách a kukal som na to zúfalstvo.
Potom vymlátil aku a potom zavolal kamošov s káblami, auto sem tam akoby chytalo a potom zase nič.
Ja som tam bol vtedy s posratým Fiatom 1.6 benzín a potreboval som dakam ísť, až mi bolo ľúto toho chalana, keď som prišiel a naštartoval, vyzeral smutne.
Keby som bol vtedy na jeho mieste, je to môj posledný dízel v živote.
Ale keďže sa to nestalo mne, jedného dízla predsa mám, má síce cez 200 koní a spotrebu má 12l v meste a 10l na dlhých trasách...
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

jankode

Nedeľa, 25. Decembra 2011, 15:40

Patkola1, salat - úplný súhlas páni :thumbup:

Duffy

Pondelok, 26. Decembra 2011, 16:14

M3 lover napísal:

LOCK

ti co su daleko daleko daleko za vodou sa vacsinou nepotrebuju ukazovat.maju min V8 , ale ziadne kickdowny a podobne sa nekonaju. to si nechaju na okruhy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 250 neregistrovaných