... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
R0nnIe napísal:318ka ktoru mam teraz mi nekuri vobec. Pokial ju niekde pri rozbiehani nevytocim na 5000otacok na jednotke ,dvojke , trojke, tak sa horuceho vzduchu nedockam. Bude to ale sposobene tym ze motor je maly na take auto.
bmw 33Ocd napísal:Niekto tu napisal ze benzin je lepsi na akceleraciu... Tak budem trosku oponovat ...ja mam diesel a z 0- 100 to dam za 5,8s... Takze ktory seriovy benzin co mate to da rychlejsie??jasne M ka ale inak toho vela nie je...
vt_mischo napísal:
Len nezabudajme na to ze zvacsa ludia diesle porovnavaju s atmosferami nech sa porovna porovnatelne napr 2,0 tdi s preplnanym dvojlitrom a potom je to uz o inom
R0nnIe napísal:Ja som mal predtym 325td a teraz mam 318i. Je pravda ze obe auta niesu ziadne zazraky ale moje skusenosti su taketo:
Co sa tyka kurenia ako tu bolo spomenute: 325td kurilo aj v tuhych mrazoch do 5minut!! Pri zime 0stupnov uz isiel teply vzduch asi 5km po nastartovani. to auto kurilo perfektne. 318ka ktoru mam teraz mi nekuri vobec. Pokial ju niekde pri rozbiehani nevytocim na 5000otacok na jednotke ,dvojke , trojke, tak sa horuceho vzduchu nedockam. Bude to ale sposobene tym ze motor je maly na take auto. Co sa jazdy tyka tak keby som chcel silne auto, a malo by to byt auto na denne pouzitie nie na drift a podobne, tak by som vybral urcite diesel. Dnesne diesle maju riaden vykon a krutak a to uz pri nizkych otackach . Co sa zvuku tyka tak zvuk riadneho diesla je minimalne taky pekne ako zvuk riadneho benzinu, ale to uz je vec nazoru.
SurrendeR napísal:podla mna benzin,
je spolahlivejsi, kludnejsi, menej nachylny na pokazenie, viac znese atd..
diesel je zas efektivnejsi, setrnejsi, no naklady na opravu zrujnuju celu usporu za cenu dieslu..
takisto, ak nove, tak D, ak jazdene, tak B a aspon 6valec - asi najlepsi kompromis..