Piatok, 27. Novembra 2015, 10:49
Sorry, ale to čo tu podaktorí píšete je čistá totalita. Čo vás do toho?
Áčko je určené hlavne pre podnikateľov a živnostníkov na ochranu zdravia a majetku, samozrejme po dobrom odôvodnení ho môže získať aj normálna fyzická osoba, čo v niektorom okrese je menší a v inom väčší problém. Každopádne, nevidím dôvod prečo by ste mali s údiť niekoho podľa toho či nosí zbraň alebo nie. Poznám ludí čo už pochodili kus sveta, eventuálne slúžili v armáde a aj tak nosia.Garantujem ti, že 90% ľudí ktorí okolo teba prejdu a pri tom nosia zbraň nemáš šancu odhaliť. Ono ten kto nosiť chce, nebude nosiť 8" .44 alebo .50AE v Deserte. Nemá to nič spoločné so zakomplexovanosťou, resp. ľudia s psychickými poruchami alebo traumami ťažko získajú ZP. Tak isto, 130kg hovado čo má aj ponožky Steinar asi pred komisiou a lekárom neprejde, čo myslíte.
Keď človek nosí v aute / pri sebe väčší obnos peňazí, šperky, eventuálne pracuje s drahým / nebezpečným / inak rizikovým materiálom, tam je 99% pravdepodobnosť že ten človek bude ozbrojený. A čo sa týka denného nosenia u bežných osôb - Ľahko sa povie, ťažšie sa spraví - prináša to veľmi veľa zodpovednosti a starostí - Zbohom alkohol, priliehavé oblečenie atď , a okrem toho x ďalších. Keď už ale nosiť chcem, mám na to dôvod, a ver mi, že to NIEJE pre to aby som ti mával kvérom pred xichtom za to, že si mi urval späťák / svetlo / etc. NIEJE to pre to, aby som mohol do prvého človeka čo do mňa strčí nasypať olovo. Človek ktorý nosí zbraň denne si je vedomý toho čo robí, a čo z toho plynie. Slovensko nieje Texas ako tu niekto podotkol, tu sa veľmi zložito posudzuje čo je NO a KN, nebodaj keď si strelnicový hrdina z SAS a urobíš na chudáka double tap, môžeš si byť istý že najbližší čas stráviš v base. Ako hovorí môj dobrý známy ( 25r u vojska ) tri rany, to je už malá vojna.
BTW - V dnešnej dobe, pri dnešných zbraniach, chlap ktorý naozaj chce urobiť škodu, nenosí pištol, keď do priestoru väčšej školskej tašky vieš zložiť hocičo od 308 po .50 BMG.
Ale nie o tomto som chcel - podstatné je, tvrdenie "Načo sú vám tie búchačky" je asi tak relevantné, ako keby som sa ja teba opýtal, Na čo ti je pes? A svojím vystupovaním typu "keď vidím že niekto nosí zbraň a nemá uniformu" sa radíte k ľudom, ktorí keď vidia pitbulla, okamžite majú červené oči a vidia monštrum.
Zažil si niekedy streľbu? Vystrelil niekto pár metrov od teba? Rana z pištole, pokial to je >9mm, naozaj nieje niečo čo by si ignoroval alebo by si na to nereagoval, ver mi.
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]