... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
POLGY!
Auto: BMW 540i E39
Kraj: Trenčiansky

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Štvrtok, 28. Júna 2012, 05:52

Mna tak raz blokoval autobus po starej ceste z NMnV do TN,, v momente, ked som sa ho chystal obiehat,, vyhodím smerovku, a on šup sa na stredovú čiaru,,, pozerám čo robý,, po chvíli sme prešli okolo policajnej hliadky ktorá merala rýchlost,, týpek v autobuse ich vydel skôr ako ja, tak ma schválne nepustil :thumbup: potom sa dal k pravej krajnici a už som s kludom obiehal.. Človeka poteší, ked stretne na ceste niekoho takého,, :D
BMW E30 1.8i - EX 2000
BMW E36 1.8is - EX 2001
BMW E36 2.0i - EX 2008
BMW Z3 Roadster EX 2010
BMW 540i E39 Manual

TomasE36
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 07:57

tak vcera som sa aj ja presvedcil aky kokoti jazdia po nasich cestach...
frajerke vybehol nejaky dement do protismeru a kedze nechcela dat čelovicu tak to strhla do prava a rozbila svoje a na krajnici zaparkovane auto...
kokotko samozrejme zmizol prec ](*,)

Solty
Auto: mhd

Štvrtok, 28. Júna 2012, 08:01

TomasE36 napísal:
tak vcera som sa aj ja presvedcil aky kokoti jazdia po nasich cestach...
frajerke vybehol nejaky dement do protismeru a kedze nechcela dat čelovicu tak to strhla do prava a rozbila svoje a na krajnici zaparkovane auto...
kokotko samozrejme zmizol prec ](*,)

Kebyže ja jazdím jak chlap a nie ako dievča tak už mám dávno po aute. Keď som išiel do práce tak ráno so starej vajnorskej býva zápach na galvaniho a jeden si to strhol do protismeru a vbehol do areálu bazáru 30 metrov išiel v protismere skoro ma setrel, ja ísť o troška rýchlejšie tak som mínus.

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)
Kraj: Košický

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:11

Ludia....ja sa zacinam normalne bat uz aj stat.
Pred cassom som siel do kovosrotu zelezo predat. Idem si pomalicky krokom na vahu a oprel ma MAN, urobil mi preliacinu cca 15X5cm v tom soku co sa stalo som este na vahu prisiel vybehol z auta a zrazu - nebudete mi verit. Z 8-mich vodicov nakladiakov tam nebol NIKTO! Ani smrad tam nebo. Reku len som krical - Ty kokot spuhnuty!!! Pod sem! Naj ti papulu roztrepem. Som siel smerom k nim...a proste nikto tam nebol.
A vecsi macko jak ja to bol.Chlap asi 110kg na 2m.
Proste zmyzol, jeho kolegovia samozrejeme nic nevedeli ze kto to je, cislo na veduceho nemali nikto ho nevydel, skratka nikto nic nevydel a ani nepocul.
Skoda okolo 50E tak velmi kamaratska...na MAN-e skoda ziadna...dobre mozno 0,20E lebo mal poskrabanu farbu na tej kolajnici

auto111
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:22

Na takych treba zavolat policiu - sice pockas ale policajti vsetko premeraju a pofotia. Teda vedia dokazat ze auto sposobilo skodu. A vedia prinutit vodicov aby sa priznali.

Osobna skusenost.

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Štvrtok, 28. Júna 2012, 14:30

Jedno ponaucenie mi ostalo - netreba sa bat vyskocit z auta (Smolko vidi ze nemas strah pred nim) a ak sa nieco take deje surovo polozit dotycnemu 2 otazky:
1.das bolestne?
2...alebo mam zavolat policajtov?

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 28. Júna 2012, 14:48

moja nedavna skusenost...siel som si pekne po okreske 90...predomnou avia, aj ta sa snazila tych 90...no na kufor sa mi zacal lepit chlapik v striebornej ( ano predpokadate spravne ) "ochcavii gombi z cernyma oknama"...vravim si, tak pod ak das 2 auta pred zakrutou...do toho sa mu nechcelo...tak sa drzal...za chvilku dedinka...avia 50, ja 50 on sa stale viac lepil...v dedinke avia odbocila ale ja som si stale drzal 50...on uz vybocoval a nervozne sa lepil...ako padla cedula koniec dediny, pridal som, ochcavka smerovka do lava ze ide obiehat...ja som si normalne kludne pridaval na tu stovku...on sa drzal tak stvrtkou auta pri mojom boku a nie a nie ma obehnut...oproti auta a on sa chudak stale snazil...ledva dupol na brzdu a supol sa za mna par chvil pred tym ako by chytil celovku od oprotiiduceho auta...chcvilku siel potom este zamnou az nabral druhy dych, podradil, zpoza neho cierna tma a asi pol minuty bol vedla mna kym ma konecne obehol...popritom mi samozrejme ukazal ze ovlada posunkovu rec a asi si myslel ze viem citat z pier...na stastie ( jeho) neviem..tak som sa len pousmial a nechal ho ist :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Milosss

Štvrtok, 28. Júna 2012, 15:09

Ak už ma niekto obieha, aj sa lepí celú dedinu, pre kľud duše tých pár metrov ďalej pôjdem rovnako nech ma kľudne obehne, ako mu dokazovať že aj mne to rovnako pridáva a ešte ma náhodou aj sundá. Nie je náhodou aj v zákone, že musíš mu umožniť bezpečné predbiehanie? Tým by deathXtrem si spravil sám chybu tým že si mu pridával. Viacmenej je to to isté, akokeby si mu neumožnil obehnúť tým že mu pridávaš pri predbiehaní.
Nur Original ist Legal.

dethXtreme

Štvrtok, 28. Júna 2012, 15:15

ale ja on zacal obiehat az po tom co som ja zacal pridavat...ja nemozem za to ze mu to neslo...keby sa s nim natahujem do nejakej 160ky tak nepoviem...ale ja som si to rozbehol na normalnu rychlost a dalej som nezrychloval...potom ma mohol obehnut, to by som ho uz nechal...ale ked vidi ze sa rozbieham a ajtak sa pokusa ma obehnut, tak hadam nebudem koli tomu dupat na brzdu...mal pockat na tu 90 ku a ak by aj potom mal chut obiehat, tak prosim...a myslim ze aj ten co obieha musi obiehat tak, aby neohrozil a neobmedzil...ci?

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Štvrtok, 28. Júna 2012, 15:20

Milossss- no pozor, on nepridaval ked ho ochcavka zacala obiehat, on pridaval na zaklade toho ze skoncila obec. S tym mal ten ochcavkar pocitat a pripadne pockat ci to auto pred nim dosiahne cestovnu rychlost a potom predbiehat. Neviem neviem ako by toto klasifikovali policajti, ale toto nebolo branenie predbiehaniu, toto bolo skor zle vyhodnotenie situacie od toho vzadu! Ved mal pocitat s tym ze aj auto pred nim zrychli na 90kmh a ty nemas ziadnu povinnost ho pustat pred seba a kvoli tomu nezrychlovat...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

BMW328i
Auto: 530d E39

Štvrtok, 28. Júna 2012, 15:29

dneskajsia skusenost u mna..:D idem si po rakuskych alpach velice cech (ano uhadnete) ma ceskom kombi passate TDI si na rovinke obieha asi styri auto medzi ktorymi som bol aj ja...tak som ho tak light dobehol a vtom prisli serpentiny a chlapec uz asi zlakol a cez serpentiny 60 celu cestu....no ma som nervy uzasnee....
E39 530d sedan
E30 318i coupe...ex

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Štvrtok, 28. Júna 2012, 15:57

Toto nie je tema o piratoch v oktaviach, ale o tom, ako to my dokazujeme tym kvazi-piratom..

Co sa tyka zrychlovania pocas predbiehania inym autom, zakon kaze:
Vodič predchádzaného vozidla nesmie zvyšovať rýchlosť jazdy ani inak brániť predchádzaniu.

Takze ak uz bol tvoj "super" v lavom pruhu (dokonca mal aj smerovku a bol "stvrtkou auta pri tvojom boku"), nemas zrychlovat. To, ze skoncila obec atd, je zbytocna vyhovorka.

dethXtreme

Štvrtok, 28. Júna 2012, 16:00

hmmm...no je to trochu nelogicke v tomto pripade...ale ok, uz viem a budem to brat na vedomie

Milosss

Štvrtok, 28. Júna 2012, 16:14

Le Gend napísal:
Toto nie je tema o piratoch v oktaviach, ale o tom, ako to my dokazujeme tym kvazi-piratom..

Co sa tyka zrychlovania pocas predbiehania inym autom, zakon kaze:

Takze ak uz bol tvoj "super" v lavom pruhu (dokonca mal aj smerovku a bol "stvrtkou auta pri tvojom boku"), nemas zrychlovat. To, ze skoncila obec atd, je zbytocna vyhovorka.

Presne tak, celá táto téma mi tak pripadá, čo som spravil zlého tomu v tom TDIčku.
A o tom pridávaní je tu jasný dôkaz, taktiež je nelogické že v meste ak idete dvaja vedľa seba po 2 prúdovke a začne ťa dobiehať rýchlejšie vozidlo, musíš mu uhnúť aj keď ideš 50 a on 70. A aj to chápem. Nech si ide, nikdy neviete kedy sa vy budete ponáhľať a kvôli nejakému kktovi si ja auto nepotrebujem zničiť.
Mám napríklad známeho, čo nemal problém na diaľnici v 130ke sa dať do ľavého pruhu 300m pred nákladným vozidlom a za ním idúci vodič v 160ke mal čo robiť, aby to ubrzdil. Jeho slová? Však čo aj tak má ísť 130. Hej slovenská nátura, ja nemôžem ísť rýchlejšie, nepôjdeš ani ty. A to že mne rozbije auto, však čo, zaplatí mi to, ale to že budem nepojazdný mesiac, na to jeho povýšenecký myseľ zabudla. Ľudia nemyslia dopredu.
A aj keby to v tom zákone nebolo, tak je taký problém počkať tých 5 sekúnd kým ťa obehne? Fakt mi to príde ako naťahovanie sa kto má väčšieho pindíka. AK si chce ísť, prosím nech ma obehne a potom pridám aj ja. Stratím 3 sekundy. Hrozné.
Nur Original ist Legal.

Milosss

Štvrtok, 28. Júna 2012, 16:16

salat napísal:
Milossss- no pozor, on nepridaval ked ho ochcavka zacala obiehat, on pridaval na zaklade toho ze skoncila obec. S tym mal ten ochcavkar pocitat a pripadne pockat ci to auto pred nim dosiahne cestovnu rychlost a potom predbiehat. Neviem neviem ako by toto klasifikovali policajti, ale toto nebolo branenie predbiehaniu, toto bolo skor zle vyhodnotenie situacie od toho vzadu! Ved mal pocitat s tym ze aj auto pred nim zrychli na 90kmh a ty nemas ziadnu povinnost ho pustat pred seba a kvoli tomu nezrychlovat...

Jo ako by si postupoval, ak ideš 90, dobehneš pomalšieho vodiča čo ide 60. Začneš ho obiehať, v tom začne pridávať, oproti sa vyrúti auto. No čo veď si mal predvídať že môže pridať na 90? To je všetko len o dohadoch.
Nur Original ist Legal.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 205 neregistrovaných