... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

M1R3C
Autor témy
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Piatok, 29. Júna 2012, 14:45

palzo napísal:

Mal si ist predpisovo a nemal by si o com dneska pisat :)

1.Vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu musí uvolniť lavý jazdný pruh autu rýchlejšiemu aj keď prekračuje dovolenú rýchlosť :wink:
2.Nemôžeš ohroziť alebo obmedziť vodiča čo ide rýchlejšie v lavom jazdnom pruhu ak ideš predbiehať alebo už predbiehaš...A ďalej ťa nemôže brzdiť v lavom jazdnom pruhu (1.)
3.Aj keby idem 300 je to moja vec,ja by som dostal pokutu nie on :wink:
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 29. Júna 2012, 14:47

M1R3C napísal:

1.Vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu musí uvolniť lavý jazdný pruh autu rýchlejšiemu aj keď prekračuje dovolenú rýchlosť :wink:
2.Nemôžeš ohroziť alebo obmedziť vodiča čo ide rýchlejšie v lavom jazdnom pruhu ak ideš predbiehať alebo už predbiehaš...A ďalej ťa nemôže brzdiť v lavom jazdnom pruhu (1.)
3.Aj keby idem 300 je to moja vec,ja by som dostal pokutu nie on :wink:

Zapricin nehodu a vysvetli preco si siel 300 :) Len nezabudaj ze ked mas BMW neznamena to ze mas na nieco naviac a ze si nad clovek.. aj ludia v BMW sa vyjebuju s autami a aj oni umieraju.. a ber to ako radu a nie buzeraciu ;)
Jack Daniels + Coca Cola :)

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 29. Júna 2012, 14:53

jj vzdy ma vinu ten co nedodrzal rychlost....aj keby ti nedal prednost a ty do nho naburas...ak sa zisti ze si siel rychlo automaticky si na vine ty a nie ten co ti nedal prednost, hold tak to u nas chodi...lebo predstav si ze vychadzas z bocnej cesty v obci a vidis vzadu svetla pomyslis si ide 50 to v pohode stiham a ani sa nenazdas a mas ho v boku lebo ten blazen siel 130 :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

drumx
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 29. Júna 2012, 14:55

jhony: To su vecsinou tí synacikovia co skoncia v spravach o pol 8 lebo v tej 130 to strhne do protismeru a zahlusi 3 deti. :roll:
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

M1R3C
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 14:57

palzo napísal:

Zapricin nehodu a vysvetli preco si siel 300 :) Len nezabudaj ze ked mas BMW neznamena to ze mas na nieco naviac a ze si nad clovek.. aj ludia v BMW sa vyjebuju s autami a aj oni umieraju.. a ber to ako radu a nie buzeraciu ;)

Jazdím s prehladom,celkovo bolo málo áut na dialnici,ja to chápem,že by som bol na vine ja....Ja nehovorím ,že som niečo nad aj keď jazdím na otcom aute (non BMW) tiež jazdím,keď viem ,že môžem tak rýchlejšie ,každý umiera,to je jasné. Ja to berem ako radu neboj 8)
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Piatok, 29. Júna 2012, 14:58

to mi pride ako teta pod strecnom ktora sa chcela drzat v lavom v 70km/h subezne s autom v pravom, ked som jej blikol po 500m ze ma opustit tento rychlejsi pruh a ist do svojho tak ta sa zacala jedovat, skoda, ze v taky cas jej clovek nemoze nic povedat, jedna ruka by mi nestacila na vymenovanie predpisov ktore porusovala.

ku tej rychlosti, tachometrova rychlost 142 je realnych 130 (moje mometnalne kolesa, merane viacerymi gps), takze ked idem tou rychlostou, pritom zakon neporusujem a nejaky trtko si to este koli nespravnemu rozmeru (lebo boli lacnejsie gumy o euro) vali uzasnych 85 po dialnici a rozhodne sa obiehat kamion, ktory vdaka kotuciku rychlejsie ist nemoze, tak ta dost drasticky obmedzi, povedal by som, miestami az ohrozi. na takych davam extra pozor, pretoze pomaly vodic ma aj pomale reflexy (na opacnu stranu reakcie az prehnane rychle, so sklonmi k vystraseniu sa)

cele to je o predvidani, pouzivani spetakov/smeroviek, kusku trpezlivosti, cas od casu ohladuplnosti a velkej davky stastia.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

M1R3C
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 14:59

drumx napísal:
jhony: To su vecsinou tí synacikovia co skoncia v spravach o pol 8 lebo v tej 130 to strhne do protismeru a zahlusi 3 deti. :roll:

V obci chodím 50 aj keď je ráno 03:00.... Nidky nevieš ,čo sa môže stať ale bavíme sa o dialnici
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

M1R3C
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 15:01

jararak napísal:
to mi pride ako teta pod strecnom ktora sa chcela drzat v lavom v 70km/h subezne s autom v pravom, ked som jej blikol po 500m ze ma opustit tento rychlejsi pruh a ist do svojho tak ta sa zacala jedovat, skoda, ze v taky cas jej clovek nemoze nic povedat, jedna ruka by mi nestacila na vymenovanie predpisov ktore porusovala.

ku tej rychlosti, tachometrova rychlost 142 je realnych 130 (moje mometnalne kolesa, merane viacerymi gps), takze ked idem tou rychlostou, pritom zakon neporusujem a nejaky trtko si to este koli nespravnemu rozmeru (lebo boli lacnejsie gumy o euro) vali uzasnych 85 po dialnici a rozhodne sa obiehat kamion, ktory vdaka kotuciku rychlejsie ist nemoze, tak ta dost drasticky obmedzi, povedal by som, miestami az ohrozi. na takych davam extra pozor, pretoze pomaly vodic ma aj pomale reflexy (na opacnu stranu reakcie az prehnane rychle, so sklonmi k vystraseniu sa)

cele to je o predvidani, pouzivani spetakov/smeroviek, kusku trpezlivosti, cas od casu ohladuplnosti a velkej davky stastia.

:thumbup: Presne ako píšeš
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

palzo
Auto: Dedova Lada

Piatok, 29. Júna 2012, 15:06

M1R3C napísal:

Jazdím s prehladom,celkovo bolo málo áut na dialnici,ja to chápem,že by som bol na vine ja....Ja nehovorím ,že som niečo nad aj keď jazdím na otcom aute (non BMW) tiež jazdím,keď viem ,že môžem tak rýchlejšie ,každý umiera,to je jasné. Ja to berem ako radu neboj 8)

Pisem to len preto lebo mas pomerne "cerstvy" vodicak, aby si ho "nepokrstil" neakou blbostou..
Jack Daniels + Coca Cola :)

drumx
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 29. Júna 2012, 15:13

M1R3C napísal:

V obci chodím 50 aj keď je ráno 03:00.... Nidky nevieš ,čo sa môže stať ale bavíme sa o dialnici

jop, ale nemyslel som to konkretne na teba. :D
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

M1R3C
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 15:16

drumx napísal:

jop, ale nemyslel som to konkretne na teba. :D

Pohodka :lol:
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

M1R3C
Autor témy

Piatok, 29. Júna 2012, 15:17

palzo napísal:

Pisem to len preto lebo mas pomerne "cerstvy" vodicak, aby si ho "nepokrstil" neakou blbostou..

Beriem ťa na vedomie, "čerstvý ako čerstvý" :lol:
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Piatok, 29. Júna 2012, 17:04

johnyfly1 napísal:
jj vzdy ma vinu ten co nedodrzal rychlost....aj keby ti nedal prednost a ty do nho naburas...ak sa zisti ze si siel rychlo automaticky si na vine ty a nie ten co ti nedal prednost, hold tak to u nas chodi...lebo predstav si ze vychadzas z bocnej cesty v obci a vidis vzadu svetla pomyslis si ide 50 to v pohode stiham a ani sa nenazdas a mas ho v boku lebo ten blazen siel 130 :roll:
Bohuzial, v skutocnosti je policajna prax presne opacna. Po prijazde nehodovky je za vinneho spravidla oznaceny ten, kto spravil manever, ktory viedol k nehode. Pokuta by bola ponuknuta nie tomu, co isiel rychlo, ale tomu, co mu vliezol do cesty.
Muselo by sa naozaj nevyvratitelne dokazat, ze ten druhy isiel neprimerane rychlo, aby sa rozsudok otocil. A bohuzial, take dokazovanie je casto velmi tazke, niekedy az nemozne. Ak ty ides 90 kmh a tresne do teba niekto iduci 120kmh, podla jeho brzdnej drahy o rozsahu skody to moze vyzerat napr. ako naraz 90kmh auta do 40 kmh.

auto111

Piatok, 29. Júna 2012, 17:18

Ono je zavaznejsie ked niekto neda prednost nez ked si to niekto hasi vyssou (ale zasa nie vrazednou) rychlostou.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Piatok, 29. Júna 2012, 17:49

Le Gend napísal:
Bohuzial, v skutocnosti je policajna prax presne opacna. Po prijazde nehodovky je za vinneho spravidla oznaceny ten, kto spravil manever, ktory viedol k nehode. Pokuta by bola ponuknuta nie tomu, co isiel rychlo, ale tomu, co mu vliezol do cesty.
Muselo by sa naozaj nevyvratitelne dokazat, ze ten druhy isiel neprimerane rychlo, aby sa rozsudok otocil. A bohuzial, take dokazovanie je casto velmi tazke, niekedy az nemozne. Ak ty ides 90 kmh a tresne do teba niekto iduci 120kmh, podla jeho brzdnej drahy o rozsahu skody to moze vyzerat napr. ako naraz 90kmh auta do 40 kmh.

praveze ja poznam zas pripady s rychlostou...aj teraz nedavno to bolo v spravach o tom motorkarovi tusim..sice na to pani policajti prisli az po roku ale co uz :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných