... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
palzo napísal:
Mal si ist predpisovo a nemal by si o com dneska pisat :)
M1R3C napísal:
1.Vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu musí uvolniť lavý jazdný pruh autu rýchlejšiemu aj keď prekračuje dovolenú rýchlosť![]()
2.Nemôžeš ohroziť alebo obmedziť vodiča čo ide rýchlejšie v lavom jazdnom pruhu ak ideš predbiehať alebo už predbiehaš...A ďalej ťa nemôže brzdiť v lavom jazdnom pruhu (1.)
3.Aj keby idem 300 je to moja vec,ja by som dostal pokutu nie on
palzo napísal:
Zapricin nehodu a vysvetli preco si siel 300 :) Len nezabudaj ze ked mas BMW neznamena to ze mas na nieco naviac a ze si nad clovek.. aj ludia v BMW sa vyjebuju s autami a aj oni umieraju.. a ber to ako radu a nie buzeraciu
drumx napísal:jhony: To su vecsinou tí synacikovia co skoncia v spravach o pol 8 lebo v tej 130 to strhne do protismeru a zahlusi 3 deti.
jararak napísal:to mi pride ako teta pod strecnom ktora sa chcela drzat v lavom v 70km/h subezne s autom v pravom, ked som jej blikol po 500m ze ma opustit tento rychlejsi pruh a ist do svojho tak ta sa zacala jedovat, skoda, ze v taky cas jej clovek nemoze nic povedat, jedna ruka by mi nestacila na vymenovanie predpisov ktore porusovala.
ku tej rychlosti, tachometrova rychlost 142 je realnych 130 (moje mometnalne kolesa, merane viacerymi gps), takze ked idem tou rychlostou, pritom zakon neporusujem a nejaky trtko si to este koli nespravnemu rozmeru (lebo boli lacnejsie gumy o euro) vali uzasnych 85 po dialnici a rozhodne sa obiehat kamion, ktory vdaka kotuciku rychlejsie ist nemoze, tak ta dost drasticky obmedzi, povedal by som, miestami az ohrozi. na takych davam extra pozor, pretoze pomaly vodic ma aj pomale reflexy (na opacnu stranu reakcie az prehnane rychle, so sklonmi k vystraseniu sa)
cele to je o predvidani, pouzivani spetakov/smeroviek, kusku trpezlivosti, cas od casu ohladuplnosti a velkej davky stastia.
M1R3C napísal:
Jazdím s prehladom,celkovo bolo málo áut na dialnici,ja to chápem,že by som bol na vine ja....Ja nehovorím ,že som niečo nad aj keď jazdím na otcom aute (non BMW) tiež jazdím,keď viem ,že môžem tak rýchlejšie ,každý umiera,to je jasné. Ja to berem ako radu neboj
M1R3C napísal:
V obci chodím 50 aj keď je ráno 03:00.... Nidky nevieš ,čo sa môže stať ale bavíme sa o dialnici
drumx napísal:
jop, ale nemyslel som to konkretne na teba.
palzo napísal:
Pisem to len preto lebo mas pomerne "cerstvy" vodicak, aby si ho "nepokrstil" neakou blbostou..
johnyfly1 napísal:Bohuzial, v skutocnosti je policajna prax presne opacna. Po prijazde nehodovky je za vinneho spravidla oznaceny ten, kto spravil manever, ktory viedol k nehode. Pokuta by bola ponuknuta nie tomu, co isiel rychlo, ale tomu, co mu vliezol do cesty.jj vzdy ma vinu ten co nedodrzal rychlost....aj keby ti nedal prednost a ty do nho naburas...ak sa zisti ze si siel rychlo automaticky si na vine ty a nie ten co ti nedal prednost, hold tak to u nas chodi...lebo predstav si ze vychadzas z bocnej cesty v obci a vidis vzadu svetla pomyslis si ide 50 to v pohode stiham a ani sa nenazdas a mas ho v boku lebo ten blazen siel 130
Le Gend napísal:Bohuzial, v skutocnosti je policajna prax presne opacna. Po prijazde nehodovky je za vinneho spravidla oznaceny ten, kto spravil manever, ktory viedol k nehode. Pokuta by bola ponuknuta nie tomu, co isiel rychlo, ale tomu, co mu vliezol do cesty.
Muselo by sa naozaj nevyvratitelne dokazat, ze ten druhy isiel neprimerane rychlo, aby sa rozsudok otocil. A bohuzial, take dokazovanie je casto velmi tazke, niekedy az nemozne. Ak ty ides 90 kmh a tresne do teba niekto iduci 120kmh, podla jeho brzdnej drahy o rozsahu skody to moze vyzerat napr. ako naraz 90kmh auta do 40 kmh.