... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Štvrtok, 28. Júna 2012, 16:54

Milosss napísal:
Nech si ide, nikdy neviete kedy sa vy budete ponáhľať
Presne to si hovorim aj ja. Raz davno mi manzelka zavolala do prace, ze nasu dceru pohryzol pes do ruky. Hned som skocil do auta a rozbehol som sa na 90kmh po Juznej triede, co je rusna 4-prudovka s povolenou 70kmh. Hned na zaciatku mi vsak vbehla do laveho pruhu nejaka cervena fabia oblepena reklamami a drzala si rychlost tak, aby vzdy sla vedla auta v pravom pruhu. Po chvili mi doslo, ze dotycna fabia ma chce "vyskolit" za to, ze som sa hnal tou 90-kou (viac by som nesiel ani keby bola cesta prazdna). Na konci Juznej triedy na semaforoch mi posmesne zakyvala vodicka z tej fabie.

blavak1
Auto: zx-10r
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 17:39

Fábia ne Fábia. To sú psychicky narušený ľudia.... ](*,)
Nikdy chyby, vždy len lekcia.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Júna 2012, 17:54

Ak je raz človek kkt, je jedno či má fábiu či novú 7er. Rovnako bude jazdiť na hocičom. Je to len a len v nás, ľuďoch, ako sa za volantom správame. Značka automobilky s tým nemá nič spoločné. Akurát koncern nejak takýchto ľudí viac priťahuje.
A tým čo tu píšete ako ste znemožnili človeka jazdiaceho na TDI, to sa akurát radíte bližšie k takým indivíduám.
Nur Original ist Legal.

blavak1
Auto: zx-10r

Štvrtok, 28. Júna 2012, 17:58

Milosss napísal:
Ak je raz človek kkt, je jedno či má fábiu či novú 7er. Rovnako bude jazdiť na hocičom. Je to len a len v nás, ľuďoch, ako sa za volantom správame. Značka automobilky s tým nemá nič spoločné. Akurát koncern nejak takýchto ľudí viac priťahuje.
A tým čo tu píšete ako ste znemožnili človeka jazdiaceho na TDI, to sa akurát radíte bližšie k takým indivíduám.

Keby bola Karma alebo neviem čo tak máš u mňa 100 bodov ...
Nikdy chyby, vždy len lekcia.

revenge

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:23

Dnes mi skrizila cestu celkom pekna cestna piratka,nedala mi prednost,pekne som sa usmial ukazal jej rukou ze nech sa paci,a pustil pred seba...Treba trochu citu na cestach a porozumenia :mrgreen:

Cosmo
Auto: E53

Štvrtok, 28. Júna 2012, 20:09

blavak1 napísal:

Keby bola Karma alebo neviem čo tak máš u mňa 100 bodov ...

+ 1 =D>

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Piatok, 29. Júna 2012, 09:43

Milosss napísal:
Jo ako by si postupoval, ak ideš 90, dobehneš pomalšieho vodiča čo ide 60. Začneš ho obiehať, v tom začne pridávať, oproti sa vyrúti auto. No čo veď si mal predvídať že môže pridať na 90? To je všetko len o dohadoch.

To co pises je tak trochu hovadina, nemyslis? Porovnavas ciste branenie v predbiehani (co je samozreje zakazane) a predbiehanie na konci zony s obmedzenou rychlostou. Chcem ta vidiet ako pri vyjazde z obce, alebo pri ukonceni nejakeho rychlostneho obmedzenia pred tym ako pridas sa zacnes obzerat do spetakov, ci nahodou ten za tebou nedava znamenie ze ta ide predbehnut a ty tym padom pojdes 50 este dalsich 200m aby ta predbehol :))) neverim
Rovnako by to potom muselo byt vsade, na zeleznicnom prejazde, v ostrej zakrute, hocikde. Budem zaveseny za tebou, zacnem vo vracaku blikat a ty tym padom nesmies zrychlit a musis ma pustit pred seba a pokracovat 30kmh :mrgreen:

Ale k faktom, vyhlaska hovori aj:

(5) Vodič nesmie predchádzať,

a) ak nemá pred sebou rozhľad na takú vzdialenosť, ktorá je potrebná na bezpečné predchádzanie,
b) ak by sa nemohol bezpečne zaradiť pred vozidlo alebo pred vozidlá, ktoré chce predísť

takze ano, dohady a predpoklady su sucastou - musi totiz predpokladat ako rychlo sa to vozidlo co ide predbiehat bude aj nadalej pohybovat a podla toho uvazit ci sa vie na volnom useku bezpecne zaradit pred predchadzane auto. Jasne ze na ceste mimo obce moze predpokladat ze ak dotycny ide 80, aj pojde nadalej 80. Ale ak je tam znacka povolujuca trebars 130 tak musi predpokladat ze dotycny bude chciet zrychlit na povolenu rychlost, rovnako ako ak by tam bola 50ka, ze bude chciet pribrzdit na 50.

Ale polemika je to dobra, skusim napsiat znamemu, sud. znalec pre dopravu a popytam sa ho na to...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Milosss

Piatok, 29. Júna 2012, 10:10

Ver či nie, ja tie speťáky mám aj na to, aby som sa do nich pozeral častejšie ako raz za 5km, ak vidím že sa na mňa niekto tlačí dosť dlho a vidím tendenciu ako ma začne na konci dediny obiehať, fakt mi to žily netrhá a s kľudom tých 5 sekúnd navyše počkám s 50kou a potom pridám. Je to taký problém? Či sa tu všetci hráme na gerojov, čo všetko vedia a idú sami poúčať druhých, ako sa to má robiť?
A tie značky čo píšeš, 130, 50, všetko sú to maximálne dovolené, všetko to čo tvrdíš je len tvrdenie, že sa môže predpokladať, že ten človek chce zrýchliť. Ale nemusí. A to je veľký rozdiel. To by som mal predpokladať ak idem za niekym, že aha ide tabuľa križovatka, čo keď chce odbočiť, musím spomaliť. A bezdôvodne spomalíš aj keď on ide rovnako. Však ak by náhodou dupol na brzdu a vyhodil blinker už v odbočovacom manévry, tak aby som mal dostatočný odstup. No čo robíš to tak? Asi nie. Pretože je to len tvoje predpokladanie, ktoré absolútne nikoho nezaujíma a už tobôž nie dopravákov pri riešení nehody.
A ešte situácia, ideš 90, dobehneš človeka čo ide 60, zrazu obmedzenie na 50, spomalíte, pak končí obmedzenie. Začneš ho obiehať, ale pánko si to pridá na 90, nie na 60, ako si si to ty predpokladal. Však si mal predpokladať že môže pridať na 90. Či v pohode budeš s ním pomaly zrýchľovať na tých 90? Vidíš, všetko je to len o predpokladaní. Proste je to bránenie v predchádzaní.
Nur Original ist Legal.

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 29. Júna 2012, 11:01

ja osobne tiez ked vidim ze sa niekto vrucne tlaci a lepi na zadok, tak mu dam este pekne blinker ze ma volno a moze ist (ak tak naozaj je)
to ci ma uz predbehne alebo nie je uz na nom.. no ked ma predbieha, urcite nezrychlujem a nikdy sa mi nestalo ze ked ma niekto obiehal ze som zrychloval.. mam to zafixovane z autoskoly ze ak uz proste niekto obieha, tak proste nezrychlujem.. aj v tamtom pripade by som nezrychloval kedze by som videl ze ma chce obehnut..
ale nevadi.. chalan aj tak mal ratat ze kua je koniec vidlace a mozem zrychlit tak sa nebudem vliect 50 mimo obce ale zrychlim, cize mal pockat alebo sledovat moju akceleraciu.. ak by zistil ze aj pri mojej akceleracii by ma dokazal obehnut, nech sa paci, do toho .. ak by sa tak rozhodol, tak ho necham.. ale kua keby videl ze zrychlujem a on aj tak ochce obehnut hned z fleku a este ani nevie ako zrychlujem, tak je to kus vola za volantom

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Piatok, 29. Júna 2012, 11:29

Milosss- no praveze predpokladas zle. Geroj na ceste nie som. Ak idem za niekym v dedine a vidim ze ide koniec, netrham sa pred neho aj ked viem ze by som to dokazal rychlejsie ako on, ale presne ako pises, cakam nakolko zrychli. Ak ide dost rychlo nemam potrebu predbiehat, ale ak sa vysupuje len na trebars 70, samozrejme ze ho predbehnem ked sa bude dat a nastavim svoje tempo. Cele je to o uvedomeni si priestoru kde sa nachadzas. Je k-ktizmus mysliet si ze ja som jediny interceptor a zacat obiehat na mieste kde aj ostatna premavka obycajne zrychluje. V takom mieste mas pockat.. a podla mna by malo vyznam tam davat kludne aj plne ciary, ked uz ludom inak nevysvetlis.

ale sposob ze "rozhodol sa ma predbehnut, musim ist aj nadalej pomali" je chujovina. Ak vidim ze sa chce prilepit, tak mierne pridam aby pochopil a za dedinou pridam tak, ze okamzite pochopi ze sa vliect 70 nebudeme. Je len mozno 10-15% aut, co by dokazali aj v takom pripade predbehnut (a tie bez problemov rozpoznas v spetaku ;) ) Jasne ze ak sa bude aj potom tlacit ze chce ist dopredu a 120 je pre neho malo, prosim, pritiahnem sa mierne doprava nech vidi do protismeru, ale nech necaka ze kvoli nemu spomalim.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 29. Júna 2012, 11:38

na konci dediny vždy tak z voľna zrýchľujem, žiaden kickdown, ale keď má niekto potrebu 50metrov za tabuľou páliť 110tkou tak nech ma obehne aj tak, iné by to bolo keby ma začne obiehať a ja hodím 3ku a podlahu, ale taký debil nie som
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Milosss

Piatok, 29. Júna 2012, 11:58

Pre mňa za mňa, jazdite si ako chcete, potom neplačte, ak vám to chlapec strhne do zadného blatníka, keď sa bude rozhodovať medzi čelovkou a vašim blatníkom.
Nur Original ist Legal.

M1R3C
Autor témy
Auto: BMW E39 540i ///M
Kraj: Trnavský

Piatok, 29. Júna 2012, 14:29

Dnes sa valím po dialnici z NR smer TT rýchlosťou prevyšujúcou 130km/h ,v lavom jazdnom pruhu ,v pravom kamión a za ním octávia TDI keď som sa približoval ku kamiónu kokotko vyhodil smerovku,tak som musel na brzdy jak kokot ,som myslel že ich z fleku stočím :lol: . Sa mi vtrepal pred auto tak som mu zatrúbil či mu nejebe a on sa ešte išiel rozčulovať za volantom a potom just kokot nechcel odpočiť doprava aby som ho mohol obehnúť...neviem či si zvyšoval ego ,že je za ním trúbiaca a vyblikavájuca 7ma alebo čo ....O čo ide kurva tým ľuďom ? #-o
Motto: Radšej žiť krátko a mať balhobyt, ako žiť dlho a splácať cudzí byt.
BMW e39 540i ///M
BMW e39 530da ///M -EX
BMW e38 740iL -EX
SUV (non BMW) -EX
Bmw e38 740ia -EX
Bmw e38 740iL - EX
Bmw e38 735iL-EX

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Piatok, 29. Júna 2012, 14:37

M1R3C napísal:
Dnes sa valím po dialnici z NR smer TT rýchlosťou prevyšujúcou 130km/h ,v lavom jazdnom pruhu ,v pravom kamión a za ním octávia TDI keď som sa približoval ku kamiónu kokotko vyhodil smerovku,tak som musel na brzdy jak kokot ,som myslel že ich z fleku stočím :lol: . Sa mi vtrepal pred auto tak som mu zatrúbil či mu nejebe a on sa ešte išiel rozčulovať za volantom a potom just kokot nechcel odpočiť doprava aby som ho mohol obehnúť...neviem či si zvyšoval ego ,že je za ním trúbiaca a vyblikavájuca 7ma alebo čo ....O čo ide kurva tým ľuďom ? #-o

Mal si ist predpisovo a nemal by si o com dneska pisat :)
Jack Daniels + Coca Cola :)

revenge

Piatok, 29. Júna 2012, 14:42

Spravny vodic vie dobre zhodnotit situaciu a podla nej reagujeAk ma niekto predbieha idem svojim tempom ani nepribrzdujem ani nezrychlujem,dokonca ani nejdem na krajnicu.Milujem ludi co ked vidia v spetaku auto uz su za ciarou a vsetok bordel z krajnice ide na auto

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 203 neregistrovaných