... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dragon2311
Autor témy
Auto: E61 535d
Kraj: Bratislavský

cesta do chorvatska

Štvrtok, 28. Júna 2012, 08:34

caute chcem sa spytat ze co tankujete v chorvatsku, na akej pumpe a aky diesel. idem na dovolenku a viem ze oni maju take nafty ze im tam setko dymi jak liazka tak ci nemate nejake skusenosti dikes :thumbup:
OO(III)(III)OO

maiki
Auto: 02" E46 320d

Re: cesta do chorvatska

Štvrtok, 28. Júna 2012, 08:57

ak sa mozem pridat, kadial idete??

vyhybate sa Slovinsku a idete len cez HU ?

napriklad ja sa chystam takto
https://www.google.com/maps?saddr=Brati ... 7&t=m&z=10

rady? tipy? triky? :mrgreen:
idem v piatok \:D/
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Simpson
Kraj: Košický

Štvrtok, 28. Júna 2012, 09:17

minuly rok som išiel rovnakú trasu, akurát som odbočil o pár km skôr na Crikvenicu a cez maďarsko som išiel cez budapešť keďže som z KE, inak no problemo :thumbup:

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 28. Júna 2012, 09:37

lol v Crikvenici sa to iba hemží slovákmi jak kukám 8)

my chodíme tak okolo 3 v noci, ako kedy vychádza ale ideálne tak vo štvrtok..Jednak sa aspoň niečo prespíme a tie Maďarské dedinky prechádzame už na svitaní hlavne kvôli lepšej orientácií. V noci by som sa bál že by som mal tendenciu trošku strácať pozornosť. Po skúsenostiach z predchádzajúcimi rokmi je pre nás ideálna a najpohodlnejšia trasa: NR - KN - Komárom (diaľničná známka - cca 9 €) - okolo Kisbéru - Mór - Szekesfehervar - diaľnica M7 - Goričan-Letenye - Zagreb - Karlovač - Rijeka - Krk

maiki: je ti jasné že piatok, sobota sú diaľnice do HR smrť ? Na Lučku si postojíš aj 3 hodiny...

čo sa týka tankovania, vždy doma full a po ceste na VIVA Hr za hranicami dotankovávam.. je tam veľké parkovisko a dá sa tam trošku oddýchnuť a pokecať s okoloidúcimi Slovákmi :lol: naspäť tankujem už iba v Maďarsku
Agelias© by migo
///MARKETING

maiki

Štvrtok, 28. Júna 2012, 10:12

ako my sa neponahlame, vyrazame cca 10-11 vecer, a teraz je skory zaciatok sezony, takze nemyslim ze vsetci budu valit zrova zajtra...
poslednych 14 rokov som okrem poslednych 2 isiel kazdy tak isto a ak si dobre pamatam stali sme 1x a aj to koli zaplavam , ale vtedy este neboli dialnice take ako dnes... (a chodili sme zaciatkom Jula, kedy je ta prava sezona)
cize stratit sa nestratim, vyhnem sa slovinsku a prichod predpokladam doobeda, to najhorsie chceme absolvovat v noci, lebo na zajtra+sobotu hlasia cez 30st a cez den by to bolo o hubu :mrgreen:

stat budeme asi viackrat, 2 zeny v aute... :D :D
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 28. Júna 2012, 10:24

jaj to vy idete už zajtra, tak to sa ešte dá...ja som myslel že neskôr ešte... idete síce nižšie ale nebojíš sa že bude more studené ? po sezóne v septembri máva tak okolo 26-27...teraz má tak 23 čo je na mňa dosť studené

áno 2 ženy v aute je radosť...ideálne keď obe spia :lol:

// a šťastnú cestu prajem
Agelias© by migo
///MARKETING

maiki

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:14

dakujem :thumbup:

no ja som vyhlasil ze obe budu vzadu, kušovat alebo spat :lol: :lol: :lol:

podla pocasia mame mat slnecno a cez 30st, more ma podla sprav pri splite 25, co je unosne :mrgreen:
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:24

Čoho sa bojíš maiky pri 30 stupňoch že sa tomu chceš vyhnúť? To snáď idete autom bez klímy? Písal si že idete na nejakom nafťáku, pochybujem že to bude starší 3kový Golf bez klímy.
V HR som už nebol cez 5 rokov, naposledy ešte s rodičmi, trasa jednoznačne cez A a SLO, vtedy sa šlo asi 80km po starej ceste cez SLO, ináč všetko diaľnice, dnes čo viem tak sa ide bez diaľnice snáď 15km v SLO, ináč všetko diaľnica, behom 8 hodín sa spravilo 780km, dnes to musí byť ešte rýchlejšie, fakt nevidím dôvod ísť cez H, hlavne pre západné SK, z východu je to jednoznačné cez H lebo sa ide po diaľniciach. A na dovolenku si idem predsa oddýchnuť a nie sa stresovať cez maďarské dedinky a ešte v noci keď nemáš taký rozhľad.
Nur Original ist Legal.

maiki

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:30

hm, klima neklima, ked ti prazi do auta, nie je to bohvieco... nemam to rad, preto ideme v noci..
klimu samozrejme mame... a hovorim, cestu poznam dobre
minuly rok napriklad fotrovcov v slovinsku policajti nasmerovali na dialnicu , a museli kupovat znamku...
vyslo mi to proste najlacnejsie, najidealnejsie ist takto cez HU
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

m4x
Auto: E60 545i

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:32

budem oponovat, ale aj v televizii co porovnavali cestu cez madarsko a rakusko, koniec koncov je to narovnako ako aj financne
pokial ide o mna, jednoznacne cez madarsko cez dedinky v noci (prazdne cesty, sem tam sa pridruzite k nejakemu dalsiemu cestovnikovi) a vyhnut sa slovinsku, uplne pohodickova cesta a chorvatsko uz malina po dialnici
!!! Obrázok ???

Simpson
Kraj: Košický

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:37

tak ja som mal minuly rok smolu, siel som o polnoci z KE, no uz vecer v spravach som videl ako ukazovali tie kolony...stali sme dokopy asi sedem hodin, 4 v aute, ale pohodička, nikto nestresoval, veď sa ide na dovolenku! :thumbup:

Milosss

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:46

Ak to aj bude finančne podobné, určite bude trasa cez A rýchlejšia a neporovnateľne komfortnejšia a bezpečnejšia, to si môže kto chce hovoriť. A ak sa aj nebodaj niečo stane, vždy sa skôr dohovorím v A po nemecky alebo v SLO trochu s lámanou slovenčinou a slovinštinou, ako v H po maďarsky. Ale tak niekomu vyhovuje H je to jeho názor kľudne. Ale väčšina to robí len kvôli ušetreným poplatkom za diaľnicu v SLO a trocha menšej spotrebe. Pri cene dovolenky ale zanedbateľná položka.
Maiky: veď jasne, ako každému vyhovuje iná cesta, ja nočné cesty moc nemám rád, nevidím viac, ako mi dovoľujú vidieť svetlá, nikdy nemáš taký prehľad ako cez deň, a ak sa ide cez deň v pracovný týždeň, tak počet áut je skoro porovnateľný a bezproblémový na plynulú jazdu. A pražiace slnko mi veru nevadí, neviem na čom idete, ale v BMW som nikdy nepociťoval problém od pražiaceho slnka do vnútra, u koncernu s tým ale problém bol a je to citeľný rozdiel.
Nur Original ist Legal.

maiki

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:55

ideme Focusom, ale ako pises, kazdemu vyhovuje nieco ine, nam toto... vzdy sme tak chodili, cestu poznam...
prideme pekne rano, domaci uz bude cakat s obcerstvenim ako kazdy rok, ubytujeme sa a este pred obedom lezim na plazi s pivom v ruke :thumbup:
vyjde to lacnejsie, lebo platim len dialnicu v HR, nic ine

mne sa lepsie soferuje v noci.. vies to je take dost individualne by som povedal, a zvyk..

btw, maiki je s i :mrgreen:
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

m4x
Auto: E60 545i

Štvrtok, 28. Júna 2012, 11:57

nikdy ti nepieklo na ruky alebo si nepocitoval, ze od strechy sa ti tlaci neprijemne teplo na hlavu ? priamemu slnku sa urcite nevyhnes s klimou
jednoznacne v noci, lepsie cesty, do rana/obeda si tam, prijemnejsia cesta vdaka prijemnemu letnemu teplu bez slnka :-)
!!! Obrázok ???

Milosss

Štvrtok, 28. Júna 2012, 12:03

Okej maiki 8)
Hovorím je to o tom, čo každému viac vyhovuje, ale nemôže nikto hovoriť že je to celkovo lepšie ísť cez H.
Ja by som ani nedokázal celú noc byť za volantom. Som taký človek, že cez deň fungujem, v noci spím a cez deň by som sa ani poriadne neprespal na cestu. Ak pôjdem tento či budúci rok, tak v pohode ráno vstanem, naukladám veci do auta, najneskôr o 10 vyrazím a mezdi 6 a 7 poobede by som sa vybaľoval v HR.
m4x: prosímťa, na čom jazdíš? Ja si dám polarizačné okuliare a nemám problém ani s odrazmi od slnka. Nieto aby mi cez strechu pálilo slnko. To som pociťoval na 307SW s otvorenou strechou. A pečenie na ruky cez sklo fakt nepociťujem, klíma v pohode vychladí priestor a čo viem, tak BMW má dosť silné tónované sklá od výroby a nepociťujem žiadne pálenie od slnka, oproti tomu ako keď jazdím napr na VW.
A čo sa týka ciest, o čo sú prosímťa lepšie? to že si tam za noc je pekné, ale nepotrebuješ spať predtým alebo potom? Či funguješ 36 hodín bez spánku?
Nur Original ist Legal.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných