... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Re: cesta do chorvatska

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:04

Milosss: Že by som používal nejak extra nadávky to teda neviem no. Ale ok, ako si želáš. V zúrivosti som nebol ale to že som túto skutočnosť prehliadol je pravda.
Cesta cez HU je lepšia ako si už písal hlavne kvôli financiám, tiež preto že osobne nemám rád rakúskych dopravákov pretože majú tendenciu sa chovať bohémsky, ďalej ked že je trasa cez Slovinsko jedným z hlavých prúdov áut zo západnej a strednej európy, je oveľa väčšia pravdepodobnosť že narazíš niekde na kolóny ako cez HU dedinky (neberiem do úvahy to že niektoré úseky sa prerábajú - ide iba o krátkodobú záležitosť). Prvé problémy niekedy máš už vo Viedni, aj keď je tam obchvat, to isté Maribor a hraničný prechod SLO - HR. Kdežto cez HU sa prakticky okrem Budapešte (platí iba pre východ) nemáš kde zaseknúť. Až v HR na Lučku.
Ale ja chápem, každému vyhovuje niečo iné, ale že by bola cesta cez A až tak najsamlepšia, to mi teda nesedí.
Agelias© by migo
///MARKETING

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:26

Milosss napísal:
...
A maiki, neverím že po celom dni fungovania a celej noci šoférovania budeš mať rovnaký reakčný čas a nebudeš vôbec ospalý. Nehovorím že sa niečo nedá, ale načo zachádzať do krajností. Čo myslíš prečo majú nákladné vozidlá nariadenie 561 o dobe vedenia vozidla? Je to práve preto, aby vodiči nefungovali 24 hodín v strehu, pretože sa enormne zvyšuje riziko hocijakej chyby aj u vodičov s odjazdenými stovkami tisíc km, nie to toľko čo máš najazdené ty. Nechcem ťa podceňovať ale pochybujem že máš za sebou stovky tisíc, ak máš, tak sa ti ospravedlňujem, no nič to nemení na fakte, že po toľkej dobe na nohách budeš mať reakčný čas chabý a riziko vyvedenia aj malej chyby bude veľká.
...

napríklad ja a boris sa chystáme na dovolenku s frajerkami koncom augusta a tiež chceme ísť pravdepodobne cez noc...tvrdiť, že cez noc sa ide horšie lebo je horší reakčný čas a zle vidieť je asi ako to, že cez deň jazdí kopec áut....v noci sa stále môžš spoľahnúť na svoje svetlá a hlavne na to, že keď nespravíš chybu ty, nič sa nestane...kdežto na plnej ceste pri trase cca 800 kilometrov ani cez deň už nebudeš najostražitejší, navyše keď peče slnko, ktoré beztak unavuje a nikdy nevieš, aké kraviny vykoná vodič auto idúceho vedľa teba alebo pred tebou..

ja osobne som tiež rád, že pojdeme v noci, nebude také teplo (dlho pustená klíma mi vadí), a na jazdenie v noci som celkom zvyknutý z roboty, kde som jeden čas na nočnej o pol osmej večer sadol do auta a vystúpil z neho o pol osmej ráno...a medzitým sa akurát tak najesť na pol hodinu..
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic

maiki
Auto: 02" E46 320d

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:33

neraz som si tu cestu odsoferoval, navyse ako som pisal.. ideme 4ja soferi, takze nevidim ani najmensi problem ist tak ako ideme... ja nemam rizikove povolanie, sedim si v klimatizovanej kanclarii a spokojne si pracujem... zajtra si pol dna oddychnem, tj. doobeda, napalim si nejake cd na cestu, pojdem sa hodinku dve naobedovat, poobede posedim, zbalim si sluchatka, nahadzem bordel do sufliku a zbohom... nemyslim ze budem unaveny po tak namahavom dni v praci... :thumbup:

cestou sa urcite vystriedame minimalne 2ja... 100vky tisic nemam, ale najazdil som dost a mam co to za sebou, ale to je uplne jedno... kto si tu cestu neraz presiel vie na co dat pozor, a ako to zvladnut ;-)

takze sa o mna bat nemusis :mrgreen:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

M3 lover

Štvrtok, 28. Júna 2012, 18:54

tak veru...je úplne iné keď idú 2 šoféri... nehovorím ked ich je viac
s tým reakčným časom pri celonočnom šoférovaní tak trochu súhlasím, predsa, človek sa môže cítiť sebe lepšie a oddýchnuto, skrat môže prísť kedykoľvek a následky bývajú zlé

treba pozorne sledovať prvé príznaky únavy, nehrať sa na geroja, že ešte 50 km a oddych alebo ešte teda 50 a potom oddych, ale treba sa hneď meniť alebo oddýchnuť a no problemo
Agelias© by migo
///MARKETING

shark2
Auto: Bmw Fko
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:13

Dragon2311 napísal:
caute chcem sa spytat ze co tankujete v chorvatsku, na akej pumpe a aky diesel. idem na dovolenku a viem ze oni maju take nafty ze im tam setko dymi jak liazka tak ci nemate nejake skusenosti dikes :thumbup:

cau, tankuj Eurodiesel a nebude ti nic dymit. vlastna skusenost s normalnym dieslom e90 aj e92 aj e60 aj e53 dymila. pokial natankujes eurodiesel aj na INA tak ok ale ked tak zober na OMV eurodiesel a ziaden problem, bol som pred 3tyzdnami naposledy dole a ok, inak chodievame cez A,Slo. xodil som aj cez H ale ta cesta uz ma prestala "bavit" vzhladom na pocet kamionov a kvalitu cesty, takze radsej dialnice v kuse. naplatna postaja Pirovac - Zilina, s tankovanim a wc a cez den (sobota 9.6.) 8h cez Slo,A.
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:19

Poradte kam v tom Chorvatsku ? Nepotrebujem pozerat pamiatky, ale chcem pocas dna nejaku zabavu a ubytko chcem zohnat na mieste. A asi radsej juznejsie, aby bolo istejsie pocasie...
Zatial som mal vzdy stastie na dost nudne miesta, kde boli slabe atrakcie.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:21

Adam: a určite si pred tou šichtou alebo po nej nespal a fungoval celý deň absolútne v pohode že. A tvrdiť že keď ty nespravíš chybu je smiešne, ako si môžeš byť taký istý? Každý človek je omylný, a nemusí to byť tvoj omyl, čo taká srnka či hocičo väčšie sa rozbehne na cestu tesne pred teba. Zbadáš to sekundu pred nárazom a nemáš šancu nič spraviť. Ľudia čo už zoťali zopár zvierat by vedelo povedať. Za svetla máš omnoho širší očný rádius, čo dokážeš vidieť po bokoch.
A cez deň je fakt na ceste mnoho áut, stred týždňa, medzi 10 až 14 zvládaš celé rakúsko a slovinsko, absolvoval som tak tú cestu 2 krát a tak slabá premávka aká bola snáď nie je ani u nás v meste. A pokiaľ viem, v noci je toľko nehôd, ako cez deň, a to je tam menšia premávka, čo o tom svedčí? Čo by sa potom stalo, ak by premávka cez noc bola rovnako veľká, ako v noci? A to nehovorím o osvetlení od protiidúcich áut, čo je pre oko najhoršie a najťažšie sa prispôsobuje.
maiki ja sa o teba nebojím, je to tvoja vec, každému vyhovuje niečo iné.
M3: ako vidíš, nikdy som nepísal že je cesta cez A najlepšia, stále si niekto vkladá niečo, čo som nepovedal. Ja som sa pýtal v čom je cesta cez H dedinky lepšia, ako cez diaľnicu v A, okrem poplatkov. Každému vyhovuje niečo iné ale tak nech to napíše. Áno chcem ušetriť, idem cez H, nevadí že idem dlhšie, pomalšie a cez tie dedinky aj nebezpečnejšie. Ale nie že cesta tade je lepšia a ja idem tade. Tak mi to teda vysvetli. Ja viem nepísal si to ty, ja sa len pýtam toho, kto to písal. Proste treba byť trocha objektívny.
A zaseknúť sa v bežný pracovný deň a v bežný čas, keď je väčšina ľudí v práci, to snáď až moc dramatizuješ.
A policajti, holt to máš pravdu, radi vyberajú, no na diaľnici ísť podľa predpisov, nie na 20 ročnom hrdzavom aute, a ani si ťa nevšimnú. Pokiaľ nejdeš na nejakom starom Golfe a za tebou je cítiť hranolky alebo podobne.
Beriem že cesta cez A je drahšia, treba si dávať pozor na hliadky, ale fakt o ničom inom horšom neviem.

Ale napíšem to ešte raz, nikoho nepresviedčam, že je nejaká cesta lepšia, len sa stále pýtam, o čo je teda cesta cez H dedinky lepšia, než diaľnica. Okrem peňazí. Kólony v bežný deň a v bežný čas, keď je na ceste minimum vozidiel sme vylúčili, čo teda ďalej.
Nur Original ist Legal.

M3 lover

Štvrtok, 28. Júna 2012, 19:55

Milosss: kolóny si vylúčil sám. Na tak dlhej ceste ich nemôžeš vylúčiť nikdy. Stále sa pýtaš ale odpovede už si dostal. Teraz asi prehliadaš ty.

inak tu je celkom dobré video, sú tam2 trasy cez HU a späť sú zase cez SLO
cestu cez A som tam nenašiel

http://auto.sme.sk/c/5884624/autom-do-chorvatska-testovali-sme-najlepsie-cesty.html
Agelias© by migo
///MARKETING

Dragon2311
Autor témy
Auto: E61 535d

Štvrtok, 28. Júna 2012, 20:26

shark2 napísal:

cau, tankuj Eurodiesel a nebude ti nic dymit. vlastna skusenost s normalnym dieslom e90 aj e92 aj e60 aj e53 dymila. pokial natankujes eurodiesel aj na I 8) 8) :idea: NA tak ok ale ked tak zober na OMV eurodiesel a ziaden problem, bol som pred 3tyzdnami naposledy dole a ok, inak chodievame cez A,Slo. xodil som aj cez H ale ta cesta uz ma prestala "bavit" vzhladom na pocet kamionov a kvalitu cesty, takze radsej dialnice v kuse. naplatna postaja Pirovac - Zilina, s tankovanim a wc a cez den (sobota 9.6.) 8h cez Slo,A.

Dik moc 8)
OO(III)(III)OO

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 28. Júna 2012, 20:26

Video poznám, už minulý rok som ho pozeral, trasa cez A tam najskôr nebude, lebo je to jasne najrýchlejšia a najdrahšia trasa.
stačí si pozrieť blbý googlemaps. Trasa maikiho cez dediny je oproti diaľničnej trase o 2 hodiny dlhšia. A trasa cez diaľnicu cez maďarsko po M7 je stále o hodinu dlhšia ako cez A. Samozrejme bude lacnejšia ako cez A. To sú fakty. Kto šetrí, ide cez H, kto chce byť pri mori čo najskôr, jedine cez A.
Nur Original ist Legal.

maiki
Auto: 02" E46 320d

Piatok, 29. Júna 2012, 08:05

teplota mora 25 stupnov \:D/

13 hours left =P~
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

M3 lover

Piatok, 29. Júna 2012, 08:48

haha, daky napichany si....ale poznám ten pocit :)
Agelias© by migo
///MARKETING

JozefSvob
Auto: E92

Piatok, 29. Júna 2012, 14:56

Dragon2311 napísal:
A co ta nafta ? je to teda jedno ?

Ja som daval omv maxxmotion diesel v HR, je to podla mna naj riesenie lebo lepsi diesel tu nie je,a prepocitane na Eur tp vychadzalo 1.34 za liter...

M3driver

Piatok, 29. Júna 2012, 15:58

Za cca 5 hodin vyrazame aj my. 2x BMW, cez A.

maiki napísal:
teplota mora 25 stupnov \:D/

13 hours left =P~
M3 -> Ducati

JozefSvob
Auto: E92

Piatok, 29. Júna 2012, 17:57

A kam presne idete? Ja som uz 6dni v HR - Tucepi, 2Km za Makarskou..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných