ja som bol prvy septembrovy tyzden, ostrov pag, dedina mandre, parada! buduci rok idem na to iste miesto bez vahania. apartman hned pri mori, terasa s vyhladom. nocny zivot neriesim na dovolenke chcem klud a presne to tam je, rakiju predaval domaci :) na ostrov sme sli kompou, spat dookola cez most co je asi o 100km viac cize aj viac dialnic, kedze dialnica aj kompa draha tak to vyjde tak narovnako, ak tam niekto pojde odporucam skusit oboje.
co sa tyka cesty tam, po zvazovani alternativ (madarsko - cez budapest sa mi to zda zbytocne - to uz radsej AT, a okresky by som mozno skusil ale nechcelo sa mi to riesit tentokrat) sme sli (z BA) cez rakusko, s tym ze slovinsko sa da obist po okreskach (maju ich sice rozdrbane asi ako my). vlastne na okresky som zbehol uz pred grazom, mal som dost dialnice a v mojom pripade to uz casovo nehralo velku rolu (par minut, aspon sme si pozreli peknu krajinu a objavili krasne miesto Riegersburg). isli sme v piatok, hranica SLO-HR nehybajuca sa kolona, zbehli sme na parelelnu cestu kde sme sa spytali domacich a bez cakania presli inym prechodom :) potom to uz bolo bez problemov, aj zagreb, v opacnom smere ale nie (isli sme 1.9. cize mega ludi sa vracalo domov). cesta spat cez noc, uplne v klidku, aj SLO, ta obchadzka dialnice je easy (a s GPS uz uplne).
riesilo sa tu aj tankovanie, pri zagrebe cestou spat zacala svietit rezerva, natankoval som 20L na pumpe INA (a pre istotu vela VIF-u), ziaden rozdiel v behu motora som nezaznamenal. platba kartou kde sa len da, je to najvyhodnejsie. tiez nechapem co sa tu riesili AT policajti, nikdy som s nimi nemal problem (raz nam prehladavali dodavku vo viedni lebo mali nejaku akciu a kontrolovali kazde auto ale neboli vobec neprijemni, po 30min nas pustili), ani otec co ma po AT najazdene staticice km za 20rokov na roznych autach...
no a teda takto nejak vyzerala cesta tam pre inspiraciu (su tam aj tie okresky v AT a obchadzka hranicneho prechodu SLO-HR, len s obchadzkou dialnic v SLO ukazuje google 8h 9m co je stale menej ako cez HU)
http://goo.gl/maps/2SE3H